Откраднат, но не съвсем автомобил - моля, помощ!
Модератор: Общи модератори
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: РЕ
KEVIN-30 написа:Пускаш автомобила за издирване като вписваш чее бил предаден за времнно стопанисване в твоя роднина който сее оказал недобросъвествен стопанин към твоята собственост.
2) В СЛЕДСТВИЕТО и ЮРИДИЧИЕСКАТА практика има 1 тънкост която се нарича "ОБСЕБВАНЕ' на чужда собственост.Продобиване на собственост без знанието на предишния и собственик.
УСПЕХ КОЛЕГА
P.S. Колега,раздухай случая и в пресата,и да видиш на колко НОТАРИУСА ще им се подпалят дупетата как са изповядали тези сделки.
И с това съм опитал - съветвах се с адвокат - не можело да се прави срещу неизвестен извършител. Мога за всичко да съдя само и единствено роднината си, което означава да се скарам с цялата си рода... сложна работа.
- тъчи
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е30 м10б18,е36 м52б20
Пиши на господари на ефира.(Ако се съгласят да се захванат със случая.)Много хора имат подобен проблем и ще е интересно за тях как могат да излязат от такава ситуация.Просто когато си опитал всички други варианти,нищо не ти пречи да опиташ и там пък може и да се получи.
- Манчев73
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34-столичанка в повече
тъчи написа:Пиши на господари на ефира.(Ако се съгласят да се захванат със случая.)Много хора имат подобен проблем и ще е интересно за тях как могат да излязат от такава ситуация.Просто когато си опитал всички други варианти,нищо не ти пречи да опиташ и там пък може и да се получи.

- prostia
- младши ентусиаст
-
- Кара: e28 e30 e38
ами ако кажеш че си изгубил докоментите те ще ти издадът нови
и след време ще се оплачеш че са ти откраднали номерата пак ще ти дадът нови
после бракуваш
една съседка така направи преди около две години и номера мина
после бракуваш
И този вариант проучих... и щеше да работи, АКО роднината не беше дал и големият талон. Продължавам да се питам за чий му е било да го дава тоя големия талон, след като не е нужен за нищо на купувача, и дори след прехвърляне/бракуване пак си остава в теб ама продупчен...
За издаване на нови документи искат големия талон. Ако е изгубен и той - искат да видят колата. Ако липсват и двете - кофти, получава се моята ситуация...
За издаване на нови документи искат големия талон. Ако е изгубен и той - искат да видят колата. Ако липсват и двете - кофти, получава се моята ситуация...
prostia написа:ами ако кажеш че си изгубил докоментите те ще ти издадът нови
после бракуваш
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Колега аз бях изпаднал в такава ситуация.
За съжаление изхода е само и единствено да намериш сегашния собственик и да направите нотариално заверен договор.
Лошото е че договор със задна дата нито един нотариус няма да ти направи,така че се надявай тоя сегашния собственик да не е правил много нарушения че всичко се пише на теб.И чааак до датата на договора.
За съжаление изхода е само и единствено да намериш сегашния собственик и да направите нотариално заверен договор.
Лошото е че договор със задна дата нито един нотариус няма да ти направи,така че се надявай тоя сегашния собственик да не е правил много нарушения че всичко се пише на теб.И чааак до датата на договора.
- Банго
- младши ентусиаст
-
е как да не можеш да я пуснеш за открадната или изчезнала?Аз така си намерих едната кола преди време просто я пуснах за изчезнакла поади същата причина и ми я намериха и дажи ми я върнаха.А пък преди около 1-месец се случи и така със моята Е30-ка купих я и да я прехвърлиме но собственика го нямало понеже колата е минала през около 20-човека(бартерджий) и не се знае каде е,но го намерих и да я прехвърлиме но тои я бил обявил за открадната понеже имал много данаци и няма как да намери колата за да я отпише от обшината.Както и да е човека ми казва на мен така:
Няма да я прехвърля или да я сваля от издирване докато не се платят данаците които са във размер на 435.30ст. Но представятели си как един път ще платя колата и после и данаците на тоя няма как да стане.Аз си взех парите от този кадето ми я продаде а човека си взе Е30-ката.После аз му платих данаците и кола си остана за мен даже вече е и на мое име.Такаче ако ме питаш отидо пусния за издирване и си я прибери или си направете договор за да си свршиш работа.Ако така не се справиш пиши на може да се измисли нещо ама пае е някой лев
Няма да я прехвърля или да я сваля от издирване докато не се платят данаците които са във размер на 435.30ст. Но представятели си как един път ще платя колата и после и данаците на тоя няма как да стане.Аз си взех парите от този кадето ми я продаде а човека си взе Е30-ката.После аз му платих данаците и кола си остана за мен даже вече е и на мое име.Такаче ако ме питаш отидо пусния за издирване и си я прибери или си направете договор за да си свршиш работа.Ако така не се справиш пиши на може да се измисли нещо ама пае е някой лев
ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
Притисни човека който е взел първия път колата от познатия ти. Той поне може да е имал договор с втория купувач. Заплаши го че ще го съдиш за присвояване на собственост, за да го сплашиш и да ти съдейства. Неразчитай на някакъв мобилен телефон да те спаси, от мъките които ще имаш занапред.
п.с. Аз ако бях на твое място щях да съдя и роднината си, роднини роднини, ама проблема е на твоята глава.
п.с. Аз ако бях на твое място щях да съдя и роднината си, роднини роднини, ама проблема е на твоята глава.
bmw
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Vlados написа:А как става пускането за издирване, някой може ли да обясни подробно.
Абе, Владос, що се правиш, че не знаеш - толкова е просто и лесно! Отиваш в РПУ-то при дежурния, той те праща при една леличка с компютър, диктуваш си регистрационния номер на автомобила, тя го чуква в системата и след 5 минути колата вече е обявена в бюлетина.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
.
Последна промяна steeN на 28 Сеп 2019, 12:26, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
[steeN] написа:в краен случай това с компютъра също не е невъможно в нашата хубава държава (за съжаление).
Колега, това с компютъра е абсолютно невъзможно. Няма смисъл да обяснявам защо. Мнението ми беше саркастично.
Моля никой да не се ползва от съвета, даден под формата на иронично мнение от мен, защото ако отиде с подобно искане при дежурния офицер на което и да е РПУ, вероятно ще получи нищо повече от присмех.
И ако някой друг в този форум знае по-добре от Vlados как се обявява кола за издирване, да се обади, ще получи бутилка Джак. Така че не му обяснявайте на него точно как се прави.
Fking написа:Аз съм имам лека разновиднсот на този случай.
Издавам генерално пълномощно на човек, той я продава, но губя връзка с него. Вече не е на мое име, но нямам никакъв документ с който да я махна от данъчното на мое име.
Как става?
Някакви документи изобщо има ли в теб на тази кола?
Свързаха ме с човек от КАТ. Съветът му към мен беше следният: ако става въпрос за стара таратайка, отиваш в полицията, казваш че си разглобил на части колата, но все си отлагал носенето на номерата за бракуване, и си ги изгубил заедно с документите, примерно при местене на квартира. Можело да се обявят НОМЕРАТА И ДОКУМЕНТИТЕ за издирване, при което се ти издават някаква хартийка, която сърши работа за данъчните.Проблем ще има само ако се намери колата - излиза че си излъгал.
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3