каско размисли
Модератор: Общи модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- kmet
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 318d
- Мечтае да кара: всички от марката БМВ
каско размисли
Здравей те
Реших, защото съм убеден, че трябва да правя автокаско.Обиколих доста офиси и избрах Булстрат /най ми пасва на цена/Хубавото до тук.Пращат ме на маркирация за моя сметка/мене ми не трябва мисля че трябва да влиза в цената/Колата е била в Германия с каско и няма маркирация/имат си хората доверие/След маркирване колата мяза на такава като т на мелничар,цялата бяла от някакъв абразивен прах.Ако не почистиш добре и се надерат стъклата, а гумените уплатнения как се чистят-трудно/тези на стъклата/Добре написаха полицата и отидох на маркиране - проблем.Поискаха аларма=каква да е.Казвам ключ с чип ,имобилайзер.Те казаха не аларма.Още 120 лв.Някакви разбирачи рязаха надиха и т.н.Питам в офиса :като ми бъркаха майсторите
и ако се прецака нещо, късо или друго причинено от поставянето на алармата , кой плаща?Те казаха не ние Е за какво говорим Писах, че колата е била с каско а крадците там и тук са все нашите.Питам. там как може и без аларма, а тук. НАШЕНСКА РАБОТА
Искам да питам какво имам в ключа-чип, имобилайзе или?
Дали имам аларма и трябва да се отключи или се слага допълнително?
Реших, защото съм убеден, че трябва да правя автокаско.Обиколих доста офиси и избрах Булстрат /най ми пасва на цена/Хубавото до тук.Пращат ме на маркирация за моя сметка/мене ми не трябва мисля че трябва да влиза в цената/Колата е била в Германия с каско и няма маркирация/имат си хората доверие/След маркирване колата мяза на такава като т на мелничар,цялата бяла от някакъв абразивен прах.Ако не почистиш добре и се надерат стъклата, а гумените уплатнения как се чистят-трудно/тези на стъклата/Добре написаха полицата и отидох на маркиране - проблем.Поискаха аларма=каква да е.Казвам ключ с чип ,имобилайзер.Те казаха не аларма.Още 120 лв.Някакви разбирачи рязаха надиха и т.н.Питам в офиса :като ми бъркаха майсторите

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Два пъти четох и пак не загрях някои неща, но:
В ключа ти има имобилайзер чип, който е "обучен" да пали колата. Без този чип, само с изрязан ключ няма да можеш да запалиш колата.
Алармата не се "отключва", а се поставя. Оригиналната е 500лв. по спомени. Как ще разбереш дали имаш - вътре в купето на тавана има едно, което мяза на...отдушник - с две решетки. Обемен датчик - ако нямаш такова - нямаш и фабрична аларма. Друг начин - отваряш капака на колата - при акумулатора има черна кутийка, на която има бутон - пак ако нямаш такава - нямаш фабрична аларма.
Нормално е да ти искат аларма, практика е на всички застрахователи. Аз също бях без като отидох за пръв път, но си поставих в последствие.
В ключа ти има имобилайзер чип, който е "обучен" да пали колата. Без този чип, само с изрязан ключ няма да можеш да запалиш колата.
Алармата не се "отключва", а се поставя. Оригиналната е 500лв. по спомени. Как ще разбереш дали имаш - вътре в купето на тавана има едно, което мяза на...отдушник - с две решетки. Обемен датчик - ако нямаш такова - нямаш и фабрична аларма. Друг начин - отваряш капака на колата - при акумулатора има черна кутийка, на която има бутон - пак ако нямаш такава - нямаш фабрична аларма.
Нормално е да ти искат аларма, практика е на всички застрахователи. Аз също бях без като отидох за пръв път, но си поставих в последствие.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320d, 330xd
- Мечтае да кара: M4
Аз съм в БУЛинс и с фабричната алрма си ме застраховаха като пич. А маркирането е винаги ако нямаш се прави.
- ивайло81
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: Е90 пак бензин
само да допълня,аз си правих каско в Уника,миналата година,човека беше мой и ми я направи без да пита има ли аларма,що е със счупен стоп и т.н...,а знаех че искат допълнителна аларма.е като си прочетох договора,изрично пише че БМВ до 99г. или 2000г. не съм сигуре точно се слага допълнителна аларма освен фабричната коята има,също така и на Ауди някои модели и още една марка не помня коя.така че просто не са ти обяснили всичко както трябва,трябвало е да ти кажат че искат аларма,и че допълнително се плаща маркировка.аз смених стопове и никой не ми гледа маркировката дали е вярна ама това е друг въпрос...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
И на мен ми "изчуроликаха" че трябва да си метна аларма(в армеец),но отивам на маркиране до КАТ и там ме попитаха каква аларма има,фабрична или поставяна,казах "фабрична",одобриха,снимаха ми ключовете и всичко е ток!
- St.Dilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 TDS touring
Аз пък като маркирвах колата ми поискаха само да я чуят.
В случая ако си имаш в ключа чип за отваряне и имобилайзер отиваш и си слагаш най ефтината аларма и им казваш, че я искаш само да писука нищо друго .
И да не ти барникат по централно и тем подобни !!!
В случая ако си имаш в ключа чип за отваряне и имобилайзер отиваш и си слагаш най ефтината аларма и им казваш, че я искаш само да писука нищо друго .
И да не ти барникат по централно и тем подобни !!!
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Re: каско размисли
kmet написа:Здравей те
Реших, защото съм убеден, че трябва да правя автокаско.Обиколих доста офиси и избрах Булстрат /най ми пасва на цена/Хубавото до тук.Пращат ме на маркирация за моя сметка/мене ми не трябва мисля че трябва да влиза в цената/Колата е била в Германия с каско и няма маркирация/имат си хората доверие/След маркирване колата мяза на такава като т на мелничар,цялата бяла от някакъв абразивен прах.Ако не почистиш добре и се надерат стъклата, а гумените уплатнения как се чистят-трудно/тези на стъклата/Добре написаха полицата и отидох на маркиране - проблем.Поискаха аларма=каква да е.Казвам ключ с чип ,имобилайзер.Те казаха не аларма.Още 120 лв.Някакви разбирачи рязаха надиха и т.н.Питам в офиса :като ми бъркаха майсторитеи ако се прецака нещо, късо или друго причинено от поставянето на алармата , кой плаща?Те казаха не ние Е за какво говорим Писах, че колата е била с каско а крадците там и тук са все нашите.Питам. там как може и без аларма, а тук. НАШЕНСКА РАБОТА
Колега, имаш 1000 правиписни грешки! Маркирване и маркирация - няма такива думи в българския език!
Аз съм много доволен от Дженерали - плащат бързо и не питат много

- miroslav4ev
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ 325 ТД '93
- Детайли за колата: тъмно син металик
kmet написа:...Обиколих доста офиси и избрах Булстрат...Пращат ме на маркирация за моя сметка...Поискаха аларма...
В Булстрад маркират автомобили, които струват над 20 000 или 35 000 лева. не помня точно колко беше.... Аз лично като се застраховах в Булстрад през 2007г. не ме пращаха за маркиране на автомобила. Аз не съм доволен от това как плащат. На мен за малкото триъгълно стъкло, надрана боя на двете врати и счупен стоп ми изплатиха 130 лв. Това е от мен успех...за алармата - нормално е да я искат - все пак тя е едно от средствата против кражба

- Evelin Cotsev
- старши ентусиаст
-
miroslav4ev написа:kmet написа:...Обиколих доста офиси и избрах Булстрат...Пращат ме на маркирация за моя сметка...Поискаха аларма...
В Булстрад маркират автомобили, които струват над 20 000 или 35 000 лева. не помня точно колко беше.... Аз лично като се застраховах в Булстрад през 2007г. не ме пращаха за маркиране на автомобила. Аз не съм доволен от това как плащат. На мен за малкото триъгълно стъкло, надрана боя на двете врати и счупен стоп ми изплатиха 130 лв. Това е от мен успех...за алармата - нормално е да я искат - все пак тя е едно от средствата против кражба
а защо не отиде в тяхния сервиз да ти я направят ?
It`s party time !
- kmet
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 318d
- Мечтае да кара: всички от марката БМВ
Вече се изръсих с близо 1000 лв.Маркираха колата за 40лв,аларма 140 лв. и каското 820лв.Мисля, че за модел 2003 г. е добре.Много безаварийни километри на всички, които писаха в темата.Благодаря.
- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
в Армеец си бях правил каско на is-ката само с фабричната аларма, маркираха си е и дори не гледаха дали наистина има аларма 

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
kmet написа:Вече се изръсих с близо 1000 лв.Маркираха колата за 40лв,аларма 140 лв. и каското 820лв.Мисля, че за модел 2003 г. е добре.Много безаварийни километри на всички, които писаха в темата.Благодаря.
820лв. Каско? Пфф, това в коя компания колега?
Мойта в Армеец й е четирицифрена сума застраховката.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,