моля да ме образовате относно джантите :)
Модератор: Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- hellstr1k3r
- Потребител
-
моля да ме образовате относно джантите :)
здравейте
може ли някой да ме просветли какво представляват размерите на джантите и какво трябва да се гледа - не ми е ясно какво означават J7x....еди какво си ЕТ 20,30,60 и т.н. И на края с какво от всичките размери трябва да се съобразя при купуването на джанти за един Компакт? знам само че дупките са ми 5х120 и другото ми е тъмна индия
пишех всякакви вазможности в тарсачката, но така и ненамерих отговори и затова реших да досаждам (извинявам се за което)! Благодаря на всички предварително

- Sparco_Racing
- младши ентусиаст
-
- Кара: CoMPacT M54Б30
- Мечтае да кара: 645Ci
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
- Cobb
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: V8
J - това ти е ширината на самата джанта.Имаше някаква формула, в която се изчислява в милиметри, ама немога да я намеря.
ЕТ - това ти е разстоянието от центъра на джантата до мястото където се завиват боловете/главината.И си се измерва в милиметри.Има положително и отрицателно.
Пример, за твоя компакт е около 35-45.В този диапазаон, няма да имаш проблем.Колкото по малко - толкова повече борда на джантата, ще е по-голям и ще се изнася навън от калника и следвателно, ще опира подкалниците/веждите.
Колкото е по-голямо, толкова по-навътре в калника ще влиза и в крайна сметка, ще упре в пружини, глупости, там каквото му е на пътя.
Централния отвор - мисля, че е ясно - големината на отвора на джантата, където влиза главината.Гледай да е ако не точно колкото трябва(72,6), то по-голям, защото може да се нагласи с втулки, да паснат на точния размер, но ако е по-малък, няма как да стане.

ЕТ - това ти е разстоянието от центъра на джантата до мястото където се завиват боловете/главината.И си се измерва в милиметри.Има положително и отрицателно.
Пример, за твоя компакт е около 35-45.В този диапазаон, няма да имаш проблем.Колкото по малко - толкова повече борда на джантата, ще е по-голям и ще се изнася навън от калника и следвателно, ще опира подкалниците/веждите.
Колкото е по-голямо, толкова по-навътре в калника ще влиза и в крайна сметка, ще упре в пружини, глупости, там каквото му е на пътя.
Централния отвор - мисля, че е ясно - големината на отвора на джантата, където влиза главината.Гледай да е ако не точно колкото трябва(72,6), то по-голям, защото може да се нагласи с втулки, да паснат на точния размер, но ако е по-малък, няма как да стане.

- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
- hellstr1k3r
- Потребител
-
:)
cobb благодаря за изчерпателния отговор! точно тези работи неможех да разбера за какво са и какви стойности трябва да бъдат

- Cobb
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: V8
Няма защо.
Сега видях - J се измервало в инчове, ма кой да се сети
Обикновените стоманени джанти са към 5-6 J, така, че до към 8 и с подходящите на височина гуми, не би трябвало да имаш проблем(разбирасе и с правилното ET) до 17 цола, вече за 18 не мога да кажа.
Сега видях - J се измервало в инчове, ма кой да се сети

Обикновените стоманени джанти са към 5-6 J, така, че до към 8 и с подходящите на височина гуми, не би трябвало да имаш проблем(разбирасе и с правилното ET) до 17 цола, вече за 18 не мога да кажа.
- hellstr1k3r
- Потребител
-
:)
не аз няма да стигам чак до толкова само до 16'' но исках да зная какви размери да гледам да не взема да купя такива каквито да не ми стават 

10 мнения
• Страница 1 от 1