...Данъци на МПС
Модератор: Общи модератори
62 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- m4r1qn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: C20LET
днес декларирах колицата и резултата е 296 лв след 5% отстъпка. В данъчното я водят 164 к.с. и аз не се дърпах много:)
- x-ekutor
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30 оригинал
- Мечтае да кара: недокосната Е30
aygofan написа:kam1982 написа:...................евала на колегата .............. само така .................кажи им че няма нищо страшно !!!!!!!! !!!!!
След 18 г. възраст всеки сам отговаря за действията си , но защо да се правим на много печени като не си плащаме задълженията....Все пак има и "деца" във форума и им давате лош пример....
п.с.Само в тази територия е модерно да си тарикат и да не си платиш данъка за собствеността си...Цървули...
Колега,само в тази територия обаче плащаме данъци и не получаваме нищо от това.Първата година само си платих данъка и ми се скапа окачването от "перфектните ни пътища",ама цялото.Смених го и повече няма да плащам данъци.Така че цървулите са някои други,ама не и ние.
- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
- Кара: carefully
--
опа не издържах накратко да кажа че не ми се пише ако не си си регистрирал колата в общината нема как да те хванат изпробвано е а пък и има нотариоси които не искат платен данък и това е изпробвано сега спете спокойно
- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
--
опа не издържах накратко да кажа че не ми се пише ако не си си регистрирал колата в общината нема как да те хванат изпробвано е а пък и има нотариоси които не искат платен данък и това е изпробвано сега спете спокойно
- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11
Според мен начина да те хванат е много прост ,ако има връзка между данъчното и кат ...тогава всички сме изгорели
сега казвате връзка няма , но след време? регистрираш си колата в кат и от там по служебен път в дана4ното си влязъл в компютъра. Винаги може да се направи справка примерно това лице има 3 коли за колко от тях е плащал данък - охооо той даже не ги е регистрирал , я да си плати и глобата и данъка на куп? и айде олекваш 1-2000лв. Ако не ги платиш, като длъжник на държавата не може да напуснеш страната. Оказва се 4е винаги си пре***ната страна.
Извода е плати си сам ,за да не ти ги вземат законно насила барабар с лихвите
Държавата е най-големия рекетьор!!!
На никой не му се дават пари , виждайки че те отиват за депутатски мерцедеси, командировки, партийни каси ...а дупките по пътищата зеят ли зеят ... то лунната повърхност сигурно е с по-равни пътища от нашите ...

Извода е плати си сам ,за да не ти ги вземат законно насила барабар с лихвите

На никой не му се дават пари , виждайки че те отиват за депутатски мерцедеси, командировки, партийни каси ...а дупките по пътищата зеят ли зеят ... то лунната повърхност сигурно е с по-равни пътища от нашите ...
- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
-
ако се направи такава връзка начинът е прост но и ако имаше такава връзка между кат и общината нямаше да я има тази тема
- don_mimo
- ентусиаст
-
всъщност в най-лошия слу4ай могат да ни осъдят за укриване на данъци ..той Ал Капоне няма да е единствен
и аз се чудя дали да го плащам още,но като прост чове4ец ще си регистрирам колата като 4е ли ...
то да си струва да рискуваш пък то за 200лв да ставаш за резил...

и аз се чудя дали да го плащам още,но като прост чове4ец ще си регистрирам колата като 4е ли ...
то да си струва да рискуваш пък то за 200лв да ставаш за резил...
- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
E аз преди седмица дадох 250лв за окачването, а все още тропа нещо по предницата и докато открия какво ще се разбие и това което правих. Парите за данъка отидоха за ремонт...
Сега обаче на прегледа искат документ за данък - вносната бележка от банката върши ли работа и предполагам се изисква за миналата година...
Сега обаче на прегледа искат документ за данък - вносната бележка от банката върши ли работа и предполагам се изисква за миналата година...
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Да попитам, за 2009 година нови данъци дали гласуваха "слугите на народа" във Варна? Миналата платих по 1.85 на конска сила, а сега как е?
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
=
По-принцип си плащам данъците на колите,колкото и да са големи на е39-ката...При последната която взех обаче(е30-ката)реших да не я регистрирам в общината.1 месец след като я взех случайно се видях с един мой познат от общината който ми каза,че ако не я регистрирам в общината до 2 месеца след като съм подписал договора,щели да ми наложат глоба от 400лв+течаща лихва.За това отидох и нея си я вписах,макар че не съм й плащал данък за миналата година,понеже имаше голяма опашка
И в крайна сметка на m20b20 ми го смeтнаха към 130-140 лв 

- don_mimo
- ентусиаст
-
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
мощност на автомобила 110 киловата
адрес на собственика (община) Плевен
автомобилът е над 5г. до 14г.
катализатор Да
размер на данъка 181.50 лева

адрес на собственика (община) Плевен
автомобилът е над 5г. до 14г.
катализатор Да
размер на данъка 181.50 лева

Аз от цялата тази тема не разбрах нещо:
Банките имат база данни за некоректни платци. Забавяш плащане извън наказателния период, след падежна дата и хоп... влизаш в тази система. Знам че системата на Топлофикация ЕАД София е вързана към същата система.
Данъчното обвързано ли е със същата система и забавянето на данъците ми (не съм си платил миналогодишните + тези за тази), прави ли ме некоректен платец към Държавата?
Някой може ли да напише едно смислено мнение и да обясни. Някой който работи в тази сфера. Знам че има проектозакон, да се въведе обвързване на данъчните инстанции с банковите, но не знам на какъв етап е и какво е развитието там.
Банките имат база данни за некоректни платци. Забавяш плащане извън наказателния период, след падежна дата и хоп... влизаш в тази система. Знам че системата на Топлофикация ЕАД София е вързана към същата система.
Данъчното обвързано ли е със същата система и забавянето на данъците ми (не съм си платил миналогодишните + тези за тази), прави ли ме некоректен платец към Държавата?
Някой може ли да напише едно смислено мнение и да обясни. Някой който работи в тази сфера. Знам че има проектозакон, да се въведе обвързване на данъчните инстанции с банковите, но не знам на какъв етап е и какво е развитието там.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
има ли някои които си е регистрирал колата в данъчното със закъснение, да каже ква е глобата и лихвите (ама реално да го е направил, не да предполага)
62 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5