За методите на възпитание...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 09 Мар 2009, 2:24

someone написа:

Много хубав пост и страхотно детство!

п.с.

Какво стана с цигарите, викна ли онази книга и помогна ли?

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 09 Мар 2009, 2:31

Fking написа:Какво стана с цигарите, викна ли онази книга и помогна ли?

Дойде и я прочетох до средата. Хубаво, че ми напомни, сега ще я изровя да я дочета. Пушач съм още :(

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 09 Мар 2009, 15:28

значи примера е казваш му аз ходя на работа и ето получавам пари,колкото по добре си върша работата получавам повече и ние всички живеем по-добре , ти също ходиш на работа и получаваш оценки колкото по високи оценки имаш толкова повече добре ще живееш !! Аз бях така и мисля че метода работи ,респективно боя в 1 момент е неизбежен ,за цигарите още от малко когато някои пушач се закашля пред него му казваш този пуши и след няколко години ще умре ,след това ако разбереш че пуши дране му е маиката и му казваш виж нито аз нито маика ти пуши и пушенето не те прави по велик или каквото ви доиде на ум - е ако сте пушачи треа нещу другу да се измисли ну като цяло детето треа да се поощрява неможе само да искаш от него ,но треа да има и съзнанието че неможе без домашно да отиде на училще защото ще получи 2ка а това е лошо
НЯМА ДЕТЕ КОеТО ДА ИМА СЪВЕСТ И ДА СЕДНЕ САМО ДА УчИ детето треа на сила да се кара да учи и ако неучи следва бои само с приказки ! На човек акъла му иде към 23-4 моя поради стечения на обстоятелставата доиде на 17 когато изведнъж се събудих и казах пращаите ме на уроци по математика ще уча в ту-сф но като гледам сегашните се осъзнават някъде там и викат леле няма кво да работя нема кинти мамата си е еб.ло .Верно има доста глезени деца на богати родители ма те рано или касно ще паднат от високо . Наи важното е да се създаде чувство за отоворност и коректност в детето небих отказал нищо на детето си дори и r1 за първи мотор ако покаже съвест . Знам че има по умни и по глупави деца ще видим моито от кои е като порастне ма старае ли се да постигне нещо винаги бих му помогнал и показал респект към резултатите които е постигнал без значение високи или ниски то всеки е с различен капацитет ,важно е да се полагат усилия .

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 09 Мар 2009, 16:23

Много добри постове до тук, евала колеги.

....."кой е по добрият метод за възпитание"? Правилното говорене или хамалските крясъци и побои.....

Правилното говорене е доста важно, както и подходящите примери. Най-важното е детето да стигне до добър морал и ценности, но това според мен се определя от средата в която расте. Също така много са важни случките от живота, които дадено дете преживява, те най –добре учат. Аз до този момент немога да преценя какъв родител съм понеже дъщеря ми е на 4,5 години, а темата по скоро се отнася за тиин обществото. И пак идва голямата разлика м/у нашето /визирам 72-82 набор/ общество и сегашното, просто средата е различна, и малко или много децата се вълнуват от други неща, а и примерите им от живота са коренно различни. Какво да искаме от един тиин, когато от всякъде бълва простотия и шуробаджанащина, всеки е засебеси, който го бият пачките е недосегаем и си прави каквото иска. Сега са такива времена, че няма как да му дадеш правилен пример, замислете се от всякъде бълва простотия, телевизия, радио, да не говорим за улицата. Какво училища имаме, никакви, пишат се оценки ей така, на никой не му пука. Ти като родител поглеждаш виждаш 5 -6 и си викаш ок, ама реално не е и за три. Пример: една учителка писала 5ца, понеже и казал какви уроци са зимали през срока. От едно предаване по бтв се видя как даскал пишел 4ки , че знаел полиис и май неим ис. Така, че колкото и да се стараеш, просто обществото е заприличало на нищо в тая страна!
С бой, както са казали дедовците и бабите, биеш го докато се събира напреко на леглото, после и да го биеш се тая!!!

Аватар

Мнение от someone » 09 Мар 2009, 16:35

Сондьора написа:И пак идва голямата разлика м/у нашето /визирам 72-82 набор/ общество и сегашното, просто средата е различна, и малко или много децата се вълнуват от други неща, а и примерите им от живота са коренно различни.

Колега, не забравяй все пак, че ние израствахме в най-мутренските, брутални и бедни години, когато е36 се броеше за луксозна лимузина, при остра липса на качествена и обективна информация (за интернет даже не бяхме чували а компютрите ги гледахме като големи камъни) и точно в най-вълчите години на прехода. Така че нашите примери и среда не са били много по-добри.

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 09 Мар 2009, 16:41

someone написа:
Сондьора написа:И пак идва голямата разлика м/у нашето /визирам 72-82 набор/ общество и сегашното, просто средата е различна, и малко или много децата се вълнуват от други неща, а и примерите им от живота са коренно различни.

Колега, не забравяй все пак, че ние израствахме в най-мутренските, брутални и бедни години, когато е36 се броеше за луксозна лимузина, при остра липса на качествена и обективна информация (за интернет даже не бяхме чували а компютрите ги гледахме като големи камъни) и точно в най-вълчите години на прехода. Така че нашите примери и среда не са били много по-добри.

Така е, но все пак тогава имаш ясна представа за добро и лошо, даскалите бяха на ниво, при 3 неизвинени си с намалено поведение, ся по скоро е анархия, но не само от мутрите. А и ние все пак сме расли и в комунизъма, а там дисциплината беше на 6.
А също и добър преход е да минеш и през казармата, поне според мен.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 09 Мар 2009, 16:45

someone написа:

Така си е деба, понякога направо се чудя как станах толкова свестен и добър чвек :)
А като помня средата в квартала ми ква беше, помня в 4-ти клас ме караха да влизаме с взлом в неква спортна зала да крадем топки, че да има с какво да си играем. И аз като най-малък се навих естествено, че и първи влязох...направо... :)

Аватар

Мнение от someone » 09 Мар 2009, 16:49

И от друга страна, родители на тези, които сега плюем са именно хората от нашето поколение...

Ето ни сега тема за размисъл... :(

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 09 Мар 2009, 19:27

Fking написа:Така си е деба, понякога направо се чудя как станах толкова свестен и добър чвек :)
А като помня средата в квартала ми ква беше, помня в 4-ти клас ме караха да влизаме с взлом в неква спортна зала да крадем топки, че да има с какво да си играем. И аз като най-малък се навих естествено, че и първи влязох...направо... :)

Колкото и нелогично за звучи, според мен по времето на комунизма палавите деца (като колегата Fkıng примерно ;) ) бяха определено "по-" от послушните деца. Поначало при комунизма всички деца бяха що-годе еднакво учени - едните обаче си бяха просто добри деца, послушни и НЕИНИЦИАТИВНИ, които падането на комунизма ги удари най-зле - хем честни и не могат да крадат, хем не са отракани и не могат да се оправят в батака. Палавниците и вагабонтите обаче знаеха, че понякога трябва да си откраднеш топка, за да може да играеш :mhihi: - и се ориентираха много по-добре в живота 8)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36
Мечтае да кара: V8

Мнение от Cobb » 09 Мар 2009, 20:53

someone написа:И от друга страна, родители на тези, които сега плюем са именно хората от нашето поколение...

Ето ни сега тема за размисъл... :(

E, и какво от това ?
Нали точно за това си говорим - родителите и как са възпитали децата си.
Най простия пример ти давам.От първи до 10-11 клас със един хубавец бяхме неразделни...няма такива приятели.Всички ни завиждаха, всички искаха да са като нас, да са с нас и т.н. Всеки ден сме били заедно, правехме всичко заедно и почти никога не сме се карали, понеже заедно си градяхме мнение за нещата и то нямаше и как да се различава.
Е хубаво, ама същия в 9-10 клас реши, че тревичката много почва да му харесва.И хубаво, ама на мен не ми минаваше през ума и цигара да запаля, пък камоли трева.(и до ден днешен, на 21 съм, не съм захапвал цигара)И реших, че след 10 години неразделно приятелство, една трева неможе да попречи на приятелството ни, и го преглътнах правейки се правех, че не ми прави впечателние.Е хубаво, ама после почнаха амфетки, лсд-та, коки .....и почна да се превръща в зомби...и не само той а почти цялата компания която бяхме...около 10 човека.И се стигна до там, че 5-те човека които не искахме да взимаме такива работи се отцепихме.То не беше завличане в спорове, караници, боеве, кражби, полиции и к'во ли не.И защо си причинявам всичко това ? Щото ми бил "приятел"...да ама айде някои друг път.
Та през всичките тия години, родителите ми са знаели винаги какво става, просот защото съм им казвал.Знаели са с какви хора се водя, но са ми имали доверие и никога не са ми казвали, че някой бил такъв, другия онакъв и ми е забранено да се виждам с тях.Научили са ме кое е правилно и кое не според тях, и толкова.Цитирам баща си "Имаш си глава на раменете, на 18 си - пълнолетен си, трябва вече да се оправяш сам.От тук мога само да ти кажа как се правят нещата, не как трябва да ги направиш."
И...след 5 години, какво се е променило ? Ми нищо...онези все още са си такива, все още си взимат там, каквото си взимат, все още ги бият насам-натам, все още са отцепени от абсолютно всички познати и приятели.А петимата които се отдръпнахме от тях, все още са ми най-добрите приятели и заради тази случка, сме още по-сплотени.

@someone както го е написал...все едно гледам себеси...

За цигарите, баща ми винаги е бил против.Винаги се е коментирал страшно много, запушените помещения, когато е ходил/сме ходили при негови приятели и колеги....как се оплакват, че нямат работа, нямат пари за дрехи, храна и т.н, но за цигари има...
И това е било...не ми е забранвал никога, просто е казвал мнението си.И това което ми прави впечалтение...сестра ми, която е на 27 все още не смее да му каже, че пуши, пък камоли да пуши пред него.

И все още, като се замисля за толкова неща, как аз бих постъпил, когато имам деца...незнам как бих го направил като тях, и как те са го направили.Дали са рискували, дали е било целенасочено, но така или иначе аз небих могъл да го направя.
И не за друго, а че са ми имали доверие, а в същото време, в дадена ситуация, аз не съм мислил, какво ще кажат мама и тате след това, а кое е редно и кое не.Редно ли е да се дрогирам, редно ли е да крада, редно ли е да се правя на Шумахер в 8 сутринта на натоварен и мокър път, без дори да имам и бегла представа как се кара кола, пък камоли как се овладява, ако излезе от контрол...или можеби точно на това са се опитвали да ме научат ?

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 09 Мар 2009, 21:24

Браво колега Cobb! :clap: Очевидно си много силна личност (най-важното според мен), за да се отделиш от "стадото" (второто най-важно). Ако нямаше характер, родителите ти и да са ти говорели нежно и да са те биели безпощадно - май все тая е щяло да бъде ;) 8)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36
Мечтае да кара: V8

Мнение от Cobb » 09 Мар 2009, 23:26

Е нали в крайна сметка те са го изградили тоя характер у мен...и са ме научили как да го използвам :) Няма логика да го правят, и после да ме бият.

Предишна

Назад към Извън Темата