Нелеп инцидент и как можеше да бъде предотвратен
Модератор: Общи модератори
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...

Газта ясно..може да блокира,спирачките и те са ясни,ама едновременно и 2-те

п.п.А ако изключи от скорост и изгаси мотора,хидравликата отива на кино и колата става много трудно управляема...Та е много "според зависи"...

- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
plradev написа::shock:![]()
![]()
Газта ясно..можбе да блокира,спирачките и те са ясни,ама едновременно и 2-те.де да знам,ако релефа е подходящ да изключи от скорост и по баира ,колата би трябвало да српе.Ще си пмага с ръчната и така.Ама в целия случай има много неизвестни..Колко време е карал така,колко километра преди да стигне границата...изобщо много нелеп инцидент..!!
![]()
![]()
п.п.А ако исключи от скорост и изгаси мотора,хидравликата отива на кино и колата става много трудно управляема...Та е много "според зависи"...
Или другия вариант е: газта блокирала на педала до долу(напълно отворен дросел) и тогава спирачките са почти неефективни защото няма достатъчно вакум.
Последна промяна mihal на 27 Фев 2009, 15:52, променена общо 1 път

- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
е ако е автоматик няма пробелм да се вкючи на нулева..... Ма не ми е много ясно какво става в такъв момент, ако си с висока скорост... Някой да обясни, че аз съм си шиле още...
П.П. А има и автоматици, на които можеш и да сменяш предавки.

- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
Това за хидравликата(сервото на волана) изобщо не е вярно,старата ми кола съм я карал 1 месец БЕЗ хидравлика(там нещо на рейката се бе развалило) и като си набере се кара лесно.
- Pupinator
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на баба си фърчилото
- Мечтае да кара: Нимбус 2000
Според мен по-правилния въпрос е защо се е стигнало до там.
За да се получи подобен инцидент, според мен, колата е имала неизправност която на един истински технически преглед, би трябвало да се открие. Повечето от нас (аз включително) преминават през ГТП по "другия начин". Ако в България прегледа беше като Тюф-а в DE смятам че подобен инцидент няма да се случи. И в крайна сметка "Когато колата се обърне - пътища много"
Мир на праха му.
За да се получи подобен инцидент, според мен, колата е имала неизправност която на един истински технически преглед, би трябвало да се открие. Повечето от нас (аз включително) преминават през ГТП по "другия начин". Ако в България прегледа беше като Тюф-а в DE смятам че подобен инцидент няма да се случи. И в крайна сметка "Когато колата се обърне - пътища много"
Мир на праха му.
Последна промяна Pupinator на 27 Фев 2009, 16:03, променена общо 1 път
With all the money in the world you can't buy my respect !!!
www.shahovservices.com - Най-добрите в компютърния бранш!

www.shahovservices.com - Най-добрите в компютърния бранш!

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
ако колата не се е движила с 200, което предполагам от това, че след катастрофата е бил жив, има вариант да скочи от движение, винаги шанса е по-голяма да се изтъркаляш, вместо да се шибнеш в нещо...

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
Apassionata написа:е ако е автоматик няма пробелм да се вкючи на нулева..... Ма не ми е много ясно какво става в такъв момент, ако си с висока скорост... Някой да обясни, че аз съм си шиле още...
Може да се сменят и ръчно,ако са Типтроник/стептроник/,ама тая Астричка едва ли е била автоматик!
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
Overburner - NX написа:Това за хидравликата(сервото на волана) изобщо не е вярно,старата ми кола съм я карал 1 месец БЕЗ хидравлика(там нещо на рейката се бе развалило) и като си набере се кара лесно.
НА Е 34 ако изгасиш мотора волана става толкова трудно подвижен, че може да се хвърлиш някаде

спирачките, при пълна газ наистина може да станат не ефективни
относно ГТП едва ли ще ти открият неизправноста заради която е станало
незнам как е станало ама е супер тъпо

- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
Overburner - NX написа:Да ама астрата не е Е34 ами като старата кола - фиеста Si.
никаде не е упоменато кои модел АСТРА Е точно

както и дае само предположение
- Plamenavramov
- младши ентусиаст
-
- Кара: ...
- Мечтае да кара: годзила
Кофти случей,но все пак е "почти" нереално!!!
Има 100 начина поне да се спре колата! Ще врътне ключа,сваляне на скоростите,ръчната спирачка,натискане на съединителя в комбинация с ръчна,плъзгане по мантинелата и прочие! Нооо да се вреже в КПП-то
малко странно!!
Мое мнение,не ме хранете!
Има 100 начина поне да се спре колата! Ще врътне ключа,сваляне на скоростите,ръчната спирачка,натискане на съединителя в комбинация с ръчна,плъзгане по мантинелата и прочие! Нооо да се вреже в КПП-то

Мое мнение,не ме хранете!

- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
Когато се напече ситуацията човек не мисли така, както ние сега пред компа...
Нещо явно не е пълна инфомацията дадена от властите за инцидента - наистина има много начини да се действа в подобна ситуация... мен лично автопилотите ми навяват такива мисли (да не вземат сами да си подават газ). Многото електроника и все по-"модернизираните" автомобили ще започват да ни возят все повече сами.
Относно спиране - лично аз съм спирал от 140 до 0 по спускане след като се прецака менте феродото на предните накладки на Фиат Типо (не запалено - направо се бе отронило - стържеше метал в метал и не искаше да спира) - ръчната спаси положението - ама да не ви обяснявам джантите не се пипаха после....
Колкото и да бистрим, човекът си е отишъл - Нека почива в мир!
Нещо явно не е пълна инфомацията дадена от властите за инцидента - наистина има много начини да се действа в подобна ситуация... мен лично автопилотите ми навяват такива мисли (да не вземат сами да си подават газ). Многото електроника и все по-"модернизираните" автомобили ще започват да ни возят все повече сами.
Относно спиране - лично аз съм спирал от 140 до 0 по спускане след като се прецака менте феродото на предните накладки на Фиат Типо (не запалено - направо се бе отронило - стържеше метал в метал и не искаше да спира) - ръчната спаси положението - ама да не ви обяснявам джантите не се пипаха после....
Колкото и да бистрим, човекът си е отишъл - Нека почива в мир!
- slowtraveler
- кандидат ентусиаст
-
Ако ключа е завъртян, но колата продължава да е на скорост ти остава хидравликата на волана само на първите астри. Ако е от новите астри (от полицейските насам) то хидравликата на волана изчезва, но колата пак си се управлява нормално (става въпрос за бензинка)...
Сервото на спирачките ти остава при всички случаи за няколко натискания дори да не се върти двигателя. А ако се върти (независимо дали работи или ключа е изключен) сервото на спирачките си работи...
Дори и без серво спирачките са ефективни - правил съм си опити с Астра F и Астра G. Без серво при достатъчно усилие (около 50-60кг на педала) гумите дори блокират...
Закарали са го в Серес, защото явно е бил вече на гръцка територия...
Ако е бил с типтроник и колата не може да се изгаси, и се форсира, не можеш да превключиш на по-ниска скорост, защото компютъра не разрешава превишаването на оборотите. Но при всички случаи можеш да изключиш от скорост....
Ръчната при всички случаи може да те спре от всяка скорост, разбира се за голямо разстояние...
Поне за тая минута, през която е набирал телефон, свързвал се е със 166, обяснил е положението, колата би спряла.
Освен ако са срязани маркучите на спирачката / жилото на ръчната , контакта е блокиран на 'запалване' и газта е дадена 'на мах'....
Има нещо гнило...
Сервото на спирачките ти остава при всички случаи за няколко натискания дори да не се върти двигателя. А ако се върти (независимо дали работи или ключа е изключен) сервото на спирачките си работи...
Дори и без серво спирачките са ефективни - правил съм си опити с Астра F и Астра G. Без серво при достатъчно усилие (около 50-60кг на педала) гумите дори блокират...
Закарали са го в Серес, защото явно е бил вече на гръцка територия...
Ако е бил с типтроник и колата не може да се изгаси, и се форсира, не можеш да превключиш на по-ниска скорост, защото компютъра не разрешава превишаването на оборотите. Но при всички случаи можеш да изключиш от скорост....
Ръчната при всички случаи може да те спре от всяка скорост, разбира се за голямо разстояние...
Поне за тая минута, през която е набирал телефон, свързвал се е със 166, обяснил е положението, колата би спряла.
Освен ако са срязани маркучите на спирачката / жилото на ръчната , контакта е блокиран на 'запалване' и газта е дадена 'на мах'....
Има нещо гнило...
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
в 24 часа пишеше че е карал с 130 а пред него е имало патрул да отбива движението. Как пък не се намери един полицай "екшън" герой да застане с патрулката пред него и да го спре (малко много екшъни гледам напоследък)
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...