Как се става инструктор ???
Модератор: Общи модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- BMW_325 TDS
- младши ентусиаст
-
Как се става инструктор ???
Колеги студент сум във ВТУ Тодор Каблешков, спец. Икономика на транспорта и от доста време имам подобни планове да почна да се занимавам с това, обаче не знам трябва ли да съм завършил нещо специално или курс??? Как се става инструктор? Отдава ми се иначе по принцип да уча хората да карат, учих приятелката да кара и мисля, че обяснявам много по добре от някой изкуфял старчок.. Ще съм ви много благодарен ако ми обясните как става...
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
http://tk.uni-sz.bg/tk-web/qualifications.htm
Малко яснота по зададения въпрос!
ИЗИСКВАНИЯ
към кандидата за обучение по професията
„Инструктор за обучение на водачи на МПС”
Да има ОКС – специалист (полувисше образование), бакалавър или магистър.
Да притежава правоспособност за управление на МПС кат. „С” (или по-висока).
Да е придобил правоспособност за управление на МПС най-малко 5 години, преди датата на кандидатстване.
Да не е наказван с „лишаване от право да управлява МПС” или да са изминали най-малко 3 години от налагане на наказанието.
Да не е осъждан за умишлено престъпление от общ характер.
Необходими ДОКУМЕНТИ за записване:
Копие от дипломата за завършено образование, лична карта и Свидетелство за правоспособност (оригиналите се носят за сверяване, след което се връщат).
Актуално свидетелство за съдимост.
Удостоверение от КАТ, че не е наказван с „лишаване от право да управлява МПС” или да са изминали най-малко 3 години от налагане на наказанието.
Квитанция за платена предварителна такса от 200 лева, внесени в касата на Технически колеж – Ямбол.
Медицинско свидетелство за работа, което да удостоверява, че е годен да упражнява професията „Инструктор за обучение на водачи на МПС”.
Изучават се 18 учебни дисциплини с възможност за признаване на някои от тях от дипломата за ВО.
Период на обучение-два семестъра.Форма на обучение-задочна,по индивидуален план.Завършилите получават Свидетелство за инструкторска правоспособност кат.”С” от Тракийски университет- Стара Загора.
Малко яснота по зададения въпрос!
ИЗИСКВАНИЯ
към кандидата за обучение по професията
„Инструктор за обучение на водачи на МПС”
Да има ОКС – специалист (полувисше образование), бакалавър или магистър.
Да притежава правоспособност за управление на МПС кат. „С” (или по-висока).
Да е придобил правоспособност за управление на МПС най-малко 5 години, преди датата на кандидатстване.
Да не е наказван с „лишаване от право да управлява МПС” или да са изминали най-малко 3 години от налагане на наказанието.
Да не е осъждан за умишлено престъпление от общ характер.
Необходими ДОКУМЕНТИ за записване:
Копие от дипломата за завършено образование, лична карта и Свидетелство за правоспособност (оригиналите се носят за сверяване, след което се връщат).
Актуално свидетелство за съдимост.
Удостоверение от КАТ, че не е наказван с „лишаване от право да управлява МПС” или да са изминали най-малко 3 години от налагане на наказанието.
Квитанция за платена предварителна такса от 200 лева, внесени в касата на Технически колеж – Ямбол.
Медицинско свидетелство за работа, което да удостоверява, че е годен да упражнява професията „Инструктор за обучение на водачи на МПС”.
Изучават се 18 учебни дисциплини с възможност за признаване на някои от тях от дипломата за ВО.
Период на обучение-два семестъра.Форма на обучение-задочна,по индивидуален план.Завършилите получават Свидетелство за инструкторска правоспособност кат.”С” от Тракийски университет- Стара Загора.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
JIKI_RACER написа:...
"Изучават се 18 учебни дисциплини с НЕвъзможност за признаване на нИкои от тях от дипломата за ВО." - така вече е вярно.
Мой приятел се записа преди време в курса за инструктори. С него завършихме ДВГ в Механото в Бургас, а след това той продължи с ДВГ и в ТУ-Варна (магистър). Милите хора от Ямбол не му признават нито една изучавана дисциплина, въпреки че конспектите им се покриват с тези на предмети, които е изучавал в средното и/или висшето училище. Причината е проста - таксата за курса се смята по формулата Х(дисциплини) х У(лева) => всяка призната дисциплина е загуба на пари. Предложих му да пробва да ги убеди да признаят оценките, а той пак да си плати цялата такса - така поне няма да си губи времето. Не стана. Утехата е, че за вече изучаваните дисциплини, на практика не му се налага да учи.
Успех с учението и упражняването на професията.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- Benedetto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 compact
vladuicho написа:BMW_325 TDS ше караш мацките да те държат за лоста а?мръсник
Пъърррвааа

Искам да го направя, другaрю TDS, разберете, искам да взема книжка

Успех, колега

8 мнения
• Страница 1 от 1