Време за летни гуми?
Модератор: Общи модератори
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
- moni76
- ентусиаст
-
- Кара: e39 525dA
- Мечтае да кара: м6
по нашите географски ширини и както го дават - към края на март!?
My BMW history:
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39
http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c&NR=1
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39
http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c&NR=1

- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
Вие не гледайте само температури и пътища от основните мрежи с голям трафик - я някой с летни да се набута на някоя от преките на Панорамния път в София да видим какво ще ремонтира после от автомобила си. Едно минаване през сенчестите заледени улички с поднасяне и сте си избили зимните за 2г напред от калници брони и т.н.
Е ако се кара само по обяд (до магазина за хляб
) може и да стане с летните, но иначе недейте, че искам да си карам и аз нормално без да ме връхлитат шейни... вчера един колега са го ударили без да има никаква вина... и това се отнася за всички, не само нашите машини със задно.
Е ако се кара само по обяд (до магазина за хляб

- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
рано е рано е, аз карам със летни гуми и вечер като намръзне малко настилката става ужасно, затова гледам и да не я разхождам много много да не напрая на някои беля 

- gugichamp
- младши ентусиаст
-
Каквото и да е времето,преди април не махам зимните гуми пък квото ще да става!Оше повече с тоя смахнат климат,един ден 20 градуса на следващия -5 и сняг до колене.А пък на всички ни е ясно,че март е най- ку****ския месец от към промяна на температури и време....
п.с. пазете освен вас и околните,защото като се хлъзнеш някъде може не само ти да пострадаш,ламарини и фарове са бели кахъри
....(НЕ ГО ПОЖЕЛАВАМ НА НИКОЙ,но сме се нагледали и начели на черни хроники)
п.с. пазете освен вас и околните,защото като се хлъзнеш някъде може не само ти да пострадаш,ламарини и фарове са бели кахъри

от свинята лебед не става...
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Нали знаете, че по-сериозните ЗК не уважават щети по каско ако си с летни гуми в момента... така че ако стане беля може и да го издухате сериозно с "тарикатлъка"...
Според мен си е направо безотговорно да караш с летни гуми в момента или да ги смениш още толкова рано... към края на март може би е по-удачно..
Според мен си е направо безотговорно да караш с летни гуми в момента или да ги смениш още толкова рано... към края на март може би е по-удачно..
В общи линии, летните е добре да се сложат, при постоянна, температура на настилката поне 7 градуса, а зимни се слагат, когато падне под 10. Не гледай, че е сухо и няма сняг, рано е, няма сцепление, гумата е одървена още, неможе да загрее достатъчно, да неговорим, че вечерно време, още си пада под или около нулата.
- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
Лятната гума си иска топъл асфалт. Не знам защо като видите малко слънце след толкова месеци облаци и си мислите че е дошло лятото. Нека да изчакаме и Баба Марта че тогава да мислим за летните гуми
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Само да не вали сняг до коленете, че тогава с моите зимни пак ще се видиме в чудо
Към средата на Април са ми казвали, че е най-добре да ги сменя с летните.
П.С А да ви питам, ако примерно кола със зимни гуми се кара...да речем Юни месец в адската жега, какво става с гумата? Губи ли й се действието след това през зимата? Опасно ли е?

Към средата на Април са ми казвали, че е най-добре да ги сменя с летните.
П.С А да ви питам, ако примерно кола със зимни гуми се кара...да речем Юни месец в адската жега, какво става с гумата? Губи ли й се действието след това през зимата? Опасно ли е?

Последна промяна ((:BuKcu:)) на 01 Мар 2009, 1:17, променена общо 1 път
- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
((:BuKcu:)) написа:
Има доста изписано по въпроса за зимните гуми през лятото и предимства и недостатъци...
С 2 думи: изпичаш ги и после зимата си с "летни" - ако не си купуваш всяка зима нови.
- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
((:BuKcu:)) написа:... А да ви питам, ако примерно кола със зимни гуми се кара...да речем Юни месец в адската жега, какво става с гумата? Губи ли й се действието след това през зимата? Опасно ли е?
Те просто си остават на асфалта и зимата си по галоши
- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
А на събора който ще е събота-неделя с какви гуми да ходим?
С 15-ки зимни или 17-ки летни?!?!?!?
!Или може би всичките.. 
С 15-ки зимни или 17-ки летни?!?!?!?

- cobrata_m3
- младши ентусиаст
-
kiko написа:cobrata_m3 написа:а аз пак знам че това за градусите се глупости и че летните гуми са по добри на сухо или мокро при каквито и да е температури.
аз пак знам,че това което го говориш също са пълни глупостиеи сега лятните ми гуми са ми на балкона и като ги чукна с нещо и дрънчат като пластмасови а пък камо ли да разчитам да спирам с тях!
вънка трябва поне една седмица да е 7+ градуса и тогава да мислиме за лятните,и на мен не ми се кара с ламаринките ама кво да правя
аз ти казвам какво съм чел дори мисля че наскоро го имаше и в автобилд според мен много зависи от лятната гума сложи си зимната на терасата и тя ше се одърви аз съм с летни и си твърдя че спират по добре на асвалта когато е сух но по принцип си е още рано за тях защото е доста влажно дори и да е сухо през деня вечерта асвалта си е лигав температурата когато е ниска то вече не си е мокро а си е чист лед за летните гуми.
- Mecho
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: по улици без дупки
- Детайли за колата: E36 m50b20
E36 M52B28
E39 M52B28