Нелеп инцидент и как можеше да бъде предотвратен
Модератор: Общи модератори
///peter написа:alx написа:допълнително сега като се замисля не мога да си представя авария при която ще му отидат и спирачките и дросела ще му заяде във отворено положение. двете системи нямат нищо общо... освен стелката под педалите![]()
спирачките са на два кръга - шанса да си отидат и двата е много малък. дросела (предполагам механичен) е със двойна пружина за връщане във затворено положение.. освен ако не е бил "модифициран".
да не говориме че дори и да ти се скъсат пружините за връщане на жилото на газта, дизайна е такъв, че ако подпъхнеш крак (или дори се пресегнеш със ръка) под педала на газта и го дръпнеш обратно дросела ще се затвори... а момчето е имало достатъчно време да го направи...
както и да е.
жалко за момчето.
А ако отиде маркуча на сервото кво става и е автоматно пак има много "но"-та
трудна работа. това е най-здравия маркуч във колата- армиран.. вечен общо взето. а и да си отиде- във същия момент да ти се скъсат и двете пружини на дросела? и да имаш достатъчно време да звъниш по телефони, но да не се сетиш да врътнеш ключа на запалването? и/или да сложиш автомата на неутрална? или да се наведеш и да измъкнеш педала на газта ако е заял до долу?
както ти сам каза- много "но"-та..
паниката е голям страх...

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
krystal написа:Много ми е съмнителня цялата история.Всички патрулки били вдигнати на крак, за да отклоняват автомобилите от пътя. Така безпроблемно мъжът преминал от Благоевград до Кулата за 50 минути.
![]()
И през тези 50 мин. не е направил никъкви опити за нищо освем да си говори по тел.?!?!?
Ето и още от статията..
Абе, хора, преди да се влезе към Сандански има сериозен баир нагоре, поне 2 километра, после надолу... после след стръмното надолу има Т-образно кръстовише, на което се прави ляв завой / без предимство/...не знам... тоя или е бил кьор кютук пиян, хахаха, или ни направиха егаси канарчетата...50 минути....Алоуууу
Последна промяна Apassionata на 27 Фев 2009, 18:19, променена общо 1 път
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Лека му пръст на момчето
Веднага щом някой с автомобил с механични скорости почуства ,че автомобила сам започне да ускорява и ритането на педала на газта и спирачките на помага ,просто да се държи съединителя натиснат и полека с ръчната на порции теглене така ,че да не блокират колелата отзад на скорост а просто да се спре и като се доведе почти до покой колата полека да се опре в крайпътна скала или манитела предницата
пета или последна предавка и като се пусне съединителя тя сама ще си огасне
Струва ми се ,че човек който внимава по време на шофиране и усеща автомобила си още с наставане на ситуацията не би трябвало да даде възможност автомобила да се засилва
Ако ръчната спирачка не работи ,както е на повечето стари БМВ-та , просто натискане на съединителя и ако трябва шлайф в мантинелата ама яката работа стъргане ... Там преди Промахон са нови манитинели на магистралния участък - при натиснат съединител и продължително стъргане колата ще спре та каквато и ще да е скороста й.
Да не дава господ на никой да се случва
Внимавайте и следете всичко във всеки един момент ,гледам колко хора ядат,говорят по телефона,червят се и се гримират и какво ли не - това е лудост
Георги Пенчев

Веднага щом някой с автомобил с механични скорости почуства ,че автомобила сам започне да ускорява и ритането на педала на газта и спирачките на помага ,просто да се държи съединителя натиснат и полека с ръчната на порции теглене така ,че да не блокират колелата отзад на скорост а просто да се спре и като се доведе почти до покой колата полека да се опре в крайпътна скала или манитела предницата

Ако ръчната спирачка не работи ,както е на повечето стари БМВ-та , просто натискане на съединителя и ако трябва шлайф в мантинелата ама яката работа стъргане ... Там преди Промахон са нови манитинели на магистралния участък - при натиснат съединител и продължително стъргане колата ще спре та каквато и ще да е скороста й.
Да не дава господ на никой да се случва

Георги Пенчев
Последна промяна Penchev на 27 Фев 2009, 18:26, променена общо 1 път
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
Аааа,не!!!
Тия верно ни направиха на луди!!!!
От Благоевград до Кулата с 130 нема как да стане,та ако ще не патрулки да са му правили коридор а и извънземни,ПРОСТО няма как!!!!
Тия верно ни направиха на луди!!!!
От Благоевград до Кулата с 130 нема как да стане,та ако ще не патрулки да са му правили коридор а и извънземни,ПРОСТО няма как!!!!
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
alx написа:///peter написа:alx написа:допълнително сега като се замисля не мога да си представя авария при която ще му отидат и спирачките и дросела ще му заяде във отворено положение. двете системи нямат нищо общо... освен стелката под педалите![]()
спирачките са на два кръга - шанса да си отидат и двата е много малък. дросела (предполагам механичен) е със двойна пружина за връщане във затворено положение.. освен ако не е бил "модифициран".
да не говориме че дори и да ти се скъсат пружините за връщане на жилото на газта, дизайна е такъв, че ако подпъхнеш крак (или дори се пресегнеш със ръка) под педала на газта и го дръпнеш обратно дросела ще се затвори... а момчето е имало достатъчно време да го направи...
както и да е.
жалко за момчето.
А ако отиде маркуча на сервото кво става и е автоматно пак има много "но"-та
трудна работа. това е най-здравия маркуч във колата- армиран.. вечен общо взето. а и да си отиде- във същия момент да ти се скъсат и двете пружини на дросела? и да имаш достатъчно време да звъниш по телефони, но да не се сетиш да врътнеш ключа на запалването? и/или да сложиш автомата на неутрална? или да се наведеш и да измъкнеш педала на газта ако е заял до долу?
както ти сам каза- много "но"-та..
паниката е голям страх...
На опела беше нещо между гума и пластмаса

- AceMF
- младши ентусиаст
-
- Кара: 94' 525тдс
- Мечтае да кара: совалка
В статията пише, че е пропътувал 130км за 50мин в неуправляемата кола, а не че се е движел със 130км/ч, като скорост е спомената 120км/ч, т.е. горе-долу колкото и излиза, че трябва да е била.
Не бива да се подценява влиянието на паниката.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
AceMF написа:В статията пише, че е пропътувал 130км за 50мин в неуправляемата кола, а не че се е движел със 130км/ч, като скорост е спомената 120км/ч, т.е. горе-долу колкото и излиза, че трябва да е била.
Колега, със 120км/ч ще изминеш 120км за един час, а не 130км за 50 минути. Ако са верни разстоянието и времето можеш да си сметнеш скоростта, но явно средната е над 130км/ч.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
А какво ще кажете за варианта с бъгав круз контрол?
Той по принцип трябва да се изключи ако натиснеш газ или спирачка, но само по принцип...
Не знам дали е възможно това, но като знам как ми отказва хендсфри системата, гледам да не си включвам круз контрола...
Иначе - аз лично, без да искам няколко пъти съм изключвал от скорост в движение и при подадена газ - просто малко по малко като натискаш лоста и си изключваш от скорост. Според мен човекът е загинал в резултат на неадекватна си реакция.
Той по принцип трябва да се изключи ако натиснеш газ или спирачка, но само по принцип...
Не знам дали е възможно това, но като знам как ми отказва хендсфри системата, гледам да не си включвам круз контрола...
Иначе - аз лично, без да искам няколко пъти съм изключвал от скорост в движение и при подадена газ - просто малко по малко като натискаш лоста и си изключваш от скорост. Според мен човекът е загинал в резултат на неадекватна си реакция.
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Аз друго се замислих...Преди време имаше една тема в която се обсъждаше,как едно Х5 се е самофорсирало на пълна газ и не са могли да му спрат двигателя... ето и клипче на подобен инцидент
http://www.youtube.com/watch?v=M-pxsViKF88 ,та ако астрата се е побъркала по иднетичен начин,не е толкова невероятно ,че се е случило
Ама всички останали случайности + особеностите на самия път и невъзможността да се поддържа подобна скорост навсякъде....малко е съмнително...Но колко то и да го нищиме..жалко за момчето

Ама всички останали случайности + особеностите на самия път и невъзможността да се поддържа подобна скорост навсякъде....малко е съмнително...Но колко то и да го нищиме..жалко за момчето

plradev написа:Аз друго се замислих...Преди време имаше една тема в която се обсъждаше,как едно Х5 се е самофорсирало на пълна газ и не са могли да му спрат двигателя...
затова и написах "бензинов автомобил"....
при дизелите го има този момент че може да се "самозахранва" със масло от турбината... на дизела тоци не му трябват та и да му врътнеш ключа... може и да не спре..
аз между другото това не го вярвах докато не се поразтърсих и се оказа че не е като да не се случва...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- plradev
- старши ентусиаст
-
alx написа:plradev написа:Аз друго се замислих...Преди време имаше една тема в която се обсъждаше,как едно Х5 се е самофорсирало на пълна газ и не са могли да му спрат двигателя...
затова и написах "бензинов автомобил"....
при дизелите го има този момент че може да се "самозахранва" със масло от турбината... на дизела тоци не му трябват та и да му врътнеш ключа... може и да не спре..
аз между другото това не го вярвах докато не се поразтърсих и се оказа че не е като да не се случва...
Да де,ама никъде не се уточнява каква е била астрата.За дизела и бензина е ясно какви са разликите при палене и т.н. ...

plradev написа:ето и клипче на подобен инцидентhttp://www.youtube.com/watch?v=M-pxsViKF88 :
Този чувал ли е за протокола от Киото....отрови планетата с тази наФтоФа печка...резил...

- plradev
- старши ентусиаст
-
aygofan написа:plradev написа:ето и клипче на подобен инцидентhttp://www.youtube.com/watch?v=M-pxsViKF88 :
Този чувал ли е за протокола от Киото....отрови планетата с тази наФтоФа печка...резил...
Пич,темата е една от малкото сериозни тук....