„Гражданската отговорност” продължава да поскъпва

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 06 Мар 2009, 17:47

Ами колега, от съпоставката-дърти bmw-та- дърти соц. возила, излиза, че последните са по- държеливи, понеже хората ги карат. Тия дето си ги изредил са рядкост, но Е 30-ките не са, има фенове, които ги поддържат като нови и хващат окото, но някои мърлячи ги превръщат в кочини меко казано и също са на газ и се чудя защо изобщо са си взели bmw :roll:
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 06 Мар 2009, 17:56

saleen написа:Ами колега, от съпоставката-дърти bmw-та- дърти соц. возила, излиза, че последните са по- държеливи, понеже хората ги карат. Тия дето си ги изредил са рядкост, но Е 30-ките не са, има фенове, които ги поддържат като нови и хващат окото, но някои мърлячи ги превръщат в кочини меко казано и също са на газ и се чудя защо изобщо са си взели bmw :roll:

То това е друго, феновете които си поддържат колите си плащат за това удоволствие (В случая имам приятел от Люлин който навремето даде 2 бона за реставрация на Шкода 1000МБ), нямам нищо против соц. возилата, но в повечето случаи наблюдавам всякакви соц. бараки да се движат по-улиците и това ме дразни.
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 06 Мар 2009, 18:09

И мен ме дразни. Защото миналото лято баща ми закара моята шкода 105L на преглед и разбрах, че гледали всичко-светлини, спирачки, мостове-но почти всичко си беше сменено с нови чешки чаркове скатани от едно време. Накрая и замервали някакви емисии :help:
Вярно е, че има много трошляци-мургавите събратя масово карат лади, на които се съмнявам да плащат нещо и са в отвратително състояние-карат докато грохне-отива за скраб и после друга и така-полигамия :help:
Никой не мое ма връне на селу!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от biohazard » 06 Мар 2009, 18:24

Не всеки има възможност и средства да си купи по-нова кола,особено ако е пенсионер!Така че нека сме толерантни към всички марки автомобили,който каквото има това си кара.Забелязъл съм,че новото поколение няма никакъв респект към възрастните хора,което е доста жалко!Много повече се дразня на автомобили които седят от години занемарени,и никои не се сеща поне да си ги закара на село или някъде,където няма да пречат.Между блоковете в кварталите е пълно със стари коли,които само събират ръжда и никой не ги кара!Ето за такива трябва да има закон,който да предвижда глоба и отнемане на колата!Но като гледам каква анархия е напоследък в бг,и бъдещето(демек младото поколение)с какви ценности и морал са,направо ми се ... :puke:Просто хората които дърпат конците на политиците печелят точно от такъв хаус и беззаконие в държавата и освен тоталитарен режим,друга алтернатива не виждам!! :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от hemicharger » 06 Мар 2009, 18:38

biohazard написа:Не всеки има възможност и средства да си купи по-нова кола,особено ако е пенсионер!Така че нека сме толерантни към всички марки автомобили,който каквото има това си кара.Забелязъл съм,че новото поколение няма никакъв респект към възрастните хора,което е доста жалко!Много повече се дразня на автомобили които седят от години занемарени,и никои не се сеща поне да си ги закара на село или някъде,където няма да пречат.Между блоковете в кварталите е пълно със стари коли,които само събират ръжда и никой не ги кара!Ето за такива трябва да има закон,който да предвижда глоба и отнемане на колата!Но като гледам каква анархия е напоследък в бг,и бъдещето(демек младото поколение)с какви ценности и морал са,направо ми се ... :puke:Просто хората които дърпат конците на политиците печелят точно от такъв хаус и беззаконие в държавата и освен тоталитарен режим,друга алтернатива не виждам!! :)

Аз не казвам че всеки трябва да си купи нова кола, казвам че ако не можеш да поддържаш една кола и не можеш да й плащаш застраховките и данъците - значи не трябва да притежаваш кола и мястото ти не е на пътя! Това че държавата се подиграва с хората които са я изградили (сегашните пенсионери) е друга работа и друга тема за разговор. Пак казвам, има хора които НИКОГА не са ходили на сервиз за да им прегледат 30 г. таралясник и никога не са си "сертифицирали" газовата уредба. Представи си че ти е изтекло КАСКОТО на новия мерцедес и те удря някаква кола без ГО защото шофиора й е преценил че по-добре да си сложи газова уредба отколкото да си направи ГО.
М/у ТЮФа в германия е добър пример за това което искам да кажа.
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

Аватар
Кара: BMW 318 IS
Мечтае да кара: M-power 3.2

Мнение от CASIO » 06 Мар 2009, 18:48

hemicharger колега много глупости изговори :D :D
Виж по-добре да "поскъпнат" заплатите,и тогава пак да си поскъпват
ГО :mhihi: :mhihi:
Господи пази ме от модератора "Mamouk" той е исатински звяр,пребива и наказва хора който не познава !!!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 06 Мар 2009, 19:19

hemicharger написа:1во изправна Лада не е и новата Лада дори (доста трябва да се мразиш за да си купиш нова ЛАДА),
М3то (Е30ката) колегата от Пловдив го продаваше за толкова,
колко Е21, Е12, Е28 си виждал по Софийските улици и колко соц. трошки виждаш паркирани около вас? 6 цилиндровата Е34ка има доста по-голям пътен данък и ГО от този на 2тактовия Трабант (който бълва яко мараня от аспуха си) ;)

Ей ся да бяха 70-те или 80-те друга песен щеше да пееш.Щеше да се надъхваш на Лада и да я величаеш,че е най-великата на света след като си изсъхнал от чакане години наред да дойде твоя ред.Ама сега времената са други и малко хора си дават сметка и замислят какво е било.Айде нека ги няма колите на старо и лизинговите схеми за новите тогава да видиш панаира.Градския трабспорт щеше да се пръска по шевовете.Минаха им времената на тия коли ама не трябва тъй с лошо.
Около нас има достатъчно соц. возила и всички се карат активно.Изглеждат добре.Доста по-малки са от западните,които като паркират и правят задръстването.Трабанта бълва мараня,защото такъв е принципа му на действие.Той си има определени норми от завода и това е.Ако е извън тях вече е проблем.Но в интерес на истината вече не са толкова много има и бездимни масла,така че...По кофти ми става като попадна в задръстване на сваленно стъкло и около мен "новия внос" ми лъха на суров бензин от ауспуха.Дето се вика "присмял се хърбел на щърбел" е цялата история.
Иначе споделям,че крайно пушещите и разпадащи се коли(независимо марката) трябва да се санкционират.Оттам вече водача да си реши дали да я оправя или хвърля ;)
Изображение
8.32

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от hemicharger » 06 Мар 2009, 19:51

PIONEER написа:
hemicharger написа:1во изправна Лада не е и новата Лада дори (доста трябва да се мразиш за да си купиш нова ЛАДА),
М3то (Е30ката) колегата от Пловдив го продаваше за толкова,
колко Е21, Е12, Е28 си виждал по Софийските улици и колко соц. трошки виждаш паркирани около вас? 6 цилиндровата Е34ка има доста по-голям пътен данък и ГО от този на 2тактовия Трабант (който бълва яко мараня от аспуха си) ;)

Ей ся да бяха 70-те или 80-те друга песен щеше да пееш.Щеше да се надъхваш на Лада и да я величаеш,че е най-великата на света след като си изсъхнал от чакане години наред да дойде твоя ред.Ама сега времената са други и малко хора си дават сметка и замислят какво е било.Айде нека ги няма колите на старо и лизинговите схеми за новите тогава да видиш панаира.Градския трабспорт щеше да се пръска по шевовете.Минаха им времената на тия коли ама не трябва тъй с лошо.
Около нас има достатъчно соц. возила и всички се карат активно.Изглеждат добре.Доста по-малки са от западните,които като паркират и правят задръстването.Трабанта бълва мараня,защото такъв е принципа му на действие.Той си има определени норми от завода и това е.Ако е извън тях вече е проблем.Но в интерес на истината вече не са толкова много има и бездимни масла,така че...По кофти ми става като попадна в задръстване на сваленно стъкло и около мен "новия внос" ми лъха на суров бензин от ауспуха.Дето се вика "присмял се хърбел на щърбел" е цялата история.
Иначе споделям,че крайно пушещите и разпадащи се коли(независимо марката) трябва да се санкционират.Оттам вече водача да си реши дали да я оправя или хвърля ;)

Точно това казвам, че вече не живеем 70те или 80 те г. когато Ладата, мосвича или др. бяха мираж и най вече НОВИ КОЛИ (те и тогава "ХОРАТА ОТ ЗАПАДА им се присмиваха на тия коли ама това е друг ?), а коли на старо и лизингови схеми съществуват в всички държави, лошото е че при нас българите манталитета ни е изкривен и докато за Европееца кола на старо е кола над 7 години то при нас графата е на 15 + г. (това зависи от стандарта ни на живот разбира се, който в БГ е смехория и пародия) Пак изваждам моите аргументи - ако ще и ВАРШАВА да е (марка коли), то да има платен Пътен данък, Нормален Техн П. и истинска ГО.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от hemicharger » 06 Мар 2009, 19:55

CASIO написа:hemicharger колега много глупости изговори :D :D
Виж по-добре да "поскъпнат" заплатите,и тогава пак да си поскъпват
ГО :mhihi: :mhihi:

Друго се коментира сега, в БГ средната заплата е шокираща, отделно това което си написал се нарича инфлация.... (което всяка нормална държава се опитва да намали)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 07 Мар 2009, 13:00

Стари коли - баща ми ползва за работа Опел кадет седан 1,2 бензин 87 година , януари :| Колата не е виждала газ и минава за поддържана - ами , да ви кажа харчи 3 пъти по-малко и отделя поне на половина от някоя Х5ца или Кайен , който се използва от какички за ходене на пазар и возене на една чанта домати .
И на мен ми се иска,тоя опел да беше астра 1,7 дци , но нема кинти (за сега) и до тогава по-добре това от градски транспорт (поне си вози башата инструмента , багажника е доволен) ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Re: „Гражданската отговорност” продължава да поскъпва

Мнение от ineedmoney » 07 Мар 2009, 13:55

Transportera написа:„Гражданската отговорност” продължава да поскъпва

06.03.2009
промени в Кодекса за застраховането, които предвиждат застрахователите да не могат да плащат обезщетение на шофьорите, ако колата им е напълно съсипана след пътен инцидент
източник: http://pariteni.bg/News/7884a9652e94555c9c8.html

WTF :roll: някой да го разясни тва!
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 16 Апр 2009, 9:34

ГО в Бул Инс вече е 240лв :( /за моята/, ся тряя да търся Б. имоти там все още е на старите 160лв.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 М57Д30
Мечтае да кара: Е65

Мнение от pantzer3 » 16 Апр 2009, 9:46

Майка им мръсна ша е*а! :ranting: :maad: :bang: :bang: :bang:
Изображение Изображение Изображение

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Мнение от Runnaway » 16 Апр 2009, 10:24

Интересно ми е защо всяка година ги вдигат тези такси ??
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от hemicharger » 16 Апр 2009, 10:47

Runnaway написа:Интересно ми е защо всяка година ги вдигат тези такси ??

Щото покрай кризата на застрахователите им орязаха квотата и нямат пари

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата