Маршерутки...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Маршерутки...

Мнение от StuNNeR » 14 Мар 2005, 22:46

Акция "Прави пътници" стартира КАТ от тази сутрин. Операцията се налага заради грубите нарушения на шофьорите на маршрутни таксита. Столичани се оплакват от лошите условия на пътуване в бусовете. Докато не се наблъскаме като сардели, шофьорът не тръгва, оплака се 27-годишната Радостина Стоилова. Тя допълни, че почти винаги пътува права в маршрутката до работата си.
Когато шофьорът рязко набие спирачки, падаме един върху друг, обясни тя.
От днес катаджиите ще заемат позиции около спирките в цяла София. Те ще спират маршрутните таксита наред и ще проверяват дали вътре има прави пътници. Според закона за движение по пътищата шофьорите имат право да качват толкова пътници, колкото са метата за сядане в бусовете. Ако има правостоящи, водачите ще отнасят глоби. Санкцията е 20 лв. и отнемане на 3 контролни точки от талона.
Катаджиите ще проверяват още дали шофьорите раздават билети на пътниците, тъй като това е застраховка за гражданите при евентуален инцидент. Пътните полицаи ще следят и дали шофьорите спират неправилно по пътното платно и дали говорят по GSМ без задължителната устройство "свободни ръце".

Радостина Стоилова
пътник (27 г. )
- Защо се качихте в препълнената маршрутка?

- Никой не ми забрани. По прозорците има лепенки и не мога да видя дали в микробуса има правостоящи. Ако бях видяла навреме, нямаше да се кача. Само когато много бързам, поемам риска да се возя права в маршрутното такси.
- Някой шофьор на маршрутка връщал ли ви е, защото в микробуса няма празни места?

- Не, никога. Винаги съм се качвала. Има шофьори на маршрутки, които потеглят още преди да съм затворила вратата. Абсурд е шофьор да те върне, защото няма места.
- Шофьорът даде ли ви билет, когато му платихте?

- Не. Подадох точно пари и нищо не ми даде.

ШОФЬОРИТЕ
Всички правят нарушения
Александър Василев
шофьор (46 г.)
- Защо качихте дамата, при условие че в микробуса няма свободни места?

- Защото ми махна да спра, на улицата ли да я оставя? :mhihi:
- Знаете ли, че за това нарушение има глоба?

- Не съм единственият, който го прави. :mhihi: Всички колеги качват правостоящи пътници. Няма откъде да изпаднат, :mhihi: пък и в София всички се движат бавно заради постоянните задръствания.
- Връщали ли сте пътници, защото в маршрутката няма място?

- Да, случвало ми се е. :mhihi: Но само когато е много препълнена, а не защото трябва да пътува прав.
- Защо не подадохте билет на дамата, когато ви даде парите?

- Забравих, на всеки се случва. :mhihi:

Само едно ще кажа:СМЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕХ

П.С.Тея новите маршерутки са с максимум 5-6 места.Аз лично винаги съм бил прав докато пътувам.И защо ли е така.Елементарно:По-малко места-повече правостоящи-повече пари...Нямам какво да допълня...

ВИНОВНИ! Но не само те,а и тези които трябва да следят за спазването на ЗАКОНА,ако въобще някой му обръща внимание...

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 14 Мар 2005, 23:18

Аз съм си мислел много пъти как могат шефовете на линиите да следят подчинените си (шофьорите) дали не крадат. И все си втълпявам, че шофьорите си взимат парите за собствения джоб от правостоящите, апък от хората, за които има места отиват в касата на фирмата :roll: Апък наглостта им спрямо другите участници в движението и превозваните хора (товар) просто оставям без коментар. Всичко, което се каже по техен адрес ще е малко... :evil:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Slavi_m » 14 Мар 2005, 23:46

Следи се и дали не крадат...има начин.
Един приятел работеше точно това-агент под прикритие.Качва се като пътник и следи колко хора се качват и записва после.След това предава списъка където трябва и получава заплащане.По цял ден се возеше нагоре надолу :)

1 9 1 4
Аватар
Кара: e30

Мнение от agopsi » 14 Мар 2005, 23:53

по темата МЕНЕ ЕДИН ДВА ПЪТИ НЕ СА МЕ КАЧВАЛИ маршрутки...просто защото ако се бях качил щях да отнема и поседната глътка въздух на около 25те човека в марш.а може и шофера да е мислил за моето добро че няма къде да влезна и да не се натискам на хората :mhihi: ама аз знам че шефовете на маршрутните таксита имат зимане даване с КАТ.айде успех
!!!BLUE POWER !!! BMW POWER !!!
======================

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 15 Мар 2005, 1:14

1. това са глупости само за правостоящите! В маршрутките съвсем спокойно могат да се качват и правостоящи, НО НАЙСТИНА тея от марширутките качват прекалено много. Ама защо всички пропищяват сега като се стопли времето, а не се оплакваха като беше мега клинч???

2. Главния проблем на маршрутките е, че гонят график и заради който се налага да карат бързо и да мачкат яко нарушения! НЕ ГИ ОПРАВДАВАМ, напротив!

3. Колкото до лъженето за билетчетата, до колкото знам те имат някаква дневна сума която после трябва да дадат на шефа а другото прибират за себе си:!: Поне преди беше така :!:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 15 Мар 2005, 1:14

Никой не следи шофьорите.Имат си рента на смяна(примерно 150 лв)
и каквото изкарат над нея,си е за тях.
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

Потребител
Аватар

Мнение от momo76 » 15 Мар 2005, 10:04

Напротив следят ги и то доста сериозно. Фирмите си имат нещо като разузнавателен-доноснически отдел. По трасето има контроли и следят всичко, 5мин закъснение 10лв. От време на време дори им проверяват пътния лист където са описани номерата на билетите. Те затова и бързат, ако закъснее 2 пъти и го глобят може да му се наложи вечерта да си извади от джоба че да си плати рентата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 15 Мар 2005, 13:27

да им е гадно... интересно ми е кога някой ще повдигне въпроса, че така по кръстовища и по средата на пътя не може да се спира. сигурно си мислят, че авариините означават неограничен имунитет :evil:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от la » 15 Мар 2005, 13:28

Интересна тема :) Моето мение за добрата идея:

Много смешно. А по автобусите и тролеите и трмаваите колко хора сядат и колко пътуват правостоящи? Като имат претенции някои - да хващащт таксита или градски транспорт. За правостоящите - не може да е забранено, защото са пригодени (високи и чвек има къде да се хване).Иначе ще трябва да забранят правостоящи и в автобусите хехе. Ако качват само по петима аз никога няма да стигна до централна гара от Студентски град с маршрутка! Тя никога няма да мине празна. И какво? Трябва да се тъпча не в маршрутка която стига за два птъти по малко време,а да се тъпча в 280 дето спира много по-често заради спирките и вози хората не по-малко като чувал с картофи, само дето ще трябва и да се прикачвам защото директна линия до гарата няма от там където аз бих искала да се качвам. И ще трябва с големите чанти да се прикачвам като ненормална и да ги мъкна дето тежа 40 кг а чантата 20. Тези недоволни пътници кой ги кара да се качват. Ако знаят, че се пълни и не им харесва да пътуват по друг начин. Или се надяват, че от тези сума народ дето принципно позлват маршрутката в този час, те ще се вредят да влязат и да седнат и ще си ходят на работа, а тези дето нямат претенции да стигнат и прави ще останат на сприката, за да им е широко на другите. Или фримите ще пуснат конвойни маршрутки да могат да се качат желаещите. Достатъчно шофьори на петица са ми дигали рамене и не са спирали, защото е пълно. И не знам да съм чакала в маршртука повече от 10 мин да тръгне. Поне за петица. Е, ще се срещнем в 280!!!! Още нещичко.. ако превозните средства започнат да пътуват наполовина празни хората няма да намалеят, значи ще трябва превозните средства да станат два пъти повече... Аз си стягам багажа и бягам надалече от София ако това стане.. тогава ще трябва повече място в маршрутката наистина..за противогази. Все пак като спреш маршриукра и видиш, че е пълна, не си длъжен да се качваш. Мисля всеки знае натоваренсотта им, може да не се качи и от първата спирка като знае какво ще стане. За билетчетата и тръгването преди да се е качил пътника съм съгласна. И да карат по-бавно, пак ще е по-бързо от автобусите.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lordofthedance » 15 Мар 2005, 13:49

Евала Ла,всичко е много точно казано :lol:

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 15 Мар 2005, 14:40

да споделя моя опит и какво видях на бул черни Връх доло на хотела ХИЛТЪН еди с марша от главното платно се качи на тротоара и влезе в локалното шот има6е задръстване още от ХЕМУС баси наглия човек маи доста е закаснявал :mhihi:
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Slavi_m » 15 Мар 2005, 16:09

smoKing написа:
la написа:... Аз си стягам багажа и бягам надалече от София ако това стане...

ами, прав ти път :arrow: :mhihi:

:kuku:

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 15 Мар 2005, 17:11

la написа:...

Евала таман се чудих как аз да го напиша това

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от StuNNeR » 15 Мар 2005, 17:33

li написа:А по автобусите и тролеите и трмаваите колко хора сядат и колко пътуват правостоящи? Като имат претенции някои - да хващащт таксита или градски транспорт

Не можеш да говориш за автобуси,тряваи и прочие,при тях са предвидени места за правостоящи!А маршерутките имат ли такива?!
Сичко е побългарено!Купили наще маршерутки с място за инвалид за да е широко вътре,сложили лепенка откъдето трябва да влиза инвалидната количка"не е вход" и готово,имаш си вече едно мини рейсче.А жалкото е че това място не се изпозва наистина по предназначението му! :evil:
li написа:Още нещичко.. ако превозните средства започнат да пътуват наполовина празни хората няма да намалеят, значи ще трябва превозните средства да станат два пъти повече... Аз си стягам багажа и бягам надалече от София ако това стане..

Ами така е в белите държави,смятат си хората колко коли ще има трябват за да минават на 10 мин. и ги купуват.Сложно?! НЕ!Изгодно?!Също не!А отностно замърсяването на въздуха проблема е съвсем друг!Защото не може да искаш чист въздух,когато се возиш в икаруси и мецедеси(за любимите жълти говоря,които много обичат да горят) с които дядо ми и баба ми са ходели на диско в гимназията.И не е нужно чак с два пъти да се овеличават,вярвай ми.А и замърсяването от автомибили е световен проблем,нима се надяваш то1но ние тук да го решим...
И да карат по-бавно, пак ще е по-бързо от автобусите.

Ами знаеш ли има един закон.Казва се закон за движение по пътищата.Как ли една маршерутка може да е по- бърза от дин автобус щом и двамата трябва да се движат с не повече от 50км/ч?! Аха сетих се един начин.Но нали точно ние тук говорим как трябва да спрем този начин за да няма повече трагично загинали хора.Не мога да разбера хем искате едното хем пък и другото?!Не става така.А относно това кой по-бърз бил мога да ти кажа,че в ена страна като Унгария автобусите се движат в тяхната си оградена с жълто лента(същата като на Цариградско на,която пише BUS) и са доста бързи,защото никой не им пречи!Значи има начин няма амбиция...

Следваща

Назад към Извън Темата