Инфо: Нарушения /ПТП/, Актове, глоби, отнемане на точки

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ваноса да пее одата на радостта

Мнение от Avramov » 03 Апр 2009, 16:18

Само на мене ли с два акта ми взеха почти всички точки:

1. Превишена скорост на бул. "България" бях с някъде около 120 км/ч при ограничение 50 км/ч - 16 точки и 150 или 200 лв.

2. ПТП с полицай с личната си кола - без да съм виновен 9 точки и 100 лв. (Пича си мина на червено и ме шибна точно в шофьорската врата)

и сега си карам с 40 км/ч и колан (с 2 точки нямам право дори да ги погледна на криво).
Aim to be the best, live with the rest!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 BMW E46 330i

Мнение от ///M3 » 03 Апр 2009, 17:06

Акт за превишена скорост 100км/ч при 50 ограничение на път Е79!

Актът е от 8ми дек 2007г.
Постановлението дойде на 9ти дек 2008г. !!!!!

Както вече на 1000 места казах, ама понеже ми тежи и тук ще споделя, не съм карал с толкова! Полицая ме спря буквално на 5м пред него. И ме застреля с думите "СТО!". Ама още млад и зелен, без опит, подписах се и после пратих възраженията. Е, ефект нямаше.

Обжалвах и не падна! Равносметката - 2месеца без книжка /все още/ и 200лв, дължими на системата! Щях да забравя - и 10 точки назад.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318 TDS touring

Мнение от St.Dilov » 03 Апр 2009, 17:31

Ето и класиката в жанра ;) Спукан челен прозорец по чл183 ал3 т7 предл1 от ЗДВП глоба в размер от 30 лева без точки както и удоволствието от висенето в КАТ-София :1:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 320D 2001
Мечтае да кара: M Power

Мнение от ceno83 » 04 Апр 2009, 12:51

Онзи ден ме спряха и ми написаха акт за преминаване на червено на Бул Константин Величков и Сливница. Естествено бях минал на Зелено но тия се заядоха...

Ето и написаното възражение :

До КАТ-София

Допълнителни ОБЯСНЕНИЯ И ВЪЗРАЖЕНИЯ

от Цено Николаев Недков

относно АКТ за установяване на административно нарушение

номер 122918 от 01 април 2009г..

Уважаеми Г-н Началник ,

Използвам правото си в 3-дневен срок от издаването на акт за установяване на административно нарушение с номер 122918 от дата 01.04.2009г да направя следните обяснения и възражения, тъй като смятам, че в описанието на служителя на КАТ (младши автоконтрольор Петьо Александров Андреев), има няколко неточности. По-конкретно искам да обясня и възразя върху следното:

1.В издадения акт е посочено, цитирам “... преминава на червен сигнал на светофарна уредба работеща в нормален режим...”.

Тук държа да отбележа, че в момента на преминаването ми през линията, на която се намира светофарът (маркировка липсваше), сигналът на светофара беше ЗЕЛЕН.

В същото време, бих искал да цитирам и частта от правилника за прилагане на Закона за Движение по Пътищата, която касае означенията на светлинните сигнали:

чл.31 ал.7 т.3 - Зелена светлина - означава "Преминаването е разрешено". Но когато този сигнал е
подаден на кръстовище, той не разрешава на водачите да навлизат в кръстовището, ако,
след като навлязат, те не ще могат да го напуснат до следващата смяна на сигнала

чл.31 ал.7 т.4. жълта светлина - означава "Внимание, спри!". Това не се отнася само за онези от водачите, които в момента на подаването на този сигнал, след като им е било разрешено преминаването, са толкова близо до светофара, че не могат да спрат, без да създадат опасност за движението. При подаване на този сигнал на кръстовище водачите, които навлизат или се намират в кръстовището,са длъжни да го освободят.

Тук искам да отбележа, че сигналът на светофара се промени от зелен на жълт, когато бях навлязъл в кръстовището , съответно в него съм навлязъл на ЗЕЛЕН сигнал на светофарната уредба (Бул.Константин Величков и Бул. Сливница , посока на движение – от ул. Цар Симеон към ул Пловдив).

Факт е , че дължината на горепосочиното кръстовище е приблизително 30 метра.
Факт е , че в момента на преминаването ми през кръстовището часът беше 8.40 сутринта , респективно това означава пиков час и натоварено движение.

От горепосочените факти изводите са , че скоростта с която се движех не е по голяма от 15-20км/ч (по времето на преминаване през кръстовището)

При разтояние от 30 метра между входяща и крайна точка на кръстовището и скорост не повече от 20 км/ч си правя следните прости математични изводи :

Изминатият път е равен на скоростта умножена по времето (S = V.t) и преобразувайки скоростта от 20 км/ч в метри в секунда за скоростта ми получаваме:

Скороста ми на движение:

20 км/ч = 20 x 1000 / 3600 = 5,55 метра за секунда

От този Факт, за скороста ми на преминаване , мога да твърдя , че са ми били необходими :

5 секудни и 40 стотни за преминаването през кръстовището.

Трябва да направя и уточниението, че след съставянето на акта, аз измерих с личния си мобилен телефон времето, през което светлината на светофара е жълта (2.2 секунди).

Логично е че за времето, през което сигналът на светофара е бил жълт, аз съм изминал разстояние :

2.2секунди * 5.55 метра за секунди скорост = 12метра и 21 сантиметра. ,

което доказва , че светофарната уредба е сменила и трите си цвята по времето когато съм преминавал през кръстовището!!

1.Бих искал да направя и уточнение за мястото, което бяха заели служителите на КАТ, в момента, в който преминавах през кръстовището и където бях спрян от тях те се намираха на 100 метра след светофара.

Имайки в предвид тежкият трафик, разтоянието от 130 метра между мен и патрулният автомобил , фактът че пред мен се движеха коли , и пътят е с наклон съм СИГУРЕН и мога да твърдя че Младши Автоконтрольор - Петьо Александров Андреев не е успял да преценни добре ситуацията . Не искам да споря , относно компетенцията на младшия автоконтрольор, но в този случай не е преценил точно и огледно ситуацията !

2. Имам двама свидетели , които пътуваха с мен в колата , и които при нужда ще потвърдят горенаписаното.

В заключение искам да ви уверя, че целта на настоящите възражения не е доказване вина или злоумишлени действия на служителя на КАТ – , а само снемане на моята вина по посочения чл. 6 т.1 от ЗДП и анулиране на съставения ми акт! Готов съм при необходимост да сътруднича допълнително за изясняване обстоятелствата и причините за възникналото недоразумение.

София, С уважение: .........................................

01.04.2009г инж. Цено Недков
,,Болката от сполетялото ни нещастие се дължи не на самото събитие,а на нашата оценка за него.А тъкмо нея ние можем да променим във всеки един момент."

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530dA M-Individual

Мнение от ogi dog » 04 Апр 2009, 17:56

Аз за 9 год. нито един акт, и миналото лято за неправилно паркиране ме шляпнаха :uups: .изтъвах златното талонче :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Мнение от M2PR » 08 Апр 2009, 13:45

Аре и аз да питам нещо, което искрено ме вълнува от снощи - могат ли аджеба, да пишат актове за каране на дълги и каква е глобата /и евентуално точки!?!?!?/
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

Желязната лейди
Аватар
Кара: Е36 Touring

Мнение от elica lazarova » 08 Апр 2009, 14:13

M2PR написа:Аре и аз да питам нещо, което искрено ме вълнува от снощи - могат ли аджеба, да пишат актове за каране на дълги и каква е глобата /и евентуално точки!?!?!?/

Чл. 4. За нарушения на ЗДвП от водач на МПС се отнемат контролни точки, както следва:
8. За неспазване на правилата за използване светлините на пътно превозно средство, когато в резултат на нарушението е създадена непосредствена опасност за движението (чл. 180, ал. 1, т. 1 ЗДвП) - 5 к.т.

Само това открих... :confused:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от M2PR » 08 Апр 2009, 14:17

elica lazarova написа:
M2PR написа:Аре и аз да питам нещо, което искрено ме вълнува от снощи - могат ли аджеба, да пишат актове за каране на дълги и каква е глобата /и евентуално точки!?!?!?/

Чл. 4. За нарушения на ЗДвП от водач на МПС се отнемат контролни точки, както следва:
8. За неспазване на правилата за използване светлините на пътно превозно средство, когато в резултат на нарушението е създадена непосредствена опасност за движението (чл. 180, ал. 1, т. 1 ЗДвП) - 5 к.т.

Само това открих... :confused:

Мерси, Ели.
Мани ги тея...те са откачени... казаха ми, че съм създавала предпоставка за ПТП (в 4 сутринта, на място къде немаше кьорав човек, камо ли кола :mhihi: ); а после ми казаха, че ще ми пишат акт защото съм ги била заслепила и по-конкретно съм заслепила единия градинар, докато пресичал платното, че да ме спре... :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: след дълъг спор и пълен оглед на колата, не ми писаха нищо :mhihi: смотаняци :help:
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 08 Апр 2009, 17:02

Смотано е да не знаеш правилата за използване на светлините в населено място :confused:
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от M2PR » 08 Апр 2009, 23:23

saleen написа:Смотано е да не знаеш правилата за използване на светлините в населено място :confused:

Ма ти продължаваш в същия дух ве, а професоре :evil:
Знам, че дългите трябва да се изключат, когато отсрещната кола е на не по-малко от 150м, ама като няма такава кво правиме !?!?!? :winky: А???
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 08 Апр 2009, 23:25

M2PR написа:
saleen написа:Смотано е да не знаеш правилата за използване на светлините в населено място :confused:

Ма ти продължаваш в същия дух ве, а професоре :evil:
Знам, че дългите трябва да се изключат, когато отсрещната кола е на не по-малко от 150м, ама като няма такава кво правиме !?!?!? :winky: А???

В населено място - забравяш за дългите.
Това правим :D

П.с.
Акт за същото са писали на мой приятел...

Потребител
Аватар

Мнение от Kozaro » 09 Апр 2009, 10:30

84 км/ч при ограничение 50.

3 месеца без книжка и 300 лева глоба, защото е втори акт за превишаване на ограничението в рамките на една година.

Това изтече...

Прясно от тая седмица.

Паркиране на уличката вдясно от централна автогара в София да изпратя сестрата на жена ми на рейса (трябваше да се уверя лично, че се е качила и си е заминала) - вдигане с паяк (хванах ги преди да я откарат) 29 лева + акт за 20 лева (толко ми казаха, че ще бъде).

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330 CI
Мечтае да кара: Х5

олигофрени

Мнение от veliki1 » 09 Апр 2009, 11:25

за птп на излизане от варна на магистралата без друг участник 150 лева акт без точки и вземане на полицата (застраховката) с обяснение от полицая че щял да плати мантинелата с нея сега после се разбра че тои няма право да взима документи на автомобила аз писах опллакване той ме намери на адрес и ми я върна с извинения 4е бил я забравил в патрулката се едно аз не помня какво ми е казал и секви тъпотий сега ве4е една година се съдим с пътища и мостове защото не са си свършили работата да опесачат и незнам де ще му излезе края в крайна сметка аз плащам за чужди грешки

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 М57Д30
Мечтае да кара: Е65

Мнение от pantzer3 » 09 Апр 2009, 19:54

Christoff написа:С 82 км/ч в населено място т.е. превишаване с 32 км/ч:

150 лв, 7 точки и 1 мес. без книжка!

Към средата на Ноевмри 2008 има нови, още по-брутални санкции, особено за скорост.

Прилагам една таблица, но тя е доста ориентировъчна.

Изображение

Къде я прилагаш тази таблица колега :?: :?: :?:
Изображение Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 09 Апр 2009, 20:28

Никой не мое ма връне на селу!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата