Ще мина ли ,,между капките,,
Модератор: Общи модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- lycki
- кандидат ентусиаст
-
Ще мина ли ,,между капките,,
Здравеите,колеги.Имам един въпрос.Ако някои знае как стоят нещата в такива случаи нека сподели,сигорно и някои от вас са имали такъв проблем а той е следния:Преди 5 месеца купих една кола,прехвърлих я нотариално на мое име и човека от които я купих си я отчисли от данъчното,но аз не съм я зачислил нито в данъчното нито в КАТ.карам с талона които е на негово име.Ако я продам без да прехвърлям възможно ли е да разберат че съм я купил някога при положение че освен при нотариуса никаде другаде не съм ходил.Има ли обмяна на инфо между данъчни,нотариуси и КАТ. 

- Brat mu
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2006 330xd, 2008 A8 4.2tdi
- Мечтае да кара: WBS
А как мислиш да я продадеш като не е на твое име?Не можеш да правиш договор за покупко/продажба,ако колата не е на твое име или ако не си упълномощен!
- lycki
- кандидат ентусиаст
-
Този който иска да я купи неще да прехвърляме а и аз не искам да плащам глобите за изтарваните срокове в КАТ и д-то.
Предположение:даваш колата на новия собственик...с нея той прави 2-3 грабежа записват номера на колата...познай кого ще дръпнат?lycki написа:Този който иска да я купи неще да прехвърляме а и аз не искам да плащам глобите за изтарваните срокове в КАТ и д-то.

А и после върви доказвай че си продал на колата на еди кой си...
нали знаеш онова за сестрата,че била к**ва

- Brat mu
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2006 330xd, 2008 A8 4.2tdi
- Мечтае да кара: WBS
lycki написа:Този който иска да я купи неще да прехвърляме а и аз не искам да плащам глобите за изтарваните срокове в КАТ и д-то.
И как ще я купи?Ще ти даде пари заради честната ти дума и хубавите ти очи

- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
Re: Ще мина ли ,,между капките,,
lycki написа:Здравеите,колеги.Имам един въпрос.Ако някои знае как стоят нещата в такива случаи нека сподели,сигорно и някои от вас са имали такъв проблем а той е следния:Преди 5 месеца купих една кола,прехвърлих я нотариално на мое име и човека от които я купих си я отчисли от данъчното,но аз не съм я зачислил нито в данъчното нито в КАТ.карам с талона които е на негово име.Ако я продам без да прехвърлям възможно ли е да разберат че съм я купил някога при положение че освен при нотариуса никаде другаде не съм ходил.Има ли обмяна на инфо между данъчни,нотариуси и КАТ.
20лв. ти е акт-а в КАТ,не прави глупости.Ще ти отнеме 2 часа да я прехвърлиш и няма да ти земат точки заради нарушението.После му я продаваш задължително с договор,защото ако згафи така ще те чукат тебе,че не е истина!!!Пълномощно единствено в тия времена ако ти е брат,сестра,баща и т.н и то ако знаеш,че са отговорни,че историята помни много трагични моменти точно от роднини първа линия!!!
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
mnh написа:Предположение:даваш колата на новия собственик...с нея той прави 2-3 грабежа записват номера на колата...познай кого ще дръпнат?
А и после върви доказвай че си продал на колата на еди кой си...
нали знаеш онова за сестрата,че била к**ва
Мога да ти кажа кой ще дърпат- от първият собственик, името на който все още е на талона се почва... Обаче той се оттървава лесно- има договор за продажба и минава просто с едно главоболие... Обаче понеже купувача на колата lycki е тарикатче и е дал колата на някой го отнася като последен собственик и застава надупен пред полицаите

Накратко- прехвърли си колата на твое име, глобите си ги плащаш и после Продаваш колата както си му е реда. Иначе шансовете да се окажеш от към еб*ната страна не са никак малки- най-малкото за всяка снимка от камера ти го отнасяш...
ПС: Ако аз продам кола и после ме търсят куките заради тъпият купувач и неговият мързел някой за едното нищо и шамари може да отнесе...
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
За жалост, не са малко нотариусите, които ще изповядат сделка, само въз основа на предишен договор за покупко-продажба 

- lycki
- кандидат ентусиаст
-
[quote="blacksapphire"]За жалост, не са малко нотариусите, които ще изповядат сделка, само въз основа на предишен договор за покупко-продажба
[/quote
Точно такъв нотариус търся-някой знае ли каде има в Бургас?

Точно такъв нотариус търся-някой знае ли каде има в Бургас?
- St.Dilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 TDS touring
След това мнение по темата, май няма какво повече да се напишеblacksapphire написа:За жалост, не са малко нотариусите, които ще изповядат сделка, само въз основа на предишен договор за покупко-продажба

- bebekrisss
- кандидат ентусиаст
-
Аз в петък прехвърлих една кола която беше моя само с договор от 2007 година. Просто отидох при правилния нотариус - без плащани данъци, без декларации и други глупости.
Направи го ако трябва и така, но в никакъв случай не давай колата просто така!
Направи го ако трябва и така, но в никакъв случай не давай колата просто така!
Разбира се, че щастието не е в парите. Но по-добре да плачеш в BMW, отколкото в Golf...
11 мнения
• Страница 1 от 1