Какво стана с дизела
Модератор: Общи модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Cobra
- Turbo Pilot
-
- Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
- Мечтае да кара: Това което си карам
А пък в щатите просто НЯМА дизел по бензиностанцийте
Тука сме си Булгаристан ама си го обичаме тоя край!

Тука сме си Булгаристан ама си го обичаме тоя край!

- Tod
- ентусиаст
-
- Кара: M3 и Volvo XC70
В този ред на мисли, щатите и коли нямат, с малки изключения.
Имат голяма армия и им е евтино горивото.......
Всъщност имат нещо подобно на дизел, което зареждат на камионите си но е непригодно за модерен европейски автомобил!

Имат голяма армия и им е евтино горивото.......
Всъщност имат нещо подобно на дизел, което зареждат на камионите си но е непригодно за модерен европейски автомобил!
- BESSNIA
- Разработва двигатели и хотели
-
- Кара: M3 s54 , e23 745i ,e36 328, M3 s38
- Мечтае да кара: отново м3 е30 :)
аз па днес си купих нафта на 80 ст. и наливах ,наливах и резервуара взе ,че преля (кат по тошово време). След това па взе та протече явно има "пробоини" в горния краи ама нали не е виждал толко нафта от както колата е в мене.
та сега пада яка возия ,че колко изгора, изгора другото ще изтече.
Има си и предиство дизела като за начало кпд.то му е по голямо и обикновенно рахода е по нисък. па и винаги си има трактористчета и тираджиичета дето крадат нафта и обявяват промоции.

та сега пада яка возия ,че колко изгора, изгора другото ще изтече.

Има си и предиство дизела като за начало кпд.то му е по голямо и обикновенно рахода е по нисък. па и винаги си има трактористчета и тираджиичета дето крадат нафта и обявяват промоции.
0878155158 BG. номер
+447733066030 англ. номер
+447733066030 англ. номер
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
- Tod
- ентусиаст
-
- Кара: M3 и Volvo XC70
От 17 03 2005 00.00часа +2% цената на дизела!
да ни е честита !
Всички останали горива са понижени, дизелът нагоре
да ни е честита !
Всички останали горива са понижени, дизелът нагоре

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
naskoksan написа:ми ние тука сме си винаги наопаки
миналата година и аз доста обиколих
европата и нявсякъде ми направи
впечатление, че дизела е по-скъп
и че имат само Бензин и Дизел без там
разните му 92-95-98 и т.н. странно
Има - само 4е не му пишат теzи оzна4ения(а нормален, супер и подобни), но по принцип има 3 вида бенzин - Super съм сигурен 4е е 98, нормалния е 95 , а zа третия предполагам 92
Любов има само в чата, в сапунените сериали и розовите книжки, всичко друго опира до пари и секс!
- marti the pi4
- младши ентусиаст
-
[quote="Cobra"][quote="Alexi"][quote="Cobra"]Надали тъй като сам можеш да прецениш колко бензин гори 2.5 бензинов мотор, и колко моя 2.5 дизел.
Но въпреки това е доста неприятно
[/quote]
2.5 дизел недей го сравнява с 2.5 бензин
сравни го с 2.0 примерно ,или 1.8ис и тогава виж разхода в пари .. в момента са тежки времена за собствениците на дизел ,да не говорим че и масло се сменя по често ,и частите са по скъпички .. но няма да се запази тази цена ,пак ще се върне както преди т.е. нафтата малко по евтина (3-4 ст) от 92.[/quote]
Е да де ама аз сравнявам,по вървене, щото от скромния ми опит
за Е39 мога да сравня 525тдс само с еквивалента бензин (23-ка не съм карал, пък 520-е осезателно по-слаба) та затова,как да я сравня са малкото ми купе,което БТВ пак гори ДОСТА повече от 5-цата
Иначе си прав
[/quote]
и как пък го разбра , че е ОСЕЗАТЕЛНО ПО-СЛАБА , аз нямам такива наблюдения
Но въпреки това е доста неприятно

2.5 дизел недей го сравнява с 2.5 бензин

Е да де ама аз сравнявам,по вървене, щото от скромния ми опит

Иначе си прав

и как пък го разбра , че е ОСЕЗАТЕЛНО ПО-СЛАБА , аз нямам такива наблюдения

gambling with the devil on the road
- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
BESSNIA написа:аз па днес си купих нафта на 80 ст. и наливах ,наливах и резервуара взе ,че преля (кат по тошово време). След това па взе та протече явно има "пробоини" в горния краи ама нали не е виждал толко нафта от както колата е в мене.![]()
![]()
та сега пада яка возия ,че колко изгора, изгора другото ще изтече.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
И мойта така я карам да повръща нафта като напипам нелегална от някъде

Ама като се замисля и по бензиностанциите винаги пълня "до горе".
- anica banica
- кандидат ентусиаст
-
Е хайде - дръжте се
Днес - дизелът, скоро...
от www.segabg.com
Петролът пак побесня
Повишаването на цената на дизела у нас ще увеличи инфлацията
Надежда Семерджиева
Петролът на борсата в Ню Йорк достигна вчера рекордните 57,30 долара за барел. Дори решението на Организацията на страните-износителки на петрол (ОПЕК) да увеличи добива не доведе до поевтиняване на суровината. Върху цените на стоките и услугите у нас най-пряко влияе дизелът, който надмина бензина - вече е 1,50 лв. за литър.
-------
На Нюйоркската борса барел нефт се продаваше преди ден за 56,46 долара. По данни на агенция "Блумбърг" и след края на борсовия ден в сряда цената продължи да расте и достигна рекордните 56,69 долара за барел. Никога досега барел петрол не е струвал толкова скъпо. Предишният рекорд от октомври 2004 г. беше надхвърлен почти с долар.
Причината за скока на цените е съобщението за рязкото съкращаване на запасите на горива в САЩ.
Участниците в ОПЕК се договориха от 1 април да увеличат добива с 500 000 барела за денонощие - до 27,5 млн. барела. Ако цените на нефта не се понижат и след тази мярка, ОПЕК обеща да увеличи с още половин милиона барела дневно добива от май. "Смятам, че цените на петрола ще растат, особено през четвъртото тримесечие на годината", заяви пред Ройтерс президентът на ОПЕК и министър на петрола на Кувейт Ахмад ал-Фад-ал-Сабах. Според експерти върху цените влияе не обемът на добива, а търсенето. То е най-голямо в Индия и Китай. Анализатори предупредиха, че ОПЕК работи на границите на възможностите си. Само Саудитска Арабия и Кувейт могат значително да увеличат добива в кратък срок. Общият добив на нефт на страните от ОПЕК ще е 30 млн. барела през последните четири месеца на годината, смятат анализатори.
Депутатът от ОДС Валентин Василев поиска изслушване на министрите Николай Василев, Милен Велчев и Милко Ковачев в икономическата комисия на парламента заради повишаването на цените на дизеловото гориво. Според Василев драстичното увеличение на цената му и фактът, че тя вече надвишава тази на бензина, ще се отрази лошо на икономиката. На 15 и на 17 март "ЛУКойл Нефтохим"-Бургас увеличи цените на дизеловото гориво с по 2% и на някои бензиностанции то вече се продава за около 1,50 лв. за литър. Това неминуемо ще доведе до увеличаване на инфлацията. За първите два месеца инфлацията у нас е 1,6%.

от www.segabg.com
Петролът пак побесня
Повишаването на цената на дизела у нас ще увеличи инфлацията
Надежда Семерджиева
Петролът на борсата в Ню Йорк достигна вчера рекордните 57,30 долара за барел. Дори решението на Организацията на страните-износителки на петрол (ОПЕК) да увеличи добива не доведе до поевтиняване на суровината. Върху цените на стоките и услугите у нас най-пряко влияе дизелът, който надмина бензина - вече е 1,50 лв. за литър.
-------
На Нюйоркската борса барел нефт се продаваше преди ден за 56,46 долара. По данни на агенция "Блумбърг" и след края на борсовия ден в сряда цената продължи да расте и достигна рекордните 56,69 долара за барел. Никога досега барел петрол не е струвал толкова скъпо. Предишният рекорд от октомври 2004 г. беше надхвърлен почти с долар.
Причината за скока на цените е съобщението за рязкото съкращаване на запасите на горива в САЩ.
Участниците в ОПЕК се договориха от 1 април да увеличат добива с 500 000 барела за денонощие - до 27,5 млн. барела. Ако цените на нефта не се понижат и след тази мярка, ОПЕК обеща да увеличи с още половин милиона барела дневно добива от май. "Смятам, че цените на петрола ще растат, особено през четвъртото тримесечие на годината", заяви пред Ройтерс президентът на ОПЕК и министър на петрола на Кувейт Ахмад ал-Фад-ал-Сабах. Според експерти върху цените влияе не обемът на добива, а търсенето. То е най-голямо в Индия и Китай. Анализатори предупредиха, че ОПЕК работи на границите на възможностите си. Само Саудитска Арабия и Кувейт могат значително да увеличат добива в кратък срок. Общият добив на нефт на страните от ОПЕК ще е 30 млн. барела през последните четири месеца на годината, смятат анализатори.
Депутатът от ОДС Валентин Василев поиска изслушване на министрите Николай Василев, Милен Велчев и Милко Ковачев в икономическата комисия на парламента заради повишаването на цените на дизеловото гориво. Според Василев драстичното увеличение на цената му и фактът, че тя вече надвишава тази на бензина, ще се отрази лошо на икономиката. На 15 и на 17 март "ЛУКойл Нефтохим"-Бургас увеличи цените на дизеловото гориво с по 2% и на някои бензиностанции то вече се продава за около 1,50 лв. за литър. Това неминуемо ще доведе до увеличаване на инфлацията. За първите два месеца инфлацията у нас е 1,6%.
You will find adventure
or the adventure will find you.
or the adventure will find you.
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3