Машина за сладолед ???

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Машина за сладолед ???

Мнение от bmw_725 » 14 Апр 2009, 2:53

Колеги имам 1 питане. става въпрас за машина за сладолед какви документи трябват ако вообще трябват да слоща машината някъде да работи?че нищо не намирам по въпроса в нета.и реших че може да има някои компетентен тука.
Мерси
ще имате по 1 ледено от мен ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Машина за сладолед ???

Мнение от DKeika » 14 Апр 2009, 14:40

bmw_725 написа:Колеги имам 1 питане. става въпрас за машина за сладолед какви документи трябват ако вообще трябват да слоща машината някъде да работи?че нищо не намирам по въпроса в нета.и реших че може да има някои компетентен тука.
Мерси
ще имате по 1 ледено от мен ;)
вероятно касов апарат и платено место/колкото квадрата ще ползваш/ако е общинско в общината....незнам ХЕИ дали трябва да ти даде разрешение някакво :|

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 14 Апр 2009, 15:28

Най-добре се обърни към някоя счетоводна фирма.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 14 Апр 2009, 20:14

Отиваш в общината и ти казват всичко....
    Молба за дейността и къде искаш . Може да приложиш скица , която предварително си взел с връзки от общината , реална снимка /да не пречиш на тротоара / , после от общината разрешение за ток /съгласувано с енергото/ ,ХЕИ- абсолютно задължително /това ти е най-сериозния проблем по принцип/....
    Това е горе долу в Пазарджик . Предполагам ,че ще е същото и в София .
    За да няма проблем с ХЕИ можеш да сложиш машината в алуминиева кабина/даже това е по-добрия вариант, защото ако е 4-5 кв.м можеш да го узакониш и за други неща ако мястото е добро/ ....
    Най- добрия вариант е с връзки ...
    Друг вариант е ако до мястото ,което искаш ,има магазин или заведение . Договаряш със собственика ... но за това се съмнявам ...
За фризер май е по-лесно , но не е много доходно ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_725 » 14 Апр 2009, 20:20

а касов апарат ще ми искат ли :?:

Ох, на баба!
Аватар
Кара: селскостопанска машина
Мечтае да кара: 4етириосен самосвал

Мнение от bavareca_86 » 14 Апр 2009, 20:28

bmw_725 написа:а касов апарат ще ми искат ли :?:
заеби софия,мятай на морето една
Последна промяна bavareca_86 на 14 Апр 2009, 20:29, променена общо 1 път
БМВ фен с Е30-ска и малко акъл си е неочаквано добра комбинация
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 14 Апр 2009, 20:28

Естествено нали продаваш нещо,трябва да издаваш касова бележка и да си плащаш данаците и т,н и т,н
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_725 » 14 Апр 2009, 22:45

bavareca_86 написа:
заеби софия,мятай на морето една

работи ли ти се там :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 15 Апр 2009, 2:04

това ще ти е най-малкия проблем и ше ти искат фискален апарат, при това регистриран предварително в данъчното.

Сладоледа се води особен продукт и там санкцийте са най-драстични. Съхранение, продажба, чистота, всичко. Трябва да отговаряш на всички изисквания, които ти кажат от Общината. И колегата е прав. Молба заявление се подава в Общината до кмета по район и от там ти дават разрешителното. До колкото знам, ще ти поискат да имаш и регистрация в РИОКОЗ в отдел по храните. Виж в софийския им сайт. Има и Наредба за търговия на открито. Миналата година медийте се престараха да публикуват, че се продавал отровен сладолед на открито и позатегнаха изискванията. На морето не знам как е.

Моя съвет е, просто се обади в Общината по район, колкото и да са нелюбезни, отговарят.
Да караш Peugeot е страст!

Назад към Извън Темата