Старите трошки – безсмъртните убийци на пътя

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Старите трошки – безсмъртните убийци на пътя

Мнение от flame » 27 Мар 2009, 11:07

http://www.novinar.net/?act=news&act1=d ... kwNzsxMTg=

ПС Има няколко думи и за войнстващият селяндурски манталитет :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 27 Мар 2009, 11:36

най накрая една интерестна статия, която заслужава да се обсъди във форума!
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

Аватар

Мнение от TUZara` » 27 Мар 2009, 11:39

Какво има да се обсъжда..бедна дъжава...хората си изхвърлят боклуците,ние им ги прибираме ми пък им се и радваме....Ако заплатите бяха кат в Германия вс щяхме да караме от коли по на 5 6 години а не по на 15 16,не,че имаме пътища за тях де...

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 27 Мар 2009, 11:53

TUZara` написа:...Ако заплатите бяха кат в Германия вс щяхме да караме от коли по на 5 6 години а не по на 15 16,не,че имаме пътища за тях де...

А доброволният рекет - каско??? Как да караш кола която е 60 - 80 К???

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 м3 х2, mustang GT, viper RT/10

Мнение от oxam » 27 Мар 2009, 12:22

Сондьора написа:
TUZara` написа:...Ако заплатите бяха кат в Германия вс щяхме да караме от коли по на 5 6 години а не по на 15 16,не,че имаме пътища за тях де...

хмм ако имаш 80к за колата едва ли трябва да те притеснява каското, ако пък наистина ти е проблем значи не си си направил сметката и затова трябва да си търсиш кола за 50к например. затова и в германия много хора които могат да си купят порше (лизинг, кредит и т.н.) си купуват опел;)
Изображение Изображение Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от evans » 27 Мар 2009, 12:41

oxam написа:
Сондьора написа:

хмм ако имаш 80к за колата едва ли трябва да те притеснява каското, ако пък наистина ти е проблем значи не си си направил сметката и затова трябва да си търсиш кола за 50к например. затова и в германия много хора които могат да си купят порше (лизинг, кредит и т.н.) си купуват опел;)
То ние българите винаги гледаме да се покажем колко сме...Познавам хора които взимат 1000,обаче колата трябва да е най-скъпата,за да можем да се покажем пред новодошлите селянки в София и вечерта да отидат в Мола,за да си купят гащи за 200лв.Просто тая столица се напълни с всякакви селяни и селянки,които ядат хляба на Софиянци

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 27 Мар 2009, 12:44

evans написа:
oxam написа:
Сондьора написа:

То ние българите винаги гледаме да се покажем колко сме...Познавам хора които взимат 1000,обаче колата трябва да е най-скъпата,за да можем да се покажем пред новодошлите селянки в София и вечерта да отидат в Мола,за да си купим гащи за 200лв.Просто тая столица се напълни с всякакви селяни и селянки,които ядат хляба на Софианци

Напоследък имам наблюдение че хората с пари почнаха да си купуват "културни" автомобили, а само тея които живеят ден за ден карат коли които струват повече от апартаментите им
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 27 Мар 2009, 12:52

oxam написа:
Сондьора написа:

Ама и да имаш излишни 80К, невиждам смисъл / за БГ е ясно/ да плащам по 8 К на година, извън източна европа, много малко хора плащат каско.

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 27 Мар 2009, 14:12

Сондьора написа: извън източна европа, много малко хора плащат каско.

Това е защото са глупави :mhihi: Ако бяха тарикатчета като нас щяха да си правят каско, да си исценират катастрофи и да прибират пари от тая работа :uups:

П.П. някой има ли сива М-кова броня, трябва ми за 1 ден само да мина през каското :mhihi: :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 27 Мар 2009, 14:42

Статията е много добра, много истини са изказани, но... на кого му дреме, тук народът си е свикнал така. А ако повечето българи работеха колкото повечето германци, можеше и да има по-високи заплати. Отдавна митът за работливия българин се смени с реалноста на мързеливото стадо.

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 27 Мар 2009, 14:49

Ogi написа:
Сондьора написа: извън източна европа, много малко хора плащат каско.

Това е защото са глупави :mhihi: Ако бяха тарикатчета като нас щяха да си правят каско, да си исценират катастрофи и да прибират пари от тая работа :uups:

П.П. някой има ли сива М-кова броня, трябва ми за 1 ден само да мина през каското :mhihi: :winky:

това е вярно ,преди не съм го вярвал но сега го знам .
Поне в испания хората плащат за пълно каско до 3та година на колата ако са я купили чисто нова ,след 3та година колко и да си плащал много грозно те ебават ако се стигне до тотал или нещо подобно .
:!:
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

Потребител
Аватар
Кара: E39 530i

Мнение от martin_anastasov » 27 Мар 2009, 15:14

За мен тази статия е написана от човек който си няма на представа за какво говори. Да ми обяснява, че е по добре да си вземеш нова кола (на която цената на момента в който излезе от магазина и пада с 20-25%) от кола, която е на 2-3 години примерно. Да ми обяснява, че нова Дачия е по-добре от кола същия клас с няколко години по стара и други такива глупости.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 27 Мар 2009, 15:41

Или е писана от жена ... Вероятно :winky: Нищо против цялата тема,ама като знам че пак ще си попиша малко,ще се поядосам и ... толкова ... Нито нещо ще променим,нито нещо ще стане :)
Хората по цивилизованите страни имат такива облекчения и отстъпки при закупуването на нов автомобил,че свят да ти се завие ...
Съгласен съм да си взема нова кола,ама като кледам състоянието на сервизите,като знам и надценката на частите ... :evil:
Преди да си купя сегашната кола,много обмислях вариянта чисто нова!!! Цитирам по спомени " ... ремъкът Ви струва 185лв.,4.5л. масло са 166лв., филтри около 120лв.,плюс на всеки 15000км. инцпекция на стойност 200лв.!!! Отделно 680лв. на месец за самата кола,застраховка 1600лв., и каско 800лв.,и данък в размер на ...... " Честито :) Говорим за Hyundai Getz 1.6!! Това преди 2.5 години !!!
Амии много ясно че ще си купя кола на старо с тез пари,пък за изгорелите газове си има един цирк наречен "ГТП" ...
По това време заплатата ми беше без малко 1200 лв.!! Ами нищо повече няма да пиша!!
Да видим пък как ще ми спрат колата от движение и кога точно ще има магистрала до Варна!!
"Журналисти" ....... мамалигари при това .... :evil: :evil: :evil:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от JANI » 27 Мар 2009, 17:12

за мене е пълна глупост тая статия , не автоджамбазите както е цитирано там , което незнам защо вси4ки смятат 4е сме лъжци и тн измамници......са виновни а умния ни народ който иска с пръдня боя да направи от ли4ен опит ви казвам една хубава напълно истинска кола без зна4ение от къде е внос и една същата правена и тн общо взето уморена кола с разлика на цената от 1000лв нашенци веднага се подлъзват и вземат евтината па квот ще да става , сега нещата се промениха малко заради това 4е колите внос се увели4иха нашенеца иска хем идеална ,хем нова год , хем на малко пари , така 4е вси4ко е продиктувано от манталитеа -селски на българина и тва нещо скоро няма да се промени в4ера пристигат ,едни не гражни ,семемйство и по4наха да оглеждат едно клио 2000г наистина като ново никакви забележки нито вътре нито вънка , автомат , сменени масла и тн , и умният НЕ гражданин , ГЛАВА НА УМНОТО СЕМЙСТВО ВИКА ,гледайки пантите на вратите в основата към купето ," глей тя удряна заваряна , не става '' викаме му абе 4овек не виждаш ли 4е така си е от завода , той- не тва е правено , отиваме до едно друго рено , отваряме -пак същото той пак клати глава е на тва кво да му кажеш ..................... пълно е с такива некадърници и от там следва вси4ко просто нямам думи

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 27 Мар 2009, 18:04

а аз съм ограничен и не разбрах изобщо смисъла на така хаотично написаната статия...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Следваща

Назад към Извън Темата