Проф. Пастиране на BMW,най-компетентна информация+фото/стр12

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 02 Апр 2009, 12:57

Офтопик...

Само трябва да измислиш една въздухоструйка, че подсушаването хич го няма и 5мин. след като изляза от мивката имам капки вода навсякъде. Демек, все едно не съм я мил... :(

Ама айде да не се отклоняваме.

А, по темата...

Десо, знаеш, че говорихме за Зайно-то...

http://www.zainostore.com/

Имам цялата серия. Разгледай им сайта и виж какво са написали. Ако си навит, да взимам кашона и да идвам преди събора.

Поздрави!

Потребител
Аватар

Мнение от Pod_MuTeB » 02 Апр 2009, 19:46

Ами какво да кажа вчера бях в Габрово при Десо разбира се :) Странното беше, че на 1 април бях точно в Габрово. Незнам просто от къде да започна, дали с това, че Десо е уникален човек или с това, че направи колата просто уникално. Просто този човек влага ужасно много старание във всяко нещо, което прави и аз лично прекарах уникално деня си в Габрово :) Просто бъдете сигурни, че колата ви е в добри ръце и ще бъде третирана по възможно най-добрия начин :) Аз просто немога да опиша с думи за какво става въпрос и искам само да кажа на всички да отиват по най-бързия начин в Габрово :) Дори в момента малко завиждам на колегата, които утре ще пътъва натам :)

П.П. Нямах регистрация във форума, но нямаше как да не си направя, за да увеличим с един броят на предоволни клиенти на този УНИКАЛЕН човек :)

И накрая малко снимки разбира се :) http://prikachi.com/gallery_view.php?user=5836&gal=2936

Десо Ю Ар Да Мен :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от pironkov » 03 Апр 2009, 13:54

DESO-Car -care ...изпратил съм ти лично суобщение!!! ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 03 Апр 2009, 18:07

Здравей, Десо! Изчетох с интерес цялата тема. Мога само да те поздравя за отличната работа и преди всичко за куража да зарежеш това, което си постигнал в чужбина и да се върнеш в България. На мен самия ми предстои да мина по този път съвсем скоро и знам че никак не е лесно да се вземе подобно решение.

И аз скоро си купих кола и сега се образовам на тема поддръжка. :D :D Исках да те попитам какво мислиш за продуктите на Liquid Glass? Просто обмислям да си взема препарати оттук и прочетох доста добри отзиви за техните продукти.

Поздрави!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DESO-Car -care » 03 Апр 2009, 23:17

Това е идеата...всеки да си тръгне абсолютно удовлетворен.. :D ..Няма по приятно усещане от -Щастливият Клиент в края на работния ден.. :)

Към колегата kraft...(с цялото си уважение към теб и марката) мисля че е малко некоректно и не е мястото ТУК ,да се прави реклама на определен продукт !! Идеята е всеки да си ползва каквото му харесва и каквото може да си позволи.!!Разработвам темата една година и не само на думи ,а и с много труд...и не съм споменал нито едно име..!!

absix ..ще се радвам много да се видим отново скоро..Говорихме си за това което имаш..взимай кашона и идвай ! Аз имам точната идея какво точно ще правим по твоята кола..!! Имам и точната картина в главата си за всяка част какво съм правил..Кога е събора между другото...няколко души ми споменаха за това и така и незнам кога е..
Писах на всеки който ми прати ЛС..няма проблем,следя всеки ден да отговарям на всички.!!Отностно въпросът на колегата за продуктите на Liquid Glass ,честно казано нямам впечатление..Мисля че няма да сбъркаш,стига да използваш точно правилният продукт по предназначанение !! Най-много обърни внимание на точната преценка от какво се нуждае твоята кола конкретно.Не ползвай продукти просто така !!Ако някога минеш покрай мен..ще погледнем заедно и ще ти помогна точно какво да си ползваш..Лека събота и неделя на всички !! :)

Аватар

Мнение от absix » 04 Апр 2009, 16:37

DESO-Car -care написа:absix ..ще се радвам много да се видим отново скоро..Говорихме си за това което имаш..взимай кашона и идвай ! Аз имам точната идея какво точно ще правим по твоята кола..!! Имам и точната картина в главата си за всяка част какво съм правил..Кога е събора между другото...няколко души ми споменаха за това и така и незнам кога е..

Екстра! Събора май беше плануван за 2-5 Май и преди това трябва да се погрижиме за мойта ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вече Е38 730д 01

Мнение от BAWARISCHE » 05 Апр 2009, 11:14

здравей Десо с голям и нтерес следя темата и ти се възхищавам на всичко това което правиш.Имам един съпрос към теб: какво би ни посъветвал за безконтактното миене?От това което четох ,а и знам е че е доста вредно за боята тъй като се използват доста силни химикали,но дали ще е така ако ,примерно се мие при обработена кола при теб например,защото когато карам моята кола на мивка в една от добрите в София,а именно Газком винаги правя т.нар. ВИП измиване но колкото и да се стараят момчетата все пак човешкият фактор оказва влияние,а именно получаващите се кръгообразни драскотинки/или както им се вика там/ отрояващи се особено при тъмни цветове на боята(каквато е мойта). Мисля че везните ще наклонят в полза на ръчното миене,но все пак кажи експертното си мнение при добре обработена кола няма ли да е по добро безконтактното..?

Поздрави,

Теодор Филипов
Изображение

Аватар

Мнение от absix » 05 Апр 2009, 11:34

НИКАКВО БЕЗКОНТАКТНО! НИКАКВО! Обработена, необработена кола, няма значение.

Тези кръгообразни и други драскотинки са малката беля, щото с безконтактното ебаваш майката на всичко. А, драскотинките се махат сравнително лесно. При ръчното миене само дръж на това да не ползват перото, това дето сваля водата. Аз им разрешавам само на прозорците, иначе сушене само с кърпа. Давам 2 лева отгоре, ма по добре от това някой неграмотник с я нашара с перото.

Аватар
Кара: Хулиган по пътищата
Детайли за колата: Екстри много :)

Мнение от quickshare » 05 Апр 2009, 19:37

absix написа:НИКАКВО БЕЗКОНТАКТНО! НИКАКВО! Обработена, необработена кола, няма значение.

Тези кръгообразни и други драскотинки са малката беля, щото с безконтактното ебаваш майката на всичко. А, драскотинките се махат сравнително лесно. При ръчното миене само дръж на това да не ползват перото, това дето сваля водата. Аз им разрешавам само на прозорците, иначе сушене само с кърпа. Давам 2 лева отгоре, ма по добре от това някой неграмотник с я нашара с перото.

Аз съм си патил от безконтактно...един път закарах Е46-цата на една авотмивка и ми я измиха с безконтактно обаче май беше доста силничко и ми се получиха леки петна по лайсните....аз си имам водоструйка и си я мия аз....един ден отидох до магазина за препарати да си купя силикон за гумите обаче ми направи впечатление някаква прествака.Питам продавачката за какво е тя и оная ми вика че е за безконтактно и се заговорихме и ми обясни че Nerta Jumbo е за леки коли и не прави никакви мизерии...както и да е купих го да го пробвам и то се оказа че е истина...вече 1 година си мия колата само с този препарат и досега едно петънце или драскотина от досадните гъби нямам.Аз го избрах този метод на миене защото си мия много често колите...можеби през ден.Имам цялата колекция :mhihi: от препарати на Nerta..включително течна вакса която прави боята да изглежда по-лъщята.Това е личното ми мнение...аз повече гъба небарвам!!!Верно,този препарат е малко слабичък защото за някои замърсявания трябва да усиля струята на водоструйката...но за сметка на това и грам увреждане по нито 1 материял по колата...Обаче е крайно време да посетя и аз Десо,защото си изпатих от един "майстор" който ми пастира колата :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

вип миене

Мнение от kraft » 07 Апр 2009, 8:55

професионално Вип измиване
Изображение
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вече Е38 730д 01

Мнение от BAWARISCHE » 07 Апр 2009, 15:02

quickshare написа:
absix написа:НИКАКВО БЕЗКОНТАКТНО! НИКАКВО! Обработена, необработена кола, няма значение.

Аз съм си патил от безконтактно...един път закарах Е46-цата на една авотмивка и ми я измиха с безконтактно обаче май беше доста силничко и ми се получиха леки петна по лайсните....аз си имам водоструйка и си я мия аз....един ден отидох до магазина за препарати да си купя силикон за гумите обаче ми направи впечатление някаква прествака.Питам продавачката за какво е тя и оная ми вика че е за безконтактно и се заговорихме и ми обясни че Nerta Jumbo е за леки коли и не прави никакви мизерии...както и да е купих го да го пробвам и то се оказа че е истина...вече 1 година си мия колата само с този препарат и досега едно петънце или драскотина от досадните гъби нямам.Аз го избрах този метод на миене защото си мия много често колите...можеби през ден.Имам цялата колекция :mhihi: от препарати на Nerta..включително течна вакса която прави боята да изглежда по-лъщята.Това е личното ми мнение...аз повече гъба небарвам!!!Верно,този препарат е малко слабичък защото за някои замърсявания трябва да усиля струята на водоструйката...но за сметка на това и грам увреждане по нито 1 материял по колата...Обаче е крайно време да посетя и аз Десо,защото си изпатих от един "майстор" който ми пастира колата :mhihi:

със риск да не превърна прекрасната тема на Десо в дискусия искам само да изкажа мнение че в думите на колегата има известна доза истина тъй като колкото и да е добра и скъпа една мивка в България всички такива според мен използват най-евтините и нискокачествени наливни препарати според мен и именно те съсипват колите.мисля че с подходящи ,качествени препарати за безконтактно миене(ако има такива разбирасе да посъветва Десо) при обработена кола може да не вреди чак толкова много.
Все пак очаквам с нетърпение коментара на Десо

Поздрави
Теодор филипов
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от kraft » 07 Апр 2009, 16:25

Десо е професионалист и пастира колите добре /няма спор/
-проблема идва след това ,когато я миете по автомивките или някои външни фактори наранят лака . И наистина ако иска някой колата му да изглежда като нова , трябва да знае как да я подържа след като я е пастирал.
Последна промяна kraft на 08 Апр 2009, 21:07, променена общо 1 път

Потребител
Аватар

Мнение от angel1 » 08 Апр 2009, 12:18

тук може ли да се дава мнение за това как трябва да се пастират и мият колите или това е тема само на Десо ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DESO-Car -care » 08 Апр 2009, 22:11

Колега kraft, влезе в темата и я превърна в сапунен сериал...Първо пишеш (виждам че си изтрил повечето неща) че пастираш по 2500 коли средно годишно......това са 7 коли дневно и се занимаваш с пастиране от 2000 година..а после от 16 години. Аз съм на 38 години и да ми кажеш че в БГ през 1993 е имало пастиране е като ....!!! Не искам да влизам в никакви спорове и нямам претенции за каквото и да било ...Всичко написано тук е въз основа на моят опит и мнения...Клиентът сам преценява.Българинът е достатъчно образован и интелигентен. !! Мисля че говорим на различни езици и опитът ти за самореклама беше много неетичен към мен ..най -малкото можеше да опиташ да обсъдим нещата общо като колеги..!
с уважение ДЕСО

Потребител
Аватар

Мнение от ednet » 08 Апр 2009, 22:30

Десо а аз мисля , че не трябва да обръщаш никакво внимание на подобни коментарчета и изказвания... добре дошъл в България :bgflag: Свиквай с завистта на хората ;)

Хората - КЛИЕНТИТЕ КАЗВАТ ВСИЧКО :ok:

ПредишнаСледваща

Назад към Сервизно обслужване на БМВ