Липсата на култура у пешаходците.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Липсата на култура у пешаходците.

Мнение от Josefinne » 15 Апр 2009, 16:09

Случката се развива на Орлов Мост - аз завивам надясно покрай стадиона към цариградско - посока Плиска. На спирката има два тролея , които са спряли точно един зад друг и има много малко място между тях. Движа се в средна лента и тъкмо ускорявам. В следващият момент една жена изкача между двата тролея - без никаква видимост, без да се оглежда и тръгва да пресича точно пред мен. За секунди погледнах в огледалото има ли кола в лява лента и рязко завих, за да не я ударя. (Късмет, че нямаше!)

Всичко стана толкова бързо, че не можах дори да свирна, дори една подобаваща псувня да тегля. Знам, че това е простащина, но въпросната жена го заслужаваше, защото излага не само себе си, но и други хора на опасност.

Мисля, че повечето знаете къде е спирката и къде е подлеза - на една ръка разстояние! :evil: Масово явление е да се пресича точно над или до подлези, но не и през тях. Ако недай си боже я бях ударила? Не ми се мисли какво щеше да се случи тогава. А самите хора не мислят ли поне малко за себе си? Аз съм в кола и съм защитена до огромна степен, но тя изобщо не е.

Знаете, че на орлов мост редовно има катаджии, защо те само стоят и гледат тези изцепки, а никой не взема мерки? Защо пешаходците самоубийци не се глобяват? :evil:

Извинявам се, ако темата не е на мястото или не е подходяща.

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Мнение от Runnaway » 15 Апр 2009, 16:22

Ако ме питаш - баш си е на място тази тема.

Но искам да сложим някаква "черта" за разграничаване на хората, които пресичат като безсмъртни на НЕРЕГЛАМЕНТИРАНИ места от тези, които СЕ ОПИТВАТ да пресекат на пешеходни пътеки.
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alexand » 15 Апр 2009, 17:17

Е в Пловдив е същата история, където разстоянията са много по-малки. За 30 метра ги мързи, където има пешеходна пътека.. вместо това седят и чакат по 5 минути на средата на булеварда :) Всичката ни работа е такава. Какъвто пешеходец си, след това много вероятно да станеш същия шофер.
Компанията "Chrysler" решила да поставя черна кутия в новите модели на джиповете "Grand Cherokee", която да записва последните думи на шофьора преди катастрофа. В Америка в 90% от случаите, последната дума е била "Shit!", докато в България, в 99% процента от случаите, последните думи на шофьора са били: "Пичове, скивайте к'во мо'а да напра'а с тоя джип!"

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 15 Апр 2009, 17:20

Ужаса, който си преживял ми е до болка познат. Преди години пред мен така изскочи възрастна жена на Подуене. Както и там, така и под Орлов мост си има пешеходен подлез. но, явно всичко е въпрос на избор. Дали да минат отдолу или да притичат пред автомобилите.
Да караш Peugeot е страст!

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT

Мнение от Spit-Fire » 15 Апр 2009, 17:41

Доколкото знам като карах курсовете в канчето ми набиваха стотина пъти поне, че покрай спирки на автобуси и тн. се преминава с намалена скорост и готовност за спиране, какво ускорение, какви пет лева. Не, че жената е пресичала на правилното място, но и ти можеше да имаш по-голяма готовност и възможност за реакция.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 15 Апр 2009, 17:43

До сега не знам да има глобен пешеходец(закон въобще касае ли ги?), но определено няколко пъти ми е идвало да слезна и да плесна някой претичващ между колите! :evil: Най-ме дразнят като слизат на платното и пресичайки гледат в другата посока!
Преди месец един .й направо ме изуми!Спирам му на пешеходна пътека да мине, вече беше стигнал до средата от моята страна и се спря и ми маха гневно и вика- "Аре карай бе, кво спираш...!?"
Леле, полудях, жената едвам ме спре.....!Тоя народ се изкриви и изчекна тотално, няма угодия!Ти се мъчиш да спазваш някакъв правилник и да си толерантен до някъде в този изнервен трафик, а то за.еби!??? :help: :evil:
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 15 Апр 2009, 17:45

много ми харесва как си написала думата "пешаходци" - аз лично мисля, че така е по-правилно от колкото "пешеходци"...

за хората които пресичат - нищо ново. всеки е на принципа- що да се хабя- точно на мене ли ще ми се случи нещо...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 15 Апр 2009, 17:48

После защо шофьор се е движел с несъобразена скорост?!
Все пак бива бива само шофьорите да се съобразяват с всичко при което винаги е виновен, какво търси тази жена насред Цариградско шосе !!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 15 Апр 2009, 17:50

alexand написа:Е в Пловдив е същата история, където разстоянията са много по-малки. За 30 метра ги мързи, където има пешеходна пътека.. вместо това седят и чакат по 5 минути на средата на булеварда :) Всичката ни работа е такава. Какъвто пешеходец си, след това много вероятно да станеш същия шофер.

Абе хич не ми гововорете Пловдивчани за права на пешеходци,аз не съм пешеходец,но в Пловдив пешеходците нямат никакви права,един ден спирам на едни хора да си ползват правото на пешеходци и резултата беше доста интересен,хората(пешеходците) не смееха да мръднат щото такова нещо у Пловдив не се случва...и може нещо да им гласим в момента който тръгнат да пресичат...а колегите с автомобилите всячески се опитваха да ме презкочат та да продължат

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5

Мнение от vesko06 » 15 Апр 2009, 17:52

alexand написа:Е в Пловдив е същата история, където разстоянията са много по-малки. За 30 метра ги мързи, където има пешеходна пътека.. вместо това седят и чакат по 5 минути на средата на булеварда :) Всичката ни работа е такава. Какъвто пешеходец си, след това много вероятно да станеш същия шофер.

Те дори пресичат, дори когато има на 10 метра подлез...! Ако някои е бил в Пловдив и знае тунела, там това се случва най-редовно..! И от двата му входа има подлез, но ТЕ не-минават си отгоре хората..! А това е един най-опасния и оживен булевард...!

П.С Нали знаете химна на пешАходците- Минаваш ли презз меенн..! :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530i Touring
Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
Детайли за колата: току що излязла от завода! :)

Мнение от turboto » 15 Апр 2009, 17:56

titto написа:До сега не знам да има глобен пешеходец(закон въобще касае ли ги?), но определено няколко пъти ми е идвало да слезна и да плесна някой претичващ между колите! :evil: Най-ме дразнят като слизат на платното и пресичайки гледат в другата посока!
Преди месец един .й направо ме изуми!Спирам му на пешеходна пътека да мине, вече беше стигнал до средата от моята страна и се спря и ми маха гневно и вика- "Аре карай бе, кво спираш...!?"
Леле, полудях, жената едвам ме спре.....!Тоя народ се изкриви и изчекна тотално, няма угодия!Ти се мъчиш да спазваш някакъв правилник и да си толерантен до някъде в този изнервен трафик, а то за.еби!??? :help: :evil:

От известно време нито жената нито който и да било мое да ме спре да ошамаросам такъв. На Гео Милев изпреварвам спрял автобус 9 на спирка и 6-то чувство ме обзе и едвам се влачех с няма и 20км. В момента в който се изравних с предницата му и погледнах надясно видях как една бабка се удря от срани във врата ми... съответно спрях почти мигновенно. Познайте тая ме увика че съм искал нарочно да я сгазя и осакътя ... а аз слязох и и предложих да я закарам до където каже... но тая продължи да нарежда след като се изправи и отковах доста сериозен шамар... настъпи тишина след което си трагнах... И я предупредих че само ако някой ме е закачил за нещо по тази случка ще лежа всички до 9-то коляно подред... Е заради такива станах "неделен шофьор" Просто ми свършиха нервите... отделно установих че освен сутрин много рано до 7:30 и вечер след 20:00 има смисъл да се кара за да стигнеш по-бързо от т.А до т. Б по-бързо от колкото пеша!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 94' 525тдс
Мечтае да кара: совалка

Мнение от AceMF » 15 Апр 2009, 18:03

Що ли не беше някой междуградски рейс на твое място, колежке, та като я блъсне, да има един идиот по-малко на тоя свят :evil: Вече законът не ги зачита чак толкова глупавите пешеходци, като нямаш акъл да се пазиш сам, не може да чакаш от другите да го правят.
Колега Spit-Fire, това със съобразеното преминаване покрай спирките е така, но точно в този случай няма как да важи, понеже баш там нямат никакво място каквито и да било пешеходци (или поне не и такива, които са с всичкия си) - ще пресичат 9 ленти при наличие на подлез (с асансьори дори) под тях, на най-натоварения булевард в София, на най-натовареното място?!?!?!
P.S.
Е.Димитров написа:Абе хич не ми гововорете Пловдивчани за права на пешеходци,аз не съм пешеходец,но в Пловдив пешеходците нямат никакви права,един ден спирам на едни хора да си ползват правото на пешеходци и резултата беше доста интересен,хората(пешеходците) не смееха да мръднат щото такова нещо у Пловдив не се случва...и може нещо да им гласим в момента който тръгнат да пресичат...а колегите с автомобилите всячески се опитваха да ме презкочат та да продължат

Така е, колега, и аз се хабя да спирам там, да ме отсвирват тъпанарите отзад и да чакам сума ти време, докато се престрашат да пресекат пешеходците, ама...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: МБ W140 V8

Мнение от sharksfin » 15 Апр 2009, 18:09

Пешеходците че са малоумни, е факт. Обаче има и друг проблем - законът ги защитава винаги, дори да са виновни. Е това не го разбирам. Относно автобусните спирки - а не ви ли кефят дападжиите как тръгват - я пусне мигач, я не пусне, затваря вратите и потегля. Колко пъти съм се разминавал на милиметри... Вече съм се научил - като има автобусна спирка - карам лява лента. Пешеходците ги пускам само на светофар или на пешеходни пътеки, обаче тръгнат ли да пресичат на някакви невъзможни места въобще не ги бръсна за живи същества. На моменти ми идва да сляза и да смажа някой. Поне не съм го блъснал с колата - може и да не го лежа.

Потребител
Аватар

Мнение от Josefinne » 15 Апр 2009, 19:39

Чета ви мненията и направо изтръпвам като гледам какъв ужас е. Не ми е първият случай на изкочил пешеходец, но беше най-ужасният.

Spit-Fire, по принцип винаги имам едно наум когато минавам покрай спирките и намалявам, но да пресичаш цариградско и то през деня когато има огромен трафик, изкачайки измежду две големи превозни средства? AceMF го каза много добре.
Това ми напомни на един случай преди две-три години, отново на цариградско. Жена пресича точно над подлеза, блъскат я и тя загива. Кошмар и за нейните близки, и за тези на шофьора и за самият шофьор. Толкова почернени хора само заради нейната простотия и мързел...

ps: alx, голяма съм овца - чак сега забелязах, че съм го написала грешно! :uups: :uups: :uups:

vesko06 написа:П.С Нали знаете химна на пешАходците- Минаваш ли презз меенн..! :mhihi:

Тихо, тихо :uups:

ентусиаст
Аватар
Кара: Без книжка.
Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.

Мнение от t060 » 15 Апр 2009, 19:41

После защо шофьор се е движел с несъобразена скорост?!
Все пак бива бива само шофьорите да се съобразяват с всичко при което винаги е виновен, какво търси тази жена насред Цариградско шосе !!!

Колеги, тия дето се движат с несъобразена скорост, като слязат от колите и пресичат като тая жена, дето е насред булеварда. Сганта си е сган, независимо дали е пеш, с мотор, кола, бус или самолет. Културата на движение е ниска на абслютно всички и за съжаление, колкото и да си търкаме клавиатурите по тая тема, освен трафик към форума друг резултат няма да има
Изображение
От тогава русото не е на мода.

Следваща

Назад към Извън Темата