Защо сме трън в очите на полицаите!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от Фил » 05 Апр 2009, 10:26

Мое мнение - наистина има такова нещо като избирателно спиране.
Пример веднага: прибираме се от работа с един колега, той с Хонда Прелюд, аз с е46. Караме по бул.България от Бояна надолу. Аз съм в лява лента, колегата с Хондата в средна. Няма много движение, от околовръстното слиза джип, не видях какъв, който се включва в булеварда и ускорява в дясна. В един момент се получава така, че за кратко трите автомобила караме успоредно един до друг в трите ленти.
Виждам патрулката на двеста метра напред и пускам газта, при което колегата и джипа минават напред, аз малко изоставам. Скоростта ми е била около 90 при ограничение 70 там.
Чичко полицай изхвърча от патрулката, която е спряла в разширението на булеварда, преджапва през всичките ленти, финтира джипа, претичва пред Хондата и спира мен, който съм най-далече от него и карам най-бавно.

Естествено следва нормалния разговор, в който всички сте участвали.
Питам го защо създава опасност на пътя, пресичайки като луда бабичка на Цариградско (точно с тези думи), за да спре точно мен. Отговора беше, че видял мен, затова ме спира. Което е физически невъзможно точно в този участък, защото булеварда извива вляво там, следователно каращия в лява лента остава скрит най-дълго време от линията на погледа... Както и да е.

Редовният въпрос "Какво работиш", за да се определи мизата. На въпроса ми какво общо има работата ми с това че карам в лява лента бе отговорено с тъп поглед.

Следва отново редовният номер че карам с превишена скорост и глобите са еди какви си. На въпроса ми как точно е преценил с колко съм карал без да има радар отново бе отговорено с тъп поглед.

Общо взето опитваха се по всякакъв начин да намерят нещо, за което да се хванат, за да изкарат нещо.

Моят извод е, че ако в дадена ситуация има 5 коли, които правят едно и също нарушение, шанса да бъде спряно БМВ-то е по-голям, отколкото другите автомобили.

Хубавото е, че все по-често почвам да виждам Кайени и подобни, които се подписват на акт.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d M Sport, X3, X6

Мнение от DroW » 05 Апр 2009, 14:26

Колегата Фил донякъде е прав но този шанс според мене важи с много по голяма сила за следните случаи: когати ви спира пеши полицаи които не са КАТ нямат жилетки и обозначаващи знаци, но си носят папка с актове и се правят че ще ви пишат акт за да им дадете, когато ви спират "охранителна полиция" които пак нямат нито радари нито обозначаващи средства че са КАТ в такива случаи се прилага избирателно спиране за да се вземе подкуп съответно ако вземат от някои пари ще забележите че 5 мин. по късно са сменили мястото.
В такива случаи когато полицая е излязъл да изкара някои лев се прилага САМО избирателно спиране и да не забравяме че много от тях са малоумни и си мислят че само тия дето карат БМВ и МЕРЦ. са паралии та затова попадат от време на време на някои тарикат които си знае правата и затова правят такива тъпи физиономии.

Мен са ме спирали не веднъж пеши полицаи и са ме заплашвали с разни актове които така и не ми писаха просто щото нямат право, а пари не съм им давал и не смятам и да давам. Също така веднъж ме гониха "охранителна полиция" и след като отбих културно и спрях и дотичаха веднага и двамата на моя прозорец с думите "документи за проверка" и след това последва "пил ли си". Казах "не" доста ядосан вече и единия почна даже да се заяжда как щели бързо да ме проверят със дрегера дали било така. Другия ми върна документите и така. Сигурен съм че нямаха и дрегер а и щеше да отчете 0 просто си търсят причини да изнудват надявайки се да попаднат на някои по глупав гражданин и да се възползват.
Изображение

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 05 Апр 2009, 16:03

Аз сериозно съм решил на такива да не спирам.Само ми губят времето и ми късат нервите.Ако искат да ме обявяват за издирване и каквото се сетят, макар че не вярвам да има някакви последствия.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Фил » 05 Апр 2009, 16:12

Особено на магистрала или какъвто и да е извъградски път няма сила, която да ме накара да спра на полицаи без автомобил, обозначен като Полиция.

Шит, даже веднъж не спрях и на такива с полицейска кола, щото я видях едва в огледалото, скрита зад храст.

Като го видях отдалече как лежерно се разхожда към платното с фуражка на тила и колан на топките, дори не си направи труда да вдигне палка, ами ми маха с ръка, и аз му махнах отвътре и си отфучах.

Може да си е разгонвал мухите, де да го знам

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36

Мнение от Macros » 05 Апр 2009, 16:47

:OT: Колеги, имам един въпрос (май доста глупав ма по-добре да ми се посмеете ама да разбера :mhihi: ), а именно-ква е разликата между обикновени пеши полицаи и катаджии? Че имам книжка от няколко месеца и така и не съм разбрал :uups: Има ли разлика в униформата и самата полицейска кола :?: Относно палката май и пешаците дето не са кат-аджии си носат (доколкото знам ако не ми махне с палка, мога да си го отмина като пътен знак). И последно-пешаците нямат право да пишат акт, а при нарушение да викнат патрул на кат и той да напише акта, нали така ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 05 Апр 2009, 16:56

Униформите са по- различни, светлоотразителни жилетки носят, фуражките са едни такива бели. За да пише актове по ЗДвП един полицай трябва да е изкарал курс за това-мисля във Варна е центъра. Та според мен и охранителна полиция могат да съставят актове по ЗДвП, ако са изкарали съответният курс за пътен контрол.
До колегата Makros- не е задължително да те спрат със стоп-палка-в закона за МВР има изискване само да бъде видимо и ясно разбираемо разпореждането за водача т.е. със знаци е позволено, но да е в участък без ограничена и намалена видимост, нощем-на осветени места, да няма друг автомобил спрян (но пък ако се направи КПП се спират подред всички).
Никой не мое ма връне на селу!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36

Мнение от Macros » 05 Апр 2009, 17:32

saleen написа:Униформите са по- различни, светлоотразителни жилетки носят, фуражките са едни такива бели. За да пише актове по ЗДвП един полицай трябва да е изкарал курс за това-мисля във Варна е центъра. Та според мен и охранителна полиция могат да съставят актове по ЗДвП, ако са изкарали съответният курс за пътен контрол.
До колегата Makros- не е задължително да те спрат със стоп-палка-в закона за МВР има изискване само да бъде видимо и ясно разбираемо разпореждането за водача т.е. със знаци е позволено, но да е в участък без ограничена и намалена видимост, нощем-на осветени места, да няма друг автомобил спрян (но пък ако се направи КПП се спират подред всички).

Аха ясно благодаря за разяснението колега :D То не че досега ми се е случвало да ме спрат без палка , но си мислех че ако нещо се ошашави и махне с другата ръка ченгела да го подмина а явно не е разумно :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d M Sport, X3, X6

Мнение от DroW » 07 Апр 2009, 13:13

Само да поясня попадал съм няколко пъти на много свестни полицаи и са ме пускали когато съм бил в нарушение макар и било то малко. Тука из Софето доста полицаи са фенове на марката и съм минавал метър благодарение на това, а да не говорим че има доста от КАТ които карат БМВ. ;)
Изображение

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lycki » 08 Апр 2009, 1:20

С тея рушвети скоро и хеликоптери ше почнат да карат :evil:
а това човек които не дава пари на куките
http://www.vbox7.com/play:0197fa6b

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525 tds

Мнение от dj_den82 » 11 Апр 2009, 13:41

здравеите колеги!!!!!!!!!!!!
не от давна съм купил бмв 525 тдс....
не се ме спирали с него за сега......... карам го няма и месяц.
предишната кола ми беше голф 3 жти 150 коня.
искам да кажа че колата не играе роля,всичко е какъв пикоч ще нахлуе в главата на полицая.
а пак бмв та изглеждат както бандити може би за това ни спират.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Фил » 11 Апр 2009, 14:20

Причината е съвсем практическа - спират се автомобилите от т.нар. средна класа. БМВ-тата, по-малките Мерцедеси, Рена, Пежа от 206 нагоре, Нисани, Хонди и т.н.

С една дума тези, които са между ниската класа на Бай Пешо доматаджията и високата класа, щото не са сигурни кой точно е вътре.

Предишна

Назад към Извън Темата