фолио на предните прозорци

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: E38

фолио на предните прозорци

Мнение от boywalking » 25 Фев 2009, 13:18

интересува ме ако реша да сложа фолио на предните странични прозорци - от най-светлото,... дали куките ще ми правят проблеми ????
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39

Мнение от Mitaka85 » 25 Фев 2009, 13:20

ако си от наште 100% 6те те ебават.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Re: фолио на предните прозорци

Мнение от Archangel » 25 Фев 2009, 13:22

boywalking написа:интересува ме ако реша да сложа фолио на предните странични прозорци - от най-светлото,... дали куките ще ми правят проблеми ????

Да, аз имах 7%-во, перфектно сложено, все едно беше фабрично - до ръба на стъклата, без мехури и т.н.

Карах около 6 месеца из цяла България и доста из Гърция без проблеми, а имаше случаи да ме спрат из София 3 пъти за една и съща вечер.

След което като се почна от есента - 3 пъти ме спряха - по 25лв., на четвъртия минах без пари и акт, но ми писна и го свалих.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 25 Фев 2009, 13:44

ЗДП
Чл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Забранява се ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла наавтомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им.(2) Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на лекитеавтомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.

Заяждат се... за допълнително затъмняване... за заводски тонирани и затъмнени не...а това как се доказва :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 25 Фев 2009, 13:53

Или правиш като голфовете те си изрезват "прозорче на фолиото" детп е страничното огледало :mhihi:
I'm slowly drifting
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Мнение от TheKiller » 25 Фев 2009, 15:05

Най-светлото фолио хич не си личи,че имаш фолио,няма да ти правят проблеми ;)
/// 6>4
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Archangel » 25 Фев 2009, 15:09

TheKiller написа:Най-светлото фолио хич не си личи,че имаш фолио,няма да ти правят проблеми ;)

За набито око личи, повярвай. Както казах - аз бях с най-светлото възможно.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39... :D
Мечтае да кара: платноходка

Мнение от eekset » 25 Фев 2009, 15:20

TheKiller написа:Най-светлото фолио хич не си личи,че имаш фолио,няма да ти правят проблеми ;)

...а има ли смисъл от него?

слагаш от тъмното и закачаш 20 лв на стъклото - те ще се сетят...

:D
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW

Мнение от Rebel » 25 Фев 2009, 15:25

има много смисъл ако фолиото е хубаво и истинско. Но дори и най-светлото, както каза колегата е забранено и на всеки полицай, който има диоптер по-малък от 3 ще дължите по минимум 10-20 лева ;)

Не си струва

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Archangel » 25 Фев 2009, 15:27

eekset написа:

...а има ли смисъл от него?

Ще взема пак да отговоря преди колегата, дано не се сърди -
Ако е качествено фолиото има смисъл - слънцето не пече толкова и не блести.
Моето фолио поне имаше следният ефект(съмнявам се да съм си го внушил) - на отворен прозорец, през който грее слънце лятото - показваш си ръката на слънцето - започваш да усещаш как те нагрява. Както си държиш ръката затваряш прозореца - в момента в който се затвори прозореца нагряването върху ръката ти значително намалява.

Малко калпаво го обясних, но с две думи - UV protection.

Даже малко ме е яд понякога, че го махнах, но ми писна да се набутвам с пари за тоя дето духа. Както излиза от моят опит - може с месеци да караш и да те спират без да се заядат и после изведнъж да те закопаят със серия от спирания, при които се "черпим"... според мен риска е прекалено..хм..скъп, за да си пазим кожичката да не изгаря докато караме ;)
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39... :D
Мечтае да кара: платноходка

Мнение от eekset » 25 Фев 2009, 15:39

Малко калпаво го обясних, но с две думи - UV protection.

:yes:

но повечето искат за гъзария - а тогава :cop:
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: На криво
Мечтае да кара: Още по-на криво

Мнение от Изрода » 25 Фев 2009, 15:53

За имане на смисъл-има:

По -малко напича колата(както каза колегата)
И много по красиво,щото на БМВ то стъклата са много бели :banghead:
Аз никога не бих си сложил фолио само на задните стъкла(за мен е селско).Аз ще слагам на всичките без предния джам ,но от наи светлото-щото ме дразни наи тъмното,а и в колата етвътре като се воза ми е гадно.
За полицията незнам.Ето снимки на колата на баща ми,на която прозорците са много приятно тъмни(точно този ефект ще търся при БМВ то) и са фабрични,но никъде не пише по талони за затъмняване.

Изображение

Изображение

Изображение

Никога не е имало проблеми с полицията за стъклата.А със хубаво фолио мисля че ефекта е същия,и незнам как ще познаят че е фолио :dunno:

Едно време на Ладата ми,ги бях направил със 15 % фолио от 3 лева(но със сваляне на всички стъкла и много играчка) и никага не са се заяждали.Е то това беше и наи малкия проблем като ме спираха де ИзображениеВинаги почваха с думите "ти луд ли си ,какво правиш,защо са ти изтъркани задните гуми и тн"?А аз отговарях"видяхте ли и вие как се завъртя,малееее замалко да се пребия ,ужас,казах му на тате за млад шофйор и първа кола да ми купи с предно предаване ,ама тои на -нямал пари,ужас добре че не се пребих Изображение

Изображение

Та така за фолиото
Изображение Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i

Мнение от k1k0 » 25 Фев 2009, 16:08

Аз бях сложил 100% и отпред но карах 2 вечери и нищо не се вижда :D и сам си го свалих след това сложих от най-светлото но навсякъде те спират и се почва.....затова най-добре не слагаи никакво :D
Beautiful Mechanical Wonder

младши ентусиаст
Аватар
Кара: На криво
Мечтае да кара: Още по-на криво

Мнение от Изрода » 25 Фев 2009, 16:15

k1k0 написа:Аз бях сложил 100% и отпред но карах 2 вечери и нищо не се вижда :D и сам си го свалих след това сложих от най-светлото но навсякъде те спират и се почва.....затова най-добре не слагаи никакво :D

Добре де а защо след като на Мерцедеса са тъмни и под определен ъгъл са огледални- никога не са задавали дори и въпрос.Все си мисля че с наи светлото фолио ефекта ще е същият.

Пиша по темата ,защото и аз съм намислил при първите по свободни финанси да я облепя цялата със американското фолио с наи -малкия процент,и затова ми е интересно :D
Изображение Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Archangel » 25 Фев 2009, 17:50

Изрода написа:
k1k0 написа:Аз бях сложил 100% и отпред но карах 2 вечери и нищо не се вижда :D и сам си го свалих след това сложих от най-светлото но навсякъде те спират и се почва.....затова най-добре не слагаи никакво :D

Добре де а защо след като на Мерцедеса са тъмни и под определен ъгъл са огледални- никога не са задавали дори и въпрос.Все си мисля че с наи светлото фолио ефекта ще е същият.

Пиша по темата ,защото и аз съм намислил при първите по свободни финанси да я облепя цялата със американското фолио с наи -малкия процент,и затова ми е интересно :D

То това е, което ги кара да те спрат ако го видят отдалеч.
А който беше питал как разбират, че имаш фолио - при мен ставаше така:

П - полицай, А - аз.

П - Добър ден, ..... от ......РПУ, вашите документи моля.
А - Добър ден (подавам документите)
П (Разглежда документите и ми връща всичко освен синия талон и талона за ГТП)
А - Има ли проблем?
П - Вдигнете стъклото до половината. (вдигам го) Надвесва се и задира ръба с нокът леко и фолиото колкото и перфектно да е изрязано се усеща, той го чопва съвсем леко, да е сигурен че съм видял.

И оттам знаете процедурата "Еееемааа, така съм я купил, старши", "Никога не са ми правили проблем", "нещо на добра воля да дам може ли и отивам да го махна веднага" и така
;)
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

Следваща

Назад към Извън Темата