17-годишен келеш без книжка карал със 150

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от ACCELERATOR » 06 Мар 2009, 18:37

Тъп и ограничен може да е човек, който директно прехвърля вината на прекият извършител, без да се замисля какво и какви обстоятелства са довели до случилото се.
Нима на момчетата още от малки не им се втълпява любовта към колите и високите скорости? Всички тези филми тип „Бързи и Яростни“, игри тип „Нийд фор Спийд“, списания за коли, състезания като формула 1, ралита, и т.н. - те са засипани от такава информация от всякъде. Разберете, че времената, в които ние сме израснали, СА КОРЕННО РАЗЛИЧНИ от сегашните времена. По наше време нямаше компютри, нямаше „западни“ филми, нямаше дори и ТВ във всяка стая! Нямаше кабелна, националната ТВ по обяд даже не предаваше! Контролът на родителите беше много по-голям. Дори само поради факта, че по ТВ се гледаше каквото дават по „първа програма“, или каквото татко реши. Сега всяко дете си има стая, ТВ, компютър. Много родители дори си нямат на идея как да пуснат компютъра. Освен това - навремето един як бой оправяше всичко, а сега - методите за възпитание са вече модерни, без насилие (а си ударил шамар на детето си на улицата, а са те обвинили в „домашно насилие) ;)
И така - какви са причините, довели до тази случка? Всичко изброено по-горе (не само от мен) + липса на държава и контрол по пътищата, което според мен е най-голямата причина. Я някой да направи същото в САЩ?! На втората минута ви се лепне една кола със синя и червена лампа (даже няма да разберете откъде е дошла), а ако не спрете - след малко над вас ще кръжи и хеликоптер.
Този закон от вчера ТРЯБВАШЕ да го приемат, макар че изискването за кола до 1600 кубика в днешно време е меко казано СМЕШНО - че то един VW Polo 1.4 TSI е 170 коня! Дори не е 1.6 :mhihi: Новите 1.2 TSI 3-цилиндрови са 105 коня... Но поне глобите бяха по-солени, а и имаше смислени неща.

E30 M3 Dreamer
Аватар
Кара: `90 E30 M50B20 , Fiat Punto Bertone
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от bivola » 06 Мар 2009, 18:42

Ами то си е до акъл,до родители,до не знам и аз какво.Е мама му стара и аз съм на 17 години и аз съм момче и съм фен на бмв изобщо на колите,ама до болка,но не съм си позволил да се кача на кола без разрешението на баща ми.Единственото,което ми се позволява е да слезна пред блока и да я запаля да загравя,докато той се оправи да слезне и до там,да дава ми,но само по полигони мнонай вече на Панчарево,но и това може би се случва 3 пъти в годината :roll: Кара ми се кола безумно много,но не бих се качил без да имам книжка най-малко,защото имам уважение към тия хора,прекалено много се замислям какво би станало с тях,с мен и изобщо с хората,който биха пострадали при евентуално тъпа грешка.Жалко,че са малко хората,който мислят така поне на моята възраст :( ,пък и не виждам за чий к*р ще крада колата,за да се правя на отворен най-малкото пък пред момичета пфф, Боже.Е за тва си седя на гъза паля си я ,седи си на едно место като ми е зор ходя на един приятел в сервиза почвам да се ровя и да се мажа по некоя таратайки и ми мине мерака :) Кофти за пича,защото го познавам и сега ми е много ясно какво ще му се случи,но честно да си кажа не ме и жал,като е решил да се прай на мъж ще си сърба попарата и тва е :roll:
Дилян Пенчев написа:МИнава се време, успокояваш се - караш супер лачена Е30-ка...която ти струва 20 бона :mhihi: :mhihi: :mhihi: И си викаш...аджеба аз що не си купих Е46... и в момента в който ти мине тая мисъл ти вече НЕ СИ МАНЯК :mhihi:
:mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 комби

16

Мнение от Vaio E30 » 06 Мар 2009, 18:47

someone написа:Ама лошото е, че не е това леке виновно, а родителите му.
Някой въобще задава ли си въпроса какво са правили тези келеши в 8.30 на това място, от къде са се прибирали в делничен ден, в който се предполага, че трябва да ходят на училище?

Всеки от нас можеше да бъде в колите движещи се срещу него. Всеки!

Хлапашка дивотия...не знам...нашите хлапашки дивотии не завършваха със седем човека в болницата - в най лошия случай се случваше някой от нас да я да изкълчи я крак, я да си ожули ръката, я да си изкара шамарите от някой съвестен човек, на който му е прекипяло от това да му вдигаме шум под прозореца...

Това по седалката е кръв. Човешка кръв. Не е шегата с мастилото по блузката на съученичката. Не е лошо всеки да се замисли за човека, който е седял на тази седалка, преди да се усмихне и да подмине това като поредната детска дивотия.
Изображение

Въобще забелязахте ли колко нагло каза "Ми виновен съм, няма друго какво да кажа"...щото лайното е свикнало с това да приключва всяка негова хлапашка дивотия и мама да му прости и да го цунка по челото...умното дете на мама...а баща му да се скрие зад монитора на лаптопа и да постне под поредната новина в dnes.bg следващата си попържня срещу кмета, премиера, Доган и Господ като цяло...

Лошото е, че още утре този ще е героят за един ден на "Дружба".
Лошото е, че това е ценностната система на всички лайна около него.
Лошото е, че утре ще забравим и ще започнем да си чешем езиците с поредното дребнотемие.

Причината според него - било мокро и колата му поднесла?! Кой му е виновен - Бат Бойко, че не е изсушил пътя ли?

Ей тоя същия и приятелчетата му след по-малко от една година ще станат пълнолетни. Ще вземат книжки и ще почнат да пуска теми защо не можело да карат коли с по-мощен двигател.

Просто нямам думи до къде стига човешката наглост и безотговорност...
:yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :bcry:
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от ACCELERATOR » 06 Мар 2009, 18:50

И да не ме разберете погрешно - аз не защитавам лапето - той си е виновен, и ще си понесе отговорността малко или много. Само че вината не е само в него и родителите му. ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i touring 2001/9

Мнение от mihal » 06 Мар 2009, 18:56

ACCELERATOR написа:И да не ме разберете погрешно - аз не защитавам лапето - той си е виновен, и ще си понесе отговорността малко или много. Само че вината не е само в него и родителите му. ;)

А в кой е да не е моя? Все някой не е виновен на нас я държавата я някой друг.....................
Изображение

E30 M3 Dreamer
Аватар

Мнение от bivola » 06 Мар 2009, 19:00

Значи точно в тоя случай си е виновен само и единствено той въпросния Ангел ;) Ще ви кажа,че съм бил в един клас с него до миналата година и е доста проблемно дете,знаете как е тревичка,кръшкане от даскало и така нататака.Сестра му е страшна п**** междудругото :mhihi:
Тука не виждам държавата да е виновна за нещо :roll:
Дилян Пенчев написа:МИнава се време, успокояваш се - караш супер лачена Е30-ка...която ти струва 20 бона :mhihi: :mhihi: :mhihi: И си викаш...аджеба аз що не си купих Е46... и в момента в който ти мине тая мисъл ти вече НЕ СИ МАНЯК :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gugichamp » 06 Мар 2009, 19:15

Всички сме правили магарии като тинейджъри,но винаги(поне аз съм имал)едно на ум!Веднъж,вече бях изкарал шофьорските курсове,но не бях взел изпита запалих тръбеца на баща ми и му врътнах едно кръгче пред блока без да го питам.Тогава за първи път паднах от шамар по гръб та 10 мин. ми беше тъмно....
Подкрепям всички мнения и съм на мнение,че сега тоя мухъл трябва да няма право да кара никога кола,сестра му или там,който му я е дал също да няма право да шофира!

добре,че няма трупове!
от свинята лебед не става...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36
Мечтае да кара: V8

Мнение от Cobb » 06 Мар 2009, 19:21

someone написа:
ACCELERATOR написа:Не може и да се разчита, че родителите му могат да го контролират 24ч, при положение, че тези хора ходят на работа.

24 часа не може, но е възможно да окажат много сериозен контрол. Моите родители също ходеха на работа и въпреки че не съм от тези, дето споделят много, винаги знаеха много добре какво се случва. Даже на моменти съм се чудел в онези години дали не ме следят някак.

А колегата е прав - ако едно време си бях позволил да взема колата на баща ми да си карам ей така без книжка и той разбереше, не бой, ми сигурно щеше да ми откъсне главата с голи ръце. А щеше да разбере. В къщи докато бях под 18 никога не са прожектирали филма "Ми аз излизам и не зная къде ще ходя и кога ще се върна..." Винаги много добре са знаели къде, с кой, какво правя, защо го правя. Често се е случвало да ми забраняват какво ли не...тогава съм се ядосвал...но сега не съжалявам за възпитанието, което съм получил като малък.
А сега не знам...сутрин, около 8 часа с колегите си пием кафето в едно заведение точно до службата ни - в близост има и училище, та докато ние си пием кафе, дето сме 30+ годишни маймуни, учениците вече са се почнали с бирата и водката...след няколко забележки от наша страна спряха да им сервират алкохол...те взеха да си поръчват само безалкохолното, а алкохола си го носят...гледал съм ги че носят и в пластмасови бутилки от минерална вода - вероятно някакви домашни ракии на родителите им...не ги зная кога изтрезняват, ходят ли на училище въобще, как се оправят с родителите си...но според мен положението е повече от трагично.

Не е важен подхода, а това как са те научили да мислиш.
На мен, никога не са ми забранявали каквото и да било, никога не са ми казвали къде да ходя и къде да не ходя, кога да се прибирам, с кой да излизам и въобще какво да правя.Винаги сам съм им казвал сам.Стане ли 22:00, аз вече докладвам на бащата къде съм, с кой съм, какво правя и до кога ще го правя.Но никой не ме е задължавал да го правя и няма да има последствия ако не го направя.Кола имах месеци, преди да имам книжка, регистрирана на мое име...в деня който я взех, бях с нея, навън, сам.Дори се противях, понеже не бях сигурен, че съм готов да карам мощна кола със задно предаване сам.Но бащата каза, че съм достатъчно разумен и докато сам не разбера какво е отговорност, никой няма да може да ми го покаже.И така, бях като насран 1 седмица карайки сам и треперейки, но свикнах и се научих.
Ключовете и документите за колата на бащата, винаги са стояли на едно моясто, а за моята са били в мен и винаги съм можел да ги взема(това преди да имах книжка) ама дали съм си го и помислял някога ?
Че дори и оръжието си не е крил.Аз лично съм го криел, когато съм викал приятели вкъщи, за да няма грешки...(е разбирасе, не го е държал ей така на масата примерно, но на колана на униформата, тя просната на леглото...никога не сме имали каса или нещо такова)
Та при 17-18 години, ако не си научен вече, какъвто и контрол да ти оказват, ти като си си кухо парче, такъв си и оставаш.
И да, карал съм със 150 в града, но на безлюден път, в индустриална зона, в 3:00 и то не на 17, беше тъпо, но все пак съм го правил и не, не се гордея и от тогава не съм си и помислял да го повторя.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Evelin Cotsev » 06 Мар 2009, 19:30

точно колкото него бях когато се ударих в 2 коли , за късмет нямаше пострадали. От тогава докато взех книжка никога не бях карал. Голяма простотия е да караш без книжка , сега немога да видя и каде е кефа да се криеш като мишка . Детска работа , за съжаление с доста лош краи.
It`s party time !

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 06 Мар 2009, 19:34

ACCELERATOR написа:Тъп и ограничен може да е човек, който директно прехвърля вината на прекият извършител, без да се замисля какво и какви обстоятелства са довели до случилото се.
Нима на момчетата още от малки не им се втълпява любовта към колите и високите скорости? Всички тези филми тип „Бързи и Яростни“, игри тип „Нийд фор Спийд“, списания за коли, състезания като формула 1, ралита, и т.н. - те са засипани от такава информация от всякъде. Разберете, че времената, в които ние сме израснали, СА КОРЕННО РАЗЛИЧНИ от сегашните времена. По наше време нямаше компютри, нямаше „западни“ филми, нямаше дори и ТВ във всяка стая! Нямаше кабелна, националната ТВ по обяд даже не предаваше! Контролът на родителите беше много по-голям. Дори само поради факта, че по ТВ се гледаше каквото дават по „първа програма“, или каквото татко реши. Сега всяко дете си има стая, ТВ, компютър. Много родители дори си нямат на идея как да пуснат компютъра. Освен това - навремето един як бой оправяше всичко, а сега - методите за възпитание са вече модерни, без насилие (а си ударил шамар на детето си на улицата, а са те обвинили в „домашно насилие) ;)
И така - какви са причините, довели до тази случка? Всичко изброено по-горе (не само от мен) + липса на държава и контрол по пътищата, което според мен е най-голямата причина. Я някой да направи същото в САЩ?! На втората минута ви се лепне една кола със синя и червена лампа (даже няма да разберете откъде е дошла), а ако не спрете - след малко над вас ще кръжи и хеликоптер.
Този закон от вчера ТРЯБВАШЕ да го приемат, макар че изискването за кола до 1600 кубика в днешно време е меко казано СМЕШНО - че то един VW Polo 1.4 TSI е 170 коня! Дори не е 1.6 :mhihi: Новите 1.2 TSI 3-цилиндрови са 105 коня... Но поне глобите бяха по-солени, а и имаше смислени неща.

ACCELERATOR написа:И да не ме разберете погрешно - аз не защитавам лапето - той си е виновен, и ще си понесе отговорността малко или много. Само че вината не е само в него и родителите му. ;)

Абе недей така, че да не кажа изобщо, но не си много прав!

И аз съм фен на НФС - превъртял съм ги всичките от 3ката до последната сега -> и не карам в града с 150км/ч хеле пък без книжка :evil: ! Да не говорим, че изобщо не съм си и помислял да крада ключовете и документите на баща ми преди да взема книжката - а винаги са ми били под ръка и никой не ги е криел от мен ;)!

Фен съм и Counter-Strike(поне бях де, при това доста луд :twisted: ) и на "тъпите и малоумни екшъни" от 90-те години, но не съм тръгнал да стрелям хората по улиците или в колежите(имам предвид доста зачестилите случаи в САЩ) ;)!

И съм убеден, че не съм само аз така! Това дето ги преписват тия насилия и простотии на интернет и филмите са глупости (поне в по-голямата си част - не отричам, че има и случаи говорещи за обратното ;)) ! Целият проблем, според мен поне, е, че родителите не си обръщат достатъчно внимание на децата и от там тръгва всичко!

За едно обаче си много прав - трябва БОЙ, много бой - особено във възрастта между 15 и 18 години и за момчетата, и за момичетата! Разбира се когато е заслужен с нещо ;)! Тия модерни методи за възпитание и оставяне на детето "да се развива" и да осъзнава грешките си само и да се учи от тях без да го наказват родителите, разбираш ли, леко са ми смешни ;)!

PS: За протокола - на 22 години съм ;)!
Последна промяна Maverick_VS на 06 Мар 2009, 19:45, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 06 Мар 2009, 19:39

Evelin Cotsev написа: Голяма простотия е да караш без книжка ...

Голяма простотия е да се правиш на състезател според мен.Аз имам около 4-5000км стаж без книжка.Не съм горд ама си карах по правилата и ме хванаха при рутинна проверка,а не са ме сваляли от дърво или вадили от друга кола.Кретах си полека лека напред назад,защото не ми се вървеше пеша.Голямата тъпотия е да вземеш колата и да се впуснеш като невидял при положение,че не си знаеш възможностите.
Изображение
8.32

Потребител
Аватар
Кара: на Газ
Мечтае да кара: BMW E60 G-Power

Мнение от Desromath » 06 Мар 2009, 19:56

Аз все още нямам книжка и карам без книжка но както е написал колегата от горе караш си по правилата и си смучаш палеца, са че тоя е лигльо и се е правил на газар пред приятелчета е друг въпрос те такива са за бой.

E30 M3 Dreamer
Аватар

Мнение от bivola » 06 Мар 2009, 19:58

Desromath написа:Аз все още нямам книжка и карам без книжка но както е написал колегата от горе караш си по правилата и си смучаш палеца, са че тоя е лигльо и се е правил на газар пред приятелчета е друг въпрос те такива са за бой.

А ти не си за бой така ли :?: :evil:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Fr33Styl3r » 06 Мар 2009, 20:00

Desromath написа:Аз все още нямам книжка и карам без книжка но както е написал колегата от горе караш си по правилата и си смучаш палеца, са че тоя е лигльо и се е правил на газар пред приятелчета е друг въпрос те такива са за бой.

Дам прав си а ти не си за бой !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Loop » 06 Мар 2009, 20:00

Айде всичките шофьори без книжки..евала и как го казвате спокойно!? Направо немога да повярвам, аз докато нямах книжка съм се качвал да карам кола точно 1 път на полигон и то карах има няма 200м.! За всичко си идва времето, ама то и вие, където карате без книжки един път ще качите я някой приятел я някое гадже и да се направим на "гЪзари" да понастъпим и няма да издържите и ще настъпите педала..и недай си боже стане нещо такова, какво правим? Толкова ли неможе да осъзнаете, че ВСИЧКО става само за 1секунда..? Няма място за мислене или реакций!? 1секунда и това е..КРАЙ.

Аз само немога да разбера как изобщо може да дигнеш 150км/градско в 8,30 сутринта..!? На такъв натоварен булевард? Ужас! Добре, че поне няма пострадали. Попринцип не съм злобен човек, но това "леке" заслужава да не му дадат книжка до края на живота му!!!! :evil: :evil: :evil: :evil:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата