Как да се оттървя от един пес

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 25 Фев 2009, 13:44

Изрода написа:А и всички говорите за тея кучкарници.Що си мислите че те вършат работа.Идват прибират ги ,изкъпват ги,хранят ги,обезпаразитяват ги и ги пускат.Аз съм гледал репортажи на тая тема и се оказва че ЕДИН ДЕН В ПРИЮТ ЗА КУЧЕ СТРУВА 3 ЕВРО-МИ ТЕ ЗА ДЕЦАТА ПО ДОМОВЕТЕ НЕ ОТДЕЛЯТ ТОЛКОВА НА ДЕН МММММММММММММММММММММММММММММММММ-ко ше каиШ сега горски

Съвсем случайно имам информация какво се е случвало дълги години по кучкарниците и какво се случва и сега. Това, което мога да ти кажа със сигурност е, че тези 3 евро заминават по джобовете на някои хора, а кучетата нито се къпят, нито се обезпаразитяват, нито се кастрират. Те просто се изтребват. По всякакви варварски методи. След което се отнасят с хладилни камиони на известни месопреработвателни предприятия. Така че вероятно всички сме яли кучешко, ако сме си купували кренвирши. А парите, с които трябва да се издържа приютът...събират се фалшиви разходооправдателни документи - фактури за ваксини, препарати за обезпаразитяване, хонорари на ветеринари и паричките си ги прибират тарикатите.

Тези, които връщат кучетата са разни природозащитнически организации, от които обаче също се краде на поразия и не вършат като хората работата, за която са спечелили проекти.

Така че, ако се чудиш защо в момента положението в София е такова, простият отговор е - защото кучетата се изтребват. Ето това е резултата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 25 Фев 2009, 13:52

plradev написа:Та да се върна пак на въпроса си :има ли място в България където този проблем е решен???И как е постигнато..?

Бургас.
Избиха ги по решение на общината преди 10-15 години. Тихомълком общо взето. И истината е, че аз нямам нищо против. Обаче тук се говори за какви ли не техники за измъчване на животното.
Един въпрос към колегата, който иска да се разправи с песа. След като не искаш да се обадиш на съответната служба, предполагам си предвидил когато прегазиш, отровиш, убиеш с карфици или разпънеш на кръст помияра, да закараш трупа в екарисаж (успех с намирането му в България) ? Нали няма безотговорно да го оставиш на улицата да гние ? Разбрах, че искаш да решиш проблем, не да създаваш нови.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 25 Фев 2009, 13:57

По- мощна въздушна пушка Gamo 1250 :mhihi: Обаче е опасна :!:
Никой не мое ма връне на селу!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от clubzendo » 25 Фев 2009, 14:26

Закон за защита на животните
РАЗДЕЛ VІІІ
ЗАЩИТА И ХУМАННО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ЖИВОТНИТЕ
Чл. 52. Никой няма право:
1. Да убива, измъчва, удря, прегазва, преуморява, дразни, плаши, стресира, малтретира, пренатоварва или извършва други насилствени действия по отношение на животните по какъвто и да е начин
2. Да подбужда по какъвто и да е начин към физическо унищожение или мъчение на животни

Закона предвижда за лицето извършило деанието лишаване от свобода от 1-4 години и глоба в размер до 50 000 лева,както и пробация за срок до 3 години

Чл. 117.
/1/ Залавянето и транспортирането на бездомни животни до приюти или защитени зони се извършва по начин, който причинява минимални страдания и стрес на животните
Чл. 119. Забранява се:
1. Евтаназията или избиването по друг начин на бездомните животни да се използва като начин за намаляването на броя им и контролиране на популацията им

Чл. 129. Който причини болка, нараняване, страдание или смърт на животно чрез побой, отравяне, глад, жажда или други насилствени действия, се наказва с глоба до 5000 лева,а при повторно нарушение с глоба до 50 000 лева ,пбобация или затвор до 3 години

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от clubzendo » 25 Фев 2009, 14:27

Закон за защита на животните
РАЗДЕЛ VІІІ
1. Да убива, измъчва, удря, прегазва, преуморява, дразни, плаши, стресира, малтретира, пренатоварва или извършва други насилствени действия по отношение на животните по какъвто и да е начин
2. Да подбужда по какъвто и да е начин към физическо унищожение или мъчение на животни

Закона предвижда за лицето извършило деанието лишаване от свобода от 1-4 години и глоба в размер до 50 000 лева,както и пробация за срок до 3 години

Чл. 117.
/1/ Залавянето и транспортирането на бездомни животни до приюти или защитени зони се извършва по начин, който причинява минимални страдания и стрес на животните
Чл. 119. Забранява се:
1. Евтаназията или избиването по друг начин на бездомните животни да се използва като начин за намаляването на броя им и контролиране на популацията им

Чл. 129. Който причини болка, нараняване, страдание или смърт на животно чрез побой, отравяне, глад, жажда или други насилствени действия, се наказва с глоба до 5000 лева,а при повторно нарушение с глоба до 50 000 лева ,пробация или затвор до 3 години

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 25 Фев 2009, 14:29

clubzendo написа:Закон за защита на животните

а какво казва твоят закон за нападнат и ухапан от куче човек!?!? че ми стана интересно...!?

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 25 Фев 2009, 14:30

РАЗДЕЛ VІІІ

Чл. 117.
Чл. 119. Забранява се:

Чл. 129. Който причини болка, нараняване, страдание или смърт на животно чрез побой, отравяне, глад, жажда или други насилствени действия, се наказва с глоба до 5000 лева,а при повторно нарушение с глоба до 50 000 лева ,пробация или затвор до 3 години

нема лошо, ама сега намери и закон в който пише че никое животно няма право да напада, хапе, лае, стресира, дразни или извършва други насилствени действия.
В момента в който ми намериш такъв закон, ще започна да зпазвам и този. За да знам че и мойте права за защитени.

Дотогава ме боли лявото мъдо за цитирания закон

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 25 Фев 2009, 14:33

Известна медия написа:Отхвърлена беше възможността за промяна на Наказателния кодекс и криминализиране на особено жестокото отношение към животни

Така че малко ме интересуват глобички и незнам си какво ;)
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

Аватар

Мнение от SKISA » 25 Фев 2009, 14:36

Archangel написа:
Известна медия написа:Отхвърлена беше възможността за промяна на Наказателния кодекс и криминализиране на особено жестокото отношение към животни

Така че малко ме интересуват глобички и незнам си какво ;)

....особено "нежно" ше му пукна главата на кучето ако ме нападне без да проявявам жестокост!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 25 Фев 2009, 14:48

SKISA написа:

а какво казва твоят закон за нападнат и ухапан от куче човек!?!? че ми стана интересно...!?

Е ще ти противореча веднъж, няма начин..... ;)

Защо личната разправа с животното смяташ (и ти, и другите), че ще реши проблема....значи отстраняваме кучето, но не решаваме проблема!
В тази държава просто трябва да се създаде закон, като във всички бели държави, които да решава какво се прави с кучетата, когато се приберат в приюта. Това, което Someone казва, просто ме потриса....вярвам, че е истина, едва ли си измисля....
Трябва да се прибират и кастрират животните....Трябва да има служби, които да прибират тези от улиците, трябва да има такива, които да следят за работата на последните...в началото ще е трудно, защото много животни има по улиците, може би ще се пренасели в приютите, но всяко начало е трудно. Докато влязят в релси нещата, така ще е.
Да те питам, понеже следя темата отначало....как ще реагираш, ако някой пред очите на детето ти, ТВОЕТО ДЕТЕ, бие или убие животното на улицата, ама така фане че го разпори хубаво от главата до опашката, или пък "нежно" както казваш му пукне главата.......даже..може да го върже с едно въже за дървото и да се изредят всички деца от квартала с една дъска да го поблъскат малко, гадния малък помияр дето се е навъртал там......и хвърлят месата къде? зад блока- защото разбрахме вече, че по колите си няма да ги качите.........и същото това твое дете, вместо в пясъчника, отиде и му бръкне там в разлагащите се черва, какво правиш? Кой ще е виновен тогава????
И като те пита малкия "Тати, защо го биеш, защо го риташ.....защо стреляш по него (евентуално)?" Какво ще му отговориш? Защото така му се пада ли? Какъв пример би му дал?

Едит: Като се измисли закон, и се следи спазването му, и те ухапе куче, ще съдиш общината за това, че не го е прибрала!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 25 Фев 2009, 14:52

Мишел написа:......

За да ти противореча и аз - лично съм виждал как деца тук из Изток гонят куче и го бият с камъни.
Други ги целят с прашки.
Преди 1-2 години имаше трикрако куче из квартала и просто не искам да обяснявам как го мъчеха едни лапетии, защото дори на мен ми става гнусно.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

Аватар

Мнение от SKISA » 25 Фев 2009, 14:59

Мишел написа:Едит: Като се измисли закон, и се следи спазването му, и те ухапе куче, ще съдиш общината за това, че не го е прибрала!

що извърташ нещата !?!?!?!?
казах кога ще го убия! ако нападне мен или някой мой !!!
и ако детето,когато беше малко -някой убие пред него куче ,защото е нападнало неговото дете -да! няма да му крия очите и да викам:виде ли къв лош чичко!!!??!!??!?
нападне ли ме или мен или него или жена ми или приятел и роднина-кучето е пътник! точка! това е заплаха и тази заплаха се отстранява така! няма да го млатя с прът докато пукне. ше го ударя за да се разкара! усетя ли ,че е опасно и може да скочи и да захапе-убивам го! не ме интересува никакво хуманоо отношение.
в гората ако те нападне мечка да не би да вадиш рийдър дайджест да видиш колко мечки са останали!?!?!? стреляш и я сваляш ,защото иначе тя сваля тебе!!! аналогията е същата! като скочи да ме ухапе няма да седна да пиша жалба до общината в тоя момент ,а ще се защитавам с всички сили и средства!!! още един вариант-на наща улица има куче,което живее в двор ,но прескача оградата и вече няколко пъти гони жена ми и я лае,скача да я ухапе и бесува! намерих го ,заклещих го в един паркинг и го пребих от бой/не съм го убивал-просто го бих/ и са вече не прескача оградата! нито след жена ми ,нито след никой от квартала! ако собственика му доде да ми говори -нищо чудно да се разберем като с кучето му!
п.с. преди тва ходих да връзвам мрежата на оградата с тел ,за да я изправя ,което не е моя работа ,но то си изкопа отдолу и пак излизаше. кучето е неква овчарка....

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 25 Фев 2009, 15:02

Archangel написа:
Мишел написа:......

За да ти противореча и аз - лично съм виждал как деца тук из Изток гонят куче и го бият с камъни.
Други ги целят с прашки.
Преди 1-2 години имаше трикрако куче из квартала и просто не искам да обяснявам как го мъчеха едни лапетии, защото дори на мен ми става гнусно.

Да , и аз съм виждала.... за едно и също говорим. Жестокостта към животното няма да реши проблема. Тези деца постъпват така по много причини, или са го виждали, или им е давато като пример какво трябва да правят и всичко това съчетано с безумната им агресия като цяло, която трупат от всичко, и в немалка степен от игри, в които освен да се бият и колят друго не се случва, и тези игри се играят денонощно..... (отивам в друга тема май, ама...)
Това трикрако куче, може би е ритнало бронята на някой от бащите на тези деца....съвсем случайно...

Аватар

Мнение от SKISA » 25 Фев 2009, 15:04

извинявам се още веднъж за многото написано в темата! чуствам се малко като един наш приятел преди време тука във форума ,дето отстояваше със зъби и нокти тезите си....!! темата ми е болна,патил съм много от такива кучета и от това ми се е формирало отношението към тях! още веднъж сори за многото постове-аз спирам.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 25 Фев 2009, 15:41

Ццц,колеги ЗАСРАМЕТЕ СЕ! Реагирате по най-просташкият начин. А именно да отнемете 1 живот! Било то и кучешки ! Има си закони ,спазвайте ги! В ЕВРОПА сме ей! Има ,за тези които незнаят фирма "ЕКОРАВНОВЕСИЕ" ,звъните там и те се заемат с проблема!
Нямах нерви и време да чета на всички постовете но 90% са от сорта "сложи кърфици и му дай малко хляб" :shock:
Вие жал нямате ли? Домашни животни не гледате ли ? Аз имам 2 котки и куче-голям красавец излезе -което осинових от изолатора в с.Сеславци. На горкото му оставаха 3 дни и щяха да го усмъртят с лопати! Гордея се с тази си постъпка и ако имах възможност бих помогнал и на още някое животинче! Не вярвах ,че има толкова жестокост и ТУК в така обичаният ни ФОРУМ !
А на онези които ще кажат: "Да ама еди кое си куче ме е хапало" АЗ ще отговоря: НИКОЕ ЖИВОТНО НЕ НАПАДА БЕЗ ДА БЪДЕ ПРЕДИЗВИКАНО!!!! ТАЗИ МУ РЕАКЦИЯ Е ЗАЩИТНА!!!!
Тотално си промених мнението за някои хора от ТУК !
:!: :shock:
Ето и снимка на хубавеца ,които гледам от 3г. СПАСЕН от ИЗОЛАТОРА:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата