Телефон
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
Телефон
Момчета как стои въпроса с монтаж на телефон,какви са особеностите при свързване,само ток ли трябва от някъде да се вземе за оригиналния телефон на бмв или има и други особености? Aко има някой по в час да споделя,че искаме да слагаме на една е36-ца пък в е36 раздела нещо няма отговори 

/// 6>4

Ток (нормално е свързан към комфорт модула и изключва около 5 мин. след като загасиш двигателя)
Антена (отделна от тази за радиото)
Връзка до буксата на радиото (телефона ползва усилвателя и колоните на оригиналната аудио-инсталация на колата) и MUTE-то на радиото (когато набираш или приемаш повикване)
Hands Free (ако има - съответно микрофон на подходящо място)
.... може и да попускам нещо
И моето мнение: не си струва труда. Сложи си един Bluetooth и си вързвай какъвто искаш GSM
Връзка до буксата на радиото (телефона ползва усилвателя и колоните на оригиналната аудио-инсталация на колата) и MUTE-то на радиото (когато набираш или приемаш повикване)
Hands Free (ако има - съответно микрофон на подходящо място)
И моето мнение: не си струва труда. Сложи си един Bluetooth и си вързвай какъвто искаш GSM
Последна промяна tsb_bg на 16 Мар 2009, 22:09, променена общо 1 път
- joropc
- младши ентусиаст
-
- Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
- Мечтае да кара: Волга комби
tsb_bg написа:......И моето мнение: не си струва труда. Сложи си един Bluetooth и си вързвай какъвто искаш GSM......

- TheKiller
- младши ентусиаст
-
tsb_bg написа:Ток (нормално е свързан към комфорт модула и изключва около 5 мин. след като загасиш двигателя)
Връзка до буксата на радиото (телефона ползва усилвателя и колоните на оригиналната аудио-инсталация н колата) и MUTE-то на радиото (когато набираш или приемаш повикване)
Hands Free (ако има - съответно микрофон на одходящо място)
Аз искам просто като слушалка да го ползвам колега,освен към комфорт модула къде може да се върже? не искам да има връзка с радиото,мутета и хендсфрийта

/// 6>4

Със SIM карта е (голяма в смисъл не отчупваш само SIM-модулa от правоъгълната карта)
Антената трябва да е подходяща за GSM честоти 900 1800 и по възможност външна
Захранването трябва да го уцелиш от кабелите на голямата букса (постоянен (+), (+) при първо положение на ключа и контакт и маса)
Самия GSM модул по принцип винаги е в багажника (колкото и добре да е екранирана колата от електронни смущения, явно там е най-подходящо). Така и кабела за антената е най-къс.
Ако имаш слотове за SIM карта на стойката на слушалката и на GSM модула ВИНАГИ ползваш този на модула (той е основен)
Фабричния код за заключване на телефона е 00000 (5 нули). Ако е сменен - разкодиране и то много внимателно. За тези телефони (МOTOROLA) няма нов софтуер и обикновено кода на М-Tel (284) го изписва като CITRON.
Май само това се сещам
Успех
Антената трябва да е подходяща за GSM честоти 900 1800 и по възможност външна
Захранването трябва да го уцелиш от кабелите на голямата букса (постоянен (+), (+) при първо положение на ключа и контакт и маса)
Самия GSM модул по принцип винаги е в багажника (колкото и добре да е екранирана колата от електронни смущения, явно там е най-подходящо). Така и кабела за антената е най-къс.
Ако имаш слотове за SIM карта на стойката на слушалката и на GSM модула ВИНАГИ ползваш този на модула (той е основен)
Фабричния код за заключване на телефона е 00000 (5 нули). Ако е сменен - разкодиране и то много внимателно. За тези телефони (МOTOROLA) няма нов софтуер и обикновено кода на М-Tel (284) го изписва като CITRON.
Май само това се сещам
Успех

- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i 04, G30 540i
Аз съм си слагал на моята.Значи трябва ти модула в багажника, кабела от модула към подлакътника и подлакътника с телефона.Гледай кабела от модула към подлакътника да е изваден целия т.е да не е отрязан.Аз съм го свързал така:взел съм + от контактния ключ който отива до багажника където е модула и като дам контакт ми се включва телефона и като изгася колата се изклщчва- не съм го вързвал към комфорт модула.По принцип на Е39 антената за тел. е залепена за задното стъкло(поне на тези които аз съм виждал), което прави демонтирането и трудно и за антена съм си сложил един обикновен кабел около 20 см. и до сега проблем с обхвата съм нямал.Микрофон все още не съм се наканил да си сложа, ама и аз си го ползвам само от слушалката, тъй че може и да не си сложа
Някъде имах и схемата кой пин на модула за какво е, но ако те интересува ще я потърся.
P.S.Да използвам темата на колегата, я кажете тези които имате телефони на Vivatel и Globul работят ли ви телефоните навсякъде?Щото моя на тези два оператора има места където неще да набира а обхват FULL, а на М-тел всичко е ОК.При мен ли е проблема, според Вас?

P.S.Да използвам темата на колегата, я кажете тези които имате телефони на Vivatel и Globul работят ли ви телефоните навсякъде?Щото моя на тези два оператора има места където неще да набира а обхват FULL, а на М-тел всичко е ОК.При мен ли е проблема, според Вас?
- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
При Е39 има и един модел телефони, които не са в подлакътника а са със специална стойка която е отпред до управлението на климатроника.Но те са доста малко и за този тип с нищо не мога да ти помогна.Даже незнам дали и модула в багажника е същия като при модела с подлакътника.И наистина за теб щом ще го монтираш на Е36 модела с подлакътника не е много удачен.
kikiama написа:Здравейте, а някой да знае в модела на бмв 520и 1998, какъв телефон моторола е заложен фабрично?
Телефона тогава и сега все още не влиза в стандартното оборудване и се води"екстра"
По тази причина може да се говори единствено за конкретен модел поръчан за конкретен автомобил (може да го видиш ако по VIN-a си поръчаш разпечатка на списъка със стандартното и допълнителното оборудване с което е произведена колата).
Въведи VIN-а на колата в RealOEM-a и ще разбереш кои модели телефони са били достъпни за поръчка за вграждане точно в твоя автомобил. Освен това ще видиш и кои са достъпни за допълнително оборудване (Retrofit Kit)
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
hrpopov217 написа:При Е39 има и един модел телефони, които не са в подлакътника а са със специална стойка която е отпред до управлението на климатроника.

Колеги, имам комплект кар кит за Nokia 6510 и 8310, готова с преходник за бмв букса, само plug and play, микрофон, стойка, антена, хендсфрий юнита, заглушава радиото, когато ползвате телефона, използва оригиналната аудио система

Така изглежда

- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
- TheKiller
- младши ентусиаст
-
За сега се отказваме от интервенцията,прекалено сложно и объркано ми се струва
Не си заслужава 

/// 6>4

- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
TheKiller написа:За сега се отказваме от интервенцията,прекалено сложно и объркано ми се струваНе си заслужава
Не е чак толкова сложно.Аз сам си го сложих за 4-5 часа.Само мерак да имаш

- TheKiller
- младши ентусиаст
-
hrpopov217 написа:TheKiller написа:За сега се отказваме от интервенцията,прекалено сложно и объркано ми се струваНе си заслужава
Не е чак толкова сложно.Аз сам си го сложих за 4-5 часа.Само мерак да имаш
колко парички ти излезе колега ако не е тайна?
/// 6>4

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2