Въпрос за регистрация на МПС

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 21 Мар 2009, 21:11

Мисля че може и да стане но трябва първо да се провери...
Мисълта ми е че ти си присадил на е30-ката м50б20...а иначе по талон с какъв мотор се води е30-ката(има ли въобще номер)?
Все пак този двигател е неакцизен....но не се знае дали няма да възникнат някакви проблеми...това което си мисля е че човека от сф. ти купува колата...правите си договор покупко-продажба...и си стискате ръцете още в Сливен..а човека от Сф. отива в кат Сф...минава през пункта и там бележат е30-ктата да бъде като 320-ка...така му дават нов талон с ново име и нова регистрация например СА......ВА.....но все пак мисля че трябва да има някаква фактура да представи чии тоз М50Б20 от какво шаси е бракуван... ;)
Пак казвам...трябва да се провери....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318 TDS touring

Мнение от St.Dilov » 21 Мар 2009, 21:11

Пецата написа:
St.Dilov написа:Да колега но трябва да сте в един КАТ, новият собственик ще смени само талона без да ходи с колата и втория вариант е да кара с пълномощно от твое име.За първото визирам град в сливенска област, понеже виждам че си от там. Минусът при пълномощното е, че колата се води на твое име-- данъци евентуално ПТП и ....... :!:

точно това имах впредвид ако примерно човека е от София и отидем заедно в КАТ Сливен може ли той само да смени талоните и да си кара със Сливенска регистрация и всичко да си е ок ?
Колега няма как да се получи, защото КАТ се определя по адресна регистрация и ако купувача е примерно от София колата съответно трябва да се заведе на отчет в КАТ-София в 14 дневен срок :!: Ако обаче купувача е софиянец но има адресна регисрация при вас, тогава няма никакъв проблем :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 compact 95' 1,6
Мечтае да кара: m3 e92

Мнение от Пецата » 21 Мар 2009, 21:23

пo талон колата е 320 2000 кубика 129 коня и има номер на двигателя.Ако намеря фактура за двигателя може ли да направим договор за покупко продажба аз си изчиствам колата от мое име давам фактурата на другия човек и той да я пререгистрира в КАТ София ? с новия двигател.Също така аз ще се погрижа да ми изтрият номера,а от моргата ще напишат че двигателя е без номер

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 21 Мар 2009, 21:59

Най-добре ще да е така...но като стария мотор е бил пак 2.0 мисля си че няма да има проблем...трябва човека в КАТ да не си направи труда да погледне номера на двигатела...и всичко ще е ток и жица..щото все си е 2.0...единствено което може да направи е да впише нов номер на двигатела в талона...в случая 206S1 примерно...поради конските сили...но все пак дай на човека една фактура за двигатела за да няма ядове...

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Мнение от 100imenov » 22 Мар 2009, 1:39

да не пускам нова тема да попитам и аз нещо извинявам се на колегата,но скоро си регистрирах колата 318ци 2003,за тези които не знаят мотора е 2000 см3,а по талон са я писали 320 какви могат да са последствията??

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318 TDS touring

Мнение от St.Dilov » 22 Мар 2009, 7:37

fen_na_bmw написа:да не пускам нова тема да попитам и аз нещо извинявам се на колегата,но скоро си регистрирах колата 318ци 2003,за тези които не знаят мотора е 2000 см3,а по талон са я писали 320 какви могат да са последствията??
Колега ако са объркали и кубатурата респективно и киловатите, разликата ще я усетиш и то доста солено, когато плащаш данъка и гражданската отговорност :)

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Мнение от 100imenov » 22 Мар 2009, 14:46

Киловатите и кубатурата са си,така,както трябва,а относно данъното не съм я регистрирал

Предишна

Назад към Извън Темата