Масло в нафтата (за и против)
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- **Novobraneca
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
- Детайли за колата: С чио чипс :D
Колега аз съм убеден, че си е така защото видях какъв е ефекта с сипване на двутактово масло в нафтата на моята кола, самата работа на двг-то се промени, всичко заспа, но има някои колеги които не знаят за какво става дума, а серат само темата. Поздрави!
- hobotqnin
- младши ентусиаст
-
- Кара: 5er GT (f07) 530d xDrive
WALL написа:вано написа:За старите дизели знам че помага,но коман рел назнам тогава като учих нямаше такива дизели
Да и аз като учех знам, че е хубаво да се слага... двутактово масло, за смазване/удължаване на живота на помпените елементи, но това са съвсем други горивни системи (за ком. рейла) и не трябва да се слага. За ТДС може, има 1 бездимно масло за резачки за дърва, но по-колко незнам. Нещо ми се върти 5милилитра на 1л дизел, но пак казвам, че не съм сигурен.
![]()
Колегата **Novobraneca ползва на ТДСса си, той може да ни светне...
колега случайно да знаеш как се казва маслото, от къде може да се вземе.искам да експериментирам с двутактово.мисла че пропорцията беше 10мл/1л,или 1 към 100
- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11
- Dozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 520i
Препоръчвам Ви двутактовото бездимно масло на Хускварна.Между другото зелено е на цвят.Това да не ви стряска.Питайте сега от къде знам.
5 години карах 324тд.И смея да твърдя,че е полезно от време на време да се сипва масълце в нафтата.Аз си сипвах 500мл на 55л резервоар.

Всеки има значение,иначе никой няма значение.
- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
Освен смазващи качества маслото има и почистващи такива и се отразява добре на дюзите. За старите дизели говоря от опит,с новите комън рейли не знам как стои въпроса,но едва ли е различно.
Какво ще кажете за съдържанието на сяра в нашата "нафта" и как се отразява на двг.?
Какво ще кажете за съдържанието на сяра в нашата "нафта" и как се отразява на двг.?
NeoPrint написа:Освен смазващи качества маслото има и почистващи такива и се отразява добре на дюзите. За старите дизели говоря от опит,с новите комън рейли не знам как стои въпроса,но едва ли е различно.
0.001% трябва да е Сярата, ама..

- martoto
- младши ентусиаст
-
- Кара: от грешната страна
Ех че забавно наистина. Да видим сега каква марка масло препоръчва BMW да се сипва в нафтата и най-интересно какво е съотношението. Много е важно на тетката на чичото на Пешо майстора да ги е посочил параметрите, щото иначе няма да има ефект. Но пък уцели ли се, по-горе го казаха, истински пенкилер. Подобрява компресията, спира дименето, оправя оборотите на празен ход, отстранява тракането и двигателя започва да работи несвойствено меко за дизел, удължава живота на помпените елементи и т.н.т. Много е важно само, че не трябва да се ползва за Common Rail щото това не е дизел вече, а някаква нова разработка на НАСА, работеща на съвсем различен принцип.
Ох и извинявайте, че се правя на "разбирач" и ви "сера" в хубавата масларска темичка.
Ох и извинявайте, че се правя на "разбирач" и ви "сера" в хубавата масларска темичка.

- **Novobraneca
- ентусиаст
-
Колега, подай си да не умреш прос
Така като гледам и профила ти и мненията ти в други теми, не правиш нищо друго освен да СЕРЕШ
,, остави ни ние тука да се помъчим, а ти давай смело с твоето Porshe
и си мисли, че караш някоя сувалка
Виждам, че разбираш и от метан и дизел, а бе не си РАЗБИРАЧ, направо си РАЗБИРКООООО
. Сори ама не се сдържах

- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
**Novobraneca написа:Колега аз съм убеден, че си е така защото видях какъв е ефекта с сипване на двутактово масло в нафтата на моята кола, самата работа на двг-то се промени, всичко заспа, но има някои колеги които не знаят за какво става дума, а серат само темата. Поздрави!
Колега на твоя ТДС може и зехтин да му сипваш,ако щеш,ако щеш и грес му набий,каквото искаш му слагай,но недей да казваш,че някои серат в темата!!!!!!!
Всеки казва своето мнение,наистина има доста хора,които не са много в час с двигателите,ама пишат и никой не им се сърди!!!!

- **Novobraneca
- ентусиаст
-
Мисълта ми беше,че заради такива разбирковци, тези които наистина биха могли да кажат нещо конкретно по въпроса не пишат нищо
А по въпроса всеки да си слага каквото поиска

- DAEL
- Дакела
-
**Novobraneca написа:Мисълта ми беше,че заради такива разбирковци, тези които наистина биха могли да кажат нещо конкретно по въпроса не пишат нищоА по въпроса всеки да си слага каквото поиска
![]()
![]()
Колега,благодаря за разбирането!
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
сашо не бе братлее, ние че слагаме у бензина нещо по тънко и екологично, като Възелинче от аптеката, за да смазваме Вануса, яката смазка, маслото пасти да яде 

- DAEL
- Дакела
-
BMW-E39 написа:сашо не бе братлее, ние че слагаме у бензина нещо по тънко и екологично, като Възелинче от аптеката, за да смазваме Вануса, яката смазка, маслото пасти да яде
Бате,ти изкърти мивката!