Какво стана с дизела
Модератор: Общи модератори
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Какво стана с дизела
Колеги какво стана с дизела отивам да
зареждам вчера и
1.44 а92 1.40 , а95 1.42.
Според вас Цената на дизеловия
автомобил ще остане ли по висока
или ще претърпи изменения ако тази
тенденция се утвърди
зареждам вчера и

1.44 а92 1.40 , а95 1.42.
Според вас Цената на дизеловия
автомобил ще остане ли по висока
или ще претърпи изменения ако тази
тенденция се утвърди

- Cobra
- Turbo Pilot
-
- Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
- Мечтае да кара: Това което си карам
Надали тъй като сам можеш да прецениш колко бензин гори 2.5 бензинов мотор, и колко моя 2.5 дизел.
Но въпреки това е доста неприятно

- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
И като се сметна предимството пред закупуването на дизел и бензин и разликата в цената излиза че за да си купя 330д и да съм напред от разликата в цената на бензина и дизела трябва да мина около 300000км ... което само по себе си е почти невъзможно за по-малко от 5 6 години ... което означава че практически няма смисъл да се купува дизел пред бензин, като се има в предвид че и дизеловия двигател поради по-голямата си компресия е по-малко издръжлив от атмосферния бензинов
Ха честито!

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- Cobra
- Turbo Pilot
-
Да затова си съвсем прав пък и както се казва "бинзина си е бинзин
",обаче като е заварено положението и вече си го имаш дизела 

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Cobra написа:Надали тъй като сам можеш да прецениш колко бензин гори 2.5 бензинов мотор, и колко моя 2.5 дизел.
2.5 дизел недей го сравнява с 2.5 бензин

- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
Позатрих, малко мнения, но все пак се усещайте, рекламирате нелегална бензиностанция в открит форум!
+ Това се отклонихте коренно от същността на темата!
+ Това се отклонихте коренно от същността на темата!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Alexi написа:Cobra написа:Надали тъй като сам можеш да прецениш колко бензин гори 2.5 бензинов мотор, и колко моя 2.5 дизел.
2.5 дизел недей го сравнява с 2.5 бензинсравни го с 2.0 примерно ,или 1.8ис и тогава виж разхода в пари .. в момента са тежки времена за собствениците на дизел ,да не говорим че и масло се сменя по често ,и частите са по скъпички .. но няма да се запази тази цена ,пак ще се върне както преди т.е. нафтата малко по евтина (3-4 ст) от 92.
Изключвайки помпата и турбината кои точно части на дизела са по- скъпи от на бензина?
Айде нека кажат тук собствениците на бензинови коли колко от тях са минали 100к близо със стара кола за ~ 2 години без да дадат нито една стотинка за нещо свързано с мотора при среден разход 6.5..
Колкото и да се опитвате да изкарате дизела по- неизгоден за каране от бензина няма как да стане, както и да го смятате! Може да бръмчи, да трака, да тресе ама си е по- ефтино, за това спор не може да става.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
bum_bum написа:Alexi написа:Cobra написа:Надали тъй като сам можеш да прецениш колко бензин гори 2.5 бензинов мотор, и колко моя 2.5 дизел.
2.5 дизел недей го сравнява с 2.5 бензинсравни го с 2.0 примерно ,или 1.8ис и тогава виж разхода в пари .. в момента са тежки времена за собствениците на дизел ,да не говорим че и масло се сменя по често ,и частите са по скъпички .. но няма да се запази тази цена ,пак ще се върне както преди т.е. нафтата малко по евтина (3-4 ст) от 92.
Изключвайки помпата и турбината кои точно части на дизела са по- скъпи от на бензина?
Айде нека кажат тук собствениците на бензинови коли колко от тях са минали 100к близо със стара кола за ~ 2 години без да дадат нито една стотинка за нещо свързано с мотора при среден разход 6.5..
Колкото и да се опитвате да изкарате дизела по- неизгоден за каране от бензина няма как да стане, както и да го смятате! Може да бръмчи, да трака, да тресе ама си е по- ефтино, за това спор не може да става.
ем да де аз ко казах .. 6.5 гори 316ката на баща ми ,само че той е дал 3500 за Е36ца ,а ти 13500 сигурно .. ай сега раздели и разликата от 10к за 2 години и го прибави към горивото .. сложна задачка нали

- Cobra
- Turbo Pilot
-
Alexi написа:Cobra написа:Надали тъй като сам можеш да прецениш колко бензин гори 2.5 бензинов мотор, и колко моя 2.5 дизел.
Е да де ама аз сравнявам,по вървене, щото от скромния ми опит

Иначе си прав

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Alexi написа:...
316- ката 6.5 може да гори само по надолнището по инерция

Не, че и на мен ми е много присърце 1.7 дизел ама тва има .. при тоя годишен километраж, дето го правя ко мой и 10 коня кола ще карам стига да върви с вода, бозя, пръдня или квото и да е по- ефтино

alx написа:по принцип дизеловото гориво е по-скъпо от бензина... във бг не знам ще обратното обаче...
ми ние тука сме си винаги наопаки
миналата година и аз доста обиколих
европата и нявсякъде ми направи
впечатление, че дизела е по-скъп
и че имат само Бензин и Дизел без там
разните му 92-95-98 и т.н. странно

32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3