мнение за този лаптоп

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

мнение за този лаптоп

Мнение от куфара » 07 Мар 2009, 14:28

дайте мнение заслужава ли си тая машинка :winky: http://www.dekom.bg/index.php?page=prod ... 643931b8b4

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 07 Мар 2009, 14:35

Не, сакън, пази се много!!!
Това цялото е една китайска серия от лаптопи с впечатляващи на хартия параметри, там видеокарта, процесор, ала-бала, но реално са пълни боклуци. От личен опит ти казвам!
Начи хубаво евтино няма, само Асус горе-долу стават. Моят съвет е да се ориентираш към Делл.
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 07 Мар 2009, 14:41

BMWPetar написа:Не, сакън, пази се много!!!
Това цялото е една китайска серия от лаптопи с впечатляващи на хартия параметри, там видеокарта, процесор, ала-бала, но реално са пълни боклуци. От личен опит ти казвам!
Начи хубаво евтино няма, само Асус горе-долу стават. Моят съвет е да се ориентираш към Делл.
Значи най-ви обичам такива.Боклуци били.Кажи ми аджеба кое вече не се произвежда в китай.Мога да ти кажа ,че ползвам предшественика му Аспайър 5920Г и година и нещо вече един път лаптопа не е спекъл и да ми иска рестарт.До сега няма игра ,която да не е подкаръл и то почти на макс.Като шаси няма проблеми не скърца ,нито нещо друго.Поддръжката от към драйвери е повече от чудесна на сайта на ейсър има постоянна поддръжка.Осмата серия на интел ,която се използва в лаптопа излезе буквално преди месеци ,а аз ползвам Т7500 2,2 гигахерца и мога да ти кажа ,че неме е предавал и прави всичко супер бързо.4гб рам в дуал режим просто ще фърчи ,а видео картата е просто чудесна и няма да имаш проблем нито с ХДтв нито с новите игри.Батериите държат около 3 часа и половина ,което за такава конфигурация е повече от доволно.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от куфара » 07 Мар 2009, 15:31

давайте,че се чуда да хода да го зимам днеска ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: kola
Мечтае да кара: Stelt
Детайли за колата: BMW

Мнение от yulian4o » 07 Мар 2009, 15:56

изобщо не са боклуци. мое ти кажа че acer са доста напред с матеряла и специално този модел ако се сравнят цена-параметри е намбър уан :mhihi: :mhihi:

много е добър..

п.с. аз съм с ейсър от 2 год. и съм адски доволен от марката а и в техния сайт има доста полезни неща както за подръжката така и драйвъри за виста и ХР .
BMW e kolata
Blondinka e jenata
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: kola
Мечтае да кара: Stelt
Детайли за колата: BMW

Мнение от yulian4o » 07 Мар 2009, 16:00

а и колега погледни тука е с 50 лв. по скъп ма е с 2 години гаранция . доста по добре е ако питаш мен.
BMW e kolata
Blondinka e jenata
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 07 Мар 2009, 16:00

куфара написа:давайте,че се чуда да хода да го зимам днеска ;)
Няма да направиш грешка ако го вземеш.Почти всичките ми познати са с лаптопи от най-различни марки и постоянно нещо се имат проблеми.Драйвери трудно се намират докато специално ейсър хем не са скъпи хем като параметри са номер 1.
Изображение

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 07 Мар 2009, 16:47

Не виждам смисъл да пускаш тема за мнение относно конкретен модел. Както виждаш няма кой да ти отговори точно, защото надали ще имаш късмет някой да е ползвал точно този модел. По-добре ако не си ориентиран за марката, пусни тема за консултация относно нея. (Въпреки, че трудно се появяват мнения, различни от: "Това е боклук", "Много съм доволен" и пр.) Повече успех ще имаш тук - http://hardwarebg.com/forum/index.php
Каквото и да избереш обаче, имай в предвид първо с каква операционна система искаш да го ползваш. Вече всички се продават с Виста и ако искаш да я махнеш и да минеш на ХР, не е сигурно, че ще се справиш с драйверите. Така, че те съветвам, ако ще го ползваш на ХР, първо да провериш дали има драйвери за него (или за който си харесаш) и тогава да го взимаш. Ако ще го ползваш с Виста (трябва да си убеден, че го искаш), купувай каквото ти хареса.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 07 Мар 2009, 19:34

:yes: аз ползвам от почти 2г ACЕR и съм много доволен. Тази конфигурация е доста добра ,единствено които съм чувал видеокартите /ако го искаш да става и за игрички/ да е GT а не GS !
Немога да ти кажа каква точно е разликата.
Аз бих си го купил !
Ако взимам по мощен лаптоп по нататък ,пак ще е ACER защото качество -цена са идеални! На другите им плащаш за името иначе всички части ги правят в Китай ! :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 07 Мар 2009, 20:06

Той момчето сигурно си го е взел вече, така че коментарите са малко излишни.
Аз лично доверие на Acer нямам, това са мейнстриим продукти без минало.
Както те посъветваха по-нагоре - към момента едни от лидерите в бранша са Asus, които произвеждат 2/3 от компонентите за лаптопите си лично.
Няма да споменавам Сони Вайо, защото те са изцяло различен клас лаптопи с доста високи цени.
Като характеристика лаптопчето не е лошо, дисплеят му е под съмнение, това WUXGA e остарял стандарт.
Мнението на Blackrider - GT и GS картите разликата им е в типа охлаждане - T е с перка, и стойностите достигани от паметта могат да са мааалко по-високи. S е с пасивно охлаждане и вдига 0dB шум.
Която и от двете модификации да е - няма значение. Приложението им в лаптоп ги прави неизползваеми, защото точат от рамта на лаптопа. Затова се казват и "вградени", което се разбира и от Turbo Cache частта от името.
А тези работи - плащаш за марка са пълни простотии. Ти на БМВто си оригинални части ли му слагаш, или евтинийките от кварталния майстор, 'щото не обичаш да "плащаш за името"?
Частите не се правят само в Китай. Ако знаеш какво да взимаш - доста от основните компоненти се произвеждат в Тайван, което е с пъти по-добре. Например картa като тази 9500 ще е с чипове памет Samsung, ако е правена в Тайван, а в Китай с куча марка.
Но това е прекалено задълбаване по темата.
Човекът най-вероятно е искал лаптоп за всекидневна употреба, не нещо от двете крайности - само за Уърд или само за Crysis примерно - този не е лош избор. Макар че пак казвам - аз не бих купил лаптоп с лепната марка без никаква периферия собствено производство(пример oт бита са ТСМ, които поръчват на други производители да им правят различни продукти). Говори лошо за името на компанията.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 07 Мар 2009, 20:56

колега Ацер са си марка и аз вече съм с втори такъв... на 128 видео и 1гб рам с 2ядрен цпу ми върви гриид на 1280.. помисли си дали са само на хартия характеристиките.. Батирята на стария 4та година си държеше 1.30 часа.. само да не е с вградено видео ми е съвета
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Re: мнение за този лаптоп

Мнение от ineedmoney » 07 Мар 2009, 21:31

куфара написа:дайте мнение заслужава ли си тая машинка :winky: http://www.dekom.bg/index.php?page=prod ... 643931b8b4

:yes:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от ACCELERATOR » 07 Мар 2009, 21:55

Абе пичове, защо изобщо гледате марката?! ВСИЧКИ са правени в Китай, „маркова“ само кутията и надписа. Гледайте параметрите и цената :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от куфара » 08 Мар 2009, 11:32

взех го колеги и съм доволен за сега.Днеска ще пробвам да му зема тока с някой тежки игри и програми да видяколко го бива :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от CarrollShelby » 08 Мар 2009, 11:43

куфара написа:взех го колеги и съм доволен за сега.Днеска ще пробвам да му зема тока с някой тежки игри и програми да видяколко го бива :mhihi:

Би трябвало да останеш разочарован... :mhihi:
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата