Радар детектори : коя честота за какво и кои се ползват в БГ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Слави
Аватар

Мнение от © » 22 Фев 2009, 12:46

е това вече си е забренено със закон

ентусиаст
Аватар
Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
Мечтае да кара: нещо с турбо
Детайли за колата: телефон

Мнение от Turboman » 22 Фев 2009, 12:51

© написа:е това вече си е забренено със закон

Технологията СТЕЛТ ли? :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Слави
Аватар

Мнение от © » 22 Фев 2009, 12:54

ако можеш да я направиш стелт може да не те хванат, но пак си е забранено

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от S 70/3 » 22 Фев 2009, 13:15

не могат да ме хванат..трябват много микробус4ета с техника, а ако е с ниска мощност е по4ти невъзможно..представете си следната ситуация куките с вклиучен радар, срещу тях поток от коли в двете ленти и изведнъж радара им блокира показва грешка или спира да от4ита километрите на колите..какво прави катаджията тогава?отива и бъзика радара рови по неко съгласно инструкциите които уж има към него..и през това време колите си се движат по платната..радар заглушителя може да се конструира да има заона на деиствие примерно няколко стотин метра в радиус така 4е да неутрализира само полицеиския радар..така 4е аз преди да се появя радара няма да деиства...и как катаджията ще ме разбере кои съм?говорим за обикновенния катаджия?устроиството може да се скрие на разли4ни места да не кажа 4е и в картера на двигателя може да се сложи и да се управлява с дистанционно от аларма..така 4е има много вариянти

ентусиаст
Аватар

Мнение от Turboman » 22 Фев 2009, 13:22

То опасното е когато си първа кола или единствена,тогава стават проблемите

Слави
Аватар

Мнение от © » 22 Фев 2009, 13:41

звучи интересно и много сложно

ако ви спрат случайно - отваряте стъклото и "Приятно ми е Бонд... Джеймс Бонд" :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от S 70/3 » 22 Фев 2009, 13:55

е и да ме спрат какво от това?радара им пак ще е блокиран, а те не знаят при4ината за това защо е блокиран, може изто4никът на блокиране да е на километри зад мене да е спрял и да пие кафе с вклиучен заглушител..просто много са неизвестните за тях и не разполагат с необходимата техника в патрулката да направят заси4ане..а такова заси4ане се прави от 2-3 микробуса с техника които образуват наи-общо казано триъгълник и така те заси4ат по сигнала (силата му в този триъгълник) но наи-напред тръбва да те заклиучат в триъгълника и чак тогава..има на4ини да се противостои на радара им.не забравяите 4е сигнала е слаб и да ме засекат специялисти ще трябва да са на радиус от 1 км например което е невъзможно практи4ески и съм неуловим

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 05 Мар 2009, 13:34

Тия дни бях из провинцията и успях да установя с 80-90% сигурност, че излъчванията в Ка-банда не са от GSM клетки, а разсейки от сателитни чинии.

Минавах през села, в които имаше само кирпичени къщурки и Булсатком - радар детектора се разсвирваше само около сателитите.

Установих също и че К-банда май е само от автоматични врати. В тия селца такива врати няма та за няколко дни К-банда веднъж не се обади :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Turboman » 05 Мар 2009, 17:47

С кобра 9300 или 9400 съм

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d M Sport, X3, X6

Мнение от DroW » 06 Мар 2009, 18:35

Аз карам с XRS9930 Cobra. Ка сигналите ги засичам чат пат извънградско което е странно и според мен наистина са разсеики от сателити или нещо друго но в БГ няма такива радари.

Относно Х бандовите за 2 месеца 2пъти ми спасява кожата от реални ситуации. През останалото време обаче предимството е че можеш да караш доста по бързо от другите е без да прекаляваме де и да си спокоен. Мога да отбележа че на няколко пъти минавам на място където знам че чакат с радар това в града и изън града се е случвало без да намалявам преминавам покраи патрулката, а ония вътре нещо си бъркат в ушите или четат вестници. Като се замисля че при нормални обстоятелства трябва да минавам покраи тях с 50 и бавно да се оглеждам къде точно са се скрили....

Според мен ако радарите ви са на повече от 4 години трябва да си купите нови наи добре някои нов модел. По новите модели ловят полицеиските радари на по голяма дистанция. Например за моя казват че ги хваща от поне 1км. има обаче по нов за които знам че лови и доста по надалече. Следователно колкото от по далече ги надушвате толкова по малък шанс да ви изненадат някак си имат. Като цяло не познавам някои с радар да са го хващали с превишена скорост освен в случаи когато при ограничение 50 се кара с 170. Тогава понякова няма достатъчно време да се намали но и тази скорост е меко казано неудачна за населени места.

Относно POP-а съм го засичал неведнъж и се чудех какво точно е това. Понякога го засичам денем по цариградско в лява лента ремод с Х вълните на няколко места според мен има радари но работят само денем. Нощем май не работят стационарните радари дето ги поставят по сгради и стълбове. Между другото има едно място където винаги се засича POP младост 4 посока бизнес парк софия като минете по малинов и завиете към бизнес парка има един подлез през които може да се минава и се излиза директно при единия от входовете. Точно като завиете от бул. ал. малинов към входа винаги ми изписва POP.
Изображение

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 06 Мар 2009, 20:46

Браво колега, виждам че си доста изчерпателен ;)

Случайно да си засичал Ku-банд или лазер? А тва POP май бяха пистолети... :confused: Те на коя честота са?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slowtraveler » 06 Мар 2009, 22:22

DroW написа:....
Според мен ако радарите ви са на повече от 4 години трябва да си купите нови наи добре някои нов модел. .......
Като цяло не познавам някои с радар да са го хващали с превишена скорост освен в случаи когато при ограничение 50 се кара с 170. Тогава понякова няма достатъчно време да се намали но и тази скорост е меко казано неудачна за населени места......

Колега, моя радар-детектор е на около 10г и по спецификация ги лови от около 2км... И наистина ги лови, но ако е включен радара...
Хващали са ме в града със 75км/ч и то не заради слаба реакция - просто натиснаха спусъка когато бях на около 50м от тях (беше в завой без видимост)...
Освен това радарите имат и импулсен режим - радара излъчва единичен импулс за по-малко от 1 сек при натискане на спусъка...
Там също нямаш спасение....
Смятам, че има полза от радар-детектора единствено ако не си променяш стила на каране и не разчиташ въобще на него.
Просто да си го ползваш за допълнителна застраховка особено вечер, когато полицаите не могат да разчетат добре дистанцията и често пускат радара предварително... :D

Потребител
Аватар

Мнение от MartiX5 » 08 Мар 2009, 16:50

:OT: Sorry, за оффа ама аз в петък ходих в районното че ме викаха да ми връчат акт от 23.12.08, който са ми писали след като ме снимали в града с 73 км/час. Акта е 100 лв и 2-3 точки. Дали радар-детектора щеше да помогне. Аз дори не съм видял патрулката къде е била измежду паркиралите коли.Ако би помогнал още утре отивам да си купя един. :help:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Turboman » 08 Мар 2009, 16:59

MartiX5 написа::OT: Sorry, за оффа ама аз в петък ходих в районното че ме викаха да ми връчат акт от 23.12.08, който са ми писали след като ме снимали в града с 73 км/час. Акта е 100 лв и 2-3 точки. Дали радар-детектора щеше да помогне. Аз дори не съм видял патрулката къде е била измежду паркиралите коли.Ако би помогнал още утре отивам да си купя един. :help:

За камери не помага.
И аз си търся някякво оръжие с/у камерите,ама освен за въздушна пушка не се сещам,но ми е малко неудобно да ги стрелям и да ме снимат

Потребител
Аватар

Мнение от MartiX5 » 08 Мар 2009, 17:08

Камерата е била с радар в патрулка, защото там където са ме снимали няма нищо стационарно. А и в рпу-то ми казаха че имат такива патрулки с радар, камера и принтер в тях и веднага ти излиза снимката щом радара засече превишена скорост. Даже и снимката ми показаха, излязал съм много добре :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата