въпрос за ДОТ на гуми

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 02 Апр 2009, 10:08

Любимата ми тема :mhihi:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 02 Апр 2009, 10:14

hemicharger написа:Ако гумите са карани само лятото, а зимата са седяли на топло - 20 градуса, то значи каучука е ок. Сам ще разбереш дали са станали на пластмаса

Хеми, не знам да има хора да си държат гумите У хола зимата :mhihi: А кат твоя гараж май няма много. По мазетата, където според мен масово се държат гумите... е доста студеничко :confused:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 02 Апр 2009, 10:16

Ако си ги взел втора ръка от Италия, смятай че са толкова изгорели за тези години, че не можеш да си представиш.

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: от онея старите....
Мечтае да кара: магазинска е30-ка

Мнение от GEORGIEV » 02 Апр 2009, 10:53

Ма как само се нахвърлихте,все едно всички карате с ДОТ 08 :roll: и всички си купувате гуми от магазина.........да бе сигурно :mhihi:

И не само дот-а оказва влияние на гумата,предните са ми дот 04 ,но са като нови,а има гуми 06 и вече са дървени и нацепени между грайфера :!:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 02 Апр 2009, 11:03

Не знам за другите колега, но аз наистина си купувам гумите само от магазина (нови), защото според мен така е по-евтино от моята гледна точка. И мисля че ако караш БМВ, трябва да си купуваш нови гуми от магазина, а старите да продадеш на тези с ...., ........ или ...... .

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Re: :)

Мнение от Vasko » 02 Апр 2009, 20:22

Ganchev_І написа:До колкото знам от един гумаджия срока на годност на една гума е от порядъка на 4-5 години.След това вече характеристиката на тази гума вече не е същата! Поздрави.

Как изкарвате с едни гуми по 3-4 сезона ? Аз на година въртя по около 30 000-40 000 км и след втората година моите гуми вече за нищо не стават :((.Сега и аз си търся по-евтина гума от 160лв. ама няма .И май пак ще се изръсвам с 600 -700лв. за нови гуми .Карам с 205/60/15. Някой от има нещо по-тънко от 160 лв. за бройка да се обажда.

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 02 Апр 2009, 20:28

Всичко е относително. Най- вече зависи от състоянието на гумите, макар, че има значение и ДОТ- а. Идеалният вариант е с нови- това е ясно. Мисля, че до пет годишни втора ръка, също вършат добра работа при условие че са читави.
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от biohazard » 02 Апр 2009, 21:04

Мордехай написа:Не знам за другите колега, но аз наистина си купувам гумите само от магазина (нови), защото според мен така е по-евтино от моята гледна точка. И мисля че ако караш БМВ, трябва да си купуваш нови гуми от магазина, а старите да продадеш на тези с ...., ........ или ...... .

Аз също си купувам гумите нови,карам ги 2 сезона и свалям.но колега имай предвид,че от БМВ до БМВ има огромна разлика.Не всички имат възожност да дават по 1000 лв.на сезон за гуми!То ако става за въпрос,неписано правило си е,че гумите не е добре да се демонтират всеки сезон от джантите.Аз затова си имам 2 комплекта джанти+2 гуми.Не виждам как ако карам Е36 или Е39,ще мога да си позволя да давам по 2000 лв. на година за джанти и гуми.И все пак по-добре куча марка гуми/15-ки/,от колкото втора ръка Конти спорт на 4-5 год!

ентусиаст
Аватар
Кара: осем цилиндрови

Мнение от .::Братоев::. » 02 Апр 2009, 22:21

biohazard написа:
Мордехай написа:Не знам за другите колега, но аз наистина си купувам гумите само от магазина (нови), защото според мен така е по-евтино от моята гледна точка. И мисля че ако караш БМВ, трябва да си купуваш нови гуми от магазина, а старите да продадеш на тези с ...., ........ или ...... .

Аз също си купувам гумите нови,карам ги 2 сезона и свалям.но колега имай предвид,че от БМВ до БМВ има огромна разлика.Не всички имат възожност да дават по 1000 лв.на сезон за гуми!То ако става за въпрос,неписано правило си е,че гумите не е добре да се демонтират всеки сезон от джантите.Аз затова си имам 2 комплекта джанти+2 гуми.Не виждам как ако карам Е36 или Е39,ще мога да си позволя да давам по 2000 лв. на година за джанти и гуми.И все пак по-добре куча марка гуми/15-ки/,от колкото втора ръка Конти спорт на 4-5 год!

Да бе то ние сички знаем ,че нови гуми е най-добре ама не всеки има възможност вие карате 05" година коли остава да карате с някви гуми каде някои ги е хвърлил там с по 5 6 мм грайфер.Но 04 дот не е чааак толкова стара гума ест няма да държи като новата гума ама за лятото става като се нагрее ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от грешната страна

Мнение от martoto » 02 Апр 2009, 22:41

Хубаво де, вярно е че не всеки може да си позволи чисто нови гуми, ама как ще ми обясните това, че се дават пари за 17-ки джанти и после се слагат стари гуми щото познайте - нямало пари. Даже наскоро имаше тема на пич дето щял да тегли кредит за да си вземе джанти за 1000лв но нямало да останат пари за нови гуми и затова - втора употреба. Ами за значително по-малка сума се взимат 15-ки от реномирана марка, как пък все "гъзарията" е преди сигурността?

Друг е въпроса, че липсата на средства не е оправдание. Значи сте надскочили възможностите си да експлоатирате автомобила дето сте си купили.
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 02 Апр 2009, 23:39

много са факторите които забавят или ускоряват стареенето на една гума.... погледни я във низините на грайфера (между грайфера)- ако гумата е напукана там- не става за каране.. ако е гладка там- няма да се плашиш...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: e39 525dA
Мечтае да кара: м6

Мнение от moni76 » 03 Апр 2009, 0:13

момчета аз исках да питам за НОВА гума със стар DOT!? ...Мишелин ако има значение... та искам да чуя мнението ви?
My BMW history:
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39

Изображение
http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c&NR=1 8)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 03 Апр 2009, 0:30

стига глупости бе!! аз карах едни мишленки с дот 4703 миналата година и само на ръмеш се лъзгаха иначе ок всичко Мишлена е здрава гума!!!!

после като ги смених спирачния път намаля с 20 метра ама тва др въпрос ;)
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 03 Апр 2009, 0:32

GEORGIEV написа:Ма как само се нахвърлихте,все едно всички карате с ДОТ 08 :roll: и всички си купувате гуми от магазина.........да бе сигурно :mhihi:

Летните ми 4 гуми са с дот 0309, зимните с ДОТ 2408. Що?
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 03 Апр 2009, 0:37

moni76 написа:момчета аз исках да питам за НОВА гума със стар DOT!? ...Мишелин ако има значение... та искам да чуя мнението ви?

измиваш гумата яко с препарат.Като изсъхне като я щипнеш трябвада е еластична.Ако е твърда значи е пластмаса.Ако ще и дот 08 да е-заминала е.Австрииска с дот 03 е по добре от гръцка с 06 дот.Гумата я мори температурата най много.Виждал съмгуми с дот 02 -направо магазин.Виждал съм 06 дот-напрао за палеж.За нищо друго не стават :!: :!: :!: Питайте ме откъде знам :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата