Дали българина иска нещо?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 24 Мар 2009, 15:15

kiro_320 написа:
Mecho написа:Ми нема оправия....има само една и тя е да заминем у германия или америка :mhihi:

и какво ще правиш там ? Германия та, германия и какво като е ГЕРМАНИЯ? Над 2 млн катастрофа, около половин млн ранени и 5 пъти повече убити отколкото в България(при ПТП) за 1 год. Като население са 9-10 пъти повече от нас, та стига с тая Германия и там не е кой знае колко розово. ;) Пък за САЩ хич няма да споменавам... и аз искам да оправят пътищата. ама... едно е да се блъснеш с 20 годишен опел, друго е с 2 годишно БМВ. Стандарта ни е нисък това е истината... иначе дали Германия или България шанса да се утрепеш в 15 годишна бангия е почти еднакъв.

LizarD написа: В Германия има магистрала без лимит на скоростта... Замисляли ли сте се от тази гледна точка?

Замислих се и стигнах до извода, че е така! Наистина, едни от най-тежките верижни катастрофи стават именно на такива магистрали или други с голям лимит на скоростта.

И аз съм чувал , че става голям мармалад - блъсне ли се един - сичко заприличва на лютеница :roll:
Според мен изхода е да се направят няколко писти , където хората да могат да си карат , както искат или поне повече гонки събота и неделя , та да можем да си начешаме шугата .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каручки

Мнение от horhef » 24 Мар 2009, 15:54

Не е само до крастата както писа колегата по-горе. А си е баш до избиване на комплекси. "Как тоя с новото бмв да кара с 200 пък аз ли да не мога нищо, че колата ми е на 20г и не се знае кога ще се разглоби" Гледаме в паницата на другите а не се погледнем себе си или пък се правим на големи пилоти за да впечетлим някои. И ако имаме супер пътища резултатите ще бъдат още по плачевни за съжаление

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 24 Мар 2009, 19:01

paxaH написа:Катастрофите са следствие от пълна и голяма комплексарщина и себеусещане за малоценност. С този манталитет на големите мъже зад волана винаги ще има катастрофи. В България сами си усложняваме живота, като се доказваме зад волана. Който е шофирал в Западна Европа може да потвърди, че 90% са колегиални и най - вече спокойни.
Тук, някой с по - малка кола от твоята, ако те изпревари (не дай си боже да е жена), ти веднага скачаш на газта и се доказваш че си поне първи братовчед на Шумахер, дори с възможността живота ти да приключи около някое дърво или канавка.

Мда... Некви селяни карат пълни баракуди на по 1300 години с неработещи спирачки дори, обаче дупките тях не ги плашат - нали шарнирчето е 3 лева и бай Герчо монтьора за 2 мастики после ша оправи Гоуфа да фърчи повече от космически кораб :dummy:

На един лунен пейзаж веднъж си карам си аз със 40 щото може някоя дупка да ми е последна - пишлемето с Гоуфа отзад обаче се залепил все едно иска през прозореца да бръкне да види кво има в багажника ми. Свършиха за момент дупките и си качих на 90-100 преди пак да намаля след 1 км. при поредните дупки - оня отзад обаче успя да набере до 100 и ме изпревари точно там, където аз намалих пак на 40 - падна ми долната челюст като гледах как му се клати и тресе колата в дупките и се чудя как просто не се разпадна :shock:

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 24 Мар 2009, 19:04

Защо така се расъждава, че видиш ли всички били джигити и за тва ставали катастрофите.
Нашите пътща са отврат и то отсекъде. Понеже тази тема, май е породена от Е34ката и, че някой журналист писал 200+ и айде джигит. Гледа се общата скорост, представете си, че не колегата е бил виновен, ами заради шибания път е поднесъл и навлиза в насрещното, кой е виновния тогава!!!

Ето ви един пример, какво се получава при спазване на ограниченията, но обща скорост 150 км/ч :
http://www.youtube.com/watch?v=Y5vbNbxD ... re=related

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Vikito_24 » 24 Мар 2009, 20:28

За друго нз, но едно е сигурно и статистриките го сочат... българина иска повече БМВ отколкото Мерцедес ... :driving: :lalala: :yes:
Аре нема нужда...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 24 Мар 2009, 20:36

Сондьора написа:Защо така се расъждава, че видиш ли всички били джигити и за тва ставали катастрофите.
Нашите пътща са отврат и то отсекъде. Понеже тази тема, май е породена от Е34ката и, че някой журналист писал 200+ и айде джигит. Гледа се общата скорост, представете си, че не колегата е бил виновен, ами заради шибания път е поднесъл и навлиза в насрещното, кой е виновния тогава!!!

Ето ви един пример, какво се получава при спазване на ограниченията, но обща скорост 150 км/ч :

Той, що караш по път део не познаваш така, че да поднесеш???

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 24 Мар 2009, 20:59

///peter написа:
Сондьора написа:Защо така се расъждава, че видиш ли всички били джигити и за тва ставали катастрофите.

Той, що караш по път део не познаваш така, че да поднесеш???

Карам си по правилата 80. Пак общината е виновна, че поне не е поставила знаци!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: carefully

-

Мнение от White 1913 Power » 24 Мар 2009, 21:14

кви са тия глупости от всичките неможеш да наречеш един човек комплексар защото иска да си достави удоволствие със своето бмв като кара по бързичко и не 20 годишните коли са виновни за инцидентите защото 90% от катастрофите са с нови и такива които са пияни или немат книжки според мен проблема е в това че при курсовете времето за обучение е твърде кратко а и самото обучение е на твърде ниско ниво ВСИчКИ ХОрА ПО СВЕТА ИмАмЕ ИДНАКВИ ПрАВА КАК ЩЕ СЕ чУВСТВАТЕ АКО ПО Др СТрАНИ мОЖЕШ ДА КАрАШ С 200Км ДОрИ И 20ГОДИШНА КОлА А ТУК ТрЯбВА ДА КАрАШ СЪС 130Км

младши ентусиаст
Аватар

Re: -

Мнение от horhef » 24 Мар 2009, 21:49

White 1913 Power написа:кви са тия глупости от всичките неможеш да наречеш един човек комплексар защото иска да си достави удоволствие със своето бмв като кара по бързичко и не 20 годишните коли са виновни за инцидентите защото 90% от катастрофите са с нови и такива които са пияни или немат книжки според мен проблема е в това че при курсовете времето за обучение е твърде кратко а и самото обучение е на твърде ниско ниво ВСИчКИ ХОрА ПО СВЕТА ИмАмЕ ИДНАКВИ ПрАВА КАК ЩЕ СЕ чУВСТВАТЕ АКО ПО Др СТрАНИ мОЖЕШ ДА КАрАШ С 200Км ДОрИ И 20ГОДИШНА КОлА А ТУК ТрЯбВА ДА КАрАШ СЪС 130Км

Съгласен съм с теб, катастрофите стават също така и заради алкохол и/или липса на книжка, но голяма част от птп-тата стават заради високата скорост независимо от това с каква кола е. А пък като си си взел бмв и искаш да го караш по бързичко, си намеи писта, и го карай там. А това за 20 годишните коли го казах образно. Не можеш да ми караш в Бг с 200 пък ако ще Шумахер да си

ентусиаст
Аватар
Кара: **** ми янко
Мечтае да кара: CL65 AMG

Мнение от LizarD » 24 Мар 2009, 22:13

В тази тема обсъждаме единствено: "Как инфраструктурата допринася за ПТП-тата" или "Можем ли да подобрим инфраструктурата за да намалим ПТП-тата по отношение на капацитет, а не на качество на настилката" Зачесах въпроса за 15-те години, защото мисля, че когато трафика расте и града се напълни с коли, има нужда от промяна....
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от bu66mena » 24 Мар 2009, 23:01

saleen написа:И най- грохналият опел може да развие опасна скорост по нашите "пътища" . Не може 20 годишни опели и голфове да ми копират движение по аутобан, понеже видите ли-там така си карали колите.Тези ограничения не са случайни и трябва да ги има и скоростта е причината да има толкова много убити-всички знаем, че на прави отсечки с отлична видимост стават най- големите бели :idea:

не че се заяждам колега но и за нас с 20 годишните BMW-та също така важат правилата и ние също трябва да ги спазваме,и наи големият ни проблем е че всеки гледа и съди другите а не мисли за своите деиствия и грешки.
БМВ ем вози ем е.е

младши ентусиаст
Аватар
Кара: carefully

-

Мнение от White 1913 Power » 25 Мар 2009, 0:01

и къде да си намеря писта ? и защо си мислиш че неможе в бг да караш с 200 човек когато няма коли и всичко е спокойно по магистралата искаш да ми кажеш че нема условия така ли ми че аз съм карал с 200 в софия при малко движение с моята 20годишна кола проблемите за катастрофите ги казах в др страни можеш да си начешеш крастата при по големо движение а тука неможеш дупките спомагат повече за тва даси счупиш колата отколкото да направиш птп

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 25 Мар 2009, 1:51

[quote="White 1913 Power"][/quote]

Не са виновни 20 годишните коли за катастрофите.. Катастрофите като цяло в почти всички страни са пропорционални на населението, тоест катастрофи има много, но при смъртните случай не е така.

Иначе карай с 200 колега и аз съм карал, но ако не си гледал краш теста на е34, заповядай:
http://www.youtube.com/watch?v=5Rau-FL5MZU
е36 с 64 км/х:
http://www.autoevolution.com/images/cra ... -767_1.jpg

Пък немеца ще е 3 идеи по-сигурен като кара с 200, 2 годишно БМВ, без значение дали ще му излезе пияндурник насреща, дали ще поднесе, дали ще спука гума, има 3 пъти по-голям шанс да се прибере жив ако кара с 200, отколкото аз и ти с 100. ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от horhef » 25 Мар 2009, 11:10

White 1913 Power написа:и къде да си намеря писта ? и защо си мислиш че неможе в бг да караш с 200 човек когато няма коли и всичко е спокойно по магистралата искаш да ми кажеш че нема условия така ли ми че аз съм карал с 200 в софия при малко движение с моята 20годишна кола проблемите за катастрофите ги казах в др страни можеш да си начешеш крастата при по големо движение а тука неможеш дупките спомагат повече за тва даси счупиш колата отколкото да направиш птп

Къде да намериш писта ли? Ми не ми дреме къде. Това не е мой проблем. Пътищата не са ти писта, и такива олигофрени където ми карат с 200 :shock: и то в София трябва да им взимат книжките доживот. И това ако не комлексарщина да караш в некой град с 200 незнам какво е :twisted:
Баси на тия пътища карат с такива скорости представям си ако са като в Германия...........ще се избием за отрицателно време

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34-столичанка в повече

Мнение от Манчев73 » 25 Мар 2009, 15:03

Нема щат в Америка,където максималната разрешена скорост да е над 75 мили в час(120км/ч),обикновено е даже 65мили нищо че пътя е с 3 до 7-8 ленти на места.Над 160км/ч ако те хванат,белезници и в кауша,от там глоби нема ти казвам.......застраховката нема да мое си платиш после.....щото всеко нарушение ти влиза в досието.На мен дори ми отказаха да ме застраховат.Спазваите си правилата и не се правете на пилоти по улиците,още повече с тези дърти баракуди.А това,че карат с 3.0 и нагоре литра е донякъде,защото са принудени-моделите БМВ след Е36 почват от 2.5литра нагоре,нема малолитражка нема дизел,нема и единичка :bcry:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата