Нелеп инцидент и как можеше да бъде предотвратен
Модератор: Общи модератори
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
Нелеп инцидент и как можеше да бъде предотвратен
"Българин почина в болница в гръцкия град Серес след катастрофа на граничния пункт с Гърция. Пътният инцидент е станал около 01.10 ч. тази сутрин. Малко преди това мъж подал сигнал на тел. 166, че има проблеми с колата си и не може да спре. Той обяснил, че шофира “Опел Астра” синя на цвят, скоростта, с която се движи по посока ГКПП-Кулата е висока, включил е аварийни светлини. Полицията в Благоевград веднага уведомява за случая граничните полицаи. Малко след това автомобилът преминава през граничния пункт без да може да спре, но в трасето, което временно не работи. После се блъска в полицейска кабина малко преди паспортния контрол на ГКПП “Промахон”.
На мястото на инцидента е извикана гръцката “Пътна полиция” и екип на “Бърза помощ” и пострадалият водач е откаран в болница в Серес. При осъщественото взаимодействие на двете гранични служби са предоставени ксерокопия на документите на българския гражданин и автомобила му. Независимо от усилията на лекарския екип, тази сутрин гръцките власти се уведомили колегите си, че той е починал. /БЛИЦ"
http://www.blitz.bg/news/article/37479
Като допълнение, четох в "24 часа" че момчето е казало по телефона че му е блокирала газта и спирачките! Мисълта ми е какво мислите се е случило според вас, имало ли е начин да се предотврати катастрофата и как.
На мен ми идва на акъла при такива ситуации - да почна да минавам на по ниски предавки, да използвам ръчната за спиране, да влезна в някоя канавка или нива....или да помоля някой полицейски патрул да ме спре.
Жалко за момчето и мир на праха му
На мястото на инцидента е извикана гръцката “Пътна полиция” и екип на “Бърза помощ” и пострадалият водач е откаран в болница в Серес. При осъщественото взаимодействие на двете гранични служби са предоставени ксерокопия на документите на българския гражданин и автомобила му. Независимо от усилията на лекарския екип, тази сутрин гръцките власти се уведомили колегите си, че той е починал. /БЛИЦ"
http://www.blitz.bg/news/article/37479
Като допълнение, четох в "24 часа" че момчето е казало по телефона че му е блокирала газта и спирачките! Мисълта ми е какво мислите се е случило според вас, имало ли е начин да се предотврати катастрофата и как.
На мен ми идва на акъла при такива ситуации - да почна да минавам на по ниски предавки, да използвам ръчната за спиране, да влезна в някоя канавка или нива....или да помоля някой полицейски патрул да ме спре.
Жалко за момчето и мир на праха му
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
А какво става, ако изгасиш мотора с контактният ключ
С ръчната при 180-200 нищо няма да стане според мен
п.с. това с нивата е идейно, а ако няма ниви

С ръчната при 180-200 нищо няма да стане според мен
п.с. това с нивата е идейно, а ако няма ниви
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Там и рекичка има, в нея да се метне...острани са мантинели... а аз да кажа, че точно там ограничението е 50, но пътя е почти като магистралка и ... може да е карал със 100, 130... Повече се съмнявам да е развил.../ние се мъкнахме лятото със 50 там - шубе...бяха ни наплашили че камери, солени глоби, ала бала.../
Ако ми се случи, със сигурност ще пробвам с по-ниски предавки и би трябвало да стане. Явно не е загубил самообладание щом е успял да звънне... Не знам, много тъпо... Мир на праха му!
Ако ми се случи, със сигурност ще пробвам с по-ниски предавки и би трябвало да стане. Явно не е загубил самообладание щом е успял да звънне... Не знам, много тъпо... Мир на праха му!
Последна промяна Apassionata на 27 Фев 2009, 15:38, променена общо 1 път
- gele76
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36, 1.9., `99
- Мечтае да кара: Touring
- Детайли за колата: Kompact
Мир на праха му!
ОФФ: Темата е интересна и може да се направи важна и в нея всеки да споделя в дадена ситуация как би се справил! Може и на теория, може и лични изживявания. Темата би била полезна на по-неопитните водачи както и на опитните се. Защото всяка случка си сама по себе си индивидуална.
ОФФ: Темата е интересна и може да се направи важна и в нея всеки да споделя в дадена ситуация как би се справил! Може и на теория, може и лични изживявания. Темата би била полезна на по-неопитните водачи както и на опитните се. Защото всяка случка си сама по себе си индивидуална.

Тя не обичаше оралния секс, но всеки път мълчаливо преглъщаше обидата...
http://www.vbox7.com/play:7ede55b9&start=4
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
Мен ми е интересно като на човек му е мил живота защо аджаба не е извадил от скорост а мотора ако ще и да се пръсне... и леко леко с ръчна да се спира.. ли пък по мантинелата..
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Как може да ти блокират спирачките и газта???
Лоста можеш да изключиш и в движение...
Ключа вече го казаха...

Ключа вече го казаха...
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
///peter написа:Как може да ти блокират спирачките и газта???![]()
Ключа вече го казаха...
Мене нещо на постановка ми мяза..
Re: Нелеп инцидент и как можеше да бъде предотвратен
Много кофти
:( но ми е интересно как така газта и спирачката блокират и то по едно и също време и двете.

- hemicharger
- старши ентусиаст
-
Друго се сещам аз....ако алармата му е с блокировка, дали ако я беше включил щеше да му се блокира запалването?
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
uricatoli написа:///peter написа:Как може да ти блокират спирачките и газта???![]()
Ключа вече го казаха...
Е нали след удара още е бил жив, според мене ако беше постановка щеше да е мъртъв.

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
eizenhart написа:uricatoli написа:///peter написа:Как може да ти блокират спирачките и газта???![]()
Ключа вече го казаха...
Имаше дискусия на тази тема и в друг форум. Въпроса беше "ами ако е автоматик?".
Би следвало да можеш да пуснеш на N без да натискаш спирачката?
- Totogada
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E36 320 Coupe
Четох за този инцидент... лека му пръст на момчето
Много нелепо
Със скоростите едвали ще може да се превключи на по ниска предавка,ако двигателя се форсира постоянно.Удачният вариант според мен е да се завърти контактният ключ.

Много нелепо

Със скоростите едвали ще може да се превключи на по ниска предавка,ако двигателя се форсира постоянно.Удачният вариант според мен е да се завърти контактният ключ.

R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
eizenhart написа:uricatoli написа:///peter написа:Как може да ти блокират спирачките и газта???![]()
Ключа вече го казаха...
Имаше дискусия на тази тема и в друг форум. Въпроса беше "ами ако е автоматик?".
Автомата в движение може да му дадеш "Неутрална"
Мислих си заглавието на темата да е "нелеп инцидент или пунта мара", но не го постнах от уважение към починалия
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
Ами съединител?
Ако е бил от Промахон към Кулата там е магистрала и е доста широко,даже разделителната ивица е от заоблени бетонови блокове,незнам,нещо не се връзва цялата история!?
Даже е имал време и на полицията да се обади!?
Мир на праха му!
Ако е бил от Промахон към Кулата там е магистрала и е доста широко,даже разделителната ивица е от заоблени бетонови блокове,незнам,нещо не се връзва цялата история!?
Даже е имал време и на полицията да се обади!?
Мир на праха му!