Дали българина иска нещо?
Модератор: Общи модератори
45 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- LizarD
- ентусиаст
-
- Кара: **** ми янко
- Мечтае да кара: CL65 AMG
Дали българина иска нещо?
Дали всичките тея катастрофи и тея рейсърски прояви навсякъде могат да бъдат погледнати по един друг начин, а именно че искаме по добра инфраструктура, където карането е много по свободно.. Има такива пътища по света, където като караш по бавничко и идват пагоните да ти правят проблем... В Германия има магистрала без лимит на скоростта... Замисляли ли сте се от тази гледна точка? България е доста осъкатена откъм средства и се съмнявам че ще стигнем някоя от страните по горе, но полужението през последните 15 години е ужасно. В сравнение с 1990, колите станаха 10 пъти повече, а пътищата почти не са мръднали... Вярно е че сме прекалено бедни, ама в америка хората ги е страх да си вземат нещо под 3 литра, поради простата причина че ще са бавни спрямо останалите участници в движението ... Тук все едно караме по селски пътища. Влачим някви малолитражки, GSI по американските пътища е нищо, студентите карат M3.........
Въпроса ми е следният: По какъв начин можем да се справим с това ограничение на скоростта? Разширяване на магистралите? Как?
Въпроса ми е следният: По какъв начин можем да се справим с това ограничение на скоростта? Разширяване на магистралите? Как?

- Stoyan7777
- младши ентусиаст
-
Re: Дали българина иска нещо?
LizarD написа: американските пътища е нищо, студентите карат M3.........
що и аз не съм един от тях, бах тия студенти

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
И най- грохналият опел може да развие опасна скорост по нашите "пътища" . Не може 20 годишни опели и голфове да ми копират движение по аутобан, понеже видите ли-там така си карали колите.Тези ограничения не са случайни и трябва да ги има и скоростта е причината да има толкова много убити-всички знаем, че на прави отсечки с отлична видимост стават най- големите бели 

Никой не мое ма връне на селу!
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Че имаме нужда от хубави пътища да така е, спор няма, но определено имаме нужда и от култура на пътното платно независимо дали сме фитипалди или си мислим че сме като него, защото в Германия може да няма лимит за скоростта по аутобаните, но ако има проблем и стане задръстване аварийната им лента винаги е празна, а при нас първо през нея се минава и после почват опитите да се прескочи мантинелата щот сме тарикати и да не чакаме та през насрещното ако може да изпреварим задръстването.
Най-пресния пример е една свръх интелигентна леля или кака, не съм сигурерн какво беше която на новата отсечка на околовръстното беше минала през локалното и явно подминала това което търси след което прави ляв обратен и се озовава в дясна лента срещу движението в трилентовото платно и газ обратно до входа на локалното, а всички в правилната посока бягаха като обезумели за да не ги отнесе, просто.....за такива шофьори, такива пътища, като станем по добри и интелигентни на пътя тогава!
Най-пресния пример е една свръх интелигентна леля или кака, не съм сигурерн какво беше която на новата отсечка на околовръстното беше минала през локалното и явно подминала това което търси след което прави ляв обратен и се озовава в дясна лента срещу движението в трилентовото платно и газ обратно до входа на локалното, а всички в правилната посока бягаха като обезумели за да не ги отнесе, просто.....за такива шофьори, такива пътища, като станем по добри и интелигентни на пътя тогава!

- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
Аз лично не намирам връзка м/у малолитражни автомобили и пътища. В цяла Европа се карат малки коли, а не само в България. В САЩ карат големи "лами" поради факта че САЩ е държава-континент и при тях 2000км са разходка из парка, така че тяхната политика е да произвеждат големи двигатели с малко коне за да може да има повече живот в тях. От друга страна бензина при тях е стотинки. А относно пътищата ни се работи по въпроса - м/у от съществуващи 10 транспортни коридора, през България минават 5. Като се направи Тракия, Люлинската магистрала и Дунав мост би трябвало да олекне трафика
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
Ам ай де...пимсна ми да се лашкам на ляво и на дясно за да избегна или заобиколя някоя дупка...Все пак се надявам да довършат отсечките на магистрала Хемус която ще минава точно покрай дома..на 1 км....
Може ли да има толкова много коли а никой да не прави нищо по тия пътища....

Може ли да има толкова много коли а никой да не прави нищо по тия пътища....
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Който е ходил в Америка, Германия и всички там страни, дето казвате ще потвърди, че за една рейсърска изцепка полицията ще ти скъса шортите от глоби. И излизат изневиделица, ей така от нищото и хоп 200 евра глоба. А при нас се крият между храстите. Еми аз ги знам къде са и там внимавам. А през останалото време мога да си правя каквото си искам. Мисля, че изходът е в цивилните мобилни полицейски коли с камери. Отделно че в белите страни има много писти, където срещу заплащане можеш да караш.
Няма нищо общо с магистралите. Катастрофите са следствие от пълна и голяма комплексарщина и себеусещане за малоценност. С този манталитет на големите мъже зад волана винаги ще има катастрофи. В България сами си усложняваме живота, като се доказваме зад волана. Който е шофирал в Западна Европа може да потвърди, че 90% са колегиални и най - вече спокойни.
Тук, някой с по - малка кола от твоята, ако те изпревари (не дай си боже да е жена), ти веднага скачаш на газта и се доказваш че си поне първи братовчед на Шумахер, дори с възможността живота ти да приключи около някое дърво или канавка.
Много може да се пише, но за съжаление нищо няма да се промени.
Тук, някой с по - малка кола от твоята, ако те изпревари (не дай си боже да е жена), ти веднага скачаш на газта и се доказваш че си поне първи братовчед на Шумахер, дори с възможността живота ти да приключи около някое дърво или канавка.
Много може да се пише, но за съжаление нищо няма да се промени.
Селото се оказа точно във града
Добре ги има ограниченията нс скоростта ни .. ако ги няма съвсем ще изчезнем като нация. Те не стига, чде магистралите ни са под всякаква критика ами и вие искате и по-бързо да карате? То не че и някой ги спазва тези ограничения ... но той резултата си е съвсем на лице.
България просто не е за този закон. Да вземем пример Австрия примерно. Там пътищата им са светлуинни години пред нашите и ограниченията им са същите!
И един по-грозен пример .... пътуваме с приятели в Румъния от Питещи до Букурещ по магистралата. Евала за настилката ... кьорава неравност нямаше (странно на фона на останалите им пътища). Ограничението на скоростта е 130 км/ч. През целия път съм карал със скорост 130-140 км/ч и почти не съм се пребирал в дясната лента. Странно но май комшиите залагат предимно на сигурното и икономично каране. Докато в БГ ако карам с тази скорост само в лявата лента, майками няма да може да си вдигне гащите цял ден
Просто нито колите, нито пътищата, нито манталитета ни е за премахване на тези ограничения. Другият момент, е че нашата полиция не варди там където наистина е опасно, а на места където няма никаква реална опасност за движението но има някво измислено ограничение на скоростта, или знак СТОП сложен насред нищото на 15 метра от кръстовището.
България просто не е за този закон. Да вземем пример Австрия примерно. Там пътищата им са светлуинни години пред нашите и ограниченията им са същите!
И един по-грозен пример .... пътуваме с приятели в Румъния от Питещи до Букурещ по магистралата. Евала за настилката ... кьорава неравност нямаше (странно на фона на останалите им пътища). Ограничението на скоростта е 130 км/ч. През целия път съм карал със скорост 130-140 км/ч и почти не съм се пребирал в дясната лента. Странно но май комшиите залагат предимно на сигурното и икономично каране. Докато в БГ ако карам с тази скорост само в лявата лента, майками няма да може да си вдигне гащите цял ден

Просто нито колите, нито пътищата, нито манталитета ни е за премахване на тези ограничения. Другият момент, е че нашата полиция не варди там където наистина е опасно, а на места където няма никаква реална опасност за движението но има някво измислено ограничение на скоростта, или знак СТОП сложен насред нищото на 15 метра от кръстовището.
Нека сме толерантни един към друг на пътя, независимо кой какъв автомобил кара!
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Кое няма нищо общо, пътищата са ни под всякаква критика. Хемус просто няма да я коментирам, там и с 110 на места е ад. Тракия и тя тук там е на същото дередже, тряя да слизаш до 80 да не ти излязат бъбреците през петите.
Пълна трагедия са ни пътищата. Къде ни отиват парите винетките незнам. София и тя се е превърнала в лунен пейзаж, а тоя държавата щял да оправя, бахти и мизерията, върнахме се 96г, с тия крадливи пе*али.
П.П. На всякъде си има джигити, във Франция с едно саксо /караше си го франсе, не спадна по 180 /ограничение 130/ ама магистрала слънце.
В ЮАР дето сичко е правено от негра, пътищата са джам, голф 1 /понеже още се произвежда/ лепи асфалта с 200 и нема хлоп нема троп.БМВтата там се карат на мах.
Пълна трагедия са ни пътищата. Къде ни отиват парите винетките незнам. София и тя се е превърнала в лунен пейзаж, а тоя държавата щял да оправя, бахти и мизерията, върнахме се 96г, с тия крадливи пе*али.
П.П. На всякъде си има джигити, във Франция с едно саксо /караше си го франсе, не спадна по 180 /ограничение 130/ ама магистрала слънце.
В ЮАР дето сичко е правено от негра, пътищата са джам, голф 1 /понеже още се произвежда/ лепи асфалта с 200 и нема хлоп нема троп.БМВтата там се карат на мах.
Re: Дали българина иска нещо?
LizarD написа:Дали всичките тея катастрофи и тея рейсърски прояви навсякъде могат да бъдат погледнати по един друг начин, а именно че искаме по добра инфраструктура, където карането е много по свободно..
Да, също както изнасилванията и блудствата с малолетни показват, че искаме да можем да ш*баме когото искаме и където искаме

И кражбите и посегателствата над лично имущество показват как всъщност имаме нужда от премахването на понятия като частна собственост

LizarD написа:Има такива пътища по света, където като караш по бавничко и идват пагоните да ти правят проблем... В Германия има магистрала без лимит на скоростта... Замисляли ли сте се от тази гледна точка?
Пагоните ти правят проблем, ако караш с 40, а не с 80-100-120.
LizarD написа:България е доста осъкатена откъм средства и се съмнявам че ще стигнем някоя от страните по горе, но полужението през последните 15 години е ужасно.В сравнение с 1990, колите станаха 10 пъти повече, а пътищата почти не са мръднали...
Ти на колко си бил през 1990, чисто любопитство

LizarD написа:Вярно е че сме прекалено бедни, ама в америка хората ги е страх да си вземат нещо под 3 литра, поради простата причина че ще са бавни спрямо останалите участници в движението ...
LizarD написа:Тук все едно караме по селски пътища. Влачим някви малолитражки, GSI по американските пътища е нищо, студентите карат M3.........
Хубаво ще бъде, ако спреш да говориш глупости

LizarD написа:Въпроса ми е следният: По какъв начин можем да се справим с това ограничение на скоростта? Разширяване на магистралите? Как?
А моя въпрос към тебе е: Що не престанеш вече!?

In Ban We Trust!
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
Според мен ако погледнем държавата си (чисто икономически) трябва да се радваме на пътищата които имаме. Все пак България не може да се мери с 90% от страните в ЕС. Факт е че е заложена програма за развитие на пътищата (до 2015г.) и пари от ЕС ще дойдат.
П.С. Като пуснат цялата магистрала тракия ще си купя автоматик на метан с темпомат и ще се радвам на живота!
П.С. Като пуснат цялата магистрала тракия ще си купя автоматик на метан с темпомат и ще се радвам на живота!

Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
Момче ти ментални проблеми ли имаш или някак изострена шизофрения се проявява...
Манталитета на българският шофиор клони към нула и пак в дупките аграрните завоеватели карат с космически скорости, не ми се мисли в противен случай...
Манталитета на българският шофиор клони към нула и пак в дупките аграрните завоеватели карат с космически скорости, не ми се мисли в противен случай...
- Mecho
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: по улици без дупки
- Детайли за колата: E36 m50b20
E36 M52B28
E39 M52B28
Mecho написа:Ми нема оправия....има само една и тя е да заминем у германия или америка
и какво ще правиш там ? Германия та, германия и какво като е ГЕРМАНИЯ? Над 2 млн катастрофа, около половин млн ранени и 5 пъти повече убити отколкото в България(при ПТП) за 1 год. Като население са 9-10 пъти повече от нас, та стига с тая Германия и там не е кой знае колко розово.

LizarD написа: В Германия има магистрала без лимит на скоростта... Замисляли ли сте се от тази гледна точка?
Замислих се и стигнах до извода, че е така! Наистина, едни от най-тежките верижни катастрофи стават именно на такива магистрали или други с голям лимит на скоростта.
45 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3