За използването на халогени?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от anica banica » 13 Мар 2005, 16:59

Доста хора се вълнуват от тоя въпрос, та ето какво казва правилникът:

Неправилно използване светлините на МПС
а) без опасност за движението (чл. 183, ал.3, т.1) - 30 лв. + 5 точки
б) с опасност за движението (чл.180, ал.1, т.1) - от 20 до 150 лв. + 5 точки

Аз, лично, по "добре осветените" ни нощем софийски улици и в лошо време (ама то тогава май е позволено :)) винаги карам на къси и халогени.
You will find adventure
or the adventure will find you.

Sooooo many times
Аватар

Мнение от pAbLo » 15 Мар 2005, 19:21

Карам на спомени.
При намалена Видимост до 150 метра употребата на предни ДОПЪЛНИТЕЛНИ светлини се разрешава.
При под 50метра се допуска употребата на ЗАДНА светлина за мъгла.
Допълнителните светлини не трябва да са свързани към основните а да имат допълнителен бутон/копче/превключвател за включването им.
Така че и номера НЕМОГА да ги спра не МИНАВА :roll:
АМА това на значи че ДУПЕТАТА в България могат да ми карат на Фар за мъгла в най-чист и ясен летен ден.МА като им ръгнеш дългите и клаксона във врата често гледат тъпо и неразбиращо за кво пък :evil:
Така че употребата на допълнителните светлини е повод да имаме срещш с органите на реда :uups: Ако няма за кво друго това е удобен повод да МУУУУУУУЧАТ :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 15 Мар 2005, 19:26

особено разни яйца и А4ки ,при които задължително е пуснат фара за мъгла отзад ,щото добавя 5 коня .. инак аз си карам на халогени и денем ,до сега не са ме спирали за тях .. регулирал съм си ги правилно ,никого не заслепяват .. то халогените трябва да светят ниско долу за да са ефективни при мъгла.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ngoro » 20 Мар 2005, 11:11

Абе не са само а4-ки и яица :)
Аз основно засичам новички френски бангии на които май има подсилване на основните светлини а не отделен фар за мъгла. И уеуйата вътре явно ги е включила есента като е ходила до село да си взима рентата от компири и се така си джитка.
Е тогаз вадя слънчевите цайси посред нощ и праскам дългите. Жалкото (както колегата pAbLo спомена) е че лечението с дълги да им сгрее вратлето и клаксон не помага :(

Предишна

Назад към Извън Темата