Време за летни гуми?
Модератор: Общи модератори
- svetlaka_rs
- кандидат ентусиаст
-
Абе ще изчакам докъм средата на март да видим как ще се развият атмосферните фронтове
После вече ще му мисля. Между другото ми се стори, че мернах нещо за събор събота и неделя?
Айде със здраве и поздрави от Русе!
П.С. Честита Баба Марта!!!Да сме живи, здрави и щастливи!!!

Айде със здраве и поздрави от Русе!
П.С. Честита Баба Марта!!!Да сме живи, здрави и щастливи!!!

Живей...мечтай...карай мечтата си...BMW..
--- BMW - марка немски автомобили, които не са пригодени за движение в дясната лента.

--- BMW - марка немски автомобили, които не са пригодени за движение в дясната лента.
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
bmw_725 написа:В края на март се преобуват
Зависи къде се намираш. Ето аз например, както съм във Варна, си мисля април да ги сменям, ама зависи от температурите все пак.
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
- ITK
- младши ентусиаст
-
- Кара: да го карат
- vromosa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше Delphin metallic
Според зависи.Аз съм от Бургас и цяла зима съм със летни гуми и в снега никога не съм имал проблеми 

И пак вечерта се прибираш и пак отваряш форума и пак четеш следващия "МАНЯК" как се оплаква че нямало читави Е30-ки... ами колеги читавите Е30-ки си седят в гаражите на хората защото за тях са безценни
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
Christoff написа:Средно температурата трябва да е над 10-12 С за летни гуми.
а средната температура за март я дават 3-5 градуса. Следователно е рано

- ivan1590
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 520i, E30 318
Според мен се преекспонира темата за летни и зимни гуми.Ми като няма сняг и температа е над нулата, а летните гуми са ти по- добри от зимните, защо да не си ги сложиш.За спирачен път и прочие няма смисъл да спорим- нито сме на писта, нито на рали, нито пък всеки един от нас може да си позволи най-доброто, като марка и модел, така че нещата стават доста условни.За сняг няма спор, там и най-кучата марка зимни гуми е по добра от която и да е лятна гума, ама за сух път при температури над нулата през март -няма никакво значение според мен.Аз карам в момента с Гудиар Екселент отзад и някаква куча марка зимни отпред и колата се държи нормално при нормални скорости.
- Жоро 320и
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 320d
Re: Време за летни гуми?
svetlaka_rs написа:Колеги, искам да ви попитам дали някой знае какви трябва да са градусите навън, за да се кара с летни гуми? Питам щото се чудя дали да слагам летните гуми като се има предвид, че повече не го дават да вали сняг. То предполагам, че донякъде си е и субективно за всеки, но идеята ми е да събера повечко мнения, за да си доизградя моео собствено. Айде със здраве
По принцип над 7 градуса си за летни гуми, но скоро няма да е толко топло,че да не пада под 7 градуса!
- Rebel
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW
Миналата година по това време вече бях с летните гуми и хората си караха моторите... нещо много дълго продължи тая тъпа зима 

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
И аз днес като гледам времето как се позатопля си мисля за летните ама знае ли се другата седмица какво ще е.По добре да се изчака да се задържат по трайно температурите над 7 градуса тогава да се сменят зимните с летни.За да няма изненади после. 

- aureus_gold
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колкото може
- Мечтае да кара: докато може
Колеги,смятам че е въпрос на избор.Бих посъветвал колегите да не избързват със смянята на зимните гуми,че нали знаем какъв месец е Март.
Бързата кучка ... слепи ги ражда!
Бързата кучка ... слепи ги ражда!
От всички педали най-много харесвам на газ-та!
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Ами аз на Пампорово преди 5-6 години, в средата на април съм ревал, що си махнах зимните гуми...така че наистина е според зависи от това кой къде ще ходи и какво ще прави 

- Красимир!
- младши ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3 CSL
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
Rebel написа:Миналата година по това време вече бях с летните гуми и хората си караха моторите... нещо много дълго продължи тая тъпа зима
миналата година по тва време си беше лято! ся не е така. сутрин са около нулата температурите а през деня до 7-8 да стигнат най-много!зимните гуми не се носят само когато има сняг. рано е