Проблем, 0 точки в книжката - съвет ? - Нова книжка:)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Проблем, 0 точки в книжката - съвет ? - Нова книжка:)

Мнение от leTransporteur » 18 Мар 2009, 11:41

Здравейте колеги,

Вчера ме изненадаха неприятно в КАТ и с последния ми акт( за вдигане на автомобила ми) ми отнеха и последните 4 точки в книжката... в следствие на което в момента съм с 0 точки - жената в кат си ми показа и на компутара 4е съм с 0 - няма грешка.

Попитах я -" и сега какво?" при което тя измрънка нещо,сподели ми че не мога да обжалвам шото е до 50лв акта и нишо повече не каза... не ми каза че трябва да си върна книжката.. нищо ... даде си ми наказателното постановление,списъка с неплатените ми глоби,изтеклия акт и шоф. книжка, а синиото талон4е остана там...

Някои бил ли е в тази ситуация?При положение че не ми задържа книжката при нея =.. как да го тълкувам... мога ли да възстановя точки сега? или трябва да търся алтернативни начини... :)

Благодаря ви предварително
Последна промяна leTransporteur на 25 Май 2010, 16:07, променена общо 1 път
Карай бързо
Стигни 'пръв

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 18 Мар 2009, 11:52

Можеш да си възстановиш точки във всяка автошкола, принципно си плащаш само и всичко е ок, ама сега са ги подхванали изкъсо заради инцидента с "купуване на книжка" от миналата седмица и може и да те накарат да караш
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 18 Мар 2009, 11:55

да колега ясно ми е че навсякаде мога да си възстановя... но проблема е да ли в момента имам това право? или просто трябва да си върна книжката за няколко месеца и след това курсове и и изпит отначало ...
Карай бързо
Стигни 'пръв

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от hemicharger » 18 Мар 2009, 11:57

Най добре се свържи с някоя автошкола и ги питай директно (не предлагай рушвети по телефона)
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kowalski » 18 Мар 2009, 12:02

Колега 1во - без паника..... сега ще покараш с колан, ще спираш на стоповете и няма да влизаш в затворени улици.
в първи рариант се записваш на неделната школа и ако ти е приятел само си плащаш таксата и се явяваш там за да се подпишеш, иначе ще трябва да караш. При успешно завършване ще получиш 13 контролни точки, правото на следващото въстановяване на точки е след ЕДНА КАЛЕНДАРНА ГОДИНА.
Втори вариант е да се бръкнеш с някой друг лев и да изкараш примерно А-категория.... или която и да е допълнителна категория. при успешно завършване ще получиш максималния брой контролни точки. Същото се прави и ако ти вземат книжката поради каране в поркано състояние...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от hemicharger » 18 Мар 2009, 12:06

kowalski написа:Колега 1во - без паника..... сега ще покараш с колан, ще спираш на стоповете и няма да влизаш в затворени улици.
в първи рариант се записваш на неделната школа и ако ти е приятел само си плащаш таксата и се явяваш там за да се подпишеш, иначе ще трябва да караш. При успешно завършване ще получиш 13 контролни точки, правото на следващото въстановяване на точки е след ЕДНА КАЛЕНДАРНА ГОДИНА.
Втори вариант е да се бръкнеш с някой друг лев и да изкараш примерно А-категория.... или която и да е допълнителна категория. при успешно завършване ще получиш максималния брой контролни точки. Същото се прави и ако ти вземат книжката поради каране в поркано състояние...

Ковалскииии, прекланям се пред аватара ти :ok: :bowdown:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kowalski » 18 Мар 2009, 12:13

hemicharger написа:Ковалскииии, прекланям се пред аватара ти :ok: :bowdown:

мерси, колега но..... :OT:
......но в крайна сметка и аз се прекланям пред аватара си....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 18 Мар 2009, 12:20

ЕЕ браат тая идея с А категорята е вълшебна .... направо чудесна .. а сигурен ли си само че ще проработи?

Междудругото от кониовица ли си , ти си почти квартален :) аз съм един квартал по нагоре :)
Карай бързо
Стигни 'пръв

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW

Мнение от Rebel » 18 Мар 2009, 12:43

Не му давайте лоши съвети...

Колега, преди да си възстановиш точките изобщо недей да караш. Не искам да съм лош пророк, но при евентуално ПТП, последствията ще са все 1 си без книжка. Мой приятел така нямаше точки, но не знаеше. Книжка, талон, всичко си беше в него. Удари челно една А4-ка в камион и я смаза тотал. Резултата беше - 25 бона вътре, не му платиха и 1 стотинка застрахователите.

Иначе най-добрия вариант е , както каза колегата kowalski - нова категория ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Tech0 » 18 Мар 2009, 13:00

Първия съвет, който ми идва на главата е: Спри да правиш нарушения! :mhihi: ;)

Те колегите вече споменаха за останалото. Или възстановяване или нова категория. ;)
БМВ е религия чада мои ,споменаването на Марката до марки като фиат и др кокошарници е обидно ! карайте си там недозавиващите балонообразни бавнооборотни автомобилчета чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 фиата

I ride across town on my black boomer
‘Cause I’ve got a black boomer, it is always with me
‘Cause I’ve got a black boomer, fast and wild
‘Cause I’ve got a black boomer, such a lively boomer
Take seat, don’t hesitate girl, let’s go for a ride

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от hemicharger » 18 Мар 2009, 13:10

Аз заради това като ме спират гледам да се оправям без да ми пишат актове - къде с пари, къде за без пари.
А иначе преди нали не взимаха точки като те вдигнат с паяк, да не са променили закона нещо?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 18 Мар 2009, 13:20

преди няколко месеца ми вдигаха пак колата и не ми взеах точки - глоба 20 лв.

Този път ушатия ми се заяде и ми сподели че като се права на терикат ше ме глобат 50 лв и точки ше ми земат - така и стана, въпреки че не вярвах...

Благодаря за съветите на всички колеги.
Все още обаче не съм сигурен че с 0 точки ще имам право да изкарам нова категория, но ще проверя и ще пиша за да знаят и други колеги какво да правят ако им се наложи( дано да не им се налага де:) )
Карай бързо
Стигни 'пръв

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 18 Мар 2009, 13:50

ново 20 , току що имах честта да разговарям с един катаджия на улицата( савсем приятелски ,пеш съм, само го заговорих :) )

Каза ми че без синьо талонче и платени глоби няма как да възстановя точки( изкарам А категория)...неможа да ми отговори дали ще ми приберат книжката за съхранеие..
Остава въпросът ми ако ида в КАТ да си платя глобата и да си взема талон4ето , да не стане така че дирекно да ми приберат и книжката ?
Карай бързо
Стигни 'пръв

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 18 Мар 2009, 13:56

leTransporteur написа:ново 20 , току що имах честта да разговарям с един катаджия на улицата( савсем приятелски ,пеш съм, само го заговорих :) )

Каза ми че без синьо талонче и платени глоби няма как да възстановя точки( изкарам А категория)...неможа да ми отговори дали ще ми приберат книжката за съхранеие..
Остава въпросът ми ако ида в КАТ да си платя глобата и да си взема талон4ето , да не стане така че дирекно да ми приберат и книжката ?
Ми да ако нямаш точки ще ти я приберът един мой познат така утиде да пита колко има те му казаха дайте си кнжката прават справката и му акзаха -1 или 2 и му я прибраха,и кара на ново курсовете,лошо е ако имаш и други категории защото ги губиш и трябва да ги караш на ново
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 18 Мар 2009, 14:03

kowalski написа:
hemicharger написа:Ковалскииии, прекланям се пред аватара ти :ok: :bowdown:

мерси, колега но..... :OT:
......но в крайна сметка и аз се прекланям пред аватара си....

/off

Това Шабан Шаулич с коса ли е Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата