наказание
Модератор: Общи модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
Ей, ама много ви мързи да четете...
... за Закона за движение по пътищата не говорим, той е за балъците, ама ТАЗИ тема за какво е?...
Бонус: да не се луташ из нея, виж "НЕСПАЗВАНЕ ПРАВИЛАТА ЗА ДВИЖЕНИЕ" - чл.180, ал.1, т.3
... за Закона за движение по пътищата не говорим, той е за балъците, ама ТАЗИ тема за какво е?...
Бонус: да не се луташ из нея, виж "НЕСПАЗВАНЕ ПРАВИЛАТА ЗА ДВИЖЕНИЕ" - чл.180, ал.1, т.3
Последна промяна Vlados на 03 Апр 2009, 22:28, променена общо 1 път
- lubaka_320
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2001 e46 325i;е36 Touring
- Мечтае да кара: S50/52
Zubcho написа:Projektzwo написа:и с какво мислиш или си минал на спуснати бариери, с колело, със скейтборд, по корем, клекнал...
Не знам с какво и как е минал, ама ако са го хванали е бил надупен след това
немога се сабера ей

- Venkata
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW f10/3.0D
Мисля че е 8 точки и 50 лева, обаче виж при ЕЛГРЕКО за какво иде реч:
При неспиране на жп прелез без бариера или светофар глобата е 700 евро и книжката се отнема за 60 дни.
Ако пътувате в Гърция, вижте този линк за да спестите доста:
http://patepis.com/?p=726
При неспиране на жп прелез без бариера или светофар глобата е 700 евро и книжката се отнема за 60 дни.
Ако пътувате в Гърция, вижте този линк за да спестите доста:

http://patepis.com/?p=726
Колеги а да ви падне бариерата на ФакултетО в 22:00 часа вечерта,д ето няма 1 лампа.. да видим дали няма да минете.. за незнаещите идват едни момчета и почват безобидно да ти чистят прозореца, дори и без да искаш.. ако не им дадеш пари може и да ти счупят прозореца.. а станеш ли да се разправяш там, гаранция че няма да си тръгнеш.. а да видим дали няма да минеш през ЖП прелеза. Да не говорим че прелезите ги пускат 10мин преди да мине вкака.. +/- 2 мин...
Да не говорим за случей в който чакам на въпросната бариера 10мин. Има огромна колона от коли, минава влака. Колоната тръгва и докато стигна ЖП прелеза, оп пак свалят бариерата.. какво правим тогава? Още 10 мин..?
Да не говорим за случей в който чакам на въпросната бариера 10мин. Има огромна колона от коли, минава влака. Колоната тръгва и докато стигна ЖП прелеза, оп пак свалят бариерата.. какво правим тогава? Още 10 мин..?
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
sk. написа:Колеги а да ви падне бариерата на ФакултетО в 22:00 часа вечерта,д ето няма 1 лампа.. да видим дали няма да минете.. за незнаещите идват едни момчета и почват безобидно да ти чистят прозореца, дори и без да искаш.. ако не им дадеш пари може и да ти счупят прозореца.. а станеш ли да се разправяш там, гаранция че няма да си тръгнеш.. а да видим дали няма да минеш през ЖП прелеза. Да не говорим че прелезите ги пускат 10мин преди да мине вкака.. +/- 2 мин...
за първата част от поста ти до някаде съм съгласен,макар това да се случи точно така е 1/1000
но за това че си седял 10мин и пак е паднала бариерата кво предлагаш влака да спре за да минат колите ли??
Ъъъ, зависи от бариерата, имало е случаи, когато мноого съм бързал, ама пак съм чакъл, че за вида влако трябва да слезнем да се огледаме и пак да се качим във возилото, има други, които са с по-голяма видимост, заствам да бариерата и се оглеждам, ама тва съм го правил 1-2 пъти...
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
begaibe написа:колеги само попитах какви са последствията (точки? парични глоби?)
направо ме изкарахте човек пълен с грехове
не осъзнаваш какво си направил май
сигурна съм че ако някой твой близак загине ще казваш тоя глупак ...как може да има такива хора ?
но ако ти си нарушител ... си над закона....над живота...

- Vlados
- с две лица
-
Допуснал съм "печатна грешка" - не е чл.183, ал.1, т.3, а чл.180, ал.1, т.3, но в същата тема го има:
Чл. 180. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба от 20 до 150 лв. водач, който:
3. (нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) наруши правилата за движение по обособено платно за движение на релсово пътно превозно средство, правилата за преминаване през железопътен прелез + 5 к.т. или паркира на спирките на превозните средства от редовните линии за обществен превоз на пътници.
Чл. 180. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба от 20 до 150 лв. водач, който:
3. (нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) наруши правилата за движение по обособено платно за движение на релсово пътно превозно средство, правилата за преминаване през железопътен прелез + 5 к.т. или паркира на спирките на превозните средства от редовните линии за обществен превоз на пътници.
- vasildv
- Потребител
-
- Кара: E34 525 tds
- Vlados
- с две лица
-
vasildv написа:50 лв.- без точки.
Би ли пояснил, това по кой член и от кой нормативен документ е, ти ли определяш глобите или просто звездите ти го говорят?
П.С. Сподели, ако не те затруднява, разбира се. Има хора, които са винаги готови да научат нещо ново.
Интересно ми е Владос, ти си тук само да ни поучаваш ли? Ок приемам че знаеш голяма част от правилника и начините за прилагането му от органите на реда. Само че, от постовете ти оставам с някакво такова усещане, че се държиш надменно към другите.. "Уоу, аз знам Закона за Движение по Пътищата... или по-точно не го знам целия, но пък пускам линкове към него. Може да си много начетен примерно, казвам примерно, защото не те познавам лично, но държанието ти не печели уважение, не и пред мен. Като сме ти досадни такива, който не са чели целият правилник по няколко пъти примерно, просто ни игнорирай! Ще е по лесно за всички ни!
- Vlados
- с две лица
-
sk. написа:Интересно ми е Владос, ти си тук само да ни поучаваш ли? Ок приемам че знаеш голяма част от правилника и начините за прилагането му от органите на реда. Само че, от постовете ти оставам с някакво такова усещане, че се държиш надменно към другите.. "Уоу, аз знам Закона за Движение по Пътищата... или по-точно не го знам целия, но пък пускам линкове към него. Може да си много начетен примерно, казвам примерно, защото не те познавам лично, но държанието ти не печели уважение, не и пред мен. Като сме ти досадни такива, който не са чели целият правилник по няколко пъти примерно, просто ни игнорирай! Ще е по лесно за всички ни!
Не виждам, кое точно е "поучаване" - аз малко по-нагоре съм посочил конкретния член от Закона за движение по пътищата, който определя наказанието за нарушаване правилата за преминаване през железопътен прелез. Колегата пише "50 лв. без точки" и естествено на мен ми става интересно от къде черпи тази информация.
Това, че чувстваш надменно държание си е лично твой проблем...
Недей да приемаш, че знам всичко... Дори адвокатите, съдиите, прокурорите и който се сетиш не знаят законите на изуст, ТЕ ГИ ЧЕТАТ.
И г-н ск. това дали някой ми е досаден или не, го определям аз, а не ти и НЕ си ти човека, който ще ми каже къде и какво ще пиша.
Също ще е по-лесно за "всички ви", ако не четете моите мнения и още повече ако не се напъвате да ги коментирате.
Ако не съм бил достатъчно ясен за теб, пиши ми да ти обясня на ЛС, за да е по-лесно за всички ни.
- vasildv
- Потребител
-
- Кара: E34 525 tds
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
sk. написа:Интересно ми е Владос, ти си тук само да ни поучаваш ли? Ок приемам че знаеш голяма част от правилника и начините за прилагането му от органите на реда. Само че, от постовете ти оставам с някакво такова усещане, че се държиш надменно към другите.. "Уоу, аз знам Закона за Движение по Пътищата... или по-точно не го знам целия, но пък пускам линкове към него. Може да си много начетен примерно, казвам примерно, защото не те познавам лично, но държанието ти не печели уважение, не и пред мен. Като сме ти досадни такива, който не са чели целият правилник по няколко пъти примерно, просто ни игнорирай! Ще е по лесно за всички ни!

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3