Софтуер

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 19 Фев 2009, 18:21

unikalen88 написа:колеги,аз нямам такава букса,може да звучи невероятно но е така,кво правиме в случая-преходник към 20 пина или няма да стане :help:

Ще ще :) има си преходник от ОБД към 20 Пиновия

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fast » 19 Фев 2009, 19:22

Да се похваля имам вече работещ кабел , засега пробвах само диагностика , с Inpa и ГТ1 , благодарности на колегата :bowdown:

Аватар

Мнение от milennyc » 20 Фев 2009, 11:24

4.6 In which directory structure is OBD.ini saved?
If the OBD.ini file exists, then in order to not run the interface via COM1 by default (compare
to 1 i), then the OBD.ini file must be saved in the directory C:\WINDOWS\ for Windows XP
or in directory C:\WINNT\ for Windows NT up to the Ediabas Package 1.3 and as of Ediabas
Package 1.4 in directory C:\EDIABAS\BIN\. The current version of the Ediabas Package can
be seen in the files C:\EDIABAS\version.txt or C:\EDIABAS\package.pdf.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jomby » 20 Фев 2009, 13:39

Ето и работеща версия на инпа http://www.sendspace.com/folder/oxct5f.
Инсталирате исото от bmwdiag.part... като му давате english и после пак ...programs UK. От диска ediabas-6.4.7-inpa-5.0.1 копирате дирекно папката ediabas в C:/ и замествате старата и накрая замествате папката инпа с тази от архива INPA502.rar. Тук таме остава по менюто на немски, но пък и инпата не я ползвам лично аз кой знае колко. Така получавате пълна версия на инпа-едиабас 5.0.2-6.4.7.

milennyc, наметкай обд.ини в C:/windows, C:/windows/sistem32 и в C:\EDIABAS\BIN\, ако вече не е там и не го мисли.

Аватар

Мнение от milennyc » 20 Фев 2009, 15:20

jomby написа:Ето и работеща версия на инпа http://www.sendspace.com/folder/oxct5f.
Инсталирате исото от bmwdiag.part... като му давате english и после пак ...programs UK. От диска ediabas-6.4.7-inpa-5.0.1 копирате дирекно папката ediabas в C:/ и замествате старата и накрая замествате папката инпа с тази от архива INPA502.rar. Тук таме остава по менюто на немски, но пък и инпата не я ползвам лично аз кой знае колко. Така получавате пълна версия на инпа-едиабас 5.0.2-6.4.7.

milennyc, наметкай обд.ини в C:/windows, C:/windows/sistem32 и в C:\EDIABAS\BIN\, ако вече не е там и не го мисли.

Да сложих ги, първо много дертове брах с тва ИНПА, но накрая тръгна но не сложих обд.ини в C:/windows/sistem32 и ако искате вярвйте Касперски ми правеше другите дертове. ПО време на инстала го изключих и стана от РАЗ. Преди това го правих поне 20 пъти по този начин който си описал и не ставаше и не ставаше. Бобра му е майката :P

Аватар

Мнение от milennyc » 20 Фев 2009, 18:20

Колега като инсталнах първата работеща версия на ИНПА-та всичко е ОК. След това направих всичко което каза и това е ОК. После гледам следната сутуация F3 за е46..... ама има само за новия мотор за М47 няма. А на старата версия която е 3.0.1 всичко си е ток за моя двигател DDE3. Та искам да питам тази ИНПА нужно ли е да е най новата версия за интервенцията която следва с ГТ1 и ДИС-а. Понеже ИНПА-та няма да има моя мотор, EDIABAS-a си сложих най-новата от имидж фила.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jomby » 21 Фев 2009, 20:52

Браво на успелите, а на другите-К'во се мотате бе :mhihi: .
milennyc, а и за всички, от главното меню има избор на двигатели и там има дде 3.0 за твоя мотор. Наистина няма нужда инпата да е последната версия стига да го има вашия мотор е безмисленно да я ъпдейтвате. Аз сложих последната понеже всички предишни включително и тази ми дават несъвместимост във версийте и, че е възможно да има проблеми като отворя моя мотор- ДДЕ 5.0, работи и изкарва грешките, трие ги, така че бачка ама.... Затова и не я ползвам инпата, а само диса.

Аватар

Мнение от milennyc » 22 Фев 2009, 10:15

И аз съм вече в кюпа всичко тръгна много добре! Сега остана кабел и може би най-сложното да се научим да работим на ДИС-а че като не разбирам много да не прецакам колата яко :(. Колега ти как си правиш диагностиките? В смисал вързваш се и четеш за грешките ли? Или си работил преди с ДИС-а?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Воденичаров » 22 Фев 2009, 13:06

Колеги, кабела от Carsoft 6.5 дали няма да стане? Ако не - може ли да се преправи нещо по него за да се използва за гт1

Аватар

Мнение от milennyc » 23 Фев 2009, 18:46

Този кабел дали става за нашата програма http://programatoribg.com/vagcom/index.htm

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Воденичаров » 23 Фев 2009, 19:18

Колеги, някой пробвал ли е с ИНПА да пусне автоматични светлини? Дали се поддържа от програмата изобщо? Има и още една функция дето искам да активирам - като се отвори вратата да се мести седалката назад и волана нагоре. Но не и разбирам на таз инпа.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jomby » 23 Фев 2009, 20:20

Не мисля, че ще тръгне с Carsoft кабел. И не не съм виждал ДИС или чувал за него до преди 2 месеца.
Надявам се да са ви от помощ следните файлчета, ако има нещо неясно по тях моля питайте в темата да не обяснявам по няколко пъти. И се извинявам ако има грешки, но доста набързо го направих.
http://www.sendspace.com/file/z198wo
http://www.sendspace.com/file/zdz466

П.П. Воденичаров, доста по-лесно ще ти е с ДИС да ги направиш всички тези неща. С инпа не става, към нея има други програми, NCS ти трябва, но при него всичко е в текстов вид и е доста страшно. Именно затова се измъчих да пусна ДИС.
milennyc, кабела е точно този, но ако искаш изчакай, © е поръчал кабел за инпа директно и може да стане без преправяне. Попитаи го утре вдругиден, ако не си каже сам де :mhihi: .

Аватар

Мнение от milennyc » 23 Фев 2009, 20:50

jomby написа:Не мисля, че ще тръгне с Carsoft кабел. И не не съм виждал ДИС или чувал за него до преди 2 месеца.
Надявам се да са ви от помощ следните файлчета, ако има нещо неясно по тях моля питайте в темата да не обяснявам по няколко пъти. И се извинявам ако има грешки, но доста набързо го направих.
http://www.sendspace.com/file/z198wo
http://www.sendspace.com/file/zdz466

П.П. Воденичаров, доста по-лесно ще ти е с ДИС да ги направиш всички тези неща. С инпа не става, към нея има други програми, NCS ти трябва, но при него всичко е в текстов вид и е доста страшно. Именно затова се измъчих да пусна ДИС.
milennyc, кабела е точно този, но ако искаш изчакай, © е поръчал кабел за инпа директно и може да стане без преправяне. Попитаи го утре вдругиден, ако не си каже сам де :mhihi: .

Мерси само искам да питам, за настройките на виртуалния com1 port, инсталнах дайвера но не го намирам за да направя другите настройки?! Трябва ли да е включен кабела за да работи?

Слави
Аватар

Мнение от © » 23 Фев 2009, 20:53

какъв е този виртуален com порт, че май съм го пропуснал в описанието?! :shock:

Аватар

Мнение от milennyc » 23 Фев 2009, 21:01

© написа:какъв е този виртуален com порт, че май съм го пропуснал в описанието?! :shock:

:P ха ха кажи за кабела на инпата? и аз ще ти кажа за ком порта :). Шегувам се тва е още в самото обяснение за инпата....
При инсталацията трябва да посочите USB=OBD
От папка C:\EDIABAS\Bin вземете фаила OBD.ini и го сложете в
C:\windows\sistem32
Ето и драйвери и настроиките на виртуалния ком порт, които е желателно да направите на COM1: http://www.sendspace.com/file/0vtzb0
Драйвера се инсталира преди да включите кабела, иначе ще видите синия екран.

ПредишнаСледваща

Назад към E46