Детско столче на предна седалка

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Детско столче на предна седалка

Мнение от атоматик » 22 Мар 2009, 23:08

Някой знае ли доколко е опасен еърбега за малко дете. Четох, че може да го нарани и дори убие. Нужно ли е да го изключа и лесно ли става?
Обвързването с БМВ стана случайно... и явно ще е трайно!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 22 Мар 2009, 23:10

Та нали затова е тензодатчика на тази седалка :)
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Re: Детско столче на предна седалка

Мнение от kiko » 22 Мар 2009, 23:25

атоматик написа:Някой знае ли доколко е опасен еърбега за малко дете. Четох, че може да го нарани и дори убие. Нужно ли е да го изключа и лесно ли става?

то е забранено бре пич,нужно ли е да си правиш експерименти с детето си :shock: ,или като те спрат кат и почнат да ти пишат акта ще има кажеш споко бе изключил съм датчика на бега :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от атоматик » 22 Мар 2009, 23:29

ще ми цитираш ли къде в правилника е забранено, щото аз не намерих. И като са ме спирали защо не казаха нищо?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от атоматик » 22 Мар 2009, 23:31

Не знам кой ми премести темата в тръните, но аз карам Е34 и питах точно за нея.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36
Мечтае да кара: V8

Мнение от Cobb » 22 Мар 2009, 23:45

Какво значение има дали е е34 или някакъв друг модел.Възглавницата си е все една и съща.Там е технически форум...в това къде да ти се намира седалката, не виждам нищо техническо.

Чл. 137в. (Нов - ДВ, бр. 51 от 2007 г.)(5) Не се допуска превозването на деца в система за обезопасяване на деца, обърната в посока, обратна на нормалната посока на движение на превозното средство, когато тя е закрепена на пътническа седалка, с предно разположена въздушна възглавница, освен ако възглавницата не е деактивирана.

Много объркано ги пишат тия работи.

В крайна сметка, не знам как ще докажа на г-н Милиционер, че възглавницата ми е изключена ?!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от атоматик » 22 Мар 2009, 23:55

Благодаря! Това е поправка след като монтирах столчето преди година, тогава също четох подобен текст и ясно е казано обратна на движението посока. Моето е по посока. И не пише предна седалка!
Нямам избор, защото на задната имам друго кошче от една година и както знаеш е34 няма средна седалка с триопорен колан, а малкият често хленчи и трябва да има някой до него.
Въпросът ми беше технически - как да изключа еърбега. Исках да питам дали е лесно и бързо, защото понякога махам столчето и там се возят възрастни, но бързо и без предупреждения бях изметен. Даже и КАТ като спират казват: Пишем акт защото направи това и това.
Както и да е.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 22 Мар 2009, 23:57

атоматик написа:Не знам кой ми премести темата в тръните, но аз карам Е34 и питах точно за нея.

Аз ти преместих темата в "тръните", защото темите се сортират/филтрират по съдържание, а не по това каква кола караш. Разделът Е34/Е32 е технически подфорум за технически въпроси.
Ако техническият ти въпрос е "как да го изключа" - извади предпазителя.

П.П. Можеш да извадиш и ел. клеми от пасажерската възглавница - през жабката се стига до нея, изваждаш всички клеми от модула. Така пиропатрона няма да се задейства.
Последна промяна Postman на 23 Мар 2009, 0:01, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 22 Мар 2009, 23:59

Според на е39 ръководството, децата трябва да се возят винаги отзад.
е39 manual написа:Never install a rear-facing child
restraint device on the front pas-
senger seat. Otherwise, injuries could
occur when the airbag is triggered in
the event of an accident.
Children should always ride in the rear
and the restraint systems should be
secured with the outer belts.
The centre seat belt should only be
used when it is necessary to secure
three child restraint systems.
Do not attempt to modify child restraint
systems. If you do this, the protection
provided by these systems could be
impaired.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от атоматик » 23 Мар 2009, 0:07

Ето, правилно съм питал и на правилното място. Щом важи за Е39 важи и за Е34. Благодаря на всички!
Postman, извинявай, че пак ще те занимавам от "тръните", ама кой точно е предпазителят за десния еърбег на Е34? ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 23 Мар 2009, 0:42

атоматик написа:Ето, правилно съм питал и на правилното място. Щом важи за Е39 важи и за Е34. Благодаря на всички!
Postman, извинявай, че пак ще те занимавам от "тръните", ама кой точно е предпазителят за десния еърбег на Е34? ;)

Странно, но не откривам кой е предпазителя... Както обаче ти писах и по-горе, откачи електрическите куплунги към пасажерската възглавница, така пиропатрона не може да се задейства. Достъпът е през жабката, ако не можеш да ги откачиш извади целия модул нагоре над таблото и ги откачи там.
И най-важното - не забравяй за рисковете, които поемаш. Сега е лесно да намериш извинение за подобно действие, но дали не дай си Боже после ще е също така лесно...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от атоматик » 23 Мар 2009, 0:48

Стига бе, Postman, не ме натъжавай повече. Седя сега и разсъждавам как да позиционирам двете столчета и съпругата ми на задната седалка и не намирам изход и вече съжалявам, че си взех тази кола и ти ми казваш: "Сега е лесно да намериш извинение за подобно действие, но дали не дай си Боже после ще е също така лесно... " И след като съм изминал 30 000 км. по този начин :(

master of the force
Аватар

Re: Детско столче на предна седалка

Мнение от alx » 23 Мар 2009, 2:22

атоматик написа:Някой знае ли доколко е опасен еърбега за малко дете. Четох, че може да го нарани и дори убие. Нужно ли е да го изключа и лесно ли става?

както казаха- не си прави експерименти. най-сигурното място за детето е отзад в детското столче. едва ли си по-късметлия от статистиката.

всъщност с риск да те обидя- как можа изобщо да си го помислиш?
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от атоматик » 23 Мар 2009, 8:43

Няма да ме обидиш :D Надявам се и аз да не те обидя, но не четеш. Не е детето, а децата. И аз като всички българи избрах от двете злини по-малката. Представи си две столчета разположени на двете задни крайни места и между тях възрастен човек. Тогава ми липсваше информация и взех решение, което мислех за най-правилно. Сега благодарение на БГ-мама и на този форум съм по-добре осведомен и ще променя нещата. Понеже си мислите, че съм безотговорен ще кажа, че през цялото време досега съм карал без излишни рискове, доколкото зависи от мен. Смятам и завъбъдеще да е така. Колкото до статистиката - не знам точно каква е, но знам, че много хора карат децата си без въобще да ги слагат в кошчета и... приемат много рискове и със самото каране.
Аз вярвам в Бог и мисля, че всичко е в неговите ръце, даже и когато сме взели всички правилни решения.
Благодаря на всички, които бяха загрижени! Отново се убедих във високото КПД на форума ни.

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 23 Мар 2009, 10:35

Колега, просто обръщаш столчето срещу посоката на движение и го обезопасяваш хубаво с колана.Така и за теб е по удобно да го наглеждаш. Куките не се заяждат, и еърбега няма как да навреди понеж столчето се пада по ниско от него.
При мен даже на жабката има лепенка как се поставя столчето.

Следваща

Назад към Извън Темата