За България и младото поколение - с болка и тъга

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 15 Мар 2009, 20:58

Vlados написа:Добре де, много неща изписа и пак не каза на колко си години. Срам ли те е нещо или какво? Имало участник, познал верния отговор... и кой е той? Между 22 и 28? Това ли е? Аз също познах, тъй като си мислех, че си над 15, но не повече от 60. Тоя те познавал, оня те познавал от сбирките. Да ги търся тях, за да им искам прогнозите или впечатленията ли? Толкова ли е трудно, след като си изписал цяло есе за живота през комунизма и развитието на личността в периода на преход от един строй към друг, да отговориш на елементарен въпрос за това, на колко години си? Представям си ако те попита някой как се казваш...

33 . Макар ,че тук не става въпрос кой на колко години е за да разбере, че наистина България не отива на добре . И ако преди години когато съм бил на 25 се е случвало това, което се случва в момента пак щях да напиша тази тема,но то се случва сега и затова темата е написана сега ... А колкото до колегата acho.rs, ами не знам защо се опитвате да отречете, че преди всичко което е било е лошо и всичко минава под знака ''било е комунизъм '',да ама виж какво ще ти кажа .Нито аз нито някой от нашите е бил член на цитираната от теб партия .Дори съм имал големи проблеми когато съм ходил да живея навън заради същите тези ,но това пак не ми дава право да заклеймявам всичко от миналото ,че е ''комунизъм''. Явно ,защото моето поколение успя да хване точно прехода - беше достатъчно голямо и изживя едно щастливо детство в годините преди прехода и след това когато порасна и се наложи да работи и живее в дългите години на прехода уж към по-добро можеше да анализира ситуацията, а вие които сте под 25, вие не може да говорите за времето през което не сте живели,а само сте слушали от някой който ви е промивал мозъка като ви е насаждал, че всичко тогава е било лошо и пошло ... Само едно ще ви кажа -съжалявам Ви ,че не сте имали детство като моето и всички мои връстници, а лично аз не искам да имам детството, което имате вие сега !
Хайде лека ВИ от мен !
Последна промяна Vasko на 15 Мар 2009, 21:15, променена общо 2 пъти

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 15 Мар 2009, 21:04

Мишел написа:Синеочко е на около 31-32 според мен ;)

Палавница!

Очи, не се ядосвай, де! Няма смисъл! Едва ли някой е искал да те обиди!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 15 Мар 2009, 22:04

sineok_pi4_ написа:
Vlados написа:Добре де, много неща изписа и пак не каза на колко си години. Срам ли те е нещо или какво? Имало участник, познал верния отговор... и кой е той? Между 22 и 28? Това ли е? Аз също познах, тъй като си мислех, че си над 15, но не повече от 60. Тоя те познавал, оня те познавал от сбирките. Да ги търся тях, за да им искам прогнозите или впечатленията ли? Толкова ли е трудно, след като си изписал цяло есе за живота през комунизма и развитието на личността в периода на преход от един строй към друг, да отговориш на елементарен въпрос за това, на колко години си? Представям си ако те попита някой как се казваш...

33 . Макар ,че тук не става въпрос кой на колко години е за да разбере, че наистина България не отива на добре . И ако преди години когато съм бил на 25 се е случвало това, което се случва в момента пак щях да напиша тази тема,но то се случва сега и затова темата е написана сега ... А колкото до колегата acho.rs, ами не знам защо се опитвате да отречете, че преди всичко което е било е лошо и всичко минава под знака ''било е комунизъм '',да ама виж какво ще ти кажа .Нито аз нито някой от нашите е бил член на цитираната от теб партия .Дори съм имал големи проблеми когато съм ходил да живея навън заради същите тези ,но това пак не ми дава право да заклеймявам всичко от миналото ,че е ''комунизъм''. Явно ,защото моето поколение успя да хване точно прехода - беше достатъчно голямо и изживя едно щастливо детство в годините преди прехода и след това когато порасна и се наложи да работи и живее в дългите години на прехода уж към по-добро можеше да анализира ситуацията, а вие които сте под 25, вие не може да говорите за времето през което не сте живели,а само сте слушали от някой който ви е промивал мозъка като ви е насаждал, че всичко тогава е било лошо и пошло ... Само едно ще ви кажа -съжалявам Ви ,че не сте имали детство като моето и всички мои връстници, а лично аз не искам да имам детството, което имате вие сега !
Хайде лека ВИ от мен !

На 23-24 съм и не сикам да влизам във спор за комунизма , просто защото тотално съм се отказал , да водя този спор . Щом някой изобщо започне да ми го защитава , какъв е смисъла да се опитвам да го обедя в противното , а аз МОГА :idea:
Мисли си каквото искаш , има безпорни предимства на "татовото време" но безбройните минуси на тази изгнила система я доведоха до пълен крах . Както казах , има достатъчно теми за "младежта днес" за да започваме да тълкуваме наново.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 15 Мар 2009, 22:05

Добра тема, поздравления наборе :D Като гледам някои :no: мнения се сетих какво казват някои творци - който не може да стане поет, става критик ;)

И да ви кажа - всички сте по малко прави. Има обаче една поговорка - кучетата си лаят - кереванът си върви. Колкото и да се дърлим в тая тема няма да променим нито света, нито България. Можем обаче да променим малко или много семейството, близките си, колегите си. И да ми е болно, че има малки хулиганчета, и да не ми е болно - аз какво мога да направя - мога единствено да възпитам децата си да станат уважавани членове на обществото. Ще се гордея с децата си, хулиганчета все още ще има, а животът продължава :D

А всеки строй си има плюсове и минуси - по комунизма можеше всеки да си държи колата отключена без да се страхува, че някой ще я открадне. Обаче БМВ караше само бате Стефчо Данаилов по филмите

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 15 Мар 2009, 22:21

acho.rs написа:безбройните минуси на тази изгнила система я доведоха до пълен крах

Колега и капитализма е малко или много изгнила система, а според мен точното определение за комунизма е "изкуствена система". Създаваха се изкуствени предпоставки и пречки (например никой не можеше свободно да излиза "навън"). А капитализмът просто следва естествения ход на човешката еволюция - егоизъм, алчност и т.н. - все качества, които са в природата на човека и не се ограничават изкуствено. И се развиват съответно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 15 Мар 2009, 22:58

flame написа:
acho.rs написа:безбройните минуси на тази изгнила система я доведоха до пълен крах

Колега и капитализма е малко или много изгнила система, а според мен точното определение за комунизма е "изкуствена система". Създаваха се изкуствени предпоставки и пречки (например никой не можеше свободно да излиза "навън"). А капитализмът просто следва естествения ход на човешката еволюция - егоизъм, алчност и т.н. - все качества, които са в природата на човека и не се ограничават изкуствено. И се развиват съответно.

Не ги следва, а подтиква към тях ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: bmw X3 Е83 М47
Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d

Мнение от saint85 » 15 Мар 2009, 23:13

Само няколко неща искам да кажа по темата.
Направо не ми се говори - мойто поколение (аз съм на 24 ако пита някой) мойте деца живот и здраве даже и техните деца няма да могат да усетят какво е нормален живот - имаше един много често задаван вапрос преди време "кога ще ги стигнем американците" - ами никога :!: това е всичко е до манталитет и първите 7 години - как може американците да са толкова ограничени и еднотипни и според мен ние сме по - умни ама е го е хората си живеят добре :!:
1. Докато продължават да ни ограбват политиците
2. Докато учениците пушат трева в тоалетните и посягат на учителите
3. Докато корупцията и мафията управлява
4. Докато българското производство се свежда до минимум и млякото ни се продава по 1ст. = 1л.
НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ :!:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 16 Мар 2009, 0:30

flame написа:А капитализмът просто следва естествения ход на човешката еволюция - егоизъм, алчност и т.н. - все качества, които са в природата на човека и не се ограничават изкуствено. И се развиват съответно.

Забелязал съм, че подобни тези се издигат обикновено от хора, които търсят оправдание за собствената си склонност да се поддават на тези "качества". В действителност, еволюцията не е от значение. Биологически хората не са се променили особено (или изобщо) през послените няколко хиляди години. Еволюирали са идеите им. Благодарение на което сега си търкаме клавиатурите тук. Еволюцията на идеите се развива много по-бързо, има много по-голям ефект и за нея са важни съвсем различни качества - креативност, комбинативност и въображение, да речем.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 16 Мар 2009, 12:07

Мир, дружба, братство! :!: (лозунг)

Приятелите са си приятели, но кашкавалът е все още с пари. (песен) :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 16 Мар 2009, 12:25

Аз такава песен не съм чувал, пък и не искам, струва ми се. Сещам се за една друга, като стана дума за приятели. :roll:
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 16 Мар 2009, 12:54

Нещата не вървят на добре, това, че младите имат сериозни проблеми и "черни дупки" във възпитанието си е отражение на болната ни държава и уродливите ценности на обществото ни. Аз лично за това световно недоразумение, в което се е превърнала страната ни, бъдеще не виждам. Сори за песимизма, но това е положението. :confused: Колегата си е напълно прав, колкото и да не се опитваме да видим истината, тя сама ни се навира в лицето рано или късно, по един или друг начин.
Никой не мое ма връне на селу!

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 16 Мар 2009, 13:08

Песента се казва СПОМЕНИ и е много актуална на фона на твоя линк :D Тескта е долу, има няколко много инетерсни пасажа, които няма да посочвам :mhihi:

Уикеда, уикеда уикеда

Хей
Джа-, джа-, джа-, Джамейка, Джамейка (4x)

Хей

Седя аз така, на пейка една
обесил нос, провесил глава
Почесвам се бавно и тъжно си мисля
как отлетя времето и колко съм стар

Четох аз Сартр, Камю и Бодлер
с Кафка си лягах и, и ставах с Волтер
Ницше даже попитах, но не разбрах
Защо от смъртта така ме е страх

А спомени - Камю и Бодлер
прескачат се - ставах с Волтер
в главата ми, в главата ми
като бълхи - така ме е страх

Седя аз така, обесил глава
седя и си чопля носа
Три неща обичам на този свят -
кашкавала, приятелите и това, че съм инат

Приятелите са приятели тук, нали, йе
кашкавалът е все още с пари
ината ми, ината ми обаче е същия
затова и правя същите грешки

А спомени - все още с пари
прескачат се - обаче е същия
като бълхи - да, същите грешки

Уик-, уик-, уик-, уик-, уик-, уик-,
Уикеда, уикеда уикеда

Хей

Объркан съм, обърках си живота -
това го вижда всеки от вас
Дрънкам си само, дрънкам и пея
а живота е туршия и всички сме в нея

Може да съм беден, наведен и среден
но затова пък съм волнонаемен -
ако искам работя, ако искам лежа
Това което съм - сам го избрах

А спомени - наведен и среден
прескачат се - волнонаемен
като бълхи - да, сам го избрах