5-та или 7-ма серия ще ми препоръчате, тъй като съм лаик!
Модератор: Общи модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bmw_7
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: СУВ
- Мечтае да кара: Мечтите се менят постоянно
5-та или 7-ма серия ще ми препоръчате, тъй като съм лаик!
Здравейте колеги,
Искам на първо място да кажа, че съм абсолютно новорегистриран /видно това е първото ми мнение, респективно тема/, поради което моля модераторите да ме извинят, ако темата не е поставена в точния раздел. Също така съм си направил труда да намеря отговор на интересуващите ме въпроси, но тъй като не видях конкретен на тях, то си позволявам да го поставя в отделна тема.
Фен съм на Баварките и в близко бъдеще съм решил да си купя една. Принципно карам, а и съм фен на по-големите коли и се колебая между 5-та серия /мисля Е 39-произведените някъде между 1996-2000 г. ако не се лъжа/ или 7-ма серия /Е 38-произведени пак в този диапазон, т.е. 1996-2000 г./. С две думи разбрахте между кои модели ми е дилемата. С оглед на това, въпросите ми са следните:
1. Нормално ли е да се купи читава 7-ца за 10 000-12 000 лв., тъй като е пълно с такива обяви;
2. Как е поддръжката на 7-ците, да кажем в сравнение с една S класа на Мерцедес 94-98 г. например. Питам, щото при мерцедесите от този клас работата е страшна. Или горе долу поддръжката на 7-цата е на цени, с каквито се поддържа и 5-цата, т.е. модела Е 39. Всъщност не знам и поддръжката на Е 39 каква е.
3. Бензин или дизел ми препоръчвате да си взема.
4. Как са автоматиците на БМВ и при евентуална повреда, дебела ли е поправката им. Съжалявам че пак ще направя аналогия с мерцедесите, но там ремонтите излизат солено-понякога 3-4 хиляди, без дори да се сменя кутията с нова.
5. Виждам, че масово се продават Е 39 - 525 TD……………..да няма масово проблеми по тях, та е пълно с безброй обяви за продажбата им.
Като заключение въпросите ми се обобщават в едно да кажем крайно питане. Например предвидил съм покупка от порядъка на БМВ за 10-ина 12 хил. лева, не съм някакъв кой знае какъв паралия и се чудя в избора си между 5-цата /Е 39/ и 7-цата /Е 38/, дали да са дизел или бензин и дали да са автоматик или не.
Ще се радвам да ми отговорите, като макар и с по две три думи да коментирате и конкретните ми въпроси, щото яко съм се запалил и ще взема ей така да се хвърля в джаза, после да не стане „виж ти купон”.

Искам на първо място да кажа, че съм абсолютно новорегистриран /видно това е първото ми мнение, респективно тема/, поради което моля модераторите да ме извинят, ако темата не е поставена в точния раздел. Също така съм си направил труда да намеря отговор на интересуващите ме въпроси, но тъй като не видях конкретен на тях, то си позволявам да го поставя в отделна тема.
Фен съм на Баварките и в близко бъдеще съм решил да си купя една. Принципно карам, а и съм фен на по-големите коли и се колебая между 5-та серия /мисля Е 39-произведените някъде между 1996-2000 г. ако не се лъжа/ или 7-ма серия /Е 38-произведени пак в този диапазон, т.е. 1996-2000 г./. С две думи разбрахте между кои модели ми е дилемата. С оглед на това, въпросите ми са следните:
1. Нормално ли е да се купи читава 7-ца за 10 000-12 000 лв., тъй като е пълно с такива обяви;
2. Как е поддръжката на 7-ците, да кажем в сравнение с една S класа на Мерцедес 94-98 г. например. Питам, щото при мерцедесите от този клас работата е страшна. Или горе долу поддръжката на 7-цата е на цени, с каквито се поддържа и 5-цата, т.е. модела Е 39. Всъщност не знам и поддръжката на Е 39 каква е.
3. Бензин или дизел ми препоръчвате да си взема.
4. Как са автоматиците на БМВ и при евентуална повреда, дебела ли е поправката им. Съжалявам че пак ще направя аналогия с мерцедесите, но там ремонтите излизат солено-понякога 3-4 хиляди, без дори да се сменя кутията с нова.
5. Виждам, че масово се продават Е 39 - 525 TD……………..да няма масово проблеми по тях, та е пълно с безброй обяви за продажбата им.
Като заключение въпросите ми се обобщават в едно да кажем крайно питане. Например предвидил съм покупка от порядъка на БМВ за 10-ина 12 хил. лева, не съм някакъв кой знае какъв паралия и се чудя в избора си между 5-цата /Е 39/ и 7-цата /Е 38/, дали да са дизел или бензин и дали да са автоматик или не.
Ще се радвам да ми отговорите, като макар и с по две три думи да коментирате и конкретните ми въпроси, щото яко съм се запалил и ще взема ей така да се хвърля в джаза, после да не стане „виж ти купон”.

Аз преди да си купя моята,бая почетох преди за 5 та и 7 ма серия,и по специално дизелите,има много компетентни мнения в този сайт,за което съм благодарен че не се натанцувах с няколко автомобила.
ТDS моторите имат толкова кусури,трудно палене при студено= ангренажни вериги (2 броя),задължително смяна на перка и виско съединител,водна помпа на 20000 км. както и термостат,абе приключение.
7-ма е бая скъпа за подръжка,ами като в резюме,всички са много скъпи за подръжка...а и много чупливи,що така-незнам
некакво дребно датчице ти изгоряло,буф 200 лева,турбинката пръднала,айде отидехме на две иляди лева,смениш крушка,светне грешка,аре бегай да чистиш грешката,а извади 20 лева
Верно че повечето караме автомобили на по 200-300к минимум,и на по 8-12 година..ама направо е голямо чудо
ТDS моторите имат толкова кусури,трудно палене при студено= ангренажни вериги (2 броя),задължително смяна на перка и виско съединител,водна помпа на 20000 км. както и термостат,абе приключение.
7-ма е бая скъпа за подръжка,ами като в резюме,всички са много скъпи за подръжка...а и много чупливи,що така-незнам
некакво дребно датчице ти изгоряло,буф 200 лева,турбинката пръднала,айде отидехме на две иляди лева,смениш крушка,светне грешка,аре бегай да чистиш грешката,а извади 20 лева
Верно че повечето караме автомобили на по 200-300к минимум,и на по 8-12 година..ама направо е голямо чудо
- bmw_7
- кандидат ентусиаст
-
Ами и аз след поста си взех та попрочетох редица коментари, отделно за двете коли. По тази причина пуснах и тема, защото се коментира общо взето отделно, а не се прави паралел. Иначе нямаше да занимавам хората да отговарят. Определено съм почитател на бензина, щото май не само при БМВ дизеловите мотори по-често дават проблеми. Ама като четох за тази Е 39 що проблеми дава-направо ужас. Настоящата ми кола /94 г.-не е БМВ/ я карам всеки ден и вече за 2 г. съм сменил /с изключение на консумативите-накладки, масла и т.н./ само едно цилиндърче на спирачките и едно маркуче за тях, което беше метално и го замених с медно, тъй като с времето бе изгнило и пробито.
Лоша работа, ама иначе теци колици доста ми харесват.
bmw_7 написа:Ами и аз след поста си взех та попрочетох редица коментари, отделно за двете коли. По тази причина пуснах и тема, защото се коментира общо взето отделно, а не се прави паралел. Иначе нямаше да занимавам хората да отговарят. Определено съм почитател на бензина, щото май не само при БМВ дизеловите мотори по-често дават проблеми. Ама като четох за тази Е 39 що проблеми дава-направо ужас. Настоящата ми кола /94 г.-не е БМВ/ я карам всеки ден и вече за 2 г. съм сменил /с изключение на консумативите-накладки, масла и т.н./ само едно цилиндърче на спирачките и едно маркуче за тях, което беше метално и го замених с медно, тъй като с времето бе изгнило и пробито.
Абе и аз по същия начин
ама понеже пътувам доста и ми трябваше конфортен автомобил,също и икономичен,с климатик и ала бала
Преди имах (и все още имам тойота),ей богу,тая кола не се разваля,чупи и тн,само масло и гориво,ама няма климатик...и е малка
Май накрая ще се окаже нещо много странно,че скъпото излиза...по скъпо

- saint85
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw X3 Е83 М47
- Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
- Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d
1
Колега тука не четат толкова хора ако искаш пусни запитване в Е39 за 5 цата и в Други Модели за 7-ма, ако питаш мене седмицата е по-добрия избор обаче за тея пари едва ли ще намериш читава и ще е
ТДС- което не ти препоръчвам ако имаш малко повечко пари към 20к. една 730д или лично моя избор 728 бензин за около 18к .ама требе да я внесеш отвънка -в общи линий за 7 требат повечко пари, а като поддръжка мисля че са горе долу на едни пари пък и моя съвен е да си земеш по запазения автомобил избирай внимателно и не бързай -щото после боли глава от личен опит го знам. За Е39 една 520-ка бензин бих ти препоръчал разхода не е много голям и моторя е много здрав и върви прилично
ТДС- което не ти препоръчвам ако имаш малко повечко пари към 20к. една 730д или лично моя избор 728 бензин за около 18к .ама требе да я внесеш отвънка -в общи линий за 7 требат повечко пари, а като поддръжка мисля че са горе долу на едни пари пък и моя съвен е да си земеш по запазения автомобил избирай внимателно и не бързай -щото после боли глава от личен опит го знам. За Е39 една 520-ка бензин бих ти препоръчал разхода не е много голям и моторя е много здрав и върви прилично

- xela
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
- Мечтае да кара: E30 - M3
За тези пари не си взима дизел, защото трабва да вземеш ТДС, не че е лошо ама остаря много този дизел и няма много читави.
А ТДС седмица, незнам ... небих си и помислил.
Или гледай да е Д или бензин. Пък каквото ще да е. А относо 12000 за седмица, само ТДС, така че моето мнение търси си 520 бензин. Пък и да ти остане някой лев за некое ремонтче.
п.с. аз така трсих 520 ..... се спрях на 540. Много съм доволен
.
Поздрави,
Сашо.
А ТДС седмица, незнам ... небих си и помислил.
Или гледай да е Д или бензин. Пък каквото ще да е. А относо 12000 за седмица, само ТДС, така че моето мнение търси си 520 бензин. Пък и да ти остане някой лев за некое ремонтче.
п.с. аз така трсих 520 ..... се спрях на 540. Много съм доволен

Поздрави,
Сашо.
- bmw_7
- кандидат ентусиаст
-
Ох, прочетох, препрочетох, ама май нещата отиват към Е 34 - 520, задължително бензин. То база за сравнение с Е 39 може би няма, ама май яко ще трябва да подпра с пари тази Е 39. Щото до сега късмет ли к,во ли, като съм купувал кола я хвърля 300-500 лв. за ремонт /не за смяна на консумативи/, когато нещо се счупи, я не и то за период да кажем на 2 години. Ако ще се налага всеки месец да се ръся, зарежете тая работа. Явно малко съм объркал нещата, но знам ли. Е, ако поддръжката на Е 39 е колкото на Е 34, ясно къде ще е избора. Все пак Е 34 е за половината пари, а и трябва да има нещо настрани, ако недай си Боже се наложи. Иначе тези Е 39-ки яко ме кефят, ама.............
Очевидно съм надценил възможностите си, като съм поставил въпроса за избор между 5-та и 7-ма серия. С по 1000 лв. заплата на мен и още толкова на жената и с две малки бандитчета налице, няма как да се кара 7-ма серия или пък ако се вземе, после може да има фалит за мен или просто да съм собственик на кола, дето ще стои по паркингите или някой гараж.
Та работата е ясна, 5 серия ще е 100 %, ама кой от двата изброени по-горе модели тепърва ще се мисли.
Четох и за проблемите на Сайнт85 по една друга тема, та по тази причина и Е 34 може да създаде бая ядове, ама както всяка кола. Плюс това никога не съм карал, не карам и няма да карам на газ. Че тези баварки давали 15/100 градско.................ами аз с моя Фордак го надхвърлям даже, ама за газ не съм и давал дума въобще да стане.

Очевидно съм надценил възможностите си, като съм поставил въпроса за избор между 5-та и 7-ма серия. С по 1000 лв. заплата на мен и още толкова на жената и с две малки бандитчета налице, няма как да се кара 7-ма серия или пък ако се вземе, после може да има фалит за мен или просто да съм собственик на кола, дето ще стои по паркингите или някой гараж.
Та работата е ясна, 5 серия ще е 100 %, ама кой от двата изброени по-горе модели тепърва ще се мисли.
Четох и за проблемите на Сайнт85 по една друга тема, та по тази причина и Е 34 може да създаде бая ядове, ама както всяка кола. Плюс това никога не съм карал, не карам и няма да карам на газ. Че тези баварки давали 15/100 градско.................ами аз с моя Фордак го надхвърлям даже, ама за газ не съм и давал дума въобще да стане.
- saint85
- младши ентусиаст
-
ре
Четох и за проблемите на Сайнт85 по една друга тема
Точно за това говоря в моя преден пост - истината е че аз съм фен на Е34 и това бих ти препоръчал това е една найстина хубава машина -обаче внимавай тези коли са на по 15г. и дават ядове гледай да земеш такава която да е запазена или такава която няма скрито покрито от приятел примерно

П.С. А относто Е39 - по-скъпа е за поддръжка от Е34 - лично мнение
- xela
- младши ентусиаст
-
bmw_7 написа:....
Все едно да извадиш заек от шапка.
Каквото ти се падне.
Аз преди да си взема колата реших и в Дару Кар да я закара, да няма проблем.
Казаха ми че трябва да си сменя датчика на колянови вал, е смених вериги, не датчика, той си беше ОК. Така че ..... търси си колата, не търси само е34 или е39. Търси и двете.
Сашо.
- saint85
- младши ентусиаст
-
- bmw_7
- кандидат ентусиаст
-
- 320i_coupe
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW M? :)
Списание: AutoBild,
Брой 6
12 - 16 февруари 2009 г.
БМВ 750i
Ако имате желание може да пусна и снимките с които сравняват "нащо момче" - Mercedes S600L и Jaguar XJ 12

Брой 6
12 - 16 февруари 2009 г.
БМВ 750i
Ако имате желание може да пусна и снимките с които сравняват "нащо момче" - Mercedes S600L и Jaguar XJ 12

- xela
- младши ентусиаст
-
- 320i_coupe
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW M? :)
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2