Радар детектори : коя честота за какво и кои се ползват в БГ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
Мечтае да кара: нещо с турбо
Детайли за колата: телефон

Мнение от Turboman » 08 Мар 2009, 17:30

Значи идеята е да караш винаги с пуснат радар щом превишиш 50км/ч в града и писне ли - намаляваш

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от xtreme_bg » 26 Мар 2009, 17:46

Здравейте колеги пиша ви тъй като има какво да кажа по темата...На вниманието на притежателите на Радари Кобра както и всякакви закупени от Америка или направени за техния пазар!!!
Значи повечето такива радари си имат режими които са градски извънградски и автомагистрала и прочие.В никакъв случей не настройвайте радарите си на режим градски особено за КОБРИТЕ...тои води до намалянето на чувствителноста именно на така важната Х честота.!!!!!Предназначено е за Америка където имено те са по рядко срещани (само по стара техника) и тамошните автоматични врати мисля че работеха на нея или Ка...ако имате възможност просто си изключваите Ка и К честотите.Що се отнася за Кu честотата тя е общоприетата европейска и се използва в редица страни от съюза.
И е добре да знаете че навлязат ли лазерни радари от тях спасение НЯМА :(
Радара ще ви изписука но просто ще е прекалено късно за около 85% от радарите ни
Надявам се да съм бил полезен

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 26 Мар 2009, 21:37

Аз мисля че и лазерните ще ги оправят с някой по нов модел. Вече никъде не мърдам без радар имам чувството че нещо ми липсва от колата :D
Много ми е забавно когато някой ме резне докато ми писка Х-а и след 4-500м. го изплющтят :mhihi:
Скоро ме спряха с превишена скорост без даже да гъкне радарчето и ченгето размахваше някакво дистанционно от аларма и ми се хилеше гадно :evil:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Turboman » 26 Мар 2009, 22:07

Карайте винаги на извънградски режим!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 26 Мар 2009, 22:17

От стационарни камери има един вид спасение - навигация,тя показва къде има такива.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 27 Мар 2009, 0:16

вие не разбрахте ли че майката му е нормалното културно каране.
Откакто започнах и разхода ми спадна и по-малко нерви и много по добре.
Не искам да ви се правя на учител но просто, си заслужава да се кара културно и адекватно.
За останалото си има полигони и писти.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Galaxy
Мечтае да кара: ///M

Мнение от djvisage » 27 Мар 2009, 1:12

Тва с лазерите немога до го разбера,нали за да ти изпищи радар детектора лазера трябва да попадне в него а попадне ли в него ... :|
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 27 Мар 2009, 16:27

Мен детектора ме е спасявал многократно на магистралата, където си стоят на стационарен режим и дебнат кой кара с над 150 км/ч.
Усеща ги от 2-3 км разстояние, много преди да си ги видял.
Понеже в дясната лента имаше много трафик, вероятността да не ги видиш навреме е голяма.
Touring & windsurf club

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 27 Мар 2009, 17:56

xtreme_bg написа:Значи повечето такива радари си имат режими които са градски извънградски и автомагистрала и прочие.В никакъв случей не настройвайте радарите си на режим градски особено за КОБРИТЕ...тои води до намалянето на чувствителноста именно на така важната Х честота.!!!!

самата истина. Х обхвата е за автоматични врати, сот-ове, микровълнови печки и тн... ;) никоя полицейска организация в америка от много години насам не го ползва за засичане на скорост. но в българия х е основният обхват на полицаите

И е добре да знаете че навлязат ли лазерни радари от тях спасение НЯМА :(
Радара ще ви изписука но просто ще е прекалено късно за около 85% от радарите ни

не. точно лазерите са много много лесно преодолими защото така както активните заглушители на радарни честоти са криминално забранени, да "заслепяваш" лазерния пистолет не е нелегално защото честотния обхват не е обект на защита... :)

затова аз лично предпочитам да ме щракнат със лазера и аз ди ги щракна обратно със LIDATEK-a и да се гледаме после напрегнато от колкото да ме уцелят със "моментен" (instant-on) разширен Ка от които няма спасение...

да не говориме че дори да нямаш анти-лазер, за да те уцелят качествено трябва да се премерят във вертикална повърхност и ако караш някои по-сериозен автомобил и просто си изкривиш предния номер под 45 градуса - просто няма откъде да се отрази... ;)

другия тактически момент е че ако имаш качествен лазерен детектор има много голям шанс да бъдеш предупреден предварително ако пред тебе има друга кола и тя бъде щракната...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от Turboman » 31 Мар 2009, 21:38

От една седмица насам наблюдавам че радарите с камери работят на К вълни!!!
Хубавото е че ги държат постоянно включени и могат да се усетят от далече,да му мисли който няма радар

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 01 Апр 2009, 20:31

Това вече е нещо ново !!
Колега убеден ли си??

За стационарните такива ли говориш или за патрулни коли, който са с камера и радар??

ентусиаст
Аватар

Мнение от Turboman » 01 Апр 2009, 22:21

От София до Видин днеска срещнах 3 мобилни екипа с камери облъчващи на К вълни

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d M Sport, X3, X6

Мнение от DroW » 02 Апр 2009, 5:37

Turboman написа:От София до Видин днеска срещнах 3 мобилни екипа с камери облъчващи на К вълни

Колега какво ще рече мобилни екипа с камери. Това патрулка с радар ли е било или паркирана изоставена кола с радар и камера вътре. И за какви точно К вални имаш предвид. Ка или Ку вълни,
Изображение

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Turboman » 02 Апр 2009, 9:56

Едната беше кремава астра без надписи,другите 2 си бяха редови патрули. Като се приближих до тях се виждаха вътре униформени от КАТ и обектив до радара. Моя радар издава звук като свирещ щурец лятото и свети в зелено буква К,това е същия сигнал ккойто издава като минавам покрай детектора за скорост на тунела в Люлин

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 04 Апр 2009, 18:49

Turboman написа:От една седмица насам наблюдавам че радарите с камери работят на К вълни!!!
Хубавото е че ги държат постоянно включени и могат да се усетят от далече,да му мисли който няма радар

Третото пришествие идва! Колега Turboman - вярно ли е това? :shock: Това тия на които радарите им са на предното табло ли са (и са от 2 по-заоблени части, а не като старите класически квадратни)?

Аз вчера бях до София - едни се бяха навряли в канавката, за да се скрият, но пак ги хванах от 1-2км. ВСИЧКИ ОБАЧЕ БЯХА НА Х-БАНДА. Досега не съм виждал радар на друга освен Х-банд честота. И точно мислех да изключа всички честоти и да оставя само хикса...

Колега, опиши моля ти се по-подробно:
- Как да ги разпознаем (особено ако са с цивилни коли)?
- На кой банд са - К, Ku, Ka?
- Кога те засичат - когато караш пред тях или когато си зад тях?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата