Каква кола искаш и кога можеш да си я позволиш?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Turbo Pilot
Аватар
Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
Мечтае да кара: Това което си карам

Мнение от Cobra » 09 Апр 2009, 10:49

По тия сметки дето правите някой хора тук трябва да караме Бугати....

ама забравяте нещо много важно....колата за разлика от повечето ни сънародници не бива да ни е най-голямата ценност в живота,
човек има далеч по важни неща да покрива ежемесечно....

Така че с 2,5к на месец ако за колата остават 300-400лв. май Е34 си е идеално...

или с 10к на месец - 1500 за колата то Е46 или Е90 и така....

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 09 Апр 2009, 11:57

Аз искам самолет :mhihi: , ама за тая работа трябва да си намеря некой Рокфелер :mhihi: Шегувам се :mhihi:

След време може да мина на някоя джипка Х5 /4.8и/ или Х6 /5.0/...или някоя М-ка :roll: Ако си я взема custom made, ще бъде на лизинг. И ако ми е по възможностите да покривам месечните вноски, няма проблем. Сама съм т.е ще гледам себе си и евентуално ще изплащам кола. Също така трябва да влезе в сметките и бензина и поддръжката.
Определено не бих се хвърлила на кола, която не мога да си позволя.

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT

Мнение от Spit-Fire » 09 Апр 2009, 12:13

Мойта мечта пък е да си купя каквото и да е БМВ, май Е36 за начало при първа възможност когато мога. Инъче мечти много , М3, М5...
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: ///M

Мнение от Koz » 09 Апр 2009, 12:22

Аз съм и на мнение,че колата примерно както и да е ще се купи...ама след това поддръжката ?!?!Колкото по-скъпа е колата толкова по-скъпа е поддръжката .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 09 Апр 2009, 12:25

smg написа:
hemicharger написа:Ми има хора на които месечните възнаграждения са 1000лв и карат коли за по 30+. Едно е месечно възнаграждение, а съвсем друго месечен доход ;)

Наистина ли има разлика?!....(това е риторичен въпрос)
Има хора, които не са изкарали 1 лев през живота си, и карат коли за 200к...но са иденици, и не са обект за сравнение.
Истина е, че българина не знае какво значи: "да си позволиш даден продукт"
Някои хора си "позволяват" коли за по 30к с цената на кредит за 20 години...други си "позволяват" IPhone и клипват с Примата си. Въпрос на криво разбрани приоритети.

Не си ме разбрал правилно "месечно възнаграждение" се нарича заплатата ти! Всичко друго се води доход - комисионни, наеми, бонуси и пр.
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

Потребител
Аватар

Мнение от begaibe » 09 Апр 2009, 14:26

карам е39, но ми се кара нещо с мотор 55 AMG ! например CL 55 AMG ... Е 55 AMG ... такъв звук вадат пред пикливите бмв-та че..
и така нататъка :twisted:

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 09 Апр 2009, 14:51

Е46 330Ci facelift :uups: скоро

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Agande » 09 Апр 2009, 16:02

begaibe написа:карам е39, но ми се кара нещо с мотор 55 AMG ! например CL 55 AMG ... Е 55 AMG ... такъв звук вадат пред пикливите бмв-та че..

Аз имам един въпрос специално към теб:
След като БМВ-тата са пикливи и ти е тъпо на събора, защо изобщо си се регистрирал тука???
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 09 Апр 2009, 18:47

((:BuKcu:)) написа:Аз искам самолет :mhihi: , ама за тая работа трябва да си намеря некой Рокфелер :mhihi: Шегувам се :mhihi:

За това не се бях замислил ама идеята е ултра яка (за самолета, не за Рокфелера :mhihi: ) :ok: Така или иначе имам най-хубавата кола (пак и съм скромен :mhihi: ), то поне малко разнообразие да има във въздуха 8) :angel: Кефа от шофирането си е кеф, но до Варна за половин час без дупки по пътя си е сериозна оферта :D

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 09 Апр 2009, 18:49

Аз искам да карам като на Cobra В 12- ката :D
Последна промяна ktv на 09 Апр 2009, 20:19, променена общо 1 път
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 09 Апр 2009, 19:11

Аз пък искам да карам Corvette c6 z06. Който впрочем ако не бяха безбожните такси и акцизи леко ползван щеше да струва по малко от Х3 2.0д дето карам в момента. Ама на алчна държава. Относно доходите и лизинга попринцип никоя лизингова компания няма да ти даде план ако нямаш доказан доход поне 2 пъти стойността на месечната вноска + разходи за застраховка граждански и т.н или ако първоначалната вноска не е доста сериозна сума. Друг е въпроса ,че има такива дето продадат имота на баба и с парите Х6 ама това си е техен проблем. Според мен проблема не е в доходите за колата ами липсва нещо като култура около тия коли. Например неможе да караш ламборджини и да е паркирано пред блока там до ладите на съседа. Мястото му е във вила с гараж с други коли измито и подържано. Или пък скъпа кола и особено спортна да ти е единствената, че и зимата да я бригаш. Да не говорим ,че често виждам едно Р8 дето едва ли не кокошарника на някоя баба е по чист. Както и да му се кара такава кола обаче дали си заслужава да я трошиш само по дупките и мърсотията на София ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 09 Апр 2009, 19:37

аз искам едно М3 Е46 Купе :D а за въпроса кога мога да си я позволя - никога
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 09 Апр 2009, 20:20

темата се тълкува малко изкривено от болшинството писали в нея .. въпроса е каква кола искаш но кога смяташ че ще можеш да си я позволиш ,конкретно .. макларън Ф1 ,Корвет С6 .. откровено никога няма да имате пари за тия коли нали ,такива коли нямат място в темата според мен ... и нещо друго - трябва да се спомене какъв приоритет ви е колата .. мен примерно колите ми са 10тина пъти по евтини от жилището ,а само домашното кино от обзавеждането ми е по скъпо от едната кола ,във нас прекарвам много повече време от колкото в колата ,въпрос на приоритети ... макар че мога да имам скъпа кола не виждам смисъл .. виж една кожена гарнитура за 5к ми се вижда смислено от друга страна ... а има хора с коли за по 30-40к живеещи на квартира - аз лично познавам такива .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 09 Апр 2009, 21:02

Alexi написа:темата се тълкува малко изкривено от болшинството писали в нея .. въпроса е каква кола искаш но кога смяташ че ще можеш да си я позволиш ,конкретно .. макларън Ф1 ,Корвет С6 .. откровено никога няма да имате пари за тия коли нали ,такива коли нямат място в темата според мен ... и нещо друго - трябва да се спомене какъв приоритет ви е колата .. мен примерно колите ми са 10тина пъти по евтини от жилището ,а само домашното кино от обзавеждането ми е по скъпо от едната кола ,във нас прекарвам много повече време от колкото в колата ,въпрос на приоритети ... макар че мога да имам скъпа кола не виждам смисъл .. виж една кожена гарнитура за 5к ми се вижда смислено от друга страна ... а има хора с коли за по 30-40к живеещи на квартира - аз лично познавам такива .

Аз пък си мисля ,че темата се казва точно :Кой каква кола иска и кога ще може да си я позволи. При което някой колеги си казват реално някави постижими коли други като колегата по горе откровенно си заявява ,че скоро едва ли ще може. Но не вярвам да си счетоводител на някой тука, че да знаеш точно какво може да си позволи и не си врачка, че да знаеш някога какво ще може.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 09 Апр 2009, 21:03

begaibe написа:карам е39, но ми се кара нещо с мотор 55 AMG ! например CL 55 AMG ... Е 55 AMG ... такъв звук вадат пред пикливите бмв-та че..

като си играч си купи м6 много по върви от цл мл и секакаф л

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата