Поредната простотия на поредният ''безсмъртник''

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Поредната простотия на поредният ''безсмъртник''

Мнение от Vasko » 04 Мар 2009, 2:43

Здравейте колеги ,
Тези дни бяха празници ,а по празници всички много пътуваме кой при близки кой при познати -важно е на празника всички да бъдем заедно около масата. И както е казал поета " човекът е човек когато е на път''.Да, точно така ...На пътя лъсва цялата простотия на българският шофьор . Някой толкова много бързат ,а за къде ли ? Нали поне по празниците не сме на работа, не закъсняваме-защо е тази припряност , тази забързаност ?Сякаш тези 5 или 10 минути са решаващи и резултата е, че и за тези празници някои няма да се приберат в къщи никога ...Техните места ще останат празни на масата ....Защо бе колеги? Защо си причиняваме всичко това -сами си го правим -съзнателно се самоизбиваме . Ще Ви дам един пример.Прибирах се от Стара Загора в посока София .Когато излизате от Стара Загора в посока магистралата за София пътя 8 км е двупосочен докато излезе на магистралата .Там винаги е натоварено а, сега по празниците беше ужас. Имаше ужасен трафик и не можеше да се кара с повече от 40 км -камиони , автобуси ..Не можеш да изпревариш и трябва да се движиш в колона . И в един момент от цялата колона се откъсва един софийски джип и започва да изпреварва всички ,но откъм дясната страна -т.е. по банкета ... Аз тоя го видях едва като профуча покрай мен отдясно даже в първият момент се стреснах и инстинктивно кривнах леко волана на ляво към другото платно.... Добре че отсреща в този момент не идваха автомобили... Кажете ми колеги такъв какво да го правиш? Вие можете ли да си представите как този тръгва ей-така да изпреварва по банкета ? Който е карал по този път знае ,че отстрани в банкета има поставени знаци, едни големи табели ,който показват километрите до определен град . Ами я си представете ,в един момент този джип тръгва да изпреварва от дясно в банкета -ясно е че той не може да види табелата и в следващият момент се озове пред него тази табела ? Какво правим и в какво ще се спре ? В колата която е до него нали или пък ще изпробва колко здрави са ламарините на джипа при съприкосновението си с табелата ?
А и този возеше и други хора вътре.Ако не му е мил живота поне да се замисли за живота на другите хора -тези ,който са се качили при него .Все пак те му имат доверие за да се оставят той да ги вози. Замисляли ли сте се някога каква голяма отговорност поемате когато возите някой до себе си в колата. Той се качва в колата Ви , съзнателно доверявайки ви се , поверявайки ви най-ценното си - живота си във ваши ръце и какво ? Вие не сте Господ ,че да си играете с него , нито имате право да му го отнемате нали?
Наистина е хубаво винаги преди да се качим в колата да помислим точно за тези неща, а не за колко часа ще вземем разстоянието между София и Бургас и ако го вземем за повече време от някой друг колега значи сме слаби шофьори ...Не знам ...Аз самият вече винаги когато тръгвам на път тръгвам с някакъв страх .Не се страхувам от пътя, нито от самият себе си -имам толкова стотици навъртяни км за всичките тези години откакто имам книжка , но аз изпитвам страх именно от такива ''безсмъртници'',който с поведението и действията си на пътя застрашават не само себе си ,но и живота на другите участници в движението ....Затова колеги , апелирам към всички Вас нека караме разумно и важно е да стигнем живи и здрави там за където сме тръгнали -смятам ,че тогава наистина ще зарадваме близките си и ще имаме повод да празнуваме . А тази вечер наистина някой къщи ще останат завинаги празни, родители - почернени ... Утре някои работни места ще останат пустеещи .....
Знам ,че каквото и да изпиша катастрофите ще се случват ,но все пак ако бъдем занапред по-внимателни можем поне да ги сведем до минимум ..
Благодаря на всички за вниманието ...

Ох, на баба!
Аватар
Кара: селскостопанска машина
Мечтае да кара: 4етириосен самосвал

Мнение от bavareca_86 » 04 Мар 2009, 3:07

бил е с обратен волан и се объркал пи4а :D
а ина4е кво да го правиш,те в текави обикновенно не сами,тъй 4е не е здравословно да се опитваш да ги правиш нещо
пс.нещо имаш някакви проблеми ми се струва
БМВ фен с Е30-ска и малко акъл си е неочаквано добра комбинация
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gottlos » 04 Мар 2009, 3:55

Добре че имаш стотици хиляди навъртяни километри,та като си се стреснал на си си сложил ръцете на очите,а само си кривнал в насрещното платно.Браво за проявената смелост и хладнокръвие!

Потребител
Аватар

Мнение от emo1980 » 04 Мар 2009, 9:46

Пълно е с изроди по пътя :confused:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 04 Мар 2009, 10:31

за съжаление така се кара в БГ - един бърза за някъде, друг избива комплекси на пътя, трети още не е изтрезнял и пр. По неписани правила за джижение по българските пътища - "по-лъскавата кола е с предимство". Отделен факт е че (цитирам) има два вида софиянци:
"едните софиянци по празниците си ходят на родните места, а другите софиянци отиват да се напият насред природата"
"Алекси Стратиев"– началник Направление “Пътна полиция” в Национална служба “Полиция
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 04 Мар 2009, 10:35

sineok спри да пускаш теми ако бях админ до сега да те бях почерпил ,това е технически форум ако почне всеки да разправя приключенията си по пътя ,аз въртя по 50к на година дали има какво да разправя ... :confused:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 04 Мар 2009, 11:07

Много са ми интересни тези с джиповете. Карат по банкета, в насрещното движение и къде ли не, за да докажат колко са "проходими" :mhihi: , а излязат ли на магистралата повече от 160 км/час на завой не могат да вдигнат. Удоволствието ми да ги задминавам с 190 км/час, където те могат да карат със 150 км/час максимум е неописуемо. А какъм модел беше джипа, с който си имал приключение да знам да се пазя от такива? :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alexand » 04 Мар 2009, 12:37

Колега, Алекси, адаш (евентуално) ... това е НЕ-техническата част на техническия форум, така че аз пък апелирам към всички които мрънкат за не-техническите теми в "извън темата" да си "затварят ...... устите". Синеок евала за конското, ако всеки карач прочете по 2-3 такива теми и поне една му остане в главата, може би... само може би .. ще се пооправим. ;)
Компанията "Chrysler" решила да поставя черна кутия в новите модели на джиповете "Grand Cherokee", която да записва последните думи на шофьора преди катастрофа. В Америка в 90% от случаите, последната дума е била "Shit!", докато в България, в 99% процента от случаите, последните думи на шофьора са били: "Пичове, скивайте к'во мо'а да напра'а с тоя джип!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каквото набара....
Мечтае да кара: BMW e**

Мнение от SLav_Bs » 04 Мар 2009, 14:44

Лошото е,че има доста такива по пътя-дето си мислят,че са Шумахер и рано или късно са в някой стълб,дере,дърво или най-лошото в някой друг автомобил на който водача не е бил виновен.
Трябва да се пазим взаимно иначе няма кой друг да ни пази. :|
Лудва само когато не си пие апчето навреме... :D :)
Изображение <=-Температура/час в Бургас
Изображение
Изображение

Изображение

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 04 Мар 2009, 15:12

ивчо3 написа:Много са ми интересни тези с джиповете. Карат по банкета, в насрещното движение и къде ли не, за да докажат колко са "проходими" :mhihi: , а излязат ли на магистралата повече от 160 км/час на завой не могат да вдигнат. Удоволствието ми да ги задминавам с 190 км/час, където те могат да карат със 150 км/час максимум е неописуемо. А какъм модел беше джипа, с който си имал приключение да знам да се пазя от такива? :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Мдаммм...и аз непрекъснато задминавам...Туарези, Кайени, Кю7-ци, Хикс 6-ци...пък за Хикс петиците, да не говорим...направо да ги ожали човек как им се лашкат купетата по завоите и трябва да се влачат по магистралата с максимум 150...упс...не бях ли и аз с джип...

Стига бе, колега, даже аз с моята утрепана жипка си карам със 180 по магистралата, а гореизброените истински джипове налитат един след друг да ме вкарват в дясната лента...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 04 Мар 2009, 16:12

someone написа:
ивчо3 написа:Много са ми интересни тези с джиповете. Карат по банкета, в насрещното движение и къде ли не, за да докажат колко са "проходими" :mhihi: , а излязат ли на магистралата повече от 160 км/час на завой не могат да вдигнат. Удоволствието ми да ги задминавам с 190 км/час, където те могат да карат със 150 км/час максимум е неописуемо. А какъм модел беше джипа, с който си имал приключение да знам да се пазя от такива? :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Мдаммм...и аз непрекъснато задминавам...Туарези, Кайени, Кю7-ци, Хикс 6-ци...пък за Хикс петиците, да не говорим...направо да ги ожали човек как им се лашкат купетата по завоите и трябва да се влачат по магистралата с максимум 150...упс...не бях ли и аз с джип...

Стига бе, колега, даже аз с моята утрепана жипка си карам със 180 по магистралата, а гореизброените истински джипове налитат един след друг да ме вкарват в дясната лента...

така е колега, и аз с мойта джипка Нисан (аналогия на твойта) съм карал с толкова, но има голяма разлика от това да караш примерно с 220 с кола и със същата скорост с джип!
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Vasko » 04 Мар 2009, 21:47

Alexi написа:sineok спри да пускаш теми ако бях админ до сега да те бях почерпил ,това е технически форум ако почне всеки да разправя приключенията си по пътя ,аз въртя по 50к на година дали има какво да разправя ... :confused:

Колега, не разбирам какво против темата ми имаш? Нито съм те засегнал с нещо ,а ти веднага скачаш или може би четейки редовете ми в част от тях откриваш себе си ? Да не би и ти да караш така отдясно да изпреварваш хората ?
А колкото до твоите 50 000 км на година ... Със сигурност аз на година въртя повече от теб било служебно , било по лична работа. Обслужваме всички бензиностанции в страната и нали се сещаш ,че като тръгна в понеделник от София , в сряда минавам през Плевен , Русе и в петък завършвам в Бургас ... Така, че и аз съм се нагледал на какво ли не из пътя, но просто тогава адски много се възмутих на наглото поведение на оня мухльо и не разбирам как всички други спазваха ограничението ,а само той се писа най-големият тарикат и започна да изпреварва отдясно . На такива трябва директно да им се взимат книжките и след това в продължение на един месец да ходи на опреснителни курсове в коя лента се кара като междувременно му провеждат и часове ,в които прожектират филмчета с най-кървавите инциденти и катастрофи ..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от grape fruit » 04 Мар 2009, 22:44

А това защо го пусна, а и не си бил сам в колата?
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=129616

ентусиаст
Аватар

Мнение от Vasko » 06 Мар 2009, 1:00

grape fruit написа:А това защо го пусна, а и не си бил сам в колата?
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=129616

Вярно ли колега не си разбрал същността на темата дори и след като е прочете?
Имаше преди в часовете по Литература ни учеха как се пише разказ и в него трябва да има Увод, Изложение и Заключение като последното трябва по някакъв начин да обобщава същността на целият разказ и всеки който прочете да е успял да схване идейният замисъл на разказа..
Аз спирам дотук ,оставям ти да прецениш за себе си и да поразсъждаваш след още някой и друг прочит на кое точно съм наблегнал в онази тема - не на това, че съм минал Мерцедеса ,а това което се е случило след това и всъщност кое ме е подтикнало за да започна да се гоня с него .Както знаеш всяко действие си има и противодействие - в случая за да започна да се гоня с него си е имало първопричина ,а това, че той е паднал в онази дупка е следствие от всички негови действия . Все пак в тази случка виновният е получил наказанието си и всичко е завършило както трябва дори и с поука за някои .. Но често в реалността се случва ,че такива като онзи мухльо наистина се мислят за 'безсмъртни' и с действията си доста често убиват невинни хора- хора, който пътуват може би при някой свои близки и който по стечение на обстоятелствата в този момент са се изпречели на пътя на този убиец.
Примери има много , няма сега отново да рова черната статистика ,но мога да ти дам най-пресният пример от днес . Бях до София -на околовръстното -там където пътя се пуска надолу към Цар Борис на кръстовището нали има един светофар . Там има доста дълга колона винаги и в двете посоки и тези който слизат надолу и тези който се качват. Малко преди да слезеш надолу при светофара на Цар Борис отляво като се спускаш има една бензиностанция на ЕКО . Разстоянието от нея до светофара е може би около 30 -40 метра. Сега си представи ,че ти стоиш отсреща точно на светофара и чакаш да ти светне зелено за да тръгнеш да се качваш към тази бензиностанция и в момента ,в който ти светва зелено и ти тръгваш , някакъв джип -GLK от отсрещната колона,които се пускат и там са в две редици , а
този прави трета и се измъква и е още горе при бензиностанцията и хвърчи към теб със страшна скорост и дори минава в лентата на тези ,на който им е светнало зелено-т.е. хвърчи срещу теб и завива наляво по Цар Борис в посока Перник ,а ти точно тръгваш от светофара и си първа кола и вече ти предстои да пресечеш Цар Борис .. Какво правим а? А, сега си представи ,че този някой тръгващ от светофара при зелен сигнал не си ти или някой опитен шофьор,а е едно младо момиче което дали има 21 години и кара някакво си мъничко пежо 206 . Е как мислиш това пежо ще издържи на този джип а?
Ами ако ти кажа ,че момичето само дето не и прилоша .Беше спряла пежото по средата на улицата и не мърдаше нито напред нито назад .Смениха се може би два или три пъти светлините на светофара преди горката да се окопити и наистина да тръгне отново ............
Случая го оставям без коментар ......

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 06 Мар 2009, 21:54

Аз за такива случаи имам клише- Пазете безсмъртните, за да опазите себе си!
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

Следваща

Назад към Извън Темата