Впечатление от смяна на масло на скоростите
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
georgi jivkov написа:Добре де всички сипвате АТФ което по принцип е за автоматичните скоростни кутии , обаче аз гледам в autodata че би трябвало на самите скорости да има етикет с цвят.![]()
http://media.snimka.bg/2470/011195156-big.jpg
Като гледам пише също, че скоростната кутия събира 3 литра ....
_!_
- yulian4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: kola
- Мечтае да кара: Stelt
- Детайли за колата: BMW
днес си вззех уж оригинално масло ходих до Мкар Пловдив и като попитах оня за "АТФ Д3" той
виак ми такова масло не съществува поиска ми талона и отиде някаде след малко идва и вика за тази кола (320и М50Б20) и дават 3 вида масло ако искаш да я качим на канала и отдолу има лепенка на нея пише какво масло трябва . Видях ,че едното е "СМГ" другото "АТФ Д2" пък другото
казах му че мастъра дет ми го смени преди това каза че е "АТФ" и той вика вземи си ако искаш ма не носим отговорност. Ми хуу и така си взех АТФ Д2 . цената в Мкар е 22 лв. предишното масло ми беше ЕВРОЛ и моа да кажа че е пълен БОКЛУК. само ми прецака скоростите ..
п.с. на кутията на БМВ пише АТФ Д2 - AUTOMATIC нали не значи че е за автоматични кутии?

виак ми такова масло не съществува поиска ми талона и отиде някаде след малко идва и вика за тази кола (320и М50Б20) и дават 3 вида масло ако искаш да я качим на канала и отдолу има лепенка на нея пише какво масло трябва . Видях ,че едното е "СМГ" другото "АТФ Д2" пък другото

п.с. на кутията на БМВ пише АТФ Д2 - AUTOMATIC нали не значи че е за автоматични кутии?
BMW e kolata
Blondinka e jenata

Blondinka e jenata

yulian4o написа:днес си вззех уж оригинално масло ходих до Мкар Пловдив и като попитах оня за "АТФ Д3" той![]()
![]()
![]()
![]()
виак ми такова масло не съществува поиска ми талона и отиде някаде след малко идва и вика за тази кола (320и М50Б20) и дават 3 вида масло ако искаш да я качим на канала и отдолу има лепенка на нея пише какво масло трябва . Видях ,че едното е "СМГ" другото "АТФ Д2" пък другото![]()
![]()
казах му че мастъра дет ми го смени преди това каза че е "АТФ" и той вика вземи си ако искаш ма не носим отговорност. Ми хуу и така си взех АТФ Д2 . цената в Мкар е 22 лв. предишното масло ми беше ЕВРОЛ и моа да кажа че е пълен БОКЛУК. само ми прецака скоростите ..
значи че е за автоматични за ръчни и за хдравликата даже става, а иначе бая скъпо си го взел, да беше питал преди да купуваш за 16лв да си вземеш същото БМВ масло
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
Поука -
за скоростите - АТФ Д3
за хидравликата - АТФ д2
за дифа - 75w90 или 75w140
Сега кажете кое от къде точно се купува и на какви пари и давайте да правиме партии да излиза по-евтино да сменяме всичките "лайфтайм" консумативи че им е преминал лайфа

за скоростите - АТФ Д3
за хидравликата - АТФ д2
за дифа - 75w90 или 75w140
Сега кажете кое от къде точно се купува и на какви пари и давайте да правиме партии да излиза по-евтино да сменяме всичките "лайфтайм" консумативи че им е преминал лайфа

- georgi jivkov
- Потребител
-
Никой не спомена нищо за MTF-LT 1 , защото точно такова ми трябва , над пробката за доливане на маслото има табелка с означено точно това масло.
ATF= automatic transmission fluid
MTF= manual transmission fluid
Щом са измислили за ръчни друго значи трябва да е друго . С атф износването на скоростната кутия ще е по - голямо според мен
Щом са измислили за ръчни друго значи трябва да е друго . С атф износването на скоростната кутия ще е по - голямо според мен
georgi jivkov написа:Никой не спомена нищо за MTF-LT 1 , защото точно такова ми трябва , над пробката за доливане на маслото има табелка с означено точно това масло.
ако имаш табелка със такъв надпис MTF-LT-1 значи колата ти най вероятно е след 97 год по мои наблюдения колите след тази година са със такова масло а иначе MTF-LT-1 мисля че е заменено със MTF-LT-3
Колеги само за информация:
Оригиналното Life Time масло (LT71141 P/N 83229407807) предназначено за автоматична скоростна кутия А5С310Z-OT струва 43.15 лв./л.
Обикновено при смяна се наливат около 3-3.5 л. (просто толкова може да се източи само с разглобяване на картера)
Като се сложи и цената на филтъра (48.59 лв.) и на грнитурата (16.20 лв.) правете сметка колко излиза смяната на Life Time консуматива за автоматична скоростна кутия....
От друга страна смяната е полезна до толкова, до колкото знаете от къде започва Life Time периода (за коли 2-ра употреба на хххххх км.) и по източеното (отработеното) масло можете да се ориентирате за състоянието на кутията
Оригиналното Life Time масло (LT71141 P/N 83229407807) предназначено за автоматична скоростна кутия А5С310Z-OT струва 43.15 лв./л.
Обикновено при смяна се наливат около 3-3.5 л. (просто толкова може да се източи само с разглобяване на картера)
Като се сложи и цената на филтъра (48.59 лв.) и на грнитурата (16.20 лв.) правете сметка колко излиза смяната на Life Time консуматива за автоматична скоростна кутия....
От друга страна смяната е полезна до толкова, до колкото знаете от къде започва Life Time периода (за коли 2-ра употреба на хххххх км.) и по източеното (отработеното) масло можете да се ориентирате за състоянието на кутията

- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
колеги моя проблем беше че ми излиза 1-ва скорост в 40-50% от потеглянията, смених ония ден на моята 320-ка маслото на скоростите, сложих Valvoline ATF Dextron III, ако искайте ми вярвайте сега проблема изчезна !!!
сменяйте маслото и ще пеете

- Nik4oZ
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 Coupe Hellrot
Супер тема. Накара ме вече да се замислям да го сменям това масло. Че и аз имам малко проблеми с скоростите .
Браво

Браво

Lurking in the shadows