Глобул и крадени мобилни телефони
Модератор: Общи модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Споделям мнението на Владос, че вероятно става въпрос за оперативен работник, а не за дознател или следовател. Както и че има вероятност да става въпрос за тежко престъпление.
Само малко насоки по въпроса с измамите да дам. Ако може
Когато ви се обади някой и се представи за следовател, питайте за име, следствена служба и териториално или специализирано отделение, в което работи. Поискайте служебен телефон за обратна връзка. Ако става въпрос за София телефонът трябва да започва с 8081, 9826 или 9827.
Поискайте да ви бъде казано в какво качество ви викат - свидетел или обвиняем, както и да ви бъде казан номерът на делото по което ви викат.
Поискайте да ви бъде казано къде (адрес на следствената служба/териториалното отделение) в кой кабинет и при кого точно трябва да се явите. Нормално е да ви бъде посочен ден и час, в който да се явите.
Имате право да получите цялата тази информация. Тя ви е много по-ценна от отговора "Не мога да Ви кажа по телефона", който ще получите, ако зададете най-често задавания въпрос "Ще може ли да ми кажете за какво става въпрос".
Имайте предвид, че в момента следователите разследват изключително тесен кръг от престъпления. Повечето престъпления, които са и най-масовите се разследват не от следователи, а от полицаи - дознатели. Така че вероятността следовател да ви търси за кражба на телефон станала след 2006 год. е минимална.
И накрая, ако ви се обади човек, който се представя като следовател от Столична Следствена Служба (не дознател) и имате съмнения дали това не е някаква измама и става въпрос за София, драснете ми едно ЛС, да ви потвърдя дали действително има такъв следовател.
Такава справка можете да си направите като се обадите на телефоните публикувани на страницата на ВСС и помолите да ви бъде даден служебния телефон на следователя, който ви е търсил - http://www.vss.justice.bg/bg/start.htm -> СЪДЕБНА ВЛАСТ -> СЛЕДСТВИЕ - публикуваните телефони са на административните секретари на съответните следствени служби.
Само малко насоки по въпроса с измамите да дам. Ако може

Когато ви се обади някой и се представи за следовател, питайте за име, следствена служба и териториално или специализирано отделение, в което работи. Поискайте служебен телефон за обратна връзка. Ако става въпрос за София телефонът трябва да започва с 8081, 9826 или 9827.
Поискайте да ви бъде казано в какво качество ви викат - свидетел или обвиняем, както и да ви бъде казан номерът на делото по което ви викат.
Поискайте да ви бъде казано къде (адрес на следствената служба/териториалното отделение) в кой кабинет и при кого точно трябва да се явите. Нормално е да ви бъде посочен ден и час, в който да се явите.
Имате право да получите цялата тази информация. Тя ви е много по-ценна от отговора "Не мога да Ви кажа по телефона", който ще получите, ако зададете най-често задавания въпрос "Ще може ли да ми кажете за какво става въпрос".
Имайте предвид, че в момента следователите разследват изключително тесен кръг от престъпления. Повечето престъпления, които са и най-масовите се разследват не от следователи, а от полицаи - дознатели. Така че вероятността следовател да ви търси за кражба на телефон станала след 2006 год. е минимална.
И накрая, ако ви се обади човек, който се представя като следовател от Столична Следствена Служба (не дознател) и имате съмнения дали това не е някаква измама и става въпрос за София, драснете ми едно ЛС, да ви потвърдя дали действително има такъв следовател.
Такава справка можете да си направите като се обадите на телефоните публикувани на страницата на ВСС и помолите да ви бъде даден служебния телефон на следователя, който ви е търсил - http://www.vss.justice.bg/bg/start.htm -> СЪДЕБНА ВЛАСТ -> СЛЕДСТВИЕ - публикуваните телефони са на административните секретари на съответните следствени служби.
Скоро си забравих телефона в едно заведение и на следващият ден в Първо РПУ го обявих за откраднат. Отидох си с фактурата и кутията, на която си пишеше IMEI - а.
Дознателя ми каза, че вече не могат да издирват телефони по IMEI - а. Ограничавал ги някакъв новоприет закон (или поправка), съгласно който мобилните оператори не могат да предоставят лични данни на МВР, освен ако не е извършено тежко престъпление.
ПП: Тия дознатели в каква мизерия работят, не е истина!
Дознателя ми каза, че вече не могат да издирват телефони по IMEI - а. Ограничавал ги някакъв новоприет закон (или поправка), съгласно който мобилните оператори не могат да предоставят лични данни на МВР, освен ако не е извършено тежко престъпление.
ПП: Тия дознатели в каква мизерия работят, не е истина!
Селото се оказа точно във града
paxaH написа:Дознателя ми каза, че вече не могат да издирват телефони по IMEI - а.
Могат и винаги са можели (ама тука няма да обяснявам защо). Това което досега са могли да правят без никакви ограничения е в противоречие на доста закони, а сега ще си приемат закон който им го разрешава официално.
А за мизерията ... адски си прав. Наскоро ме викаха и направо ме беше гнус да седна на стола (20+ годишен стол, един такъв мазен, подаващия се дунапрен беше станал от жълт направо черен).
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
[Georgi] написа:Могат и винаги са можели (ама тука няма да обяснявам защо). Това което досега са могли да правят без никакви ограничения е в противоречие на доста закони, а сега ще си приемат закон който им го разрешава официално.
А за мизерията ... адски си прав. Наскоро ме викаха и направо ме беше гнус да седна на стола (20+ годишен стол, един такъв мазен, подаващия се дунапрен беше станал от жълт направо черен).
Е, честно казано нищо не разбрах... какво точно искаш да кажеш, че ми стана любопитно?
- slowtraveler
- кандидат ентусиаст
-
Само имайте впредвид, че никакви документи не се изпращат по поща/куриер и т.н...
Оригиналите си ги държите скътани...
Ако толкова изреват за документи, ще им ги предадеш с опис и приемо-предавателен протокол, така-че да имаш документ кой какви документи е приел...
Аз не бих се връзвал толкова - като имат такъв зор да дойдат във Варна, а не да те разхождат къде ли не...
Оригиналите си ги държите скътани...
Ако толкова изреват за документи, ще им ги предадеш с опис и приемо-предавателен протокол, така-че да имаш документ кой какви документи е приел...
Аз не бих се връзвал толкова - като имат такъв зор да дойдат във Варна, а не да те разхождат къде ли не...
- st.George
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 Ci
Re: Глобул и крадени мобилни телефони
sambeto написа:
В голям филм са те вкарали колега.... Само няколко неща да допълня и аз...
Кат за начало, твоя "приятел" няма право да продава подобна стока в магазина в който работи! Забрави тоя филм - Подарък от бизнес клиент, дава ги на по ниска цена и т.н. и т.н. дрън-дрън... Мога още сега да ти обясна поне десетина вариянта как точно е излязъл за продан при него... Работя от няколко години в тая сфера, повярвай ми малко съвест да няма човек такива измами може да върти, такива чудеса... Бедна ти е фантазията...
Документи и т.н. просто забрави да пращаш на който и да било! ЗАБРАВИ! Особенно на някой който ти се е обадил по телефона...

E46 Ci
E46 318i m43b19
SOLD!
E36 318i m40b18
SOLD!

E46 318i m43b19

E36 318i m40b18

Vlados написа:Е, честно казано нищо не разбрах... какво точно искаш да кажеш, че ми стана любопитно?
В момента разни справки за които съдебна заповед се правят без такава...
Иначе какво ще се гласува, има доста инфо из нета. Примерно: http://www.bogomil.info/2428/
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
1. В момента разни справки СЕ правят САМО с разрешение на съда (от 06.03.2009)
2. Законите се приемат от народното събрание, а не от тези които правят справките (цитат: "а сега ще си приемат закон който им го разрешава официално")
3. Промяната на реда за правене на такива справки води до нещо от сорта - "с цел да се намалят катастрофите по пътищата, се забранява движението на БМВ-та по тях", т.е. за да се ограничат възможностите за нерегламентирано вадене на разпечатки се стопира работата по разкриване на престъпления като грабежи, кражби от домове и т.н.
2. Законите се приемат от народното събрание, а не от тези които правят справките (цитат: "а сега ще си приемат закон който им го разрешава официално")
3. Промяната на реда за правене на такива справки води до нещо от сорта - "с цел да се намалят катастрофите по пътищата, се забранява движението на БМВ-та по тях", т.е. за да се ограничат възможностите за нерегламентирано вадене на разпечатки се стопира работата по разкриване на престъпления като грабежи, кражби от домове и т.н.
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Утре вечерта ще съм в София в Второ РПУ,жената дето говорих с нея ми каза че ако имам някакъв документ само ще пиша едни обяснения и това е.
Надявам се да е така
Надявам се да е така

Здравейте,
по темата: аз до скоро работех в Глобул, няма такива работи като отказ от получаване на подарък и после да се продава на по ниска цена. Ако фирма има да получава подаръци във вид на телефони, то им се предлагам много модели и те си избират, издава се фактура на нулева стойност на името на фирмата, за да излезе въобще от склада....
По скоро този твой приятел не е дал телефона на фирмата.....
и после е бил обявен за краден
Думи нямам... това ГлоБул в Русе - собственият магазин ли е или някой дистрибутор?
по темата: аз до скоро работех в Глобул, няма такива работи като отказ от получаване на подарък и после да се продава на по ниска цена. Ако фирма има да получава подаръци във вид на телефони, то им се предлагам много модели и те си избират, издава се фактура на нулева стойност на името на фирмата, за да излезе въобще от склада....
Думи нямам... това ГлоБул в Русе - собственият магазин ли е или някой дистрибутор?
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Silenus написа:Здравейте,
Доколкото знам са се разбрали да продадът тия телефони на по ниски пари и после да си делят по някой и друг свеж лев

И не ми я ясно кой го е обявил за краден,Глобул или тая Фирма ?

Не може да е Глобул щото имам документ че тоя телефон е излязъл от техния склад.Не може да е и фирмата щото аз го взех неразпечатен и те въобще не знаят какво да се обяви за крадено.
Баси филма,ма утре вечер ще разбера в Районното в София.
п.с. да не е само да ме затворят в някоя килия,и да ми пратят няколко загорели затворници за компания та да стана лицето на Второ Районно в София

- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
Колегата по-горе е прав. Няма такъв филм -да се продава стока на по-ниска от предварително обявената . Ако ще се взима телефон по договор за лизинг с преподписване на договора, се издава фактура за нулева стойност на самият телефон, а на гърба е всъщност гаранционната карта с IMEI-а на телефона.
Това,което най-вероятно е станало е следното:
Твоя приятел му е попаднал от някъде този телефон и използва това,че е в Глобул и има връзка и контакти с много клиенти и така си продава телефончето . Наистина ако човек няма съвест и работи в тази сфера и контактува с толкова клиенти на ден може толкова облаги да извлече, че бедна ми е фантазията. Но е логично да си зададем въпроса дали за няколко изкарани отгоре левчета си струва да си изяден хляба при положение,че работим в толкова престижна компания?
Това,което най-вероятно е станало е следното:
Твоя приятел му е попаднал от някъде този телефон и използва това,че е в Глобул и има връзка и контакти с много клиенти и така си продава телефончето . Наистина ако човек няма съвест и работи в тази сфера и контактува с толкова клиенти на ден може толкова облаги да извлече, че бедна ми е фантазията. Но е логично да си зададем въпроса дали за няколко изкарани отгоре левчета си струва да си изяден хляба при положение,че работим в толкова престижна компания?
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2