Старите трошки – безсмъртните убийци на пътя
Модератор: Общи модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
тая статия е безмерна глупост... ама то вносителите но нови нали трябва от време на време да побутнат пазара... особено на кризисен пазар, тез статиики са супер...
едно ми е чудно... как така в испания и португалия не са се сетили да бастисат култувото рено 4, от което в провинцията можеш да видиш повече от каквато и да е марка нова кола... еле пък дачия примерно
едно ми е чудно... как така в испания и португалия не са се сетили да бастисат култувото рено 4, от което в провинцията можеш да видиш повече от каквато и да е марка нова кола... еле пък дачия примерно

- Mecho
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: по улици без дупки
- Детайли за колата: E36 m50b20
E36 M52B28
E39 M52B28
TUZara` написа:Какво има да се обсъжда..бедна дъжава...хората си изхвърлят боклуците,ние им ги прибираме ми пък им се и радваме....Ако заплатите бяха кат в Германия вс щяхме да караме от коли по на 5 6 години а не по на 15 16,не,че имаме пътища за тях де...
И аз съм на същото мнение

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Просто феноменално ....evans написа:То ние българите винаги гледаме да се покажем колко сме...Познавам хора които взимат 1000,обаче колата трябва да е най-скъпата,за да можем да се покажем пред новодошлите селянки в София и вечерта да отидат в Мола,за да си купят гащи за 200лв.Просто тая столица се напълни с всякакви селяни и селянки,които ядат хляба на Софиянциoxam написа:Сондьора написа:TUZara` написа:...Ако заплатите бяха кат в Германия вс щяхме да караме от коли по на 5 6 години а не по на 15 16,не,че имаме пътища за тях де...
А доброволният рекет - каско??? Как да караш кола която е 60 - 80 К???
хмм ако имаш 80к за колата едва ли трябва да те притеснява каското, ако пък наистина ти е проблем значи не си си направил сметката и затова трябва да си търсиш кола за 50к например. затова и в германия много хора които могат да си купят порше (лизинг, кредит и т.н.) си купуват опел;)
- lycki
- кандидат ентусиаст
-
Какво искат да кажат с тази статия-да купуваме нови коли а не стари.Добре,като оставим настрана финансовото положение на българина,защо едно ново Ауди А6 тук е точно ДВА ПЪТИ по скъпо от същото в САЩ.Защо повечето нови коли-без значение марката- у нас са по скъпи отколкото в ЕС.Защо на Пежо 307 крикъ и резервната гума се продават одделно от колата в същия магазин и от същия дилър-случая е от преди 2 г.Защо на Опел Антара D стелките също се продават одделно и струат !!!130 лв.при положение че купуваш нов джип да ти го дадат без стелки само с мокета.Да не говорим за лизинговите къщи и техните зверски лихви.Да не говорим че на колите предназначени за продажба у нас качството е далеч от същите за ЕС.Българина няма никакви преференцй като си купи нова кола.Пътищата са друга тема за размисъл.Е как да караме нови коли.
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Ако ни даваха достатъчно пари и да си ги купим тия нови коли екстра щеше да е.. 

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- go6o82
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: м6
1.статията звучи подигравателно спрямо хората,които навремето са карали руските коли-най-вече защото изборът е бил ограничен до тях
2.кой как си е правил колата,кво и е слага ако ще не болани ,ами и юрган да си сложи си е абсолютно негова работа
3.не е било зле авторът да е сигурен за кое точно иска да пише- за руските коли,за автоджамбазите,за ок.среда ,вносителите с техните печалби,ддс или за нещо друго, засегнато в темата му
4.като е толкова просветен и отворен , нека взима средната заплата за страната и тогава да си купи нова дачия да речем,и тогава да го питам у... ли ще ми яде,от каде ще вземе пари да жиее въобще.после да съди хората дет си купуват коли 2 ра ръка.
5.100 пъти по -добре е да си купиш кола на 2-3 години, вместо нова турска сглобка която и на краш теста и откъм екология е в пъти по-зле.щото тия боклуци по 12-13-16 000 лв са точно такива.и кво като са нови?и кво като имат гаранция,като се трошат колкото и едновремешните 'руски машини' ,че даже и повече.
за мен тази тема е няк'ъв опит на някой да мисли,я тва дали е успял е отделен въпрос
2.кой как си е правил колата,кво и е слага ако ще не болани ,ами и юрган да си сложи си е абсолютно негова работа
3.не е било зле авторът да е сигурен за кое точно иска да пише- за руските коли,за автоджамбазите,за ок.среда ,вносителите с техните печалби,ддс или за нещо друго, засегнато в темата му
4.като е толкова просветен и отворен , нека взима средната заплата за страната и тогава да си купи нова дачия да речем,и тогава да го питам у... ли ще ми яде,от каде ще вземе пари да жиее въобще.после да съди хората дет си купуват коли 2 ра ръка.
5.100 пъти по -добре е да си купиш кола на 2-3 години, вместо нова турска сглобка която и на краш теста и откъм екология е в пъти по-зле.щото тия боклуци по 12-13-16 000 лв са точно такива.и кво като са нови?и кво като имат гаранция,като се трошат колкото и едновремешните 'руски машини' ,че даже и повече.
за мен тази тема е няк'ъв опит на някой да мисли,я тва дали е успял е отделен въпрос
- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
go6o82 написа:...

8.32
И аз си мисля, че тази статия май е писана по поръчка на съюза на вносителите на нови автомобили. Което обаче не значи, че в нея няма и много истини.
За мен лично е много тревожен факта, че голяма част от собствениците на стари бараки са склонни да дадат последния си лев да сложат сини лампички на габаритите или на пръскалките, но не и да сменят напълно износените спирачни дискове.

За мен лично е много тревожен факта, че голяма част от собствениците на стари бараки са склонни да дадат последния си лев да сложат сини лампички на габаритите или на пръскалките, но не и да сменят напълно износените спирачни дискове.

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Тази статия не знам от кой е писана но е адски зле!
1.Пише ,че е паднал акциза и на мен ми се иска ,но не е!М/у другото не знам как не са ни наложили някоя клауза от ЕС заради това май само тук имам акциз като член на ЕС за ЕС!На времето като са ги мислели тези 163 коня над който се начислява акциза двигателите са били съвсем различни,рядко в гамата на новите модели може да се види нещо под 163 коня!
Добре защо не важи същия акциз и за новите автомобили?
2.Ми моя данък със/без катализатор е един и същ,ми като са решили така добре,ето вчера го резнахме!
3.И на мен ми се иска да карам нова кола ,но като млад инженер едва се оправям с тази и то с помоща на родителите ми!
Мога да завърша само с ЕГАСИ и държавата ЕГАСИ и журналистите!
1.Пише ,че е паднал акциза и на мен ми се иска ,но не е!М/у другото не знам как не са ни наложили някоя клауза от ЕС заради това май само тук имам акциз като член на ЕС за ЕС!На времето като са ги мислели тези 163 коня над който се начислява акциза двигателите са били съвсем различни,рядко в гамата на новите модели може да се види нещо под 163 коня!
Добре защо не важи същия акциз и за новите автомобили?
2.Ми моя данък със/без катализатор е един и същ,ми като са решили така добре,ето вчера го резнахме!
3.И на мен ми се иска да карам нова кола ,но като млад инженер едва се оправям с тази и то с помоща на родителите ми!
Мога да завърша само с ЕГАСИ и държавата ЕГАСИ и журналистите!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- ivan1590
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 520i, E30 318
Тия са идиоти.Щом смятат, че старите коли са виновни за катастрофите да се търси сметка на тези при които са минали преглед.Ако колата е технически изправна какво значение има на колко години е.А по отношение на екологията , когато стандарта ни позволи тогава ще караме по нови и съответно по екологични коли. В тази връзка защо не наложат еко данък върху джиповете, които са най -нееклогични и най много замърсяват, а и собствениците могат да си го позволят.
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
да ви кажа честно сигурен съм че моето почти пълнолетно е36 е доста по-безопасно и по-надеждно от всяка една дачия логан

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
И моята кола е дърта. Агитирали са ме да си купя по- нова, но предпочитам с малката си заплата да осигура нови гуми, накладки и масла, вместо скъп автомобил, който да не мога да поддържам. На фона на финансите на повечето българи тая статия е наистина адски тъпа-все едно да четеш лекция на гладни сомалийчета за вредата от недохранването. 

Никой не мое ма връне на селу!
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
lycki написа:Какво искат да кажат с тази статия-да купуваме нови коли а не стари.Добре,като оставим настрана финансовото положение на българина,защо едно ново Ауди А6 тук е точно ДВА ПЪТИ по скъпо от същото в САЩ.Защо повечето нови коли-без значение марката- у нас са по скъпи отколкото в ЕС.Защо на Пежо 307 крикъ и резервната гума се продават одделно от колата в същия магазин и от същия дилър-случая е от преди 2 г.Защо на Опел Антара D стелките също се продават одделно и струат !!!130 лв.при положение че купуваш нов джип да ти го дадат без стелки само с мокета.Да не говорим за лизинговите къщи и техните зверски лихви.Да не говорим че на колите предназначени за продажба у нас качството е далеч от същите за ЕС.Българина няма никакви преференцй като си купи нова кола.Пътищата са друга тема за размисъл.Е как да караме нови коли.
1во ЩАТИТЕ е огромен пазар и квотата на коли за там е в пъти по-голяма от нашата.
2ро - защото при тая конкуренция на нашия пазар дилърите се чудят как да свалят цените си за с-ка на обурудването (Българина е човек който търси икономически най-изгодното а не практичното), 3то и то като второто.
Прав си че в България новите коли са с по-лошо качество, а трябва да е обратното имайки в предвид пътищата в Източна европа. Автолизинга е сравнително нова услуга за БГ и всички Лизингови компании се стараят (както всяка нова услуга) да впечатлят компанията "майка" с големи % приходи (както беше с мобилните оператори навремето).
Аз лично не бих си купил нова кола, за да й треперя на всяка дупка и да се дразня че за 6 месеца се е разхлопала като за 15 годишна!
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3