Време за летни гуми?
Модератор: Общи модератори
- svetlaka_rs
- кандидат ентусиаст
-
Време за летни гуми?
Колеги, искам да ви попитам дали някой знае какви трябва да са градусите навън, за да се кара с летни гуми? Питам щото се чудя дали да слагам летните гуми като се има предвид, че повече не го дават да вали сняг. То предполагам, че донякъде си е и субективно за всеки, но идеята ми е да събера повечко мнения, за да си доизградя моео собствено. Айде със здраве 

Живей...мечтай...карай мечтата си...BMW..
--- BMW - марка немски автомобили, които не са пригодени за движение в дясната лента.

--- BMW - марка немски автомобили, които не са пригодени за движение в дясната лента.
- Hito
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Е46 330d; GLK 320
Според мен е още доста рано......
Аз лично по рано от средата на април няма да сложа летните гуми......
Аз лично по рано от средата на април няма да сложа летните гуми......
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание

- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
Ти зимни дрехи само като вали сняг ли носиш?
Почти всички производители препоръчват карането със зимни гуми при температури на пътната настилка от 7 градуса надолу.
Почти всички производители препоръчват карането със зимни гуми при температури на пътната настилка от 7 градуса надолу.
- Christoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Xi
- Мечтае да кара: 760
Средно температурата трябва да е над 10-12 С за летни гуми.
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
Re: Време за летни гуми?
svetlaka_rs написа:Колеги, искам да ви попитам дали някой знае какви трябва да са градусите навън, за да се кара с летни гуми?
5 градуса по Целзий

- cobrata_m3
- младши ентусиаст
-
а аз пак знам че това за градусите се глупости и че летните гуми са по добри на сухо или мокро при каквито и да е температури.
=
Аз вчера сложих летни обувки на е30-ката,но ще я изкарвам само на обяд и като има слънце
Иначе на ежедневната зимните ще ги свалям края на март 

Re: Време за летни гуми?
aygofan написа:svetlaka_rs написа:Колеги, искам да ви попитам дали някой знае какви трябва да са градусите навън, за да се кара с летни гуми?
5 градуса по Целзий
Един колега съвсем наскоро го обясни много хубаво, Питбула мисля че беше...7-10 градуса температура на асвалта...ти прецени на въздуха колко време колко трябва да е средната температура. При всички положения ти е много рано още

- Garribaldi
- ентусиаст
-
- Кара: 'Е36'
- Мечтае да кара: e92 m3
Ако температурата стане за постоянно над 7 градуса .. Тогава
Иначе някой вече си карат със 17-ките и летните гуми
Сега видях че един колега е писал че градусите са глупости и летните са по добри на сухо и мокро от зимните... почти е така.. по-добри са на мокро и на сухо, но при темп. под 7 градуса летните гуми стават "пластмасови"... а зимните все още са си меки и имат сцепление...

Сега видях че един колега е писал че градусите са глупости и летните са по добри на сухо и мокро от зимните... почти е така.. по-добри са на мокро и на сухо, но при темп. под 7 градуса летните гуми стават "пластмасови"... а зимните все още са си меки и имат сцепление...

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
cobrata_m3 написа:а аз пак знам че това за градусите се глупости и че летните гуми са по добри на сухо или мокро при каквито и да е температури.
аз пак знам,че това което го говориш също са пълни глупости

вънка трябва поне една седмица да е 7+ градуса и тогава да мислиме за лятните,и на мен не ми се кара с ламаринките ама кво да правя
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
днес карах едно бмв 525Д с летни гуми и мога да кажа, че е рано да се сменят гумите.
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...