Айде на ски-зима е....!?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Какво караме?

Ски
216
62%
Борд
132
38%

Общо гласове : 348
т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 26 Фев 2009, 10:26

Сега под каране разбирай шус..и то доста дълъг при това...Пистата стръмна и дълга и не виждам проблем моментно да съм развил такава скорост...

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 26 Фев 2009, 10:54

GaD написа:Сега под каране разбирай шус..и то доста дълъг при това...Пистата стръмна и дълга и не виждам проблем моментно да съм развил такава скорост...

почти съм сигурен ,че не си...! ма нема лошо де. пробвай друго!вдигни 140 с колата и си покажи главата през прозореца и направи шуса без каска и виж дали усещането е същото. според мен не е същото. твърде висока е тая скорост 140....! не знам ,ма съм почти убеден. нещо ме у мелко разсотянието на жипиеса да засече и прави нещо приблизително. ма па ако е така-няма лошо. начи караме бързо....
в австрия като беше -там нали пише точната дължина на пистата...!!?? и засякох време за спускане с много бързо каране и като го сметнах минутите и метрите пак се получи около 65-70

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Мнение от Runnaway » 26 Фев 2009, 13:38

Колеги, някой събота ще ходи ли на Боровец ?

Много ми се кара, но нямам превозче .. :(
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 26 Фев 2009, 14:09

СКИСА Пистата по която се спусках е много дълга и на много мста почивах и изчаквах жената... Иначе то ми дава че среданта ми скорост е около 20 км...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alX3m » 26 Фев 2009, 15:57

С яке, грейка и ски под 2 метра никъв шанс да дигнеш над 100 км/ч! Дори с екипировка(плътен гащеризон) само да не си се свил достатъчно добре и насрещния вятър те спира яко! Отделно, че хора дето не са тренирали никога, няма как да издържат на натоварването ;) Тез жипиес-и не са никак близо до истината.

Митоди яде мисо
Аватар

Мнение от Methodius » 26 Фев 2009, 22:19

Вижда ми се доста невъзможно, да не казвам нереално .. А все пак ските какви са ?
Единственото нещо, от което се нуждае злото, за да триумфира, е добрите хора да не правят нищо ...

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Мнение от Runnaway » 27 Фев 2009, 12:56

Аз утре съм на Боровец, но не знам как ще стане с прибирането, защото моят колега, с който ще пътувам към Боровец, ще се прибира направо към Пловдив ..
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 27 Фев 2009, 17:45

SKISA написа:
GaD написа:Сега под каране разбирай шус..и то доста дълъг при това...Пистата стръмна и дълга и не виждам проблем моментно да съм развил такава скорост...

почти съм сигурен ,че не си...! ма нема лошо де. пробвай друго!вдигни 140 с колата и си покажи главата през прозореца и направи шуса без каска и виж дали усещането е същото. според мен не е същото. твърде висока е тая скорост 140....! не знам ,ма съм почти убеден. нещо ме у мелко разсотянието на жипиеса да засече и прави нещо приблизително. ма па ако е така-няма лошо. начи караме бързо....
в австрия като беше -там нали пише точната дължина на пистата...!!?? и засякох време за спускане с много бързо каране и като го сметнах минутите и метрите пак се получи около 65-70

Иво ,точно това което казваш доказва противното - при къса отсечка и съответно късо време за замерване с такова устройство се получава закъснение в уреда :arrow: ти ускоряваш движението си ,но на него му трябва време да опресни информацията и да покаже реалната скорост.Пример : дай газ от място с колата на първа и втора и на 80 км/ч заякови спирачките :idea: Ако си развил 80 км/ч реално заради ускорението уреда я е стигнал до 60 км/ч я не :roll: Ако обаче задържиш на 80 км/ч след около секунда , секунда и половина вече и уреда ще показва толкова :idea:

Иначе за скороста на Динко и аз си мисля ,че трудно ,може би не непостижимо.Като скиор си заемаш стойката и се стягаш и скороста расте ,с автомобила това май не е точен пример :confused:
На мен ми се е случвало като спускам Томба на Банско от горната част където свършва улея , при абсолютен идиотски шус до долу страшна въздушна струя да влиза през отворите на маската ми , бучене на вятър ама страшно и болки в мускулите на краката да чувствам.Мисля си ,че там като нищо бих развил и 130 км/ч в тези условия ... Тогава поне нямаше бабуни и ставаше за безкрайни шусове де ,иначе е немислимо

Аз съм неделя,понеделник и вторник на Банско :idea: Ще давам много газ на ските

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 28 Фев 2009, 0:14

Никакъв шанс :D :D :D :D :D :D :D Тва някой непрофесионалист да развие над 80 км/ч е като да сложиш чип на 320-та и да казваш, че е вече 300 коня! :D

Шами
Аватар
Кара: с 240 бавно из града
Мечтае да кара: Е36 с V10....
Детайли за колата: Много бързо V10

Мнение от _BmW_™ » 01 Мар 2009, 23:52

предлагам да се организираме за 05.03.2009г. на нощно каране на витоша отнася се за всички които бяха на предната сбирка и за другите който имат желание и възможност

за повече инфо : 0896720245 - Мартин
///M
Изображение

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 03 Мар 2009, 21:48

Днес се върнах от Банско ,където бях тези дни на ски и сега искам да ви кажа колко съм разочарован за Н-ти път (разочарованието върви и е вървяло винаги ръка за ръка с названието/понятието "Банско")

Един месец писта Томба затворена заради състезанията от световната купа - типично Български манталитет - скапан,загубен и прочие :evil:
Останалите писти "кучетата ги яли" ,явно си имаха оправдание за състезанията ,че са анхгажирани ... При толкова много сняг да има лед и сняг на бабуни заради това ,че никой не е палнал машините и не е минал където и както трябва е просто кощунство :ranting:

Вчера , "Томба" затворена целия ден ,дори след като си събраха вратите и нужното обезопасително оборудване ,за няма защо :kuku:
Просто народа трябва да е под забрани ,но пък да си плаща :mhihi:

Днес ,заварихме между 10 и 20 см пресен сняг ,който ... не бе отъпкан никъде по пистите :shock: Температурата бе около нулата ,съответно снега тежък ,започнаха да се образуват бабуни и дори "Томба" ,която бе доста равна след състезанията стана на г*з :banghead: Като нямаше сняг :arrow: рев а сега сняг има повече от два метра и няма пък кой да го работи :kuku: заради мъглата карах само на платото под Тодорин връх и там пистите бяха на същото плачевно ниво ,добре ,че отстрани за рампите за скокове та поне се отскачах на воля ... Ако всичкия този сняг се обработва веднага след снеговалеж ,проблем няма как да има ,пистите ще са О'К ,скиорите ще са доволни пък и комплекса може да не затваря през април месец а чак май.

Не е истина просто , хората натам с хиликоптери сняг носят когато дядо гопод не праща ,то не са машини ,то не е изкуствен сняг ,мъка ,денонощно работа само и само да има условия и да се поработи колкото може по-дълго а тука всичко е напук на човешките принципи :roll: Добре ,че поне 1 час се пекох в горната част на платото и се наслаждавах на красивата гледка ...

п.с. За догодина ще се заинтересувам от пакети в Швейцария и Австрия , нека е живот и здраве пък да отидем натам за седмица ,тука няма да им стъпя на тия нещастници :puke:

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 03 Мар 2009, 23:34

Извинявай, ама глупости говориш! Пистите се правят абсолютно всеки ден! Абсолютно всички писти! Дори когато падна 2м сняг всички писти бяха направени! Тодорка беше затворена 1 месец, защото трябваше да се заледи цялата, а това е доста работа! Като искате да карате по хубави писти се качвате с първата кабинка, въртите докато можете и така! И престанете с тва на запад това/онова, машинистите ни са на топ ниво и работят непрекъснато! Как искаш да ти отворят веднага Томба като не бяха събрани километри ТВ кабели и мрежи, а пистата беше син лед. Следобяд я отвориха и видях каква анархия настана по пистата от такива дето си мислят, че могат да карат! Отидете примерно на Хинтертукс в Австрия и искам да вида как ще си карате където искате, и на кой ще се оплаквате? Общо взето положението по Бг пистите е като по Бг пътищата!

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 03 Мар 2009, 23:52

Моите уважения ,но нито днес ,нито вчера някъде беше минала машина :!: Аз съм на ските от началото на работното време до самото затваряне на съораженията.Тази сутрин особенно положението бе отчайващо - хора се мъчеха да карат в новия тежък сняг ,толкова много гледах ,че падаха , направо срамна работа :evil:

Честно казано ,пътите в които съм видял някъде безупречна работа на машинисти с тракове бяха на Лалето за нощно ,всеки път пистата бе брилятно излизана , гледка каквато на Банско липсваше тези дни ... Значи аз ще съм там по-следващия уикенд и ще нося фотоапарат.Ще се постарая да снимам с отварянето на съораженията горе по пистите и пак ще си говорим ,аз там съм се качил за пръв път на ски през 1989 година и няма зима ,в която да съм пропуснал , 20 години вече ... Отделно да не говорим за паничката на Платото ,която имаше доста технически проблеми ,то въжета падаха ,то се спираше постоянно особенно вчера а долу в началото на влека оператора от Юлен с кривата щека млатеше изпотрошения контакт за задействане на системата в две посоки за да може човека да тръгне нагоре :mhihi: Това ако го види Костадин Башов от РИДТН Благоевград (попитай някой твой колега кой е той ако случайно не го знаеш) просто съоражението е с пуснати кепенци на мо-мен-та ;) Толкова ли нямат пари за един нов контакт ,та да може когато скиорите минат и буднат пръчката сами всичко да си тръгне от самосебе си ,само и само да има производителност а не опашка и по някой човек отвреме на време движеш се нагоре :evil:

Нищо лично ,но аз никаква организация не видях и за това съм раздразнен

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 04 Мар 2009, 0:05

Днеска почивах и не знам какво е било, но вчера обикаляхме навсякъде и беше добре. На платото си беше екстра, там лошото, е че тия влекове са си за смяна и качванията стават много бавно. Не знам защо, но не им е приоритет, дълго време не го и пускаха :dunno: Вече към обяд се вдигнаха температурите и пистите станаха на боза, но няма как да влезе машина при толкова много хора. Сам си забелязал, че на 5та нямаше къде кърфица да пуснеш. Истината, е че пистите и съоръженията вече немогат да смогнат на притока на хора! За това караш сутрин до 10и30-11 и след тва в шатрата ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alX3m » 04 Мар 2009, 0:16

Valentin_Peev написа:;)

Мноо ги разбираш ве г-н Пеев, а не мое да слезеш по ски пътя кат хората :mrgreen:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата