Рейка.Втора ръка или рециклиране..

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

!

Мнение от Bumer525 » 13 Фев 2009, 19:23

Абе да ти кажа не съм доволен на 100 % , защото хидравликата на волана не ми омекна и не може да се върти прекалено спокойно с една ръка.Както и пукането което се чува когато завивам.Но теча ми беше сериозен наливах на 3 дена по 1 л , хидравлична течност,затова съм по спокоен.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E39 » 13 Фев 2009, 20:09

добре де казвате сменят само уплатнения ОК ами ако няма теч а само тропане(лувтове) защото и този вариянт има, как ще го поправят ако сменят само гумички ще отстранят теча а тропането си остава.Аз си мисля че има и други маниполации например с наваряване на частите.Един мои приятел с Е39 има вибрации на волана когато кара по неравности(паваж)и се чува тропане казаха му че реиката е разбита а няма течове от нея иначе всичко друго му е здраво по предницата и прегледа е правен в Пловдив-НАИСИ КАР дори те сами са му предложели рециклиране срещу 225 лв до колкото помня цената :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dieselboy » 15 Фев 2009, 22:22

А може ли да ми кажете до коя година 5-ците са с рейка? и комън рейла с ГНП ли е или помпата е съвсем друга?
Shades of grey!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 15 Фев 2009, 22:35

dieselboy написа:А може ли да ми кажете до коя година 5-ците са с рейка? и комън рейла с ГНП ли е или помпата е съвсем друга?

браво бе колега уж компетентни мнения пускаш кой мотор ставал кой не там 2-ро 3-то поколение комън рейл говориш пък елементарни неща незнаеш добре е малко да се научиш първо после да се изказваш негативно или позитивно за даден двигател и 5-ците след е 34 малките мотори мисля 6-таците са с рейка а по големите в8 са с секторна кутия при е60 всички са с рейка и относно комън рейла не е с гнп а е с помпа високо налягане рейка и пиезонжекторни дюзи ако те интересува мотора 2.0д 136 кс той НЕ Е комън рейл

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от `DaRkMaN » 23 Фев 2009, 11:05

mad_presley ти си патрон ве лек май си объркал колата ти за тия пари може и S класа да поддържаш :roll: даже ако ти изгори някоя свещ мисля че най-разумния вариант е да отидеш във Варна Карс и да поръчаш нов двигател да ти е "мирна главата" ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 23 Фев 2009, 11:47

`DaRkMaN написа:mad_presley ти си патрон ве лек май си объркал колата ти за тия пари може и S класа да поддържаш :roll: даже ако ти изгори някоя свещ мисля че най-разумния вариант е да отидеш във Варна Карс и да поръчаш нов двигател да ти е "мирна главата" ;)

:mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 23 Фев 2009, 12:01

`DaRkMaN написа:mad_presley ти си патрон ве лек май си объркал колата ти за тия пари може и S класа да поддържаш :roll: даже ако ти изгори някоя свещ мисля че най-разумния вариант е да отидеш във Варна Карс и да поръчаш нов двигател да ти е "мирна главата" ;)

И какво толкова ти е чудно, че не можах да разбера.Рейката си е част от ходовата част и се разбива, който държи на сигурноста си и може да си го позволи си купува нова, който не може да си го позволи, рециклира по двата начина, които съм описал по-горе и се надява да няма проблеми.

На абсолютно всички Е39 рейките им са заминали малко или много и всеки, който е прочел този форум, трябва да е наясно с това преди да си купи такава кола ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от El Diablo » 23 Фев 2009, 12:15

mad_presley колега имам 1 въпрос
толкова ли бързо караш извънградско та държиш всичко да е като на кола от магазина ?:)
и кога ще слагаш новата броня, няма как колата да не се отвори с нея :>

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 23 Фев 2009, 12:51

BMW-E39 написа:mad_presley колега имам 1 въпрос
толкова ли бързо караш извънградско та държиш всичко да е като на кола от магазина ?:)
и кога ще слагаш новата броня, няма как колата да не се отвори с нея :>

Ами Варна-Русе за 1ч 15мин и това поне по 2 пъти в седмица :D
Чакам да ми боядисат бронята днес или утре и я мятам, ама то не е една беля, сега трябва и шадоу лайн лайсни да търся за задна броня и вратите :mhihi:
Колегата @etmoni е рядко точен пич, кажи му, че имам да го черпя :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от El Diablo » 23 Фев 2009, 13:32

:mhihi:
лаисните без никел са доста по евтини
много е точен монката тои ще прочете какво си написал =)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hellbull » 18 Мар 2009, 22:08

колеги да подновим темата :)
днес колата ми беше на сервиз и ми съобщиха новината че рейката ми има луфт и че скоро може да протече.
До колкото разбирам от прочетеното по-горе на моята рейка ако я оставя за рециклиране трябва освен да и се сменят гумичките трябва и червяка да се наваря :)
при това положение не мислите ли че ще е по-добре да пробвам с рейка втора ръка.
Ако може колегите да дадът номера на момчетата който са им рециклирали рейката, за тези до техническия дето са (предполагам че за Софииския технически става дума).
Благодаря предварително.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
Мечтае да кара: Волга комби

Мнение от joropc » 18 Мар 2009, 22:53

hellbull написа:колеги да подновим темата :)
днес колата ми беше на сервиз и ми съобщиха новината че рейката ми има луфт и че скоро може да протече.
До колкото разбирам от прочетеното по-горе на моята рейка ако я оставя за рециклиране трябва освен да и се сменят гумичките трябва и червяка да се наваря :)
при това положение не мислите ли че ще е по-добре да пробвам с рейка втора ръка.
Ако може колегите да дадът номера на момчетата който са им рециклирали рейката, за тези до техническия дето са (предполагам че за Софииския технически става дума).
Благодаря предварително.

0888756220-Жан.Това е в София.Мисля,че и от Дару ги носят на него.(Става въпрос,когато приемчика ти намигне и каже:Може да ти я рециклираме за ....лева :banghead:)
Той предлага няколко варианта:
1.Можеш да си свалиш рейката и да му я пратиш по куриер(не го препоръчвам)
2.Ако рейката ти е годна за рециклация(защото някой не стават) ,ти дава рециклирана и взима твоята+доплащане(не чакаш)
3.Ако все пак не става ,може да си купиш от него готова рециклирана
4.Всичкия демонтаж и монтаж,може да се извърши в неговия сервиз(препоръчвам)
Аз този сервиз не го знам къде се намира,имам само телефон,но познавам поне 4-5 човека с рециклета от него.без всякакви проблеми.Гаранцията му,не я знам колко време е,цените също,но най-добре му се обади.Успех!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e63 3.0 i, Х1 е84 35 i
Мечтае да кара: м5

Мнение от popai » 19 Мар 2009, 0:54

и моята рейка днес я свалих, занесох я да я рециклират, да видим какво ще стане, при мен луфта стана много голям....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hellbull » 19 Мар 2009, 1:05

а той луфта оправя ли го.
еми колега аз съм от варна и няма как да стане освен с кориер :)
защо не го препоръчваш това, да не се обърка нещо ли :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
Мечтае да кара: Волга комби

Мнение от joropc » 20 Мар 2009, 0:00

hellbull написа:а той луфта оправя ли го.
еми колега аз съм от варна и няма как да стане освен с кориер :)
защо не го препоръчваш това, да не се обърка нещо ли :)

Да,мисля че го оправя.А за куриера,според мен ако се уговориш с него и си сутринта в сервиза му,ще си тръгнеяш обратно към Варна след обяд"рециклиран" :D Най-добре му се обади и се разберете.

ПредишнаСледваща

Назад към E39