Турски самолет се разби !
Модератор: Общи модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- LizarD
- ентусиаст
-
- Кара: **** ми янко
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
[steeN] написа:нали знаете за манипулираната статитистика, че самолетите са по-сигурни от колите...
по-сигурни са на брой изминати километри, но не и на брой пътувания...
Колега объркал си се нещо!
Иначе голям късмет са извадили хората...!!!
И да, при кацане средната скорост е 130 мвч.
- Gemar
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 E39 M52B20
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
Rebel написа:Пътувал съм с абсолютно същия Боинг на Туркиш Еърлайнс и бях много много доволен![]()
hemicharger, в днешно време ми е по притеснено като някой мой близък тръгне с кола на някъде... Не се тревожи
Иначе наистина, аз одавна не помня за 1г. толкова паднали самолети
Не се притеснявам, авио парка на турците е един от най добрите, пилотите им също. С Търкиш съм лятял 10тина пъти и съм много доволен, но човешки грешки стават. Веднъж обаче като отлитах с Емирейтс от Истанбул до Дубай, вече бяхме поели към пистата (което си е 10 мин бавно каране) и тамън започнахме да правиме завой към пистата когато пилота изведнъж закова жестоки спирачки

Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
hemicharger написа:Rebel написа:Пътувал съм с абсолютно същия Боинг на Туркиш Еърлайнс и бях много много доволен![]()
hemicharger, в днешно време ми е по притеснено като някой мой близък тръгне с кола на някъде... Не се тревожи
Иначе наистина, аз одавна не помня за 1г. толкова паднали самолети
Не се притеснявам, авио парка на турците е един от най добрите, пилотите им също. С Търкиш съм лятял 10тина пъти и съм много доволен, но човешки грешки стават. Веднъж обаче като отлитах с Емирейтс от Истанбул до Дубай, вече бяхме поели към пистата (което си е 10 мин бавно каране) и тамън започнахме да правиме завой към пистата когато пилота изведнъж закова жестоки спирачки. Разлетяха се чанти, лаптопи и пр. Оказа се че диспечера ни беше пуснал на писта, на която кацаше самолет
. Пилота беше пуснал високоговорителя (може би го беше забравил или щеше да прави анаунсмънт) когато изрече "Those fuckin' turks did it again....." След около седмица разбрах че за тази му реплика са го уволнили.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
.
Последна промяна steeN на 28 Сеп 2019, 12:08, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- gele76
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36, 1.9., `99
- Мечтае да кара: Touring
- Детайли за колата: Kompact
Колеги,
От 10 години съм в авиацията. Съвсем спокойно мога да твърдя, че по-сигурен транспорт от самолета е може би само ЖПто. Имам много часове във въздуха и определено ми е по-спокойно да пътувам, от колкото като седна зад волана!
Е все пак трябва да си избираш и авиолинията де;) С което не казвам, че Turkish са лоша авиокомпания, даже на против. С тях съм летял над 50 пъти.
Така, че не се страхувайте да летите.
От 10 години съм в авиацията. Съвсем спокойно мога да твърдя, че по-сигурен транспорт от самолета е може би само ЖПто. Имам много часове във въздуха и определено ми е по-спокойно да пътувам, от колкото като седна зад волана!
Е все пак трябва да си избираш и авиолинията де;) С което не казвам, че Turkish са лоша авиокомпания, даже на против. С тях съм летял над 50 пъти.
Така, че не се страхувайте да летите.

Тя не обичаше оралния секс, но всеки път мълчаливо преглъщаше обидата...
http://www.vbox7.com/play:7ede55b9&start=4
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Аз мразя тази техника
Разбирам човек да тръгне да лети за друг континент ,но из Европа аз не се качвам на летящи таралясници
Паля комбито и смачквам за броени часове Европа , нищо не е толкова далеч е*ати малкия континент - ей сега не се е наложило да замина за Норвегия ,не съм запалил и заминал ,докато някой дреме по летищата за трансфери и не знае дали ще качне изобщо
... Другия месец пак ще пътувам натам и пак ще си запаля колата и аз половин ден ще стигна на майната си , спокойно и без никакви претиснения
А на всичкото отгоре са ми най-смешни хората които летят с ниско бюджетни авио компании
НЕДЕЙТЕ
Георги Пенчев

Паля комбито и смачквам за броени часове Европа , нищо не е толкова далеч е*ати малкия континент - ей сега не се е наложило да замина за Норвегия ,не съм запалил и заминал ,докато някой дреме по летищата за трансфери и не знае дали ще качне изобщо

А на всичкото отгоре са ми най-смешни хората които летят с ниско бюджетни авио компании

Георги Пенчев
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
? е вместо 50-70 еур да дадеш 500-700??Penchev написа:А на всичкото отгоре са ми най-смешни хората които летят с ниско бюджетни авио компанииНЕДЕЙТЕ
![]()
![]()
![]()
Георги Пенчев

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
Penchev написа:А на всичкото отгоре са ми най-смешни хората които летят с ниско бюджетни авио компанииНЕДЕЙТЕ
![]()
![]()
![]()
Георги Пенчев
Преди 2 месеца летях над Сахара (вътрешен полет на Еджипт Еър) с един аероплан с перки

Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- slowtraveler
- кандидат ентусиаст
-
Penchev написа:Аз мразя тази техникаРазбирам човек да тръгне да лети за друг континент ,но из Европа аз не се качвам на летящи таралясници
![]()
Паля комбито и смачквам за броени часове Европа , нищо не е толкова далеч е*ати малкия континент - ей сега не се е наложило да замина за Норвегия ,не съм запалил и заминал ,докато някой дреме по летищата за трансфери и не знае дали ще качне изобщо... Другия месец пак ще пътувам натам и пак ще си запаля колата и аз половин ден ще стигна на майната си , спокойно и без никакви претиснения
...
Адаш, по-миналата година имах работа до Норвегия. Излетях от Варна петък 09:00, във Виена имах доста време до следващия полет. Разходих се из центъра (Stephens dom, парламент и т.н.), хапнах си спокойно в едно ресторантче и вечерта бях в Осло. Събота - самолет Осло-Молде (летище Аро), свърших си работата и вечерта пак бях в Осло.
Неделя по обратния път, и в 16:00 вече си бях в къщи. Съвсем отпочинал... Билета в двете посоки (до Осло и обратно) струваше 340Евро...
Та за два дена и половина едва ли ще можеш само да стигнеш до там с кола, и ще си скапан от пътя...
BW летях на 12-13-14 Януари 2007, и на 14 Януари малко след като излетяхме от Осло (летище Gardermoen) един турски самолет не успя да спре на пистата, но се размина без жертви (имаше снежна виелица)...
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
hemicharger написа:Penchev написа:А на всичкото отгоре са ми най-смешни хората които летят с ниско бюджетни авио компанииНЕДЕЙТЕ
![]()
![]()
![]()
Георги Пенчев
Преди 2 месеца летях над Сахара (вътрешен полет на Еджипт Еър) с един аероплан с перки, в който имах чуството че всеки момент ще падне в пустинята и няма да ме намерят никога (Припомних си филма "Полета на Финикс"), но за сметка на това летях бизнес класа - демек получих едно сокче повече
И на мен ми се е случвало няколко пъти. В Оман ПДО си правят летища на най-невероятни места. Просто заравняват парче земя в пустинята асфалтират, струпват една къщурка с климатик - летището е готово. По същия начин е и в Тунис м/у Либийската и Алжирската граница - само писти....По принцип са винаги турбо витлови незнам защо, може би заради пясъка.
По темата два пъти съм летял с турците до Тайланд, нямам забележки.
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
hell's angel написа:hemicharger написа:Penchev написа:А на всичкото отгоре са ми най-смешни хората които летят с ниско бюджетни авио компанииНЕДЕЙТЕ
![]()
![]()
![]()
Георги Пенчев
Преди 2 месеца летях над Сахара (вътрешен полет на Еджипт Еър) с един аероплан с перки, в който имах чуството че всеки момент ще падне в пустинята и няма да ме намерят никога (Припомних си филма "Полета на Финикс"), но за сметка на това летях бизнес класа - демек получих едно сокче повече
И на мен ми се е случвало няколко пъти. В Оман ПДО си правят летища на най-невероятни места. Просто заравняват парче земя в пустинята асфалтират, струпват една къщурка с климатик - летището е готово. По същия начин е и в Тунис м/у Либийската и Алжирската граница - само писти....По принцип са винаги турбо витлови незнам защо, може би заради пясъка.
По темата два пъти съм летял с турците до Тайланд, нямам забележки.
И аз съм летял от там, защото когато бях в Либия, те още бяха в ембарго
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3